Yardım bilgisayar formatlanan diski tanımıyor.

samsunluyasir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben öğretmenim. Öğretmenler odasında epeyce eski bir pc var. Bunda win7 yüklü ve sürekli virüs alıyor uyumsuzluk çıkarıyor. Ben de bugün win10 yüklemek istedim ama boot menüsü ne yaptımsa gelmedi. En sonunda hdd'yi söküp, win10 formatını attığım başka kasaya taktım ve diski formatladım. Aynı diski tekrar eski kasaya taktığımda ise pc "verifying dmi pool data" uyarı ekranında kalıyor. Dedim acaba disk mi sorunlu, başka diski de formatlayıp taktım yine aynı. Sizce format usb'sinde uefi veya gpt farkından mı olmuyor yoksa başka sebep mi var? Çözümü acaba nedir, teşekkürler.

Lisans Bul

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
604
Merhaba, umarim sorunu cözmenizde yardimci olur.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,633
Bunu denediniz mi?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,375
Ben de bugün win10 yüklemek istedim ama boot menüsü ne yaptımsa gelmedi
Sizce format usb'sinde uefi veya gpt farkından mı olmuyor

Anakart bilgisi vb bir bilgi veya görsel paylaşmamışsınız ancak Legacy BIOS için MBR disk bölüm düzeninde yükleme medyasını yazdırmalıydınız.

En sonunda hdd'yi söküp, win10 formatını attığım başka kasaya taktım ve diski formatladım. Aynı diski tekrar eski kasaya taktığımda ise pc "verifying dmi pool data" uyarı ekranında kalıyor. Dedim acaba disk mi sorunlu, başka diski de formatlayıp taktım yine aynı.
BIOS kurulumunda sürücü algılama otomatik olarak mı ayarlı?
Harddisk değil de önyüklenebilir bir kurtarma USB sürücüsü veya DVD gibi çıkarılabilir bir diskten önyüklemeyi deneyin. Öncesinde disk bağlantısını da kesin. Bakalım hata verecek mi. BIOS ayarlarında değişiklik yaptıysanız fabrika ayarlarına sıfırlayın ve kaydedin.