Bilgisayar mühendisliği yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knightx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yesil116

Doçent
Reaksiyon puanı
13
2- Eğer aklınızda teknik üniversitelerden birini okumak varsa meslek liseli olmak daha çok avantajdır. Bizim 10 saat çalıştıgımız bazı derslere teknik lise ya da yüksekokul temelli arkadaşlarımız 2 saatlerini ayırarak başarılı olabiliyorlar.

yorum budur!

Ahmed Han

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Selamun aleykum.

Ben bir elektronik mühendisiyim, ayrıca yukarıda mesajı bulunan "raxetul"un okul ve ev arkadaşıyım. Yazdıklarından anladığım kadarıyla programcılığa karşı bir tutkun var ve programcı olmak istiyorsun. Fakat bilmelisin ki, "bilgisayar mühendisliği" ve "programcılık" çok farklı alanlardır. Bilgisayar mühendisliğinin benim bile bilmediğim, kendine özgü, çok miktarda çalışma alanı var. İkisini birbirine karıştırmamalısın, yanlış seçim yapmamalısın.

"Okul" mu "öğrenmek" mi diye sorarsan, hep dediğim bir söz vardır: "Okul sıradan insanlar içindir.". Okula, kursa, özel hocaya, vs eğitim programlarına sadece iki sebepten gidilir:
1) Kendinde çabalayacak gücü bulamadığın için başkalarının senin beynine bilgileri enjekte etmesini beklediğin için.
2) Pek çok kurumun, okulun sana vereceği "diploma" isimli kağıt parçasına bakarak, senin alanında bilgi bir insan olduğuna inanmasını beklediğin için.
Eğer büyük bir şirkete başvuracaksan, kemikleşmiş kurumsallık sebebiyle (2) numaralı madde çok ağır basıyor, ve malesef bir üniversite bitirmiş olman gerekiyor. Fakat küçük şirketler senin onlara ne kadar para kazandıracağın ile ilgilenirler. Üniversite okumamış olsan bile, eğer çok iyi yetiştirmişsen kendini, ve insanları buna inandırabilirsen seni seve seve işe alacaklardır (dediğim gibi, kurumsallaşmış büyük şirketler için geçerli değil bu).

Kendimden örnek vereyim. Ben elektronik mühendisi olarak mezun oldum. Bizim bölümde, yazılım üzerine, standard Pascal dilini öğreten dandik bir ders dışında hiç bir şey yoktu. Ama ben bir hobi olarak kendimi programcılık alanına yönelttim, pek çok programlama dili öğrendim, kendimi iyi yetiştirdim. Severek çalıştım. Yeri geldi, sınav akşamı oturdum kod yazdım. Şu anda, diplomamda "elektronik mühendisi" yazdığı halde bir şirkette "yazılım mühendisi" olarak çalışıyorum. Sonuçta verilen işi yapabiliyorsam eğer diploma denen kağıt parçasında ne yazdığının ne önemi var. Diplomamı sadece işe kayıt yaparken resmi evrak işleri için kullandım, o kadar.

Sana da tavsiyem bir tercih yapman. Eğer sevdiğin alanda bir dahi olursan, çalıştığın şirkete çok şey kazandırabileceksen, gerekirse adamlar resmiyeti ihlal ederler seni işe alabilmek için; zaten böyle şeyler oluyor pek duyulmadan yapılsa da. Ama sana tavsiyem, okul oku, çünkü yukarıda belirttiğim (2) numaralı madde önüne çok büyük bir engel olarak çıkabilir. Çok iyi elektronikçiler tanıdım, mühendisim diye gezenlerden çok daha iyi iş çıkarıyorlardı, ama diplomaları olmadığı için bazı fırsatları kaçırıyorlardı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, yine de aklına takılan bişey olursa bana sorabilirsin.
İyi geceler, saat de epey bi geç olmuş...

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Selamun aleykum.

Ben bir elektronik mühendisiyim, ayrıca yukarıda mesajı bulunan "raxetul"un okul ve ev arkadaşıyım. Yazdıklarından anladığım kadarıyla programcılığa karşı bir tutkun var ve programcı olmak istiyorsun. Fakat bilmelisin ki, "bilgisayar mühendisliği" ve "programcılık" çok farklı alanlardır. Bilgisayar mühendisliğinin benim bile bilmediğim, kendine özgü, çok miktarda çalışma alanı var. İkisini birbirine karıştırmamalısın, yanlış seçim yapmamalısın.

"Okul" mu "öğrenmek" mi diye sorarsan, hep dediğim bir söz vardır: "Okul sıradan insanlar içindir.". Okula, kursa, özel hocaya, vs eğitim programlarına sadece iki sebepten gidilir:
1) Kendinde çabalayacak gücü bulamadığın için başkalarının senin beynine bilgileri enjekte etmesini beklediğin için.
2) Pek çok kurumun, okulun sana vereceği "diploma" isimli kağıt parçasına bakarak, senin alanında bilgi bir insan olduğuna inanmasını beklediğin için.
Eğer büyük bir şirkete başvuracaksan, kemikleşmiş kurumsallık sebebiyle (2) numaralı madde çok ağır basıyor, ve malesef bir üniversite bitirmiş olman gerekiyor. Fakat küçük şirketler senin onlara ne kadar para kazandıracağın ile ilgilenirler. Üniversite okumamış olsan bile, eğer çok iyi yetiştirmişsen kendini, ve insanları buna inandırabilirsen seni seve seve işe alacaklardır (dediğim gibi, kurumsallaşmış büyük şirketler için geçerli değil bu).

Kendimden örnek vereyim. Ben elektronik mühendisi olarak mezun oldum. Bizim bölümde, yazılım üzerine, standard Pascal dilini öğreten dandik bir ders dışında hiç bir şey yoktu. Ama ben bir hobi olarak kendimi programcılık alanına yönelttim, pek çok programlama dili öğrendim, kendimi iyi yetiştirdim. Severek çalıştım. Yeri geldi, sınav akşamı oturdum kod yazdım. Şu anda, diplomamda "elektronik mühendisi" yazdığı halde bir şirkette "yazılım mühendisi" olarak çalışıyorum. Sonuçta verilen işi yapabiliyorsam eğer diploma denen kağıt parçasında ne yazdığının ne önemi var. Diplomamı sadece işe kayıt yaparken resmi evrak işleri için kullandım, o kadar.

Sana da tavsiyem bir tercih yapman. Eğer sevdiğin alanda bir dahi olursan, çalıştığın şirkete çok şey kazandırabileceksen, gerekirse adamlar resmiyeti ihlal ederler seni işe alabilmek için; zaten böyle şeyler oluyor pek duyulmadan yapılsa da. Ama sana tavsiyem, okul oku, çünkü yukarıda belirttiğim (2) numaralı madde önüne çok büyük bir engel olarak çıkabilir. Çok iyi elektronikçiler tanıdım, mühendisim diye gezenlerden çok daha iyi iş çıkarıyorlardı, ama diplomaları olmadığı için bazı fırsatları kaçırıyorlardı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, yine de aklına takılan bişey olursa bana sorabilirsin.
İyi geceler, saat de epey bi geç olmuş...
Çok Doğru Söylüyorsun Abi Kurumsallaşmış Büyük Şirketler Diplomaya Bakıyor Bizim Bilişimiz Hocamız Şöyle Bişey Anlattı 4 yıllık Okuyormuş Bilgisayar Ve Elektronik Hocalığını Bir Proje Almış Amerikadan Yurtiçinden Çok Yardım İstemiş En Sonunda Amerikadan Bir Yazılım Mühendisi Bulmuşlar Çok Para İstemiş 5.000 Dolar Civarında ee Öğrenci Hali O kadar Parayı Verememiş İşte En Son İzmirde Bir 2 yıllık Okuyan Bir Öğrenci Bulmuş Çok Rahat Yapmışlar Projeyi Eğer Patentini Alıp Satsalarmış Çok Büyük Paralar Kazanabilirmiş Yani Demek İstediğim Şey Adam Mühendislik Okur Ama Ne İçin Okuduğunu Bilmez Ve Mezun Olduktan Sonra Bir Şirkete Giderek Diplomasını Gösterir Bakarlar Bu Adam Mühendis Ama Bilmiyorlarki Adamın Mühendislikle Alakası Yok Sadece Yazılı Bir Belgeye Bakıyorlar Ülkemizde 2 Yıllık Öğrenim Görmüş Abilerimiz Ablalarımız Var Onlara İmkan Verilseydi Şuan Çok İleride Bir Yerde Olurduk
Birde Konuyu Açan Arkadaşımız Sistem Böyle Demiş Haklısınız Ben Böyle Sistemin İçine Tüküreyim İnşallah Katsayı Kalkıcak Bizde İstediğimiz Bölümlere Gidebilicez İnşallah

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Peki iyi bi yazılımcı olsak, össyi kazanamasak bile iş imkanı olur mu?

kim bilir ? belki şirinleri bile görebilirsin :D

şakası bir yana; ben de bilgisayar mühendisiyim. okula gitmeden önce güncel yazılm dilleri vs hakkında bilgim yoktu. gerçekten bilgisayar mühendisi cahili olarak gittim okula. ama öğreniliyor. hiç korkun olmasın. şimdiden bir şeyler bilirsen bunlar da artı hanende olur. aklından çıkarmaman gereken şey ise : öncelikle ÖSS'yi kazanman gerektiği :)

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
şimdi benim aklıma yatanda o zaten öss yi kazandıktan sonra gerisinin geleceğini düşünüyorum ama şimdidende ufak ufak başlmak lazım...

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
benim de lisede hiçbir bilgim yoktu yazılımla alakalı ama çok şükür YTU'yü kazandım ve şuan herşey yeterli :D

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
ne yap et öss kazan. televizyon izleyeceğin, oyun oynamak istediğin vakitleri de o tür şeyleri öğrenmeye ayır. bu arada kitaptan kopma. bilgisayarın suratına baka baka beynin sulanmasın :D :D

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben fen lisesi 2. sınıf öğrencisiyim. Ben de aynı şeyleri hedefliyorum. Hafta içleri yatılı olduğum için okul derslerime çalışıyorum. Hafta sonları fırsat buldukça bilgisayar ile ilgili bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Öss yi bir şekilde halledebileceğime inanıyorum. Tek derdim İngilizce

conrad

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
genç arkadaşlarım,
bilgisayar mühendisliği web sitesi yapmak, program kurmak, düzenlemek ya da grafik tasarım yapmaktan çok daha öte bir şeydir...

seçim yaparken dikkat etmenizi öneririm...

Yani katılıyorum arkadaşa bilgisayar mühendisligiyle web tasarımın ne alakası var o iş web desinglerin işi çok zor bişey degil okumadanda yapılabilir birşey web desing bilg. mühendisliginde mesela ar-ge teknolojisine yönelebilirsin bilimsel bi olay çok da güzel iş araştır bi :clover: