beyler bi yardım edin aklım baya karıştı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dogukankrblk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
beyler ben sosyal medyada hile yapıyorumda ama kimseye zararım yok öle kendime takipçi basıyorum dinimizce acaba bi sakıncası var mıdır?

sifirbakiye

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
436
Öncelikle kendine sor yaptığın bu işi Allah rızası için mi yoksa kendi isteklerin nefsin için mi yapıyorsun. Allah'ın bu işte rızası var mı. Nefsin kendin için yaptığın hiç bir işten hayır görmezsin. Hem dünya hem ahiretine faydalı konulara vakit ayırmanı tavsiye ederim.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Boş işler yapacağına, bir KUR'AN okuyarak kendine fayda sağlıyabilirsin. :)

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Boş iş.Ne gerek var?Ego kasmanın lüzumu yok.Bunları yapacağına günde 10 dk ders tekrarı yapsan gözle görülür derecede Artış olur derslerinde.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
İman olmazsa, geleceğein .. olur.

Böylece gönderdiğin mesaj taklaya gelir. ;)

Reaksiyon puanı
6
Bu soruyu buraya sorman bile bence gereksiz kendi içinde huzurlu olabilecek misin bunu yaptıktan sonra ? bu soruyu sorman gerek kendine.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Hayatta yaşadığın kadar Kur'ån okursan
Bir şey farketmez diyen bir nesil..

Peki, öldüğün zaman seni LGS, LYS'mi kurtaracak ?

Can sıkıntısına konuya mesaj atmayı bırakın artık(!)

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Dostum sıkıntı olmaz. Dinci tayfaya göre kurandan başka kitap okumakta günah. Senin içine siniyorsa sevap, sinmiyorsa günahtır. Bu kadar basit

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hayatta yaşadığın kadar Kur'ån okursan
Bir şey farketmez diyen bir nesil..

Peki, öldüğün zaman seni LGS, LYS'mi kurtaracak ?

Can sıkıntısına konuya mesaj atmayı bırakın artık(!)
1400 yıl önce yazılmış bir kitabı onlarca kez okumak mı sana fayda sağlayacak yoksa 1 defa mealini okumak mı?

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Zamanımızda herşey artık dinle bağdaş yapılmaya başladı. Buda farklı yorumları ve farklı tartışmaları getiriyor. Enaniyetli olmak istemem kusura bakma ama bu tarz konular silinmelidir.

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
1400 yıl önce yazılmış bir kitabı onlarca kez okumak mı sana fayda sağlayacak yoksa 1 defa mealini okumak mı?
Gerçekten ihlaslı bir şekilde okursan o KUR'AN ı içine bir rahatlığın geldiğini hissedersin. Nefsinin ezildiğini anlarsın. Ben mealini okumayın demiyorum ama madem okuduğunuzu çok anlamak istiyorsunuz biraz arapça öğren biraz anlarsın. Ama mealini okuyup bu dine düşman olan çok fındık beyinli arkadaş gördüm.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Gerçekten ihlaslı bir şekilde okursan o KUR'AN ı içine bir rahatlığın geldiğini hissedersin. Nefsinin ezildiğini anlarsın. Ben mealini okumayın demiyorum ama madem okuduğunuzu çok anlamak istiyorsunuz biraz arapça öğren biraz anlarsın. Ama mealini okuyup bu dine düşman olan çok fındık beyinli arkadaş gördüm.
Gerçeği anlayınca düşman olmaları normal.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Böyle gereksiz kişileri Moderator yapanlar biraz akıllanmalı.

Kardeşim, ne diyorsun ?
KUR-AN okuyunca ne gerçekleri anlıyorsun ?

Böyle (ateist) insanlarım moderator olması bu foruma yakışmıyor(!)

Reaksiyon puanı
6

Kardeşim, ne diyorsun ?

Böyle (ateist) insanlarım moderatör olması bu foruma yakışmıyor(!)
Ateist veya farklı bir görüşü olan insanlar , üye veya moderatör forumda bulunamayacaklar mı kardeşim ? Forum'un girişinde sadece müslümanlar girebilir veya üye olabilir diye bir ibaremi var? Bence din veya görüşleri yüzünden birini sorgulayanlar bu forum'da bulunmamalı ve bulundurtulmamalıdır. Herkes fikrini veya konu hakkındaki düşüncelerini güzel bir dille yazabilmelidir benim fikrimce.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Ateist veya farklı bir görüşü olan insanlar , üye veya moderatör forumda bulunamayacaklar mı kardeşim ? Forum'un girişinde sadece müslümanlar girebilir veya üye olabilir diye bir ibaremi var? Bence din veya görüşleri yüzünden birini sorgulayanlar bu forum'da bulunmamalı ve bulundurtulmamalıdır. Herkes fikrini veya konu hakkındaki düşüncelerini güzel bir dille yazabilmelidir benim fikrimce.

Çok boş konuşmalar yapıyorsunuz. :)

ylmz42

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Ateyiz olan kardeşlerim varsa itinayla inandıkları(!) yolun yanlış ve boş olduğunu anlatabilirim. Muhtemelen içlerinde ALLAH 'a karşı kızgınlık var veya istedikleri bir şey olmadı bu yüzden düşman kesiliyorlar bilmiyorlar ki bu onlar için daha hayırlı olduğunu.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
1400 yıl önce dediğin kitap İslamın temel kitabı, bize rehber olan Kuran-ı Kerim basit bir kitap değil

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
İnsanın okudukça olgunlaşacağı hayatına şekil vereceği ve doğru bir insan doğru bir yaşayışa rehber olan Kuran-ı Kerim.Sadece okumak yetmez anlamak gerekir hayatımızda yaşantımız da uygulamak gerekir.

garmel.373

Asistan
Reaksiyon puanı
120
kimseye zararım yok öle kendime takipçi basıyorum dinimizce acaba bi sakıncası var mıdır?
Kardeşim sen bu takipçiyi arttırmandaki nedenin; maddi çıkar sağlamasan da insanları kandırarak daha fazla sosyal çevre edinmek istediğini gösterir. Buda ahlaken iyi değildir. Dini boyutuna gelirsek teknoloji içerikli bir sitede böyle konu açman ya ortalığı trollemek olur yada safiyane duyguyla yazmışssan bile bunu dini içerikli forumlarda yazman gerekir.
Bence din veya görüşleri yüzünden birini sorgulayanlar bu forum'da bulunmamalı ve bulundurtulmamalıdır. Herkes fikrini veya konu hakkındaki düşüncelerini güzel bir dille yazabilmelidir benim fikrimce
Haklı olmakla birlikte uygunsuz tartışanların sadece birini suçlu görüp diğerini es geçmek yanlış olur.
Herkes dinini seçmekte özgürdür. Ateist olabileceğin gibi Müslüman, Hristiyan gibi farklı dini inançlardan birinede inana bilirsin. Ama bu hiç bir zaman senin görüşünü (kesin gerçek olduğunu düşünsen bile) ulu orta diğerlerini küçümseyecek şekilde, tahrik ederek söz söyleme hürriyeti vermez!!!
Sen insanların dine düşman olmalarını NORMAL olarak nitelersen. İnsanlarda sana karşı tavır takınması normaldir ve demokratik haklarıdır.
Lütfen cevap yazarken daha dikkatli olalım...
Benimde birçok arkadaşım meal okudu (hatta bunlardan üçü ateist idi) ama bunlardan hiç biri dine düşman olmadı.

Son düzenleme:

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Ben konuya şöyle değişik bir bakış açısı getireyim.İnsanın yıllardır inandığı şeyleri yaptığı şeyleri bir çırpıda değişmesi uygulaması hayata adapte etmesi zordur.İnsanlar kurandan bir nevi çekiniyorlar.Çünkü her ne kadar farklı olsa da doğrusu odur.Şöyle bir örnek vermek gerekirse 30 yıldır spor salonunda aynı hareketi yapan ve yanlış yapan birine doğrusu böyle diyemezsin desende bişey değişmez.Sonuç olarak ben işte bu yüzden MÜSLÜMANLARIN bilinçsiz çocuk getirmesine karşıyım önce kendin dinini iyice öğren uygulama ki çocuk getirdiğin zaman ona da aktar ağaç yaş iken eğilir.Bir neslin ne olacağını anne babalar belirler en çok görev onlara düşüyor.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Ben konuya şöyle değişik bir bakış açısı getireyim.İnsanın yıllardır inandığı şeyleri yaptığı şeyleri bir çırpıda değişmesi uygulaması hayata adapte etmesi zordur.İnsanlar kurandan bir nevi çekiniyorlar.Çünkü her ne kadar farklı olsa da doğrusu odur.Şöyle bir örnek vermek gerekirse 30 yıldır spor salonunda aynı hareketi yapan ve yanlış yapan birine doğrusu böyle diyemezsin desende bişey değişmez.Sonuç olarak ben işte bu yüzden MÜSLÜMANLARIN bilinçsiz çocuk getirmesine karşıyım önce kendin dinini iyice öğren uygulama ki çocuk getirdiğin zaman ona da aktar ağaç yaş iken eğilir.Bir neslin ne olacağını anne babalar belirler en çok görev onlara düşüyor.
Fakat yinede ögrenmek için önünde uzun seneler var.

Bütün insanları Müslüman olmaları konusunda tahrik etmiyorum. Kardeşim mağdem inanmıyorsun neden saygı duymuyorsun ?
Böyle geleceği belli insanlarla konuşmak aslında iyi değil. Herkesin Din'i farklı fakat saygı duyulmuyor Din'imize.

İnanmıyorsan, saygı duyacaksın.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Saygı duymak istiyorsanız, saygıyı hak etmeniz gerekir. Tartışma ortamında din konusu açmak onun üzerinde tavsiyeler vermek yanlış bir harekettir, hemde bir çok düşünceden insanın bir ara olduğu yerde. İnanç kendiniz ile alakalıdır siz bunu dışarı dayatırsanız, saygıyı hak edemezsiniz.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Saygı duymak istiyorsanız, saygıyı hak etmeniz gerekir. Tartışma ortamında din konusu açmak onun üzerinde tavsiyeler vermek yanlış bir harekettir, hemde bir çok düşünceden insanın bir ara olduğu yerde. İnanç kendiniz ile alakalıdır siz bunu dışarı dayatırsanız, saygıyı hak edemezsiniz.
Biz ne diyoruz, bu ne diyor.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809

Kardeşim, ne diyorsun ?

Böyle (ateist) insanlarım moderator olması bu foruma yakışmıyor(!)
Siz kendinizi musluman mı sayıyırsunuz ? Ki arkadaşın dini hakkında pek bir bilgin yok iken sen onu yargılıyorsun. Bu mu Müslümanlık? Bir kere ateist olsa bile ki değil . Memogoren sevdiğim neşeli bir moderatordur, onu doğru yola itmelisin . Peygamber efendimiz (s.a.v) her yanlış yolda olanı doğru yola çağırmıştır. Sen gelmiş yargılıyorsun . Müslümanlıkta yargılamak doğru mudur ? Diyor ki anlamazsan okumanın bir yararı olmaz . Mealini oku ki anla.

The Zoe

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Siz kendinizi musluman mı sayıyırsunuz ? Ki arkadaşın dini hakkında pek bir bilgin yok iken sen onu yargılıyorsun. Bu mu Müslümanlık? Bir kere ateist olsa bile ki değil . Memogoren sevdiğim neşeli bir moderatordur, onu doğru yola itmelisin . Peygamber efendimiz (s.a.v) her yanlış yolda olanı doğru yola çağırmıştır. Sen gelmiş yargılıyorsun . Müslümanlıkta yargılamak doğru mudur ? Diyor ki anlamazsan okumanın bir yararı olmaz . Mealini oku ki anla.
Müslümanım bunu yargılamak sana düşmez. Ateist değilse bile içinde Ateist zihniyeti taşıyan bir insandır kendileri.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127

Arkadaş günah mı sevap mı demiş. Türkiye'de yaşadığı için çok çok büyük ihtimalle müslüman. Senin saygın da eksik olsun madem, bu kadar kendine güveniyorsun. Doğru mu yanlış mı dese idi ben böyle cevap verileceğini sanmıyorum.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127

Moderatör burada açık açık islama hakaret etmiş. Müslüman olsa bile ona kızmamak için bir sebebimiz yok. Doğru yola sokma olayı ise bunu yapmak zorunda olduğumuz söylenmedi. Ki olsa bile bunu böyle bir yerde kısa bir zamanda olacağını sanmıyorum. Dini savunmayacaksak bunun gibileri daha çok türer.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...