Bilgisayar kapanırken "G" adlı program kapanmayı engelliyor

Alfred_Jodl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Nedir bu ''G'' adlı program pc ye format attım gitti sonra tekrar olmaya başladı acabir teknik bir problem mi yoksa bir virüsmü ama şu ana kadar
problemini görmedim acaba yardım edermisiniz?Bu program ilk önce pc de yoktu görev yöneticisindede gözükmüyor daha doğrusu hiç bir şekilde yok bu şeyin pc ye zararı falan varmı yaşayan varmı çünkü pc üzerinden alış veriş vb işlemler yapmaktayım kyspersky kullanıyorum ve tam bir taratma yaptıgımda hiç bir şey çıkmadı format attırdıktan sonra bi kaç hafta geçtik ten sonra tekrar gözükmeye başladı acaba bu nedir ne değildir bilen biri açıklarsa çok sevinirim
WhatsApp Image 2018-05-29 at 01.45.13.jpg

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Ağ desteği ile güvenli modda başlatıp hijackthis indirip başlangıç programlarını kontrol et!

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Bilgisayarı iyi bir antivirüsle taramayı deneyin. Eset, Kaspersky, Malwarebytes gibi antivirüs kullanın.

dreameagles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Antivirüs ile tarat fakat yereldisk d'yi taratmayı unutma.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,386
Windows ve Kaspersky orijinal ise ve korsan uygulama/oyun kullanmıyorsanız muhtemelen sonradan kurulan bir program/uygulama, sürücü ya da bir hizmet bileşenidir.

Windows Ara'ya msconfig yazıp ENTER'layın.
Hizmetler sekmesinde iken "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle"yi işaretleyin.
Durum sütunundan Çalışıyor'a göre sıralayın.
Hizmet adı ve üreticisi az çok bir fikir verebilir.
Eğer herhangi bir fikriniz yoksa da çalışan Hizmetleri içeren ekran görüntüsünü paylaşın.

Rootkit vb bir zararlı yazılım sisteme sızmamışsa bu şekilde ilgili programın ne olduğunu muhtemelen anlayabiliriz.

Alfred_Jodl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Windows ve Kaspersky orijinal ise ve korsan uygulama/oyun kullanmıyorsanız muhtemelen sonradan kurulan bir program/uygulama, sürücü ya da bir hizmet bileşenidir.

Windows Ara'ya msconfig yazıp ENTER'layın.
Hizmetler sekmesinde iken "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle"yi işaretleyin.
Durum sütunundan Çalışıyor'a göre sıralayın.
Hizmet adı ve üreticisi az çok bir fikir verebilir.
Eğer herhangi bir fikriniz yoksa da çalışan Hizmetleri içeren ekran görüntüsünü paylaşın.

Rootkit vb bir zararlı yazılım sisteme sızmamışsa bu şekilde ilgili programın ne olduğunu muhtemelen anlayabiliriz.
Reiz şu anda bişey göremiyorum en son malwarebytes indirip tarattım pcde 1 adet malware çıktıgını gosterdi sildikten sonra gözükmemeye başladı kaspersky da tam taratma yapmama rağmen çıkmadı ama malwarebytes de çıktı senin dediğin gibi tüm microsoft hizmetlerini gizledim baktıgım hizmetlerin hepsi tanıdık.Önceden pc ye format atmadan oncede vardı ama şimdi malwarebytes bulduktan sonra gözükmüyor anlamadım. yani önceden kullandığım antivirüs kaspersky dır ona güveniyordum o varken bile pc de gözüküyordu o uygulama geçen gün malwarebytes indirip tarattıgımda 1 adet tehdit saptandı dedi onu sildikten sonra gözükmemeye başladı yani pek antivirüslerden anlayan bir kişi değilimdir ama pek bişey anlayamadım o tehdit saptanan yerde teamviewer dan çıktı pek anlamam etmem ama hizmetlerde oyunların vac sistemleri ve steam dısında sistem hizmetleri var başka bişey görmedim yani.Bide bir kaç defa crack oyun indirmiştim fakat hepsini silmiştim windows orjinal kaspersky da orjinal dediğim gibi önceden laptopa format atmadan öncede vardı şu ana kadar pc den bir çok alış veriş ve iş yaptım yani bi zarar gelmedi pc ye veya başka bişey olmadı yani dediğiniz gibi bir sistem bilişimi veya hizmeti olabilir yardım ettiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,386
Reiz şu anda bişey göremiyorum en son malwarebytes indirip tarattım pcde 1 adet malware çıktıgını gosterdi sildikten sonra gözükmemeye başladı kaspersky da tam taratma yapmama rağmen çıkmadı ama malwarebytes de çıktı senin dediğin gibi tüm microsoft hizmetlerini gizledim baktıgım hizmetlerin hepsi tanıdık.Önceden pc ye format atmadan oncede vardı ama şimdi malwarebytes bulduktan sonra gözükmüyor anlamadım.
Malwarebytes genel olarak zararlı yazılım bulma ve yok etme açısından daha etkili. Muhtemelen Malwarebytes zararlıyı bulup kaldırmış. İsterseniz raporlardan zararlı yazılım türüne de bakabilirsiniz.
Ayrıca kullandığınız tarayıcıyı sıfırlama yapıp tarama geçmişini silmeni önerebilirim.

Alfred_Jodl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Malwarebytes genel olarak zararlı yazılım bulma ve yok etme açısından daha etkili. Muhtemelen Malwarebytes zararlıyı bulup kaldırmış. İsterseniz raporlardan zararlı yazılım türüne de bakabilirsiniz.
Ayrıca kullandığınız tarayıcıyı sıfırlama yapıp tarama geçmişini silmeni önerebilirim.
saol reiz çok bi problem görmedim olsaydı şu ana kadar olurdu çünkü bundan 4-5 ay oncesinde gozukmeye başladı bu şey dahada eski olabilir ama bi zararını görmedim biraz korkutucu ama çok bişey görmedim genede saol

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Malwarebytes ve Kaspersky benim gözüm en iyi ücretli antivirüslerdendir. Malwarebytes'ı reklam temizlemek için kullandım, çok başarılı bir sonuç verdi. Kaspersky ise eskiden kullandığım bir antivirüstü.

Emirizmir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Kaspersky Rescue Disk deneyebilirsin eğer taramada bir şey çıkmıyorsa.