Benim niye vergi numaram var?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Benim şirketim falan yok. Yani normal bir vatandaşım. Ama e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı İnteraktif Vergi Dairesi'ne (https://ivd.gib.gov.tr) giriş yaptığımda bana ait bir vergi numarası olduğunu gördüm.

Ev ve arabam olmasından dolayı mı otomatik olarak vergi numaram var? Yoksa yanlış bir şeyler mi var?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Bilgilerim > Sicil Kaydım sayfasının en alt kısmında şöyle bir bölüm bulunuyor;

Screenshot_3.jpg

Vergi kodundan ne tür bir vergi olduğunu öğrenebilirsiniz. Bende bir üstteki Mükellefiyet Bilgileri kısmında Potansiyel Mükellef var ama tam olarak ne anlama geldiğini çözemedim bilen varsa aydınlatırsa sevinirim :)

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bilgilerim > Sicil Kaydım sayfasının en alt kısmında şöyle bir bölüm bulunuyor;

Ekli dosyayı görüntüle 108768

Vergi kodundan ne tür bir vergi olduğunu öğrenebilirsiniz. Bende bir üstteki Mükellefiyet Bilgileri kısmında Potansiyel Mükellef var ama tam olarak ne anlama geldiğini çözemedim bilen varsa aydınlatırsa sevinirim :)
O kısım bende de sizdeki gibi boş görünüyor.
Peki sizde "e-tebligatlarım" bölümünde vergi kimlik numarası yazıyor mu?

"Bilgilerim/Ortaklık Bilgilerim/Şirketlerdeki Ortaklık ve Yöneticilik Bilgilerim" bölümünden sorguladığımda herhangi bir kayıt çıkmıyor:
IMG_20200718_040937.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Eşimin adına ev, araba vs. bile yok. Şimdi eşimin hesabı ile giriş yapıp baktım. Onun da vergi numarası var.
Yani aynı yerde ("E-Tebligatlarım" bölümünde "Mükellef Bilgileri" başlığı altında) onun da vergi numarası bulunuyor.
Bu vergi numarası herkeste var galiba.

Son düzenleme:

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
O kısım bende de sizdeki gibi boş görünüyor.
Peki sizde "e-tebligatlarım" bölümünde vergi kimlik numarası yazıyor mu?

"Bilgilerim/Ortaklık Bilgilerim/Şirketlerdeki Ortaklık ve Yöneticilik Bilgilerim" bölümünden sorguladığımda herhangi bir kayıt çıkmıyor:
Ekli dosyayı görüntüle 108769
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eşimin adına ev, araba vs. bile yok. Şimdi eşimin hesabı ile giriş yapıp baktım. Onun da vergi numarası var.
Yani aynı yerde ("E-Tebligatlarım" bölümünde "Mükellef Bilgileri" başlığı altında) onun da vergi numarası bulunuyor.
Bu vergi numarası herkeste var galiba.
Evet vergi numarası bende de var.
Bilgilerim > Sicil Kaydım sayfasında en altta Mükellefiyet Bilgileri kısmına bakın sizde Potansiyel Mükellef var mı? Mali müşavir değiliz kendimize göre karşılaştırma yapalım temiz olduğumuzu kesinleştirelim ?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Evet vergi numarası bende de var.
Bilgilerim > Sicil Kaydım sayfasında en altta Mükellefiyet Bilgileri kısmına bakın sizde Potansiyel Mükellef var mı? Mali müşavir değiliz kendimize göre karşılaştırma yapalım temiz olduğumuzu kesinleştirelim ?
Evet, bende de "potansiyel mükellef" yazıyor:

IMG_20200718_095858.jpg