erkt89
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Arkadaşlar merhaba
Sorunumu adım adım anlatmak isityorum
Öncelikle dün gece bilgisayarıma bira döküldü ve bilgisayar kendi kendine kapandı hemen.
Daha sonra açmayı denedigimde açılmadı ve ben de gece boyu kurumaya bıraktım
Sabah uyandıgımda bilgisayarı açtıgımda "cmos power failure" hatasını gördüm ve bilgisayarı kapattım
Aksam tekrar bilgisayarı açtıgımda ise batarya ve fiş beraber takılı iken açılmadı.
Daha sonra sadece batarya ile açmayı denedim açılmadı
En son olarak bataryayı çıkarıp sadece fişe takılıyken açmayı denedim ve açıldı
Daha sonra çalısır vaziyette bataryayı taktıgımda ise bilgisayar 1 saat çalıştı sonra kendini kapattı (bu esnada çalışırken fişi çıkardım ve batarya ile de birlikte normal biçimde çalışmaya 10-15 dk devam etti ve ve fişi geri taktım)
Kendini kapattıktan sonra sadece fiş ile açmaya çalıstım önce açılmadı 1 saat sonra denedim bu sefer çalıştı.
Sadece fiş ile çalıştıgında herhangi bir kendi kendine kapatma sorunu olmuyor.
Not: Ayrıca bilgisayar kapalı iken bataryayı taktıgımda şarj oluyor ışıgı yanmıyor
Not2: Bataryam 0 sayılır satın alalı 1 ay oldu
Ana kartla ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Görüşünüzü belirtirseniz sevinirim.
Bilgisayarım Dell Inspiron 5010
Sorunumu adım adım anlatmak isityorum
Öncelikle dün gece bilgisayarıma bira döküldü ve bilgisayar kendi kendine kapandı hemen.
Daha sonra açmayı denedigimde açılmadı ve ben de gece boyu kurumaya bıraktım
Sabah uyandıgımda bilgisayarı açtıgımda "cmos power failure" hatasını gördüm ve bilgisayarı kapattım
Aksam tekrar bilgisayarı açtıgımda ise batarya ve fiş beraber takılı iken açılmadı.
Daha sonra sadece batarya ile açmayı denedim açılmadı
En son olarak bataryayı çıkarıp sadece fişe takılıyken açmayı denedim ve açıldı
Daha sonra çalısır vaziyette bataryayı taktıgımda ise bilgisayar 1 saat çalıştı sonra kendini kapattı (bu esnada çalışırken fişi çıkardım ve batarya ile de birlikte normal biçimde çalışmaya 10-15 dk devam etti ve ve fişi geri taktım)
Kendini kapattıktan sonra sadece fiş ile açmaya çalıstım önce açılmadı 1 saat sonra denedim bu sefer çalıştı.
Sadece fiş ile çalıştıgında herhangi bir kendi kendine kapatma sorunu olmuyor.
Not: Ayrıca bilgisayar kapalı iken bataryayı taktıgımda şarj oluyor ışıgı yanmıyor
Not2: Bataryam 0 sayılır satın alalı 1 ay oldu
Ana kartla ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Görüşünüzü belirtirseniz sevinirim.
Bilgisayarım Dell Inspiron 5010