Bilgisayar Uyku Modundan Çıkmıyor

Sālih A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba! Windows'ta uyku moduyla ilgili bir sıkıntım var. Foruma daha yeni üye oldum, yardımcı olursanız sevinirim çok acil...
Bilgisayarda hiçbir sıkıntı yokken birdenbire uyku moduna girdikten 30 dakika sonra uyanmamaya başladı, 30 dakika öncesinde uyandırdığımda sıkıntı yok fakat 30 dakika sonra uyandırmayı denediğimde olmuyor, bir tek reset işliyor fakat daha fazla reset atarsam bilgisayar kafayı yiyecek. Reset attığımda da normalde dönmeyen harddiskler daha yeni dönmeye başlıyorlar ve işlemcimin fanı da son sürât hızla dönüyor ve işlemci 10 dakika boyunca 60 derecede kalıyor, halbuki fan son sürât. Bilgisayarda ve BİOS'ta ne ayar ne de bir değişiklik yaptım, ne aygıt taktım ne de çıkadım, ne Windows güncelledim (bu arada işletim sistemim Win8.1U1) ne de aygıt güncelledim, hiçbirini yapmadım fakat bilgisayar 1 haftadan beri böyle. Uyku modunu da kapatmak istemiyorum. Format atmak da istemiyorum. Lütfen çok acil biri bana yardım edebilir mi?

Sālih A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden kimse bir şey demiyor ya?!?!

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anakart veya powerde kondansatör şişmesi olunca oluyor degişecek bilgisayarcınıza gösterin

Sālih A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakart veya powerde kondansatör şişmesi olunca oluyor degişecek bilgisayarcınıza gösterin
Emin misiniz? Bu arada bilgisayar akşam odamdaki lambayı açtığımda kendi kendisine uyku modundan çıkıyor ama bilgisayara ne dokunuyorum ne de kıpırdatıyorum. Ve bunların hepsi sadece 10 liralık bir fare aldıktan sonra başladı. Sizce sorun sadece küçücük bir fareden olabilir mi?

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Bu durum ekran kartı sürücülerinden de kaynaklanabilir. Yalnız benim başıma dizüstü bilgisayarda geldi bu durum.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Lambayı yakınca açılıyorsa sigortalarını kontrol ettir bence. Prizlere etki ediyor olabilir. Bundan dolayı uyku modu sorunu yaşıyorsun bence. Şişmiş kondansatörleride tamir ettir maximum 10-50 tl.

Sālih A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu durum ekran kartı sürücülerinden de kaynaklanabilir. Yalnız benim başıma dizüstü bilgisayarda geldi bu durum.
Ama 2 yıldan beri bir güncelleme yapmadım, sıkıntı sonradan başladı
Lambayı yakınca açılıyorsa sigortalarını kontrol ettir bence. Prizlere etki ediyor olabilir. Bundan dolayı uyku modu sorunu yaşıyorsun bence. Şişmiş kondansatörleride tamir ettir maximum 10-50 tl.
Prizi başka bir bilgisayarda denetledim, sigortaları kontrol ettirdim fakat bir sıkıntı yok. Bu lamba olayı sadece akşamları oluyor. Oda karanlıkken lambayı açtığımda bazen yaşanıyor.
Şimdi iki sorum olacak; Bu olay piyasadaki en düşük anakartla piyasadaki güçlü bir işlemcinin uyum sağlayamamasından olabilir mi? Bir de bu olay yaşanmadan iki üç ay önce bilgisayara kesintisiz güç kaynağı alınmıştı. Sizce bu sorun yaratabiliyor mudur?

Sālih A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ama 2 yıldan beri bir güncelleme yapmadım, sıkıntı sonradan başladı

Prizi başka bir bilgisayarda denetledim, sigortaları kontrol ettirdim fakat bir sıkıntı yok. Bu lamba olayı sadece akşamları oluyor. Oda karanlıkken lambayı açtığımda bazen yaşanıyor.
Şimdi iki sorum olacak; Bu olay piyasadaki en düşük anakartla piyasadaki güçlü bir işlemcinin uyum sağlayamamasından olabilir mi? Bir de bu olay yaşanmadan iki üç ay önce bilgisayara kesintisiz güç kaynağı alınmıştı. Sizce bu sorun yaratabiliyor mudur?

Bir de anakartta kondansatörlerin hiçbirinde şişlik gözükmüyor. Yine de şiş olma ihtimali var mıdır?

Sālih A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ula nasıl bir hata bu hiçbir çözüm yolu yok :(
Lütfen biri yardım etsin sorum hala duruyor. Bilgisayarı bir tek lamba açabiliyor başka hiçbir şekilde uyku modundan çıkmıyor. Şişen kondansatör yok, olsa lambayla da açılabilir mi ki? :(

Sālih A.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telden yazıyorum gönderme hatası verdiğinden tekrar yazayım dedim fakat sonradan fazladan göndermiş aksaklık için af dilerim