Merhaba, bir masaüstü bilgisayarım var, çift monitör kullanıyorum biri 60 hz biri 144 hz tam 1 yıl oldu alalı 1 yıl 2 ay falan, İtopya'dan aldım ama son 3 aydır çok değişti antivirüs sürem bitti ve işim gereği sürekli youtube mp3 sitelerinden vs bir şeyler indiriyordum sanırım virüs kaptı sonrasında bilgisayar her açıldığında F12'ye basıp windowsun kurulu olduğu yeri seçmek zorunda kaldım yoksa açılmıyordu, ben de çareyi Format atmakta buldum ve attım, yaklaşık 1-2 hafta oluyor. Dediğim F12 sorunu ortadan kalktı fakat bilgisayar aşırı yavaş, arada sırada oyun oynuyorum ve örneğin Valorant oynarken arada drop giriyor ve fps değerim 144'ün altına iniyor, sabit durmuyor vsync kapattığımda ise 160-180 zaten ama GTX 1060 ekran kartlı benden daha düşük bir sisteme sahip kuzenimde 250-300 fps ve vsync açınca 144 sabit duruyor. Ayrıca bilgisayarı her açtığımda kendine gelmesini bekliyorum, hemen bir şeylere tıklayınca donuyor, eskiden böyle bir şey söz konusu değildi. Bir de geçenlerde görev yöneticisinde ikonu olmayan sadece "Program" adlı bir .exe dosyası gördüm. Acaba sorun nedir? nasıl düzeltebilirim? şimdiden çok teşekkür ederim.
BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLER
-RTX 2060
-Ryzen 5 3600
-16 GB RAM
-Windows 10 Pro (orijinal)
BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLER
-RTX 2060
-Ryzen 5 3600
-16 GB RAM
-Windows 10 Pro (orijinal)