Bilgisayar mühendisliği yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knightx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
abiler selamlar ben anadolu liseiss lise 2. sınıfta okuyorum ben bilgisayar mühendisi yazılımcı olmak istiyorum fakat şimdi yazılım hakkında % de üzerinden 5 gibi bişey hatta daha az ama şimdi yazılım dersi falanmı alsam zaten alacağım tek yer intenet üzerinden olur çünkü bizim burda hiç bişey yok yada derslerime asılıp çok çalışıp güzel bi üniversite kazansam sonrası orda zaten lurda hangisinde daha iyi olur bana bi yardım edin abiler
hatta bilgisayar mühendisi olan varsa o yardım ederse daha iyi olur

yani kısaca yazılımcı olmak için şimdiden başlayımmı tam olarak yoksa derlerime çalışıp üniversite kazanıpmı olsam yani

bana bi cevap verin

VolqaN

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Erken kalkan erken yol alır diye bir tabir vardır.Ne demek istediğimi anlamışsındır ;)

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
hiç yazılım la ilgilendin mi mesela site tasarımının kodlarla falan yapmayı denedin mi.
eğlenceli glemezse hayatın zindan olur. mesela seçimine dikkat et ama bunu yaparken çalışma koşullarını da düşün. ona göre yap. yoksa bilgisayar müh. revaçta ondan olalım deme. yazılımcınıın işi ekran başında masa başı iş mesela. bunu göz önüne al seçiminde. üniversitede her şey için fazlasıyla zaman var. ama öncesinde birşeyler biliyor olmak birkaç basamak önde olmak demektir.daha başlarken. malum rekabet piyasası.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
en iyi yapacagın şey şimdiden biraz kurcala ugraş biraz ögren ama dikkat et derslerine etkisi olmasın sonra derslerine iyi çalış mühendis ol gerisi gelir saten ki yani birazda alt yapın yapmış olyosun liseden ...

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bence şimdiden derslerine iyi çalışıp, ileride "yazılım mühendisliği" bölümü okumalısın.
Her "bilgisayar mühendisiği" okuyan, yazılım geliştiricisi olamaz.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bence sen ilk önce Öss'ye çalış :)

Reaksiyon puanı
189
öss ile ilgili sıkıntıların varsa bu eğitimler için hindistana beklerim ;)

halitkara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar programlama ve tekn. bölümü mezunuyum. meslek lisesindede bilgisayar bölümü okuyordum.ama pek ilgili değildim.
-Eğer derslerine çalışmazsan bilg.mühendisliğini zor kazanırsın.en yüksek puan isteyen bölümlerden.
-yazılım hakkında çok az bilgin var madem.ilerdede böyle bir hedefin var.Derslerine ağırlık ver boş vakitlerinde programlama dillerini araştır makaleleri yenilikleri takip et ki ilerde ne olacağını daha kolay karar verirsin.

masa üstü programlamacılığı,(delphi,visual basic) web programlama(asp,php,sql), java

yukardakilerin hepsi birer uzmanlık alanı.

iyi bir araştırmacı ol üniversiteyi kazanana kadar.kazanamazsanda birisine yönelirsin bu dillerden.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Peki iyi bi yazılımcı olsak, össyi kazanamasak bile iş imkanı olur mu?

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
hepinizin ellerine sağlık az cok ne yapacağımı anladım
öss ye çalışacam arasırada artan vakitlerde(zaten ben bunu yapıyodum) prgramcılık la uğraşacam çok teşkürler

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İçinde bilgisayara karşı bir aşk olması gerektiğinide unutma yoksa sıkılırsın.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Bi Bilgisayar mühendisi degilim ama Bilgisayar teknisyeniyim ve İktisat okuyorum.

Bu işe 11 yaşında php nuke siteleriyle başladım. Kodlarla oynadım. Muhteşem siteler hazırladım. Sonra asp html php scriptleriyle ugrastim. Daha sonra messengerimi kendim yaptim. Yani var olan messengeri oynadım ve degisik özellikler elde ettim. sonra Antalyalı 3 çocuk babası ünlü iskorpitx le site hacklemeye basladık :) (2003) hic tavsiye etmem basıma cok is aldım bu yüzden. Sonra 2005 te uefanın sitesini hackleyen grubun icinde yer aldım. Sonra kontör işlerine girdim. Telefon piyasasina yani. Sonra mesaj piyasasına yani anlayan anladida herneyse örnek almayın beni sakın. simdi de testerlik yapiyorum. iktisat okuyorum.

