bilgisayardan gelen yanık kokusu

azizdead

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
bugün bilgisayarı açtığımda bi anda yanık kokusu geldi ben de korkudan kapattım hemen pcyi sonra 15-20dk bekledim açtım bu sefer de her şey çalışıyor ama ekranda görüntü yok sizce ne bozulmuş olabilir

azizdead

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
bilgisayarcıya götürdüm ilk günden söktüm zaten bilgisayarı, güç kaynağına gelirsek 450w bi psu idi ama markasını hatırlamıyorum

SayınBezmenler

Doçent
Reaksiyon puanı
474
Ekran kartınız yanmış olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

80+ teknolojisi var mı PSU'nun.

-Uncar_Blood-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,174
O zaman sıkıntı 80+ bilgisayarınızın herhangi bir yüksek voltajda zarar görmeyeceğini garantiler ama sizde yokmuş.
80+ garantisi olmayıpta güzel olan psu larda var yani demek istediğim şey 80+ her şey değil tabi bu kaliteli markalar için geçerli misal CM

SayınBezmenler

Doçent
Reaksiyon puanı
474
80+ garantisi olmayıpta güzel olan psu larda var yani demek istediğim şey 80+ her şey değil tabi bu kaliteli markalar için geçerli misal CM
Performansı etkilemez zaten 80+ yüksek voltajda donanımınızın zarar görmeyeceğini garantiler.
Lütfen bilmeden konuşmayın.

Son düzenleme:

SayınBezmenler

Doçent
Reaksiyon puanı
474
OVP(Over Voltage Protection): OVP türkçe adıyla "Aşırı Voltaj Koruması" 12V çıkışa sahip olan her Güç Kaynağında olması zorunlu olan Koruma Standartlarından biridir. Aşırı voltaj güç kaynağına yüklendiğinde sistemi kapatabilen, çıkış olarak verilecek gücü kesebilen bir Koruma Standartıdır. Genel olarak Voltaj %110-130 gibi değerlere çıktığında aktif hale gelir.

OPP(Over-Power Protection): Güç kaynağımız kapasitesinden daha fazla güçle yüklendiğinde aktifleşen bir Koruma Standartıdır. Aşırı Güç Koruması olarak Türkçeye çevirebileceğimiz bu özelliğin aktifleşmesi için üreticiler genelde maksimum kapasitenin 50-100W üzerinde bir aralık bırakıyor.

Verdiğiniz Linkteki maddeler.

azizdead

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
öyle mi diyorsunuz, tamamdır teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için iyi günler

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
bugün bilgisayarı açtığımda bi anda yanık kokusu geldi ben de korkudan kapattım hemen pcyi sonra 15-20dk bekledim açtım bu sefer de her şey çalışıyor ama ekranda görüntü yok sizce ne bozulmuş olabilir
Bence Ekran Kartın Yanmış

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Geçmiş olsun

Reaksiyon puanı
23
yanık kokusunun kaynağını bulucan biladerim eğer ekran kartından sa ekran kartını söküp anakart üzerinden görüntü almayı dene. eğer ram lerden ise zaten bip bip sesleri gelir anakarttan ve windows a geçemezsin. eğer koku güç kaynağından geliyosa kondansatörlerden biri veya birkaçı patlamış olabilir. yada ekran kartını besleyen kondansatörün patlamıştır bu sebeple görüntü alamayabilirsin. kendi imkanlarınla biraz uğraşmanı tavsiye ederim zira benim güç kaynağım bina dış tesisatında meydana gelen bir arızadan ötürü yandı ve tamiri elektrik şirketinin servisi yaptı. adam güç kaynağında sadece 1 adet mercimek kondansatör değiştirmiş 250 tl fiyat yazmış oraya. tamirciler seni kazıklar dikkat et arızayı kendin çözmeye çalış.