Bilgisayar mühendisliği yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knightx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

teknomax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen önce öss yi kazan gerisi gelir.. ben lisedeyken bilgisayarın b sini bilmiyordum cafe yüzü görmedim daha doğrusu gitmezdim sevmezdim ama bil. programcılığı okuduk. bil. mühendisliği okuyacaksan da puanını yüksek tut ki adam gibi bir yere yerleş her ünide eğitim aynı değil bazı yerler hiç birşey öğretmeden bırakıyorlar adamı... Hakkında şimdiden hayırlı olsun

salih41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
genç arkadaşlarım,
bilgisayar mühendisliği web sitesi yapmak, program kurmak, düzenlemek ya da grafik tasarım yapmaktan çok daha öte bir şeydir...

seçim yaparken dikkat etmenizi öneririm...
Katılıyorum... Web sitesi dizayn etmekle programcılık arasında dağlar var...

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım ben bilgisayar mühendisliği 4. sınıfına geçtim sizler gibi erken başlamak gibi bir şansım olmadı hayatımda daha önce hiç kod görmeden Liseden mezun oldum.

Süper Lise bitirdim ve puanım ist. içi veya dışında bilgisayar müh. puanlarına yetmedi bende özel bi üniversitenin 2 yıllık bilg. tek. ve programlama bölümüne girdim hayatımda ilk defa kod gördüm ve ilk programlama sınavımdan 20 aldım :D

Bir çok arkadaş doğru söylemiş bu işi sevmen lazım program yazmak farklı bir olay web sitesi tasarlamak farklı bi olay .. 2 yıllıkta kodlama, web sitesi, network ve donanımın bi kısmını gördüm sonra DGS sınavı ile aynı üniversitenin bilgisayar mühendisliğine geçiş yaptım ve doğrusunu söylemek lazım 3. sınıfı bitiren biri olarak mühendislik bambaşka birşey gerçekten çok zor..

Şuan staj yapıyorum ve daha öncede bir kaç iş tecrübem oldu asosyallik olayına katılmıyorum standart bir çalışan gibi 8 saat mesai yapıyosun günün gerisi sana kalmış işin özü programcı olacaksan kodlamayı seveceksin çok sabırlı olacaksın web sitesi tasarlamayı ben sevemedim ama bu işten çok para kazanan bu işi bilende bilmeyende kazanıyo, donanım ve network hakkında pek bilgim yok ama onlar daha çok ilgi istiyor..

Biraz uzun oldu hayat hikayemi anlattım gibi oldu ama bunlar benim kişisel görüşüm :D:D ne yapmak istediğine iyi karar ver ve ondan vazgeçme önüne elbet bir yol çıkar şimdiden hayırlı olsun ...

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar mühendisliği bölümü istiyorsan ilk önce Bilgisayar mühendisi ne iş yapar onu bilmelisin ben henüz çözemedim.Yazılım yapar filan demeyin yazılımı adı üstünde programcılar yapar bilgisayar donanımı filan demeyin bilgisayar mühendisliğinin doğrudan donanımla bir ilgisi yoktur dolaylı yani.Zaten Amerikadaki üniversitelerde de Bilgisayar mühendisliği ,Elektrik-Elektronik mühendisliğinin bir kolu gibi.Bence bunları iyi düşün yazılım işini hobi olarak yapabilirsin bence çok daha iyi yapabilirsin bilgisayarla ilgili birşey okumak istiyorsan Elektrik elektronik mühendisliğine git.Bir Elektrik Elektronik mühendisliği Öğrencisi olarak sana bunu tavsiye edebilirim.Yolun açık olsun...

