Bilgisayar başından nasıl para kazanılır?

Yazıcızade

Asistan
Reaksiyon puanı
82
Evet arkadaşlar,

Gününün neredeyse tamamını bilgisayar başında geçiren bir insan, nasıl para kazanabilir?
Gerek internet üzerinden gerekse çeşitli programlarda kendisine yatırım yaparak. Ya da sizlerin farklı bir yol ile fikirleriniz veya icraatlarınız vardır. Bu konu üzerinde biraz toparlanalım. Bildikleriniz nelerdir?

Reaksiyon puanı
10,315
Sanırım bu iş öyle normal düzeyde bilgisayar ve internet bilgisi olanların yapabileceği bir iş değil. Ekonomik, finansal enstrümanları uzman seviyesinde bilgi sahibi olduktan sonra iyi değil, çok çok iyi düzeyde de internet kurdu olmak gerekiyor... Ki, kendisine yollar, ufuklar açabilsin, kaybettiği vakitleri ekonomik olarak telafi edebilsin... Diye düşünüyorum! :)

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Tüm gün başında duruyorsan bitcoin ve altcoin borsasına bak derim. Eğer biraz yatıracak paran varsa iyi kar edebilirsin. Ama kendini geliştirmen lazım biraz.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Büyük gelir isteyenler bitcoin altcoin borsasına dalabilir, orta gelirli isteyenler hitine güveneceği tarzda göz alıcı modern websitesi açabilir. Youtube, Steam skin, vb. platformları saymama gerek yok zaten :D

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Web Programlama öğrenip kendi siteni açarsın bunun üzerinden para kazanmaya bakarsın veya home office şeklinde evden başka şirketler için web programlama yaparsın.Photoshop ve adobe premiere öğrenerek yine tasarım şirketleri için home office olarak çalışabilirsin.

Reaksiyon puanı
10,315
Tüm gün başında duruyorsan bitcoin ve altcoin borsasına bak derim. Eğer biraz yatıracak paran varsa iyi kar edebilirsin. Ama kendini geliştirmen lazım biraz.

Büyük gelir isteyenler bitcoin altcoin borsasına dalabilir,

Diyelim bir bitcoin satın almak istedin, bunu bir yerlere fiyatı olan 20 bin doları yatırmadan nasıl alabilirsin ki? Öyle bilgisayar başında vakit kaybetmekle (Hadi uzman seviyesinde biri olsan dahi) bitcoin elde etmek nasıl mümkün oluyor anlayamadım doğrusu.

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Diyelim bir bitcoin satın almak istedin, bunu bir yerlere fiyatı olan 20 bin doları yatırmadan nasıl alabilirsin ki? Öyle bilgisayar başında vakit kaybetmekle (Hadi uzman seviyesinde biri olsan dahi) bitcoin elde etmek nasıl mümkün oluyor anlayamadım doğrusu.
Cloud mining olayı var hocam. Ha birde müzik prodüktörlüğüne adım atılıp beat satışı yapılabilir. İleride profesyonel projeler çıkarılabilirse ghost producer olabilirsiniz, bu işte de güzel para var. Mesela Alan Walker, herif dünya genelinde tutulmuş projeler çıkarıyor ama bir yayında Sylenth1 isimli osilatörü kullanmayı bilmiyor. Ayrıca KSHMR'ın da önceden ghost producer olayına karıştığı biliniyor.

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Illa 1 bitcoin almak zorunda değilsin 0.001 de alabilirsin.
--- Gönderi Güncellendi ---
Önerim Blog açman veya Coin borsasına dalman. 2 Haftadır Coin borsasındayım yüksek kayıplara rağmen 50 dolar kâr ettim.

Reaksiyon puanı
10,315
Illa 1 bitcoin almak zorunda değilsin 0.001 de alabilirsin.
--- Gönderi Güncellendi ---
Önerim Blog açman veya Coin borsasına dalman. 2 Haftadır Coin borsasındayım yüksek kayıplara rağmen 50 dolar kâr ettim.

Valla sanırım bunun için bol zaman ve uzmanlık seviyesinde bilgi gerekiyor ki bu da bende yok. :)
Biz galiba üretim, imalat vb. hayat tarzından sanal kazançlar sağlama çağına giriyoruz... Da, bu ne kadar sağlıklı olur, yarınlar ne gösterir büyük bir muamma. İçimden bir ses ve his bu tür spekülatif işlerin yarın öbür gün patlayacağını söylüyor. :)

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Valla sanırım bunun için bol zaman ve uzmanlık seviyesinde bilgi gerekiyor ki bu da bende yok. :)
Biz galiba üretim, imalat vb. hayat tarzından sanal kazançlar sağlama çağına giriyoruz... Da, bu ne kadar sağlıklı olur, yarınlar ne gösterir büyük bir muamma. İçimden bir ses ve his bu tür spekülatif işlerin yarın öbür gün patlayacağını söylüyor. :)
Erken kalkan yol aldı bile (bkz:bitcoinin 2011'deki değeri):D Bence gelişen teknolojiye hızlı ayak uydurulduğu sürece mükafatını alıyorsun. Patlar mı bilemem ama bana patlamayacak gibi geliyor.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260

20 bin dolar değil de örneğin 500 dolar yatırırsınız. Zaten bitcoin alıp bir bitcoin ve altcoin borsasından hesap açıp oraya btcleri aktarıcaksınız. Mesela Litecoin geçen yıl 3 dolardı şimdi baya uçtu 200-300 dolar gibi değeri var şuan. Mesela bu aralar IOAT diye bir coin değerlenmeye başladı. Bunlarla uğraşan türklerin bazılarının YouTube kanalı var. Biraz takip ederek kendini geliştirip iyi kazançlar sağlayabilirsin

Yazıcızade

Asistan
Reaksiyon puanı
82
Bir makale sitesi açılsa ve içerisine her gün özgün makaleler girilse, ne kadar vadede para kazandırmaya başlar.?

Oezld

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Eğer fotoshop yapmayı beceriyorsan steamda iyi para dönüyor. ;)(artwork tasarımları)