Yani bu işlere önceden başlaman lazım. Mantigini kavrarsan bu işlerin okumak yanında sıfır kalır anladın? Ama sakın okuma die anlama Bilgisayar mühendisligi hala hayranlık alanım. Ayrıca Rus hackerler tek rakibim :D

abdulkerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önceden fikir alman çok güzel.. ben de hiç bi fikrim olmadan bilgisayar mühendisliğine geldim fakat şu an sorun çekiyo değilim.. önceden bilgisi olan arkadaşlar da tekrar ediyolar zaten.. bence ilk adımı sağlam at ve iyi bi üniversite kazanmak için uğraş.. üniversitede yeterince zamanın olacaktır programlama için.. bu da benim fikrim:)

kursatca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence hıcc okuma muhendıslık hatta suan liseyide bırak...dıploma okadar onemli bırsey degıl yeterkı ısını sevmeye bak...suan ısım vermeyecegım turkıyede kı en buyuk turk yazılım fırmalarınından bırının bas muhendısı(kı muhendıslık okumamıs) 6 yıl once aynı fırmanın guvenlık gorevlısı ıdı.gecelerı nobet tutarken ofıste olan kıtaplardan ogrenmıs bırı...dedıgım gıbı ...sana tavsıyem...yazılımcı olmak ıstıyorsan ınternte olan bır koye gıt kendını hayattan somutla...bır ınternet bır bılgısayar ve kıtaplasınla 5 yılını gecır ve sonra pıyasaya gır..arada shehre ın ve sertıfıka sınavlarına gır cık.5 yıl bosuna okudugumu dusunuyorum...muhendıste tavsıye sana

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
bence hıcc okuma muhendıslık hatta suan liseyide bırak...dıploma okadar onemli bırsey degıl yeterkı ısını sevmeye bak...suan ısım vermeyecegım turkıyede kı en buyuk turk yazılım fırmalarınından bırının bas muhendısı(kı muhendıslık okumamıs) 6 yıl once aynı fırmanın guvenlık gorevlısı ıdı.gecelerı nobet tutarken ofıste olan kıtaplardan ogrenmıs bırı...dedıgım gıbı ...sana tavsıyem...yazılımcı olmak ıstıyorsan ınternte olan bır koye gıt kendını hayattan somutla...bır ınternet bır bılgısayar ve kıtaplasınla 5 yılını gecır ve sonra pıyasaya gır..arada shehre ın ve sertıfıka sınavlarına gır cık.5 yıl bosuna okudugumu dusunuyorum...muhendıste tavsıye sana

Ne diyorsun yaa okulu bırak falan :S şaçmalık nasıl iş bulsun o firma baş mühendisi okumadan iş buldu diye başkaları da mı okumasın ? saçmalık yaa liseyi bırak diyor..

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
kursatca
o senin dediğinde adamın öyle bi hedefi yokmuşki gece bakarken bakarken öğrenmiş o adam güvenlik görevlisiymiş ama ben okuyup öğrenip bi üniversite bitripi daha çabuk iş ve daha güvenli olmak isterim güvenlik görevlisi olsakta o firmanın sanal alemde güvenlik görevlisi olmak isterim yani liseyi bırakıpta öğrenmiş birisine ne kadar güvenebilirsinki ama belki okuyanlardan daha güvenilir birini bulursun o da sana kalmış

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
abiler selamlar ben anadolu liseiss lise 2. sınıfta okuyorum ben bilgisayar mühendisi yazılımcı olmak istiyorum fakat şimdi yazılım hakkında % de üzerinden 5 gibi bişey hatta daha az ama şimdi yazılım dersi falanmı alsam zaten alacağım tek yer intenet üzerinden olur çünkü bizim burda hiç bişey yok yada derslerime asılıp çok çalışıp güzel bi üniversite kazansam sonrası orda zaten lurda hangisinde daha iyi olur bana bi yardım edin abiler
hatta bilgisayar mühendisi olan varsa o yardım ederse daha iyi olur

yani kısaca yazılımcı olmak için şimdiden başlayımmı tam olarak yoksa derlerime çalışıp üniversite kazanıpmı olsam yani

bana bi cevap verin

valla bilgisayar muhendislii cok sıkıcı bir ismis, butun bilg. muhendislernden aynıs seyi duyuyorm, adm gidio sitenn veritabanını guncellio ise bak :), web, grafik tasarım veya bilgisayr bilimleri vs. okumak daa zevkli ve ii bence.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Küçük bir tavsiye ingilizceyi sağlam tut gerisini koyver gitsin. :D

