Bilgisayar açılmıyor

palugenclik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün küçük yeğenim masaüstü bilgisayarımın fişini çekip tekrar taktı.Bilgisayar kendini resetledi.O andan beridir bilgisayar açılmıyor.Bilgisayarı açma düğmesine basıyorum ekran geliyor ama windows açılmadan kendine sürekli reset atıyor.Bu sorunu nasıl giderebilirim?Bilen biri yardımcı olursa çok memnun olurum.

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
güvenli modda acıp sistem geri yuklemeyi dene donanımsal bir sorun olmadıgını sayarsak acılma ıhtımalı yuksektır.

palugenclik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu denedim güvenli modda açılmıyor.Aynı işlemeler onun içinde oluyor.Tahminim donanımsal bir sorun ama sorun ne onu bilmiyorum.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
fan gitmiştir... bilgisayar açılırken ve ya açıldıktan hemen sonra resetleniyorsa ya fan bozulmuştur ya yerinden oynamıştır... fan ın 3 yıldan daha eskiyse değiştirmeni öneririm fanların ortalama ömrü üç yıldır...

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Hard Disk bozulmuş olabilir.....

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
donanımsal olabilir bu sorun bende de böyle olmuştu ama benim pc eski olduğu için yeni bir pc almıştım :D ama cpu sorun vardı benim bildiğim

not: win 98 yükle 5 kere daha kapanıp açılır sonra win98 açılır

worsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
olar böyle şeyler hakkında rivayetler var olay yerinde olmama lazım??????????

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bir teorem daha üreteyim fişi çekip geri taktı demişsin power suply da sizlere ömür olmuş olabilir...

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Küçük yiğenine söyle sana 1 bardak soğuk su getirsin.

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Windowsu görmeden kapanıyorsa işlemci ısını biostan bi kontrol et. O da normalse büyük ihtimal partition uçmuş olabilir.

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer donanımsal olarak herhangi bir bozukluk yoksa sorun Windows'dan kaynaklı olabilir (Bu arada windows kullandığını varsayarak yazıyorum!).
Denetim Masası > Sistem Özellikleri > "Gelişmiş" sekmesinde "Başlangıç ve Kurtarma" bölümü var. "Ayarlar" düğmesine bastığında orada windows'un çok önemli bir ayarı mevcut!
"Sistem hatası" bölümünde "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneği var ve malesef bu seçenek varsayılan olarak etkin durumda :@
Tahmin ediyorum sorun bundan kaynaklanıyor. Yani elektrik kesildiği anda bir sistem hatası oldu. Windows yeniden başlarken hata ile tekrar karşılaşıyor, her defasında kendini yeniden başlatmak istiyor, ama beceremiyor.
Tavsiyem: sistemi güvenli kipte başlatman ve bu ayarı devre dışı bırakman. Sistem normal açılırsa sorun yok aksi halde başlangıç seçeneklerinden "en son geçerli yapılandırma ile sistemi başlat" (buna benzer bişeydi yanlış yazdıysam kusura bakmayın) ile sistemi başlatman. Umarım bunlar sorunu çözer.

october

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows repair işlemi sorunu çözebilir, PC yi XP CD si ile boot ettikten sonra ilk gelen ekranda "r" seçilerek recovery console a düşülür "c:\windows>" görülür akabinde chkdsk /r komutu yazılıp enterlanır. bu işlem biraz uzun sürsede sonuç alma ihtimali yüksektir.

palugenclik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özgür Hoca dedi ki:
Eğer donanımsal olarak herhangi bir bozukluk yoksa sorun Windows'dan kaynaklı olabilir (Bu arada windows kullandığını varsayarak yazıyorum!).
Denetim Masası > Sistem Özellikleri > "Gelişmiş" sekmesinde "Başlangıç ve Kurtarma" bölümü var. "Ayarlar" düğmesine bastığında orada windows'un çok önemli bir ayarı mevcut!
"Sistem hatası" bölümünde "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneği var ve malesef bu seçenek varsayılan olarak etkin durumda :@
Tahmin ediyorum sorun bundan kaynaklanıyor. Yani elektrik kesildiği anda bir sistem hatası oldu. Windows yeniden başlarken hata ile tekrar karşılaşıyor, her defasında kendini yeniden başlatmak istiyor, ama beceremiyor.
Tavsiyem: sistemi güvenli kipte başlatman ve bu ayarı devre dışı bırakman. Sistem normal açılırsa sorun yok aksi halde başlangıç seçeneklerinden "en son geçerli yapılandırma ile sistemi başlat" (buna benzer bişeydi yanlış yazdıysam kusura bakmayın) ile sistemi başlatman. Umarım bunlar sorunu çözer.

Bilgisyar açılmıyor.En iyisi bi teknik servise götürmek.Yazılımsal bir sorun olma ihtimali çok zayıf.

mavi33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benzeri sorunu bende yaşamıştım bence kesinlikle yazılımsal değil ben ram i değiştirdiğimde düzelmişti.ram yapıyor olabilir senin makinedeki arızayı arkadaşım