selim93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş hiç para var yok bu iş öldü kaldısına bakmıycan kafana bu işi koduysan önce gidicen bi iş yeerinde staj görürmüş gibi takılcan bakıcan bu iş kafana yatıyomu eyer yatıyosa kendini bu işte yetiştircen şu an bnde lise 2 bitti grafik animasyon üzerine okumayı düşünüyorum bunun içiin bi yerde çalışmaya başladım staj tarzında bana çok büyük faydası oldu ben hangi yol üzerine gideceğimi belirledi. Umarım sanada faydası olur. :)

mart_1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benm abım bıl.muhendısı .nolume baslamadan once emınımkı bılgısayar ustune hıc bısı bılmıyrdu ama sımdı gayt basarılı...o yuzden herseyı zamnnda yap sımdı derslerıne calıs ıyı bır bolm tuttur:D

Heyban

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
genç arkadaşlarım,
bilgisayar mühendisliği web sitesi yapmak, program kurmak, düzenlemek ya da grafik tasarım yapmaktan çok daha öte bir şeydir...

seçim yaparken dikkat etmenizi öneririm...

Biliyorum bu kadar kolay olmadığınıda, ben meraklıyım demek istedim. Tabikide bu kadar kolay değil, ama bu yaşta anca bunları yaparsın. Daha lisede bilgisayar mühendislerinin yaptığı işleri yapacak değiliz :)

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
kardeş hiç para var yok bu iş öldü kaldısına bakmıycan kafana bu işi koduysan önce gidicen bi iş yeerinde staj görürmüş gibi takılcan bakıcan bu iş kafana yatıyomu eyer yatıyosa kendini bu işte yetiştircen şu an bnde lise 2 bitti grafik animasyon üzerine okumayı düşünüyorum bunun içiin bi yerde çalışmaya başladım staj tarzında bana çok büyük faydası oldu ben hangi yol üzerine gideceğimi belirledi. Umarım sanada faydası olur. :)

olmassa öyle yaparız arkadaşım.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence şimdiden derslerine iyi çalışıp, ileride "yazılım mühendisliği" bölümü okumalısın.
Her "bilgisayar mühendisiği" okuyan, yazılım geliştiricisi olamaz.

olamaz kelimesi olmamıs :)
bir bilgisayar mühendisi bilgisayarın herseyiyle ilgilenir. bilgeadama 1 yıl gidene yazılımcı denilen ülkemizde bilgisayar mühendislerinin ayrı kefeye konulması gerektiğine inanıyorum. sadece yazılımcı olmak isteyen bir insan bilgisayar mühendisliği bölümünde çok zorlanır. mikroişlemciler,donanım,devre teorisi,lojik devreler kasar adamı :)

yazılım mühendisliği demek de public static void main (string args[]) yazmak değildir. ben yazılım mühendisiyim diyen adam bir şirketin tüm bilgi işlemini ayakta tutabilecek analist kişiliğe de sahip olmalıdır.

vesselam keşke anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümüne gitseydin.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Benim arkadaşım izmir ekonomi bilgisayar müh. kazanmış burslu hemde, ama ilk sene dersleri çok iyi olduğu halde bırakmış, nedeni kodlarla kafayı yemek , daha sonra tıpı kazanmış ve aynı şekilde başarılı olduğu halde orayıda bırakmış, şuan mak.müh. okuyor ve memnun olduğunu söylüyor , bence sen önce gireceğin bölümü iyi seç nasıl olsa bişeyleri öğrenmek için vaktin olur, kimse herşeyi anasının karnında öğrenmiyor sanuçta.

punisher_65

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
bende bu sene öss ye girdim bilg. müh. istiyorum. fakat puanım iyi yerlere yetmiyor. acaba bilg. mühendisliğinde üniversite çok farkedermi. bir yandanda seneye hazırlanmayı düşünüyorum. tercihler başladı fakat ben kararımı tam olarak vermiş değilim henüz.

