Bilgisayar Kilitleniyor

jonfoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kolay gelsin. Benim sorunum sadece airtes ile alakalı değil. Tp link modemde de aynı sorun oluyor. Sorunum ise şu; Leptop ile internette iken bir anda bağlantı kopuyor. Masaüstünün sağ alt köşesindeki internet simgesinde sınırılı erişim diyor. Ağ bağdaştırıcısı sorunlarını gider dediğimde, bağdaştırıcı ayarları sıfırlanıyor ekranda gözüktüğü anda bilgisayar kilitleniyor. Ve resetlemem gerekiyor. Bilgisayarı resetlediğimde tekrardan internet geliyor.Aralıklarla sürekli böyle oluyor. Belirli bir kopma periyodu yok. Bazen 3 saatte bir bazen 1 günde bir. Bazen 10 dakikada bir. Mesela biraz önce 3 kere resetledim bilgisayarı 3 ünde de anında koptu. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler ise sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bağlantıyı nasıl sağlıyorsunuz? Kablolu mu kablosuz mu? İki seçenekte de aynı durum söz konusu mu?

jonfoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kablosuz sağlıyorum. Kablolu deneme gibi bir fırsatım olmadı. Bu sorun geçen sene başladı. Bazen 2-3 hafta olmuyor. Bazende dediğim gibi 10 dakikada bir 5 kere gidiyor. Sebebini bulamadım bilgisayarı formatladım. Yine de çözemedim.

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O zaman donanımsal bir sorun gibi görünüyor.

Kablolu denemekte fayda var. Ama sık sık yapmadığı için bu süreçte kablo ile ne kadar kullanabilirsiniz bilmiyorum.

jonfoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Donanımsal olsa sürekli gitmez mi? Yada belirli periyot aralıklarla? Bir iki kişi daha bu tip konu açmış. Fakat sorunu çözen yok maalesef.

Pilot Kalem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
3 ihtimal var. Ya sizin kablosuz sürücünüz yada donanımınız yada modem.

İki tane modemde de aynı sorunu yaşıyorsunuz.

Kablolu bağlantıyı denemediğiniz bir şey söyleyemiyorsunuz o zaman geriye donanım kalıyor.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Bilgisayarınıza manuel ip vermeyi deneyin sürekli baglantı koparsa yine kablosuz usb bağdaştiricilar var onlardan bulup bi deneyin

jonfoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun şu 2 şeyden birinden kaynaklanıyor galiba. Olay günlüklerinden baktım 1. si : Kablosuz Yerel Ağ Genişletilebilirlik Modülü durduruldu.

Modül Yolu: C:\Windows\System32\bcmihvsrv64.dll
2. si Bilgisayarınız, ağ adresi 0x08EDB9A7AE69 olan Ağ Kartı için adresini ağdan (DHCP Sunucusu'ndan) yenileyemedi. Şu hata oluştu: 0x79. Bilgisayarınız, ağ adresi (DHCP) sunucusundan bir adres almayı denemeye devam edecek.

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sorun şu 2 şeyden birinden kaynaklanıyor galiba. Olay günlüklerinden baktım 1. si : Kablosuz Yerel Ağ Genişletilebilirlik Modülü durduruldu.

Modül Yolu: C:\Windows\System32\bcmihvsrv64.dll
2. si Bilgisayarınız, ağ adresi 0x08EDB9A7AE69 olan Ağ Kartı için adresini ağdan (DHCP Sunucusu'ndan) yenileyemedi. Şu hata oluştu: 0x79. Bilgisayarınız, ağ adresi (DHCP) sunucusundan bir adres almayı denemeye devam edecek.
Şu aracı bi kurup bağlantı kopunca çalıştır bakalım.. Belki sorunu düzeltir küçük boyutlu iyi bi yazılımdır.

Tıklayın

jonfoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sabit ipide verdim, o program ile de tarattım sonuç yine aynı.

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sabit ipide verdim, o program ile de tarattım sonuç yine aynı.
Birde tarayıcı üzerinden modeminize giriş yapıp kanalı değiştirmeyi deneyin.. Belki bulunduğunuz kanalda yoğunluk oluşuyordur o yüzden bağlantı kopuyordur..

Tarayıcı adres satırına 192.168.2.1 yazıp enterla tabi AİRTİES modem için modeme giriş sayfası gelecek şifren varsa şifreyle gireceksin yoksa direk enterla girecektir.. Sonra kablosuz ve kablosuz ağ ayarlarına gelip oradaki gelişmiş ayarlardaki kanalı değiştir ve kaydet..