Bilgisayar tarih saat sorunu

gencler89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bilgisayarı açtığımda bu ekranlar karşılaşıyorum f1 e bastıktan sonra açılıyor ama saat ve tarıh ayarları geri kalıyor düzeltiyorum hatta bios ayarlarındanda düzelttim ama ertesi gün açtığımda gene geri kalıyor saat bili arızalanmıştır diee yeni pil aldım taktım format attım ama gene aynı sorun saatı ve tarıhı ayarladıktan sonra bir kackez tekrardan bilgisayarı açtığımda o sorunla karşılaşmıyorum ama uzatma koplosu var koplodan tüm bağlantıları çıkarıp 5 dk sonra takınca sorun gene aynı sorun hattan bilgisayara bi program yüklüyorum açtığımda program silinmiş saat gene geri kalmış durumda nabıcam sorun nedir anlamadım lüffen yardım edin arkadaşlar kucuk bır not daha bilgisayarla işim bittikten sonra yanı akşamları uzatma kaplosu var kaployu cekıyorum ertesi gün bilgisayarı accam zaman gene kaploları takıyorum elektırık akımı kesildiği için acaba ondanmı kaynaklanıyor ama daha önceleri böle bi sorunum yoktu gene çıkartıp takıyodum LÜTFEN ARKADŞLAR YARDIM EDİN ANLAYAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER...

resim ekleyemedim söle yazıyım ...mos checksum error - defaults loaded f1 to continue . DEL to enter setup H/2888-LOKEPORT-6A79HFKMC-00 YAZILAR BU ŞEKİLDE NE YAPMAM GEREK YARDIM LÜTFEN

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Anakartın üzerinde bir saat pili var. Onu çıkartıp herhangi bir saatçiden örneğini göstererek veya üzerindeki numarayı söyleyerek al ve yenisini tak. Sorunun düzelecek.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bu olayın bios pili ile alakası yok zannederim senin sıkıntı biosun kendisi ile alakalı birde bu tür sorunlar genelde deep freeze tarzı programlar kurulmuş yada kurulduktan sonra kaldırılmış bilgisayarlarda olur. şimdi senin anakart asus olmalı tahminimce yapabileceğin şey bunu bir dene bios pilini çıkar YALNIZ BİLGİSAYARDA ELEKTİRİK BAĞLANTISI OLMASIN KASAYA ELEKTİRİK GELMESİN sonra tornavida yardımı ile biosa bi reset at düzelecekmi? ben bu konuyu bi düşünüyorum

gencler89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sagolun arkadaşlar ama zaten yenı sıfır saat pili aldım ve taktım format attım ama gene aynı sorun anakart markam foxconn reset attıktan sonra bi sorun olurmu bide reset düğmesi varmı bilmiyorum başka yardım cı olabilecek

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim sen benim dediğimi anlamadın bioasa reset atacaksın onun düğmesi yok gayet basit bir olaydır.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Saat'in Pilini Ters Takıp Aç Bilgisayarını 10 dk kadar Çalıştır Sonra Kapayıp Bilgisayarını Pil ini Düzelt Ve Bilgisayar Aç Dedikten Sonra DEL tuşu ile BIOS Arayüzüne Gir "Load Default Settings" Gibi Bir Yazı olacak onu Seçip Onayla

Ve Bilgisayarını aç Bakalım Düzelecek mi ?

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Saat'in Pilini Ters Takıp Aç Bilgisayarını 10 dk kadar Çalıştır

bunu ilkkez duydum problem olmasın anakarta tehlikeli iş bence

gencler89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi sorun olurmu acaba djvahset arkadaşın dediğine takıldım şimdi

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Saat'in Pilini Ters Takıp Aç Bilgisayarını 10 dk kadar Çalıştır

bunu ilkkez duydum problem olmasın anakarta tehlikeli iş bence

Problem olmaz Hem Pil Anarkarta Zarar Verecek bir Güçte Değildir .

Bu Pratik Bir Bilgidir Belki Bir Gün Lazım olur

gencler89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sagolun aklımda birazdaha araştırma yapıyım denicem başka fikri olan yada yrdımcı olabilcek...

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bi sorun olurmu acaba djvahset arkadaşın dediğine takıldım şimdi

bence problem olabilir hatta anakartı yakabilirisin sen bence benim dediğim gibi yap inş düzelicektir bios pilini çıkar ve kasayı elektirikten çek elektirik gelmesin kasaya sonra bios pilinin olduğu yerde 2 çubuk göreceksin orada 2 çubuğa birden tornavida yardımı ile 2 kez dokun çek sonra pili normal tak ve kasaya elektirik ver çalıştır bakalım böle yaparsan problem olmaz

gencler89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tmm sagolun arkadşlar aklımda başka çözüm bulamazsam sırasıyla denerim ..

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bios çipi 3.3 volt elektrik ile beslenir. Bahsettiğiniz saat pili de 3 volt. yani siz biosa artı ve eksiyi yer değiştirip ters voltaj veriyorsunuz ki dc voltaj ile çalışan cihazlar için bu gayet sakıncalı bir işlem. aman diyeyim kaş yaparken göz çıkarmayın.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bende bi arkadaşın internet kafesinde gördüm bu f1 le açılma olayını djvahşet arkadaş haklı deepfreezeden falan yapıyor galiba.

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim de aynı sorun var anakartım asus sanırım asus anakartlarda genel bir sorun bu

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İşin açıkçası Benim Önerim Bir Püf Noktasıdır . Metal Bir Kaplamayı Nitrik Asit ilede Silmen Çok Sakıncalıdır ama Gerektiği Süre Uygularsan Mükemmel Sonuçlar Alabilirsin vb. Gibi . Açıkçası Bu Forumda Kullanıcıya Zarar Verebileceğini düşündüğüm bir Şeyi Önermem . !

Ben 100 lerce Kez Denedim ve Pilden Yanan bir Anakart Ne Başıma Geldi Nede Duydum . DC Konvertör leri bile Ters Besliyoruz hiç bir Hata ile Karşılaşmıyoruz . Jase Gibi Cihazlarıda Ters Besleyip Default Yapabiliyoruz

Tabi Son Tercih Kullanıcındır .

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İşin açıkçası Benim Önerim Bir Püf Noktasıdır . Metal Bir Kaplamayı Nitrik Asit ilede Silmen Çok Sakıncalıdır ama Gerektiği Süre Uygularsan Mükemmel Sonuçlar Alabilirsin vb. Gibi . Açıkçası Bu Forumda Kullanıcıya Zarar Verebileceğini düşündüğüm bir Şeyi Önermem . !

Ben 100 lerce Kez Denedim ve Pilden Yanan bir Anakart Ne Başıma Geldi Nede Duydum . DC Konvertör leri bile Ters Besliyoruz hiç bir Hata ile Karşılaşmıyoruz . Jase Gibi Cihazlarıda Ters Besleyip Default Yapabiliyoruz

Tabi Son Tercih Kullanıcındır .

kardeş ben pilden anakart yanar demiyorum pilin yuvasındaki 2 çubuk metale pili ters takıcaksın yanı artı eksi eksi artı yapıcaksın ter olucak sen de bu kasaya elektirik verirsen anakart ters işlem sonucu yanacaktır benim sölemek istediğim bu elbette bende biliyorum pilden anakart yanarmı

gencler89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sagolun arkadaşlar ama hala bi neticeye varamadım benım anakart foxconn nabıcamıda bilmiyom jestercat acabaarkadaş senın sorunun hala devam ediyomu yokda düzeldimini ne yaptın

sagolun arkadaşlar ama hala bi neticeye varamadım benım anakart foxconn nabıcamıda bilmiyom jestercat arkadaş senın sorunun hala devam ediyomu yokda düzeldimini ne yaptın acaba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim bilgisayarda elektrik fişi yarım takılı olduğu için bilgisayarı ileri geri hareket ettirirken cızır cazur sesler geldi çalışırken ondan sonra bu durum oldu. Pil değil bence arıza yaptı gibime geliyor.

UmutGüzel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ,

Bu durum benimde başıma geldi. İş yerinde sunucu olarak kullandığımız bir desktop pc vardı. Bilgisayar her kapandığı zaman konuyu açan arkadaşın dediği gibi bir sorun alıyordum. 0 bios pili taktım sorun yine düzelmedi. Sorun çok büyük bir ihtimalle anakart'ta.

Bu durumda 2 ihtimal var ;

1. İnternet'ten iyice araştırarak BIOS güncellemesi yapabilirsin.
2. Eğer BIOS güncellendiği halde olmadıysa o zaman sorunun anakart'ta olma ihtimali çok büyük .

(Eğer sorun anakart'ta ise bilen bir bilgisayarcıya danış derim.)

Teşekkürler , İyi Forumlar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım sen güvenlik duvarından güncellemeleri aç sorun düzelecektir
çünki güncelleme yapamadığından saat ya ileri gider yada geri kalır ama güncellemen açık dursun sorun düzelecektir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar ben Pc Yı Actıyorum ßı Yazı qeLıyoo OyLe Duruyoo Entere Basıyom Olmuyoo Ne Yaptıysam Gene Pc Yı Acamadım ßıyos PiLini Deqiştirdim OLmadı Ne Yapaßılırım ArkadasLar Yardımcı Olurmusunuz !! .