Bilgisayar açılmıyor, format da atılmıyor ?

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Merhaba arkadaşlar.Arkadaşım bana bir bilgisayarını getirdi format at diye bilgisayar açılmıyormuş açmaya çalışınca mavi bir ekran çıkıyor ve şöyle yazıyor:

Recovery

Your PC needs to be repaired

A required device isn't connected or can't be accessed.

Error code: 0xc0000185

You'll need to use the recovery tools on your installation media (like a disc or USB device), contact your system administrator or PC manufacturer.

Preaa Enter to try again

Press F8 for Startup Settings

Press Esc for UEFI Firmware Settings

Bilgisayar ASUS X55C - W8 Yüklü

Format atmayı da denedim hem USB'den hem DVD'den ama bir türlü boot edemedim.Ne yapmalıyım ? :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bilgisayar da iki sistem birden mi yüklü? Yoksa sadece WIN 8 mi?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sistemi güvenli moddan başlatabiliyormusun?

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Orada Bilgisayarınızın onarılması gerekiyor diyor. Ya ana kart ya ekran kartı yada bilgisayarı oluşturan ana donanımsal parçalar soketlerinden çıkmıştır yada yanmıştır. Bir içini açıp bakın anlarsanız yada servise gönderin.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Sistemi güvenli moddan başlatabiliyormusun?
Hayır hiçbir şey yapamıyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Orada Bilgisayarınızın onarılması gerekiyor diyor. Ya ana kart ya ekran kartı yada bilgisayarı oluşturan ana donanımsal parçalar soketlerinden çıkmıştır yada yanmıştır. Bir içini açıp bakın anlarsanız yada servise gönderin.
Garantisi varken ben açmayayım sonra garanti dışı kalıyor, olmazsa servise göndeririz.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Başka fikri olan ?

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Usb'ye w8 boot dosyalarını at universal usb installer ile. Windows 7 usb download tool aracını kullanma çünkü o araç biçimlendirirken formatını ntfs olarak biçimlendiriyor. Bios'da uefi aktif olduğundan ntfs biçime sahip usb gözükmez. Ntfs olmayan usb ile başlangıç onarmayı dene. Usb diskin fat olması gerek.

Ya da escye basıp uefi disable secure boot disable yapıp yanlış hatırlamıyorsam legacy boot enable yapman gerek.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Ya da git bir xp cd felan bul ilk onunla harddiski biçimlendirmeyi dene. Sonra Windows 7-8 hangisini istersen yüklemeyi dene. :)

Benimkide hiç bir windows 7-8 dvd sini boot etmezken xp cd sini boot etmişti.

ThunVolt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
UEFI bios olduğundan, bilgisayarın üstünde bulunan sistemden başka bir sistem (Mesela win8 bir UEFI bioslu laptoba, Windows 7 kuramazsınız.) kuramayacağınızdan, format işlemini Windows 8 ile denediğinizde olacaktır. YAni direk Windows 8 ile format atın. Sakın başka bir sistem ile diski formatlarım ve sonradan windows kurarım gibi bir düşünceniz olmasın çünkü uefi biosta bunu yapamazsınız.

Birde o hatada donanım sorunu filan var demiyor, sorunu üstte yanlış açıklamışlar o yorumu geçiniz. Uyarıda size diyorki; " Lütfen geriyükleme medyasını (usb bellek veya cd) takınız ve recovery yapınız." diyor. Ha sizde recovery cd'si veya usb'si varsa bu işlemi yapabilirsiniz ama yoksa dediğim gibi Windows 8 ilebaşarılı bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

Böyle bir durum yok, yanlış bilgilendirmeyelim. Orada sadece Recovery medyası ile geri yükleme yapılması gerektiği yazıyor, donanımsal bir sorundan söz etmiyor.

Ya da git bir xp cd felan bul ilk onunla harddiski biçimlendirmeyi dene. Sonra Windows 7-8 hangisini istersen yüklemeyi dene. :)

Benimkide hiç bir windows 7-8 dvd sini boot etmezken xp cd sini boot etmişti.

Bu dediğiniz ne yazık ki UEFI bios yani gömülü frimware olan bilgisayarlarda işe yaramayan bir taktik.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
recovery diski ile format atınız eğer elinizde yoksa garantiye yollayın

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
UEFI bios olduğundan, bilgisayarın üstünde bulunan sistemden başka bir sistem (Mesela win8 bir UEFI bioslu laptoba, Windows 7 kuramazsınız.) kuramayacağınızdan, format işlemini Windows 8 ile denediğinizde olacaktır. YAni direk Windows 8 ile format atın. Sakın başka bir sistem ile diski formatlarım ve sonradan windows kurarım gibi bir düşünceniz olmasın çünkü uefi biosta bunu yapamazsınız.

Birde o hatada donanım sorunu filan var demiyor, sorunu üstte yanlış açıklamışlar o yorumu geçiniz. Uyarıda size diyorki; " Lütfen geriyükleme medyasını (usb bellek veya cd) takınız ve recovery yapınız." diyor. Ha sizde recovery cd'si veya usb'si varsa bu işlemi yapabilirsiniz ama yoksa dediğim gibi Windows 8 ilebaşarılı bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz.

Böyle bir durum yok, yanlış bilgilendirmeyelim. Orada sadece Recovery medyası ile geri yükleme yapılması gerektiği yazıyor, donanımsal bir sorundan söz etmiyor.

Bu dediğiniz ne yazık ki UEFI bios yani gömülü frimware olan bilgisayarlarda işe yaramayan bir taktik.
Ben google translate in yalancısıyım ozaman niye yanlış bilgilendiriyim sanırım dedim zaten kesin birşey demedim. En iyisi gidip bir teknik servise götürmek.

stosun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de var bende asus kullanıyorum win 8 de sürücü seçimine girdiğimde ileri gitmiyor orada tıkalı kalıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bu sorunu ben bu gün servise giderek çözdüm çok basitti Windows u baştan yükledi (DOĞRU OLMAYABİLİR )ama oradaki abi ALT+F9 yaptı ve windowsu yeniden yükledi tüm oyunlarım silindi ama bilgisayarım düzgün çalışıyor yardımcı olduysam sevinirim Saygılar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tamam da bende image almayı düşünüyorum. yarın hdd ye bir sorun olursa veya güzel bir virüs bu geri çekme işlemini bozarsa diye bir image almak istiyorum. acronis veya norton ghost ile boot edemiyorum makinayı bu işlem nasıl yapılacak?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım senin bilgisyaraın formatı yarıda kalmış yada başka bir hata yla karşılasşmılş ben pc uzmanıyım orjinal bir cd al

kerem1987

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl bir pc uzmanısın bilmiyorum ama sen biosa gir tarihi değiştir düzelir

f29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözüm aşağıdaki gibidir.. Anakart marka model:Asus m5a97 r2.0
Biosa girdikten sonra advanced moda geçip boota Tıklıyoruz ve aşağıda secure moda girip uefiyi other OS veya other olarak değiştirdikten sonra f10 yapıp yeniden başlatın ben sorununu bu şekilde hallettim.

Ekli dosyalar

• IMG_20170505_235906.jpg
    IMG_20170505_235906.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 2,635
  • IMG_20170506_004516.jpg
    IMG_20170506_004516.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 2,393
  • IMG_20170506_004601.jpg
    IMG_20170506_004601.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 2,434
  • IMG_20170506_004623.jpg
    IMG_20170506_004623.jpg