Karsak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Abicim beni dinle sen yazları boş geçirme java ve c falan bak site kodlamaya bak eğer össden sorun çekersen bölümünü avrupanın en iyi yerinde okumayı istiyorsan Avusturya viyana teknik üniversitesine gel benim okulum nette arat okulun kalitesini gör benle irtibata geçebilirsin

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Karsak abi bakalım hayırlısı bi araştırıyım sizin orayı

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bende meslek lisesindeyim.. 15 yaşındayım %50 Gibi filan çözdüm işi.. birsürü web site hazırladım :D 8. inci sınıfta merak üzerine başladım.. şimdi baya ilerledim çok.. şükür.. bu işte ingilizce bilmen çok önemli .. bazı kelimelerin anlamlarını mutlaka bilmen lazım..
Şu an lise 1.e gidiyorum.. 2 .inci sınıf için Bilgisayar Programlama bölümünü seçtim.. :)
benim bu işe erken başlamam çok işime yaradı..

Heyban

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de 15 yaşındayım. Anadolu lisesinde Lise 2 deyim. 7. sınıfta başlamıştım internete. Bilgisayara da ilgim çok. Küçüklükten beri hep karıştırırım o programı kurarım bu ayarı yaparım şunu yaparım.. işte çok meraklıyımdır. Şimdi ise ücretli olarak grafiker olarak çalışıyorum. Profesyonel web tasarımda yapıyorum. Baya bi geliştirdim yani kendimi, tabi buna paralel olarak da derslerim kötüleşti. Bende senin gibi bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ama kafam çok karışık. Çok zor :) Ayrıca sayısal bölümüne gidiyorum ama aslen sözelciyim. Sırf bilgisayar mühendisliği sayısal bölümde diye. Artık bişeyler yapmaya çalışacağız :) Vaz mı geçsem diye düşünüyorum. Kafam çok karışık :)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
genç arkadaşlarım,
bilgisayar mühendisliği web sitesi yapmak, program kurmak, düzenlemek ya da grafik tasarım yapmaktan çok daha öte bir şeydir...

seçim yaparken dikkat etmenizi öneririm...

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben de 15 yaşındayım. Anadolu lisesinde Lise 2 deyim. 7. sınıfta başlamıştım internete. Bilgisayara da ilgim çok. Küçüklükten beri hep karıştırırım o programı kurarım bu ayarı yaparım şunu yaparım.. işte çok meraklıyımdır. Şimdi ise ücretli olarak grafiker olarak çalışıyorum. Profesyonel web tasarımda yapıyorum. Baya bi geliştirdim yani kendimi, tabi buna paralel olarak da derslerim kötüleşti. Bende senin gibi bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ama kafam çok karışık. Çok zor :) Ayrıca sayısal bölümüne gidiyorum ama aslen sözelciyim. Sırf bilgisayar mühendisliği sayısal bölümde diye. Artık bişeyler yapmaya çalışacağız :) Vaz mı geçsem diye düşünüyorum. Kafam çok karışık :)

Valla kardeşim sen bilirsin.. bu iş o kadar da kolay değil ama :D iyi para var.. kötümü yani masa başında para kırıyosun..

genç arkadaşlarım,
bilgisayar mühendisliği web sitesi yapmak, program kurmak, düzenlemek ya da grafik tasarım yapmaktan çok daha öte bir şeydir...

seçim yaparken dikkat etmenizi öneririm...

Sende haklısın.. abi :)

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Herkes kendine göre cevaplar vermiş,iyi para var.. v.s v.s.
Eğer a sosyal yaşamayı seviyorsan(bu demek değildir ki hep böyle olacak),günlerini,aylarını bilgisayar başında geçirmeyi seviyorsan,bu işi para için değil sevdiğin için ve bunu bir sanat olarak görüyorsan(ben kendimi böyle ifade ediyorum) diyorsan ve en ama en önemlisi sabırlıyımdır diyorsan bu senin için iyi bir meslek olabilir para zaten sana gelicektir.
Hiçbirşey yaptığım bir yazılımın insanlar tarafından beğenilmesi,kullanılması kadar haz veremez bana işte benim gerçek param budur.
Başarılar.. :)

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15

senle aynıyız bende anadolu lise 2 sayısalcıyım ben gerçek sayısalcıyım:D bilgisayar mühendisliği için bu bölümü seçmedim
benim hedefim bilgisayar mühendisliği eğer sınavda iyi olmassa başka mesleklere yönelebilmeyi ve bu konuda kendimi geliştirmeyi düşünüyorum
ama herhalukarda bilgisayar olması lazım hayatımın bir parçası oldu artık

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
keşke daha önce başlayıbilmiş olsaydım bende geç kaldım...bilgsyr 1.sınıf :(