dogukankrblk
Öğrenci
- Katılım
- 26 Mart 2016
- Mesajlar
- 17
- Reaksiyon puanı
- 3
- Puanları
- 3
- Yaş
- 28
beyler ben sosyal medyada hile yapıyorumda ama kimseye zararım yok öle kendime takipçi basıyorum dinimizce acaba bi sakıncası var mıdır?
1400 yıl önce yazılmış bir kitabı onlarca kez okumak mı sana fayda sağlayacak yoksa 1 defa mealini okumak mı?Hayatta yaşadığın kadar Kur'ån okursan
Bir şey farketmez diyen bir nesil..
Peki, öldüğün zaman seni LGS, LYS'mi kurtaracak ?
Can sıkıntısına konuya mesaj atmayı bırakın artık(!)
Gerçekten ihlaslı bir şekilde okursan o KUR'AN ı içine bir rahatlığın geldiğini hissedersin. Nefsinin ezildiğini anlarsın. Ben mealini okumayın demiyorum ama madem okuduğunuzu çok anlamak istiyorsunuz biraz arapça öğren biraz anlarsın. Ama mealini okuyup bu dine düşman olan çok fındık beyinli arkadaş gördüm.1400 yıl önce yazılmış bir kitabı onlarca kez okumak mı sana fayda sağlayacak yoksa 1 defa mealini okumak mı?
Gerçeği anlayınca düşman olmaları normal.Gerçekten ihlaslı bir şekilde okursan o KUR'AN ı içine bir rahatlığın geldiğini hissedersin. Nefsinin ezildiğini anlarsın. Ben mealini okumayın demiyorum ama madem okuduğunuzu çok anlamak istiyorsunuz biraz arapça öğren biraz anlarsın. Ama mealini okuyup bu dine düşman olan çok fındık beyinli arkadaş gördüm.
Neyse kardeşim seninle bir takım şeyleri konuşurdum ama buradan anlatamam.Gerçeği anlayınca düşman olmaları normal.
Böyle gereksiz kişileri Moderator yapanlar biraz akıllanmalı.Gerçeği anlayınca düşman olmaları normal.
Ateist veya farklı bir görüşü olan insanlar , üye veya moderatör forumda bulunamayacaklar mı kardeşim ? Forum'un girişinde sadece müslümanlar girebilir veya üye olabilir diye bir ibaremi var? Bence din veya görüşleri yüzünden birini sorgulayanlar bu forum'da bulunmamalı ve bulundurtulmamalıdır. Herkes fikrini veya konu hakkındaki düşüncelerini güzel bir dille yazabilmelidir benim fikrimce.Böyle gereksiz kişileri Moderator yapanlar biraz akıllanmalı.
Kardeşim, ne diyorsun ?
KUR-AN okuyunca ne gerçekleri anlıyorsun ?
Böyle (ateist) insanlarım moderatör olması bu foruma yakışmıyor(!)
Ateist veya farklı bir görüşü olan insanlar , üye veya moderatör forumda bulunamayacaklar mı kardeşim ? Forum'un girişinde sadece müslümanlar girebilir veya üye olabilir diye bir ibaremi var? Bence din veya görüşleri yüzünden birini sorgulayanlar bu forum'da bulunmamalı ve bulundurtulmamalıdır. Herkes fikrini veya konu hakkındaki düşüncelerini güzel bir dille yazabilmelidir benim fikrimce.
Adam istediğini olur ateist mod olamaz diye kural mı var?Çok boş konuşmalar yapıyorsunuz.![]()
Öyle bir kural yok ama İNŞALLAH doğru yolu bulur kardeşim .Adam istediğini olur ateist mod olamaz diye kural mı var?
Kardeşim sen bu takipçiyi arttırmandaki nedenin; maddi çıkar sağlamasan da insanları kandırarak daha fazla sosyal çevre edinmek istediğini gösterir. Buda ahlaken iyi değildir. Dini boyutuna gelirsek teknoloji içerikli bir sitede böyle konu açman ya ortalığı trollemek olur yada safiyane duyguyla yazmışssan bile bunu dini içerikli forumlarda yazman gerekir.kimseye zararım yok öle kendime takipçi basıyorum dinimizce acaba bi sakıncası var mıdır?
Haklı olmakla birlikte uygunsuz tartışanların sadece birini suçlu görüp diğerini es geçmek yanlış olur.Bence din veya görüşleri yüzünden birini sorgulayanlar bu forum'da bulunmamalı ve bulundurtulmamalıdır. Herkes fikrini veya konu hakkındaki düşüncelerini güzel bir dille yazabilmelidir benim fikrimce
Herkes dinini seçmekte özgürdür. Ateist olabileceğin gibi Müslüman, Hristiyan gibi farklı dini inançlardan birinede inana bilirsin. Ama bu hiç bir zaman senin görüşünü (kesin gerçek olduğunu düşünsen bile) ulu orta diğerlerini küçümseyecek şekilde, tahrik ederek söz söyleme hürriyeti vermez!!!Gerçeği anlayınca düşman olmaları normal.
