Bilgisayar Donuyor

uA-CetiN

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Selam. 2004 de aldığım bir pc var yalnız bu pc de bir sorunla karşılaştım ve olmuyor neyi denediysem. bilgisayar açılıyor belli bir süre sonra donup kalıyor. süre kafasına göre bazen 5 dk bazen 3 saat sıcaktan oluyor desem vantilatör koyuyorum aynı yine fanı cıkartım temizledim macununu bile değiştirdim. ne yaptıysam yapamadım herseyi sökdüm taktım. bios güncelledim. ram aldım herseyi denedim yani. ama yine olmadı. Bir fikri olan varsa bana yardım edebilirmi?

GIGABYTE Anakart
P4 2.00
768 Mb Ram
80 hdd
128 ekran karti
xp professional

bir kaç bilgisayarcıya sordum ekran kartı dediler yenisini takdım yine aynı sadece anakart değişmedi. Bazıları ise GIGABYTE ve FAXCONN anakartlarında böyle sorunlar oluyormuş. Anakart değiştirirsem atarım bilgisayarı :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Aynı şekilde benim bilgisayarımda da sorun var. Bilgisayarı boş bıraktığımda ya da film izlerken bazen 20 dakika sonra bazen 5 saat sonra (belirli bir süre yok) bilgisayar donuyor.
Fare çalışıyor ama hiçbir yere tıklanmıyor.
Vista SP1 kullanıyorum.

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aslında bilgisayar donduğu zaman Görev yöneticisi (taskmaneger) 'da olağan dışı kullanılan aykırı bir program gözüküyor mu? Ne bileyim, gereksiz yere devreye girerek işlemciye felç geçirten bir casus yazılım yada virüs olabilir belki...

Benimde bilgisayarım bazen 10 dakikada açılıyor bazen ise 30 saniyede açılıyordu.. Aynı şekilde bazen kapat dediğim halde kapanmak bilmyor, bazende 20 saniye sürmeden tamamen kapanıyordu.. Birşeyler yaptım, kurdum, sildim ve temizledim düzeldi fakat bir çok yöntem denediğim için hangisi doğru sonuç verdi bilemiyorumm.. Hiç olmadı bir ara yaptığım herşeyi anlatırım (: Geçmiş olsun..

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Defrag yaptınmı? Birde ccleaner'ın regedit temizleyicisini kullan

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarın açılırken tek bib sesi gelmesi lazım eğer tek bib değilde defalarca geliyorsa donanım çakışması oluyordur bide ekran kartının sıcaklığına bak eğer fanında sorun varsa fazla ısınmadan olur bu dediklerimin hiçbiri değilse sana tavsiyem fabrika formatı at ondan sonra windows kur yalnız fabrika formatı biraz risklidir yanlış birşey yaparsan hdd gidebilir .

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Güç kaynağı veya anakart'da sorun.
Büyük ihtimal anakart.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yorumlara bakıyorum da sen en iyisi Bilgisayarcıya götür hiç sormadan

Herkes farklı bişey demiş :D

7.42 En sonunda sorunun kaynağını buldum. SAbit diskler
nezihdarcin (taskmaneger) Ne bileyim, gereksiz yere devreye girerek işlemciye felç geçirten bir casus yazılım yada virüs olabilir belki...
Ugur.pc Defrag yaptınmı? Birde ccleaner'ın regedit temizleyicisini kullan
goki bilgisayarın açılırken tek bib sesi gelmesi lazım
Hammers Güç kaynağını değiştirmeyi dene.
Peter Güç kaynağı veya anakart'da sorun.
Büyük ihtimal anakart.

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende işlemciyi Q9650 yapınca donmalar olmaya başladı işlemciyle alakalımı acaba

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
bende işlemciyi Q9650 yapınca donmalar olmaya başladı işlemciyle alakalımı acaba

Yeni işlemciyi taktıktan sonra temiz bir format atmamışsan donmalar olabilir. Eğer format atmışsan işlemci fanını iyice temizle. Temizse daha büyük devirli bir fan almanı tavsiye ederim.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
şimdi parçalar arasında uyumun da önemi var arkadaşlar. görünen donanımsal bir sorun gibi gözüküyor.

disk birleştirmesini yapın, casus yazılım veya virüs var mı onu da tarattırın. belki güç kaynağı diyeceğim ama o da değişmiş. bilgisayar aşırı ısınıyor olabilir o yüzden. kasanın havalandırması ne düzeyde?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim ekran karti veya power bak neden ikisinden birinde daha fazla bilgi için turakcafe.de.tl :hammer: bekleriz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hard disk sorun vardır .bir pogram olmalı indirin deneyin ama bence hic ugracmadan bilgisayarcıya verin :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende 4gb ram 2 gb ekrankartı var i 5 işlemci ama prototype 2 de donuyor

acil yardım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende Dell N3010 laptop var yeni format attım ama arada 10 saniyeliğine donup çözülüyor.. Film izlerken sanki net takılıyor gibi donuyor :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba beninm bilgisayarımı 2009 da aldım 3 bg ram 512 mb ekran kartı var zamanlı zamansız donuyor bir süre sonra dıng diye bir sesle yeniden kendine geliyor lütfen yardımcı olur musunuz

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
merhaba beninm bilgisayarımı 2009 da aldım 3 bg ram 512 mb ekran kartı var zamanlı zamansız donuyor bir süre sonra dıng diye bir sesle yeniden kendine geliyor lütfen yardımcı olur musunuz
<
Sanırım Harddiskte sorununuz var. HDtune tarzı programlarla tarama yapıp test edin. Küçükte olsa bad sektör olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benımde süresi belli değil ama genelde pc açıldıktan 1 saat sonra felen donup kalıyor mouseda dahil resetleyince çalışamya devam ediyor ısınıp kapansa resetlediğimdede açılmaz işlemci soğuyana kadar acaba bunu sebebi ne olabilir lütfen yardım edin !!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bu sorun bende de var silkroad oynuyorum ben oyuna girip biraz oynadıktan sonra bilgisayarım donuyor. Oyunla ilgilidir diye cs 1.6 indirdim onda da aynı şey oldu. Anakartı yeni değiştirttim acaba onunla ilgili bir sorun olabilirmi?

K

Kaptanzst

SDN Okuru
Donmaya karşı bilgisayarcı geldi sorun görünmüyor dedi. Testler yaptı sonra da format attı. açtı çalıştı. Ben onu evine bırakıp geldim açtım pc yi. Açıldığı anda dondu... :( Şimdi de ara ara donuyor. ama donunca işlem yapılmıyor ve düzelmiyor. enerjiyi kesip yeniden açıyorum. Kart okuyucuyu yedek depoyu da devre dışı bıraktım. Isınma ile alakalı değil. Bazen tornum sabahtan akşama kadar çocuk filimleri izliyor donma yok..
Bende merak ediyorum bu sorun neden oluyor.