alperendmry
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 18
Merhaba bilgisayarımda elektrik akımı dolaşıyor metal kısımlara çıplak ayakla yere basarken elimle dokununca çarptığını hissediyorum ve kontrol kaleminin ışığını yakıyor plastik bir terlikle olduğumda çarpmıyor. Ev müstakil ve 35 senelik. Evde topraklı prizler var ama genel tesisatta var mı şüpheli. Evin eski prizler topraklı priz değil. (küçük delikleri olan eski tip prizler.) birkaç priz değişip topraklı prizlerden takılmış ama dediğim gibi tesisatta var mı bilmiyorum. üst kat daha yeni 5-10 senelik falan ve elektrik tesisatı farklı. Kasayı oraya çıkarttım denedim orada elektrik çarpması çok daha az hatta hissetmedim diyebilirim ama kontrol kaleminin ışığını zayıf da olsa kasanın üstüne - metal yerine- değdirince yaktı. Evin tesisatı pek iyi değil. Bunun komple tesisatı yenilemekten daha basit bir çözümü var mı? Ve parçalara zarar verir mi 8 aydır bu şekilde kullanıyorum ekran kartındaki Coil Whine'dan başka sorun yaşamadım şimdi onun da bu topraklama ile alakalı olabileceğini düşündüm.
Sistem;
SAPPHIRE RX590 NİTRO PLUS SE
RYZEN 5 2600
B450M S2H
480 GB SSD
Thermaltake V200 TG 600w 80 plus.
Sistem;
SAPPHIRE RX590 NİTRO PLUS SE
RYZEN 5 2600
B450M S2H
480 GB SSD
Thermaltake V200 TG 600w 80 plus.