Soru Telefon operatörleri sözleşme olmasına (sabit fiyat) rağmen faturaya vergi zamlarını yansıtabilir mi?

elfmeral

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, ben bu gün telefon hattımın faturasını ödeyecektim. Fakat bazı aylarda telsiz vergisine gelen zamlardan dolayı faturamın arttığını gördüm. Operatöre ödediğim kampanyanın faturası sabit kaldı her zaman. Benim 1 yıllık sözleşmem var. Aldığım kampanyanın bir fiyatı var ve bu sözleşmeye göre bu süre içinde benim ödeyeceğim fatura parasının sabit kalacağını gösterir. Bu yanlış mı bilmiyorum? Kampanya fiyatının üstüne birde vergi ekleniyor Bu vergiler özel iletişim vergisi (2,95TL) ve telsiz kullanım ücretidir (4,23TL). Bu vergilere zam gelmesi halinde otomatik olarak faturama yansıyor. Ama ortada bir sözleşme var. Hat operatörünün sözleşmenin bitimine kadar bu vergi zamlarını yansıtmaması gerekmiyor mu? Ödemek zorunda mıyım? Çünkü yine sözleşmeli/taahhüt olan normal ev internetine ödediğim vergi geçen yılda sabit bu yılda sabit kaldı. Bununla alakası bilgisi olan arkadaşlarım bilgilendirebilir mi?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Evet ödemek zorundasınız. Operatörün sizle olan sözleşmesi tarifenin fiyatı üzerinden, vergiler üzerinden değil.