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar bende anadolu lisesi son sınıfa geçtim.bende web siteleri yapma php asp vs.. meraklıyım ama sözelci oldugum için bilg. mühendisligini tutturmak çok zor:( zaten okuldada başarılı değilim alacağım en fazla puan 250 ama diyorumki şimdlik başka bir mesleğe yöneleyim.üniversitemi bitireyim.sonra yavaş yavaş bu işin içine giriyim diyorum.mesela şu an baktım iş ilanlarına adamlar hep üniversite mezunu web tasarımcı yazılımcı arıyolar.Bir lise bitirip tasarım yazılımcı olmak var birde üniversitey okuyup olmak var demi.:)sizce ben ne yapsam?

kursatca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende anadolu lisesi son sınıfa geçtim.bende web siteleri yapma php asp vs.. meraklıyım ama sözelci oldugum için bilg. mühendisligini tutturmak çok zor:( zaten okuldada başarılı değilim alacağım en fazla puan 250 ama diyorumki şimdlik başka bir mesleğe yöneleyim.üniversitemi bitireyim.sonra yavaş yavaş bu işin içine giriyim diyorum.mesela şu an baktım iş ilanlarına adamlar hep üniversite mezunu web tasarımcı yazılımcı arıyolar.Bir lise bitirip tasarım yazılımcı olmak var birde üniversitey okuyup olmak var demi.:)sizce ben ne yapsam?

kodlamanı gelıstır yurtdısında da uc aylık tasarım kursları var gorsellık uzerıne olara katıl tavsıyem bu alır sana benım

hayırlısı olun ınsallah

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Derslerine çalışmanı ve boş zamanlarında forumlar da oyalanmak yerine proğramcılık üzerine uğraş vererek geçirmeni öneririm.

Bence burada sorman bile abes olmuş esasında..

OzanWtd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş sana tavsiyem ilk önce araştır bi bak bakalım kolaymıymış programcılık. eğer saatlerini pc başında geçirirken başının dönme noktasına kadar bi procedure bi function üzerinde düşüncelerle boğuşmaktan zevk alırım alıyorum diyosan hoş geldin programlama dünyasının zevkli dünyasına

hzlözl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende MYO'da Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümünde Okuyorum.Dgs 'yi kazanmışsınız.Sorularım var.İrtibata geçebilir misiniz? svnc.sezen@hotmail.com

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
kardeş sana tavsiyem ilk önce araştır bi bak bakalım kolaymıymış programcılık. eğer saatlerini pc başında geçirirken başının dönme noktasına kadar bi procedure bi function üzerinde düşüncelerle boğuşmaktan zevk alırım alıyorum diyosan hoş geldin programlama dünyasının zevkli dünyasına

yok abi ben zaten gününüm 4 de 1 ini bilgisayar başında geçiriyorum yazın bu günü yarısına çıkıyodu şimdi okul var diye olmuyo yoksa benim işim bilgisayar ........ :D

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar mühendisliği olmak için öss yi kazanmak gerekmiyor sanırım. Bu işi gerçekten istemek gerekiyo. Sende gerçekten istiyorsan zaten gerisi gelir.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Hacettepe Bil Mühendisliği son sınıfım. Tavsiye istersen ağırlıklı olarak Öss'ye hazırlan bir yandan da İngilizceni ilerletip internetten kendini geliştirmen. Ama asla para için, ve okula başladıktan sonra kolaylık olur diye kendini geliştirme. Okul için gerekn birikim zamanla zaten okulda oluyor. Dışarıda yazılıma ve bilgisayarın derinliklerine kolay inemezsin, zorludur. Sana tavsiyem aç üniversitelerin öğretim programlarını şöyle bir bak. İstediğin var mı? Yoksa onları kendin öğren olanları da okulla tamamla. Ama söyleyeyim. Herşeyin başı isteyerek zevkle çalışmak. Azim olmadı mı öyle yada böyle sıkılırsın... Hem Öss hem bilgisayar...

whatever

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
abiler selamlar ben anadolu liseiss lise 2. sınıfta okuyorum ben bilgisayar mühendisi yazılımcı olmak istiyorum fakat şimdi yazılım hakkında % de üzerinden 5 gibi bişey hatta daha az ama şimdi yazılım dersi falanmı alsam zaten alacağım tek yer intenet üzerinden olur çünkü bizim burda hiç bişey yok yada derslerime asılıp çok çalışıp güzel bi üniversite kazansam sonrası orda zaten lurda hangisinde daha iyi olur bana bi yardım edin abiler
hatta bilgisayar mühendisi olan varsa o yardım ederse daha iyi olur

yani kısaca yazılımcı olmak için şimdiden başlayımmı tam olarak yoksa derlerime çalışıp üniversite kazanıpmı olsam yani

bana bi cevap verin

kardeş sen önce cümle nasıl kurulur onu bence. sonra gerisi gelir merak etme.

Eleskovic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de anadolu lisesi öğrencisiyim.Aynı hedef bende de vardı ama sayısal bölümden eşit ağırlığa geçtim bu seneki eğitim-öğretim yılında.Programlama ile baya haşır neşirim, çoğu işletim sistemini de kullanabiliyorum(Freebds, windows, linux vb.).Ancak çoğu arkadaşımızın dediği gibi bu işlere biraz önceden merak sarmak lazım.Üniversiteye gittiğinde yaşını başını biraz daha almış olacaksın.O zaman geç olcak biraz.Eğer şu son 2 sene içinde bu işlerin içine girersen ve en az 2 programlama dili öğrenirsen (php, c# olabilir.) üniversitedeki programlama derslerini çok rahat geçersin.Ha diyosan ben zamanı gelince kasarım, uğraşırım, bu senin tercihin.Ama tavsiyem bu yaşlarda başla dostum ;)...

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşım Meslek Lisesinde Bilişim Alanında Okuyan Arkadaşların Veya Bir Tanıdığın Varsa Yardım İste Aklıma Şu Geldi Kimse Üstüne Alınmasın Ben Ve Benim Gibi Meslek Lisesi Bilişim Öğrencilerin Sorunu Bizim Altyapımız Çok İyi Mühendislik İçin Ama Gelin Görünkü Mühendis Olamıyoruz Düz Veya Anadoluya Giden Bİrkişi Rahatlıkla Olabiliyor Tamam Onlarda Haklı Ama Konuyu Açan Arkadaşa Baktığımızda Mühendis Olmak İstiyor Ama Bilgisi 0 Tamam Önünde Öss Var Bizimde Var Öss de Çıkacak Sorular 9.Sınıf Soruları Ortak Bir Sınav Müfradatı Sizde Aynı Şeyleri Görüyorsunuz Bizde Ama Biz Bunların Yanında Bilişimden Yazılım Donanım Görüyoruz İmkanlarımız Mühendisliğe Çok Yatkın Ve Bizim İmkanlarımız Bu Kadar İyi Olmasına Rağmen Konu Hakkında Hiç Bir Bilgisi Olmayan Kişiler Gİriyor Mühendisliğe Alt Yapıda Yok Tabi Sonra Üniversitede Öyle Bakıyorlar Sonuç Ne Birşey Öğrenemeden Mezun Oluyorlar Burada Bizim Hakkımız Yeniyor Meslek Liselerinin Yani

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Arkadaşım Meslek Lisesinde Bilişim Alanında Okuyan Arkadaşların Veya Bir Tanıdığın Varsa Yardım İste Aklıma Şu Geldi Kimse Üstüne Alınmasın Ben Ve Benim Gibi Meslek Lisesi Bilişim Öğrencilerin Sorunu Bizim Altyapımız Çok İyi Mühendislik İçin Ama Gelin Görünkü Mühendis Olamıyoruz Düz Veya Anadoluya Giden Bİrkişi Rahatlıkla Olabiliyor Tamam Onlarda Haklı Ama Konuyu Açan Arkadaşa Baktığımızda Mühendis Olmak İstiyor Ama Bilgisi 0 Tamam Önünde Öss Var Bizimde Var Öss de Çıkacak Sorular 9.Sınıf Soruları Ortak Bir Sınav Müfradatı Sizde Aynı Şeyleri Görüyorsunuz Bizde Ama Biz Bunların Yanında Bilişimden Yazılım Donanım Görüyoruz İmkanlarımız Mühendisliğe Çok Yatkın Ve Bizim İmkanlarımız Bu Kadar İyi Olmasına Rağmen Konu Hakkında Hiç Bir Bilgisi Olmayan Kişiler Gİriyor Mühendisliğe Alt Yapıda Yok Tabi Sonra Üniversitede Öyle Bakıyorlar Sonuç Ne Birşey Öğrenemeden Mezun Oluyorlar Burada Bizim Hakkımız Yeniyor Meslek Liselerinin Yani
Öyle baktığımızı kim söyledi? Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıftayım ve iyi bir şekilde ilerliyorum.Bu işin okulla şununla bununla ilgisi yok.Kendini geliştireceksin,yeniliklere açık olacaksın.Bununla ilgisi var.Temeli olan birinin iyi bir mühendis olacağı kesin değil sonuçta.Ayrıca sadece yazılımda öğretilmiyor mühendislikte.Tüm gün matematikle boğuşuyoruz..

Knigthx konuyu açalı çok olmuş ama önceliğini ÖSS'ye ver sen.Zaten zaman artmıyor ÖSS'den.Çalış kazan,üniversiteye geldiğinde güzelce öğrenirsin.Tabi üniversite sadece başlangıçta yararlı,ondan sonrasını sen yapacaksın.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
kardeş sen önce cümle nasıl kurulur onu bence. sonra gerisi gelir merak etme.

bana diyosun ama sende iyi bi, cümle kuramamışsın abicim:D

ama şöyle bi durum var siz ders çalışmayıp meslek lisesine giderken biz ders çalışıp anadolu lisesine gittik ve doğal olarak biz mühendis oluyoruz ve sizde bizim biraz altımızda kalıyorsunuz sonuç olarak bizim sadece üniversite diplomamız olmuş oluyor tek farkımız bu yoksa sonucunda bilgi açısından fark olacağını zannetmiyorum yani ebn diplomamla bi işe girip yada bi iş yeri kurarken sizler bizim işyerlerimizde çalışmaya geliyorsunuz ... bu bencede adil değil ama sistem bu elimizden ne gelir ....(bunları senin için söylemedim genel olarak söyledim)

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bana diyosun ama sende iyi bi, cümle kuramamışsın abicim:D

ama şöyle bi durum var siz ders çalışmayıp meslek lisesine giderken biz ders çalışıp anadolu lisesine gittik ve doğal olarak biz mühendis oluyoruz ve sizde bizim biraz altımızda kalıyorsunuz sonuç olarak bizim sadece üniversite diplomamız olmuş oluyor tek farkımız bu yoksa sonucunda bilgi açısından fark olacağını zannetmiyorum yani ebn diplomamla bi işe girip yada bi iş yeri kurarken sizler bizim işyerlerimizde çalışmaya geliyorsunuz ... bu bencede adil değil ama sistem bu elimizden ne gelir ....(bunları senin için söylemedim genel olarak söyledim)
siz ders çalışmayıp meslek lisesine gidiyorsunuz diyorsun çok yanlış bir düşünce meslek lisesinde okuyan öğrenciler bencce düz lise öğrencilerden daha akıllı ve yoğun birde demişsin üniversite diplomamız oluyor bizim olmuyormu :D biz işyeri açamazmıyız kusura bakmayın ama altyapımız her daim mühendisliğe uygun bir arkadaşta demiş yazılımın yanında biz matematikle boğuşuyoruz zaten yazılımla uğraşan kişi matematikle uğraşır meslek lisesinde bilişim alanında yazılım olduğu için bizde matematikle boğuşuyoruz bir seminere katıldım bilkent üniversitesinde ösym başkanı konuşuyordu konu meslek liselerinden açıldı aynen şu lafı dedi meslek liselerinin mühendisliklere altyapısı çook müsait ama anadolu ve düz liselerinin öyle değil üniversitede çok sıkıntı çekiyorlar ama meslek lisesinde okuyan kişiler daha önce bunun altyapısını aldığı için sorunla karşılaşmıyor bizde bu haksızlığı kaldırmak için çalışıyoruz (katsayı farkı) diceksiniz zaten dedinizde herşey yazılım değil matematik bizde görüyoruz emin olun zaten öss de 9.sınıf ortak müfradat sistemi olucak yani hepimizin ortak gördüğü matematik ten çıkıcak sorular hı eğer mühendisliği parası iyi için gidiyorsanız hiç gitmeyin çok gördüm ben şahit de oldu mühendislik okuyan öğrenciler 2 senelik üniversite öğrencilerinden yardım yalvarıyordu neden altyapı eksikliği var ama dediğim gibi bu işe gerçekten önem ve sevgi vericek yoksa yaptığı işten hiçbirşey anlamaz boşuna okur inşallah katsayı kalkıcak bizde mühendisliğe gidiceğiz

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
siz ders çalışmayıp meslek lisesine gidiyorsunuz diyorsun çok yanlış bir düşünce meslek lisesinde okuyan öğrenciler bencce düz lise öğrencilerden daha akıllı ve yoğun birde demişsin üniversite diplomamız oluyor bizim olmuyormu :D biz işyeri açamazmıyız kusura bakmayın ama altyapımız her daim mühendisliğe uygun bir arkadaşta demiş yazılımın yanında biz matematikle boğuşuyoruz zaten yazılımla uğraşan kişi matematikle uğraşır meslek lisesinde bilişim alanında yazılım olduğu için bizde matematikle boğuşuyoruz bir seminere katıldım bilkent üniversitesinde ösym başkanı konuşuyordu konu meslek liselerinden açıldı aynen şu lafı dedi meslek liselerinin mühendisliklere altyapısı çook müsait ama anadolu ve düz liselerinin öyle değil üniversitede çok sıkıntı çekiyorlar ama meslek lisesinde okuyan kişiler daha önce bunun altyapısını aldığı için sorunla karşılaşmıyor bizde bu haksızlığı kaldırmak için çalışıyoruz (katsayı farkı) diceksiniz zaten dedinizde herşey yazılım değil matematik bizde görüyoruz emin olun zaten öss de 9.sınıf ortak müfradat sistemi olucak yani hepimizin ortak gördüğü matematik ten çıkıcak sorular hı eğer mühendisliği parası iyi için gidiyorsanız hiç gitmeyin çok gördüm ben şahit de oldu mühendislik okuyan öğrenciler 2 senelik üniversite öğrencilerinden yardım yalvarıyordu neden altyapı eksikliği var ama dediğim gibi bu işe gerçekten önem ve sevgi vericek yoksa yaptığı işten hiçbirşey anlamaz boşuna okur inşallah katsayı kalkıcak bizde mühendisliğe gidiceğiz

haklısın abi bizde iseriz ülkemizde iyi mühendisler iyi insanlar çıksın ülkemiz kalkınsın ama işte sistem böyle dediğim gibi bizim elimizden bişey gelmez ...ben sadece şimdiden sizin gibi altyapımı oluşturmak isitoyrum İnşallah gidersem sıkıntı çekmeyim diye yoksa siz daha üstünsünüz o konuda...

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yukarıda yapılan yorumlara 2 cümle eklemek istiyorum
1- bazı yorumlarda arkadaşların teknisyenlikle mühendisliği birbirine karıştırdıgını gördüm. Arada dağlar kadar fark vardır lütfen biraz daha dikkatli yönlendirelim arkadaşımızı.
2- Eğer aklınızda teknik üniversitelerden birini okumak varsa meslek liseli olmak daha çok avantajdır. Bizim 10 saat çalıştıgımız bazı derslere teknik lise ya da yüksekokul temelli arkadaşlarımız 2 saatlerini ayırarak başarılı olabiliyorlar.