Bilgisayar ekranımı kablosuz olarak televizyona yansıtma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fixit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fixit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Kablosuz olarak aynı ağa bağlı olan cihazlarım arasında ekran paylaşımı yapmak istiyorum. Windows 10 kurulu iken tarayıcı(Chrome) üzerinden diğer(sağ üst 3 nokta) > yayınla seçeneğini seçerek bilgisayar ekranımı televizyonuma yansıtabiliyordum. Ancak Windows 7' ye geçtikten sonra aynı şeyi yapamıyorum. Aynı yolu izliyorum cihaz görünüyor fakat seçilemiyor. Diğer tarayıcılarda da durum aynı. Bana yardımcı olur musunuz?

ekrann.JPG

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Kablosuz olarak aynı ağa bağlı olan cihazlarım arasında ekran paylaşımı yapmak istiyorum. Windows 10 kurulu iken tarayıcı(Chrome) üzerinden diğer(sağ üst 3 nokta) > yayınla seçeneğini seçerek bilgisayar ekranımı televizyonuma yansıtabiliyordum. Ancak Windows 7' ye geçtikten sonra aynı şeyi yapamıyorum. Aynı yolu izliyorum cihaz görünüyor fakat seçilemiyor. Diğer tarayıcılarda da durum aynı. Bana yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyayı görüntüle 141413
Windows 7'de yapamazsınız diye biliyorum yalnızca Windows 8.1 ve Windows 10'dan var o özellik. ?

fixit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Windows 7'de yapamazsınız diye biliyorum yalnızca Windows 8.1 ve Windows 10'dan var o özellik. ?
Hocam aynı cihaz aynı donanım illa ki bir yöntemi vardır. Sonuçta değişen sadece işletim sistemi.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Hocam aynı cihaz aynı donanım illa ki bir yöntemi vardır. Sonuçta değişen sadece işletim sistemi.
İşletim sisteminde o özellik yok ki?, neden 7 kurdunuz 8.1 e geçmenizi tavsiye ediyorum, belki 3.parti uygulamalar ile ekran yansıtabilirsiniz 7de

Irıs von Everec

Profesör
Reaksiyon puanı
1,472
Sadece işletim sistemi denilemez.

Örneğin yazıcım windows 7de çalışırken her türlü driverı indirmeme rağmen windows 10da çalışmıyor.

Sadece işletim sistemi denilip geçilmemeli.

İhriz

Asistan
Reaksiyon puanı
297
1- Bluetoothunu aç>Ayarlar>Arama>Kablosuz bir ekrana bağlan ve TV yi seç.
2- Filmler ve TV'de bir video aç sağ altta üç noktaya bas "Yansıt"a bas. Sonra oradan çık ve istediğin yere git.

fixit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
İşletim sisteminde o özellik yok ki?, neden 7 kurdunuz 8.1 e geçmenizi tavsiye ediyorum, belki 3.parti uygulamalar ile ekran yansıtabilirsiniz 7de
Cihaza en uygun onu gördüm. Bu özellik kazandırılabilir diye düşünüyorum. Çok komplike bir temeli yok gibi görünüyor.
Sadece işletim sistemi denilemez.

Örneğin yazıcım windows 7de çalışırken her türlü driverı indirmeme rağmen windows 10da çalışmıyor.

Sadece işletim sistemi denilip geçilmemeli.
Haklısınız ancak görünen o ki yazılımsal bir mesele. Bu farklılığı sağlayan yazılımsal sebep tam olarak nedir onu bulmak önemli. Halledilebilir gibi görünüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1- Bluetoothunu aç>Ayarlar>Arama>Kablosuz bir ekrana bağlan ve TV yi seç.
2- Filmler ve TV'de bir video aç sağ altta üç noktaya bas "Yansıt"a bas. Sonra oradan çık ve istediğin yere git.
''Filmler ve TV'' dediğiniz kısım tam olarak nedir, nerede bulunur ?