BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ EFSANELERİ

Bu konuyu okuyanlar

burak4268

Öğrenci
Katılım
6 Mayıs 2019
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Evet YKS 2019 girmiş bir öğrenci olarak meslek araştırma telaşındayım . İlgimi çeken mesleklerden biri de bilgisayar mühendisliği . Bu arada sıralamam tahminen 30-35 bin gelecek. Ama çevrede büyük bir baskı var . Bir sürü söylenti ve efsane var bunlar doğru mu yalan mı sizlere sormak istiyorum.
1.Pc mühendisleri işsiz kalıyor en büyük örneği de 300binle bi mühendislik okuyan akraba üzerinden veriyorlar bana işsiz kalmış 1 sene iş bulamamış diye.
2- Asgari ücret alıyorlar efsanesi. Ben çalışkan biriyim dersime iyi çalışırım. Yani araştırmalarım doğrultusunda iyi bir pc mühendisi 3-3.5 ile başlıyor diyorlar 1-2 sene içinde 5 e kadar çıkabiliyor . Ama akrabaların ailemin söylediği ise 2000 lira alıyorlar vb böyle söylentiler. İnternetten , youtubedan baktığım kadarı ile de sizin çalışmanıza bağlı ne kadar çok şey bildiğinize hangi programlama dilini bildiğinize göre fiyatınız da artıp azalıyor diyorlar peki hangisi doğru ?

Yani bunu okuyan bu konuda bilgisi olan insanlar varsa (pc-yazılım mühendisleri) beni aydınlatabilir mi ?
O kadar okuyup da asgari ücret almak insana koyar bence ve geçinemezsin meslek araştırmalarında bunu da göze almak lazım.
Yani sorum şu ingilizce bilen kendini geliştirmiş dersine çalışmış gerekirse inş olursa üni 3-4 part time işlerde çalışmış bilgisayar mühendisleri işsiz kalır mı ? Ücretleri nasıl ?
 

The Judge

.bmbozbey
Emektar
Katılım
22 Şubat 2015
Mesajlar
4,183
Reaksiyon puanı
5,194
Puanları
113
Bak bu meslekte her şey sende biter ve ne kadar donanımlıysan aldığın maaş eş doğrultuda artar.
Gittiğin okulu anca geçer notlarla bitirip hiçbir özgün projeye sahip olmazsan kesinlikle hiç bir meslekte kayda değer para alamazsın.
Mühendislik inovatif bir meslektir.
Üstelik sadece bir kurumda çalışarak para kazanmaktansa bağımsız projelerde yer alıp ya da kendi mini projelerini geliştirip de para kazanabilirsin.
Bütün mesleklerde böyledir severek ve inanarak işine sarılırsan her türlü başarılı olursun ve azımsanamayacak şekilde paranı kazanırsın. :)
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
Artık okuduğun bölümden çok bildiğin diller ve kendini geliştirme durumun etkiliyor iş bulma imkanını. Tabii bu okuduğun okulun da gelişimine katkısı olacaktır. Kendinden eminsen ve ben çalışıp kendimi geliştireceğim diyorsan hiçbir zaman işsiz kalmazsın.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,486
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,709
Puanları
113
İnternetkafe'de işe başlarsan tabii ki doğru.
 

Son mesajlar

Üst