Benimde birçok arkadaşım meal okudu (hatta bunlardan üçü ateist idi) ama bunlardan hiç biri dine düşman olmadı.Gerçekten ihlaslı bir şekilde okursan o KUR'AN ı içine bir rahatlığın geldiğini hissedersin. Nefsinin ezildiğini anlarsın. Ben mealini okumayın demiyorum ama madem okuduğunuzu çok anlamak istiyorsunuz biraz arapça öğren biraz anlarsın. Ama mealini okuyup bu dine düşman olan çok fındık beyinli arkadaş gördüm.
Fakat yinede ögrenmek için önünde uzun seneler var.Ben konuya şöyle değişik bir bakış açısı getireyim.İnsanın yıllardır inandığı şeyleri yaptığı şeyleri bir çırpıda değişmesi uygulaması hayata adapte etmesi zordur.İnsanlar kurandan bir nevi çekiniyorlar.Çünkü her ne kadar farklı olsa da doğrusu odur.Şöyle bir örnek vermek gerekirse 30 yıldır spor salonunda aynı hareketi yapan ve yanlış yapan birine doğrusu böyle diyemezsin desende bişey değişmez.Sonuç olarak ben işte bu yüzden MÜSLÜMANLARIN bilinçsiz çocuk getirmesine karşıyım önce kendin dinini iyice öğren uygulama ki çocuk getirdiğin zaman ona da aktar ağaç yaş iken eğilir.Bir neslin ne olacağını anne babalar belirler en çok görev onlara düşüyor.
Biz ne diyoruz, bu ne diyor.Saygı duymak istiyorsanız, saygıyı hak etmeniz gerekir. Tartışma ortamında din konusu açmak onun üzerinde tavsiyeler vermek yanlış bir harekettir, hemde bir çok düşünceden insanın bir ara olduğu yerde. İnanç kendiniz ile alakalıdır siz bunu dışarı dayatırsanız, saygıyı hak edemezsiniz.
Siz kendinizi musluman mı sayıyırsunuz ? Ki arkadaşın dini hakkında pek bir bilgin yok iken sen onu yargılıyorsun. Bu mu Müslümanlık? Bir kere ateist olsa bile ki değil . Memogoren sevdiğim neşeli bir moderatordur, onu doğru yola itmelisin . Peygamber efendimiz (s.a.v) her yanlış yolda olanı doğru yola çağırmıştır. Sen gelmiş yargılıyorsun . Müslümanlıkta yargılamak doğru mudur ? Diyor ki anlamazsan okumanın bir yararı olmaz . Mealini oku ki anla.Böyle gereksiz kişileri Moderator yapanlar biraz akıllanmalı.
Kardeşim, ne diyorsun ?
KUR-AN okuyunca ne gerçekleri anlıyorsun ?
Böyle (ateist) insanlarım moderator olması bu foruma yakışmıyor(!)
Müslümanım bunu yargılamak sana düşmez. Ateist değilse bile içinde Ateist zihniyeti taşıyan bir insandır kendileri.Siz kendinizi musluman mı sayıyırsunuz ? Ki arkadaşın dini hakkında pek bir bilgin yok iken sen onu yargılıyorsun. Bu mu Müslümanlık? Bir kere ateist olsa bile ki değil . Memogoren sevdiğim neşeli bir moderatordur, onu doğru yola itmelisin . Peygamber efendimiz (s.a.v) her yanlış yolda olanı doğru yola çağırmıştır. Sen gelmiş yargılıyorsun . Müslümanlıkta yargılamak doğru mudur ? Diyor ki anlamazsan okumanın bir yararı olmaz . Mealini oku ki anla.
Saygı duymak istiyorsanız, saygıyı hak etmeniz gerekir. Tartışma ortamında din konusu açmak onun üzerinde tavsiyeler vermek yanlış bir harekettir, hemde bir çok düşünceden insanın bir ara olduğu yerde. İnanç kendiniz ile alakalıdır siz bunu dışarı dayatırsanız, saygıyı hak edemezsiniz.
Siz kendinizi musluman mı sayıyırsunuz ? Ki arkadaşın dini hakkında pek bir bilgin yok iken sen onu yargılıyorsun. Bu mu Müslümanlık? Bir kere ateist olsa bile ki değil . Memogoren sevdiğim neşeli bir moderatordur, onu doğru yola itmelisin . Peygamber efendimiz (s.a.v) her yanlış yolda olanı doğru yola çağırmıştır. Sen gelmiş yargılıyorsun . Müslümanlıkta yargılamak doğru mudur ? Diyor ki anlamazsan okumanın bir yararı olmaz . Mealini oku ki anla.