Bilgisayar Mühendisliği Yazılım - Donanım

blatela1993

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim ve sürekli yazılım ile ilgili dersler görüyorum. Fakat network ve sistem kısmına daha çok ilgim var. Yazılımda bilinmesi gerekenleri, iş hayatında neler yapıldığını az çok biliyorum fakat network ve sistem kısmında pek bilgim yok. Kendini network ve sistem yöneticiliği kısmında yetiştirmek istiyen biri olarak bilgi sahibi olanlara soruyorum acaba bir Network veya Sistem uzmanının Bilişim Dünyasındaki rolü nedir, ne yapar ? Bilmesi gereken teknolojiler nelerdir ve yazılıma göre piyasadaki iş olanağı nasıldır? Daha bunlarla ilgili dersler görmediğimden bilgi sahibi değilim.

http://www.bilgisayarmuhendisleri.com/sayfa.aspx?s=131 Burda bir makalede böyle bahsediyor networkden doğrumudur ? Eğer bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa ve bilgi verebilirse şimdiden teşekkür ederim.

"Bilgisayar mühendisleri yazılım ve meslek dışı işler haricinde en çok Network uzmanu olurlar. Network uzmanı demek bir firmadaki tüm bilgisayarlardan sorumlusun demek. yani bir bilgisayar internete bağlanmıyorsa bu adama gideriz. kablo gerekiyorsa bu adama gideriz. şirkete yeni giren birine email adresi açılacaksa bu adama başvururuz. Network kolay bir iş olduğu için bu işi daha çok meslek dışından gelen kişiler yaparlar... Bu iş biraz hemşireliğe benzer. genelde iyi bir bilgisayar mühendisi network'ten anlar ama network'çü olmaz. doktorluk varken hemşire niye olmak istesinler ki...."