Belge kurtarma

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Mrb Arkadaşlar bilgisayarda iki tane hard disk var birinde önemli belgelerin olduğu ben xp yüklü hardiske linux kurmak istedim.yalnız hardiskleri karıştırıp önemli evrakların olduğu hardiski seçmişim .Biçimlendirmeye kalkıştığı anda bilgisayarı kapattım ama hardisk artık açılmıyor.Lütfen yardım çok sıkıntılı bir durumdayım

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
formattan sonra internete erişince iş işten gecmıs dıye bılıyorum.Ama hdd bıcımlenmemısse GRTSoft Data Recovery gibi programları kullanabılırsın...

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Sanırım şu anda yarım biçimlendirilmiş bir diskiniz var. Bildiğim kadarıyla böyle bir durumda o diske normal yazılımlarla erişip, veri kurtarmak çok zordur.

Onun yerine İYİCE ARAŞTIRDIKTAN SONRA o diski hızlı biçimlendir özelliğiyle tekrar NTFS şeklinde biçimlendirip, Windows üzerinde çalışan veri kurtarma araçlarını kullanmalısınız diye düşünüyorum.

Veri kurtarırken bilmeniz gereken tek şey, kurtarılan verilerin başka bir diske/sürücüye yazılması gerektiğidir. Yani kurtaracağınız veri 100GB ise, en az 100GB boşa alanı bulunan başka bir boş sürücüye sahip olmalısınız.

Bir veri kurtarma programından tam verim alamazsanız denemekten yılmayın. O diskin üzerine tekrar veri yazılmadığı sürece oradaki verilere bir şekilde ulaşılabilecektir.

Kesin çözüm sunabilecek bir öneride bulunamam ama windows kullanırken zaman zaman böyle şeylere ihtiyaç duyduğumda LSoft Active File recovery isimli yazılımla başarılı sonuca ulaşmıştım.

Geçmