Bilgisayara Ek Hdd Bağlamak??

renas.kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim elimde kullanmadığım bir ide hdd var 160gb.Bilgisayara takılı olan hdd sata mı ide mi bilmiyorum,nasıl öğrenirim onu da bilmiyorum.Bilgisayarımda kullandığım hdd doldu,bu yüzden orada boş boş duracağına kullanayım dedim 160 gb ide hdd yi.Ama açıkçası hdd ler hakkında nerdeyse hiç bilgim yok. Bu hdd yi nasıl bağlayabilirim bilgisayara?Bir hdd daha bağlamak için çıkış var mıdır acaba anakartta?Bir de master slave ayarlarından falan bahsedildiğini duydum ama dediğim gibi hiçbir bilgim yok hdd ler hakkında. Bu yüzden bana ayrıntılı bir açıklamayla yardımcı olabilecek arkadaş varsa müteşekkir olurum.Cehaletimin de kusuruna bakmayın artık. :)

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kasayı açıp bakmanlazım hdd nasıl bağlı ide mi sata anakart modelini yazarsan daha çok yardım edilir basit bir iş

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
IDE bağlayacak port olup olmadığını anlayabilmek için anakartının modelin bilmemiz gerekir. Büyük ihtimalle vardır bir tane boşluk. Sen önce kasanın kapağını sök sonra yardım edelim.

renas.kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
IDE bağlayacak port olup olmadığını anlayabilmek için anakartının modelin bilmemiz gerekir. Büyük ihtimalle vardır bir tane boşluk. Sen önce kasanın kapağını sök sonra yardım edelim.
Anakartımın moedli: Foxconn G31MV