Bilgisayar Açılıp Kapanıyor

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Öncelikle Selumunaleyküm arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi kardeşim sabah bilgisayarı açıyordu. Karşısına Sistem Geri Yükleme mi ne öyle bişey çıkmış buda basmış ondan sonra bilgisayar açılıyor ve hemen kapanıyor. Yalnız ilk açışta BIOS'a giriş ekranı geliyor ve BIOS'tayım şuan. Sorun bu, çözümü nedir? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
İşletim sistemi çökmüş olabilir ya da ram - cpu - powersply- anakart vs. olabilir bence en mantıklısı iyi bir teknik servise götürmen. Kolay gelsin ;)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
İşletim sistemi çökmüş olabilir ya da ram - cpu - powersply- anakart vs. olabilir bence en mantıklısı iyi bir teknik servise götürmen. Kolay gelsin ;)

Cevabınız için teşekkürler biraz uğraşacağım olmadı teknik servis... :)

recorcdoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
masaustu sistemse eger sizinki , pcniz kapali konumda olsun , pcnizi acin anakartin uzerinde saat pili gibi bios pili goreceksiniz , onu cikartin ama dikkat edin yuvanin tirnagini kirmayin , bi 15 dk bekleyin ,sonra tekrar takin , bu sayade biosu resetlemis oluyorsunuz , o 15 dk icinde beklerken ram larinizi cikarip yerlerinide degisirlebilirsin bazen ram veriyollari tikanabiliyo , bi de bu nu deneyin umarim yaparsiniz , yapamam diyosaniz bi teknik servise goturun oda bu islemi yapacaktir zaten , sorun sadece biosdaysa , isletim sistemiyse sorun format atilip yeniden yuklenmesi gerek onda yapacak bi sey yok .

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
masaustu sistemse eger sizinki , pcniz kapali konumda olsun , pcnizi acin anakartin uzerinde saat pili gibi bios pili goreceksiniz , onu cikartin ama dikkat edin yuvanin tirnagini kirmayin , bi 15 dk bekleyin ,sonra tekrar takin , bu sayade biosu resetlemis oluyorsunuz , o 15 dk icinde beklerken ram larinizi cikarip yerlerinide degisirlebilirsin bazen ram veriyollari tikanabiliyo , bi de bu nu deneyin umarim yaparsiniz , yapamam diyosaniz bi teknik servise goturun oda bu islemi yapacaktir zaten , sorun sadece biosdaysa , isletim sistemiyse sorun format atilip yeniden yuklenmesi gerek onda yapacak bi sey yok .
Sağolun BIOS pilini çıkarmayı düşünmüştüm iki çıkarmaya çalıştım olmayınca uğraşmamıştım şimdi çıkardım bakalım olacak mı? Sağolun... [emoji4]

recorcdoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bi sey degil :thumbup1: umarim nokta atisi yapmisizdir soruna .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
windows çökmüş pil ne alaka ya? biosu resetlesen windows düzelcek mi ? yada ram bozuksa zaten bilgisayar açılmaz. herkes bilgisayarcı oldu arkadaş ya.

recorcdoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam hatayi soyleyebilirsen bulunabilir cozum , ugrasmak istemiyosan at formati gitsin .

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
tam hatayi soyleyebilirsen bulunabilir cozum , ugrasmak istemiyosan at formati gitsin .

Hocam işte PC'yi açıyoruz ilk açılışta Exper yazısı geliyor sonra reset atıyor sürekli... Formatta atmak istemiyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eğer C sürücünde verilerin varsa, format atmadan windows u yükle..

verilerini kurtar, sonra bir daha "temiz" format atarak sorununu çözebilirsin..

eğer windowsun kurulu olduğu yerde önemli bişi yoksa bas formatı.. bazen format atmak temizlik açısından iyi oluyor bilgisayara..

ayda 1 format atmayın, ama 3 yıldada 1 format atmayın.. yükleyip sildiğiniz programlar illa ki bir artık dosya bırakıyor..

recorcdoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanirim her sorun olabilir bu , trojende olabilir hardisk anakarta baglanan yuvasini degistirmeyi dene istersen bide (usb 1 dedir usb 2 ye tak ornek olarak ) buyuk ihtimalle cakisan bi durum var sistemde asilamiyo , guvenli kip de mi ayni sorun oluyo ?ondan da ayniysa format atmaktan baska bi care yok ( ve bu durum ne zaman basladiysa o gun pc ne hangi program yada oyun indirdiysen yada yuklediysen ondan uzak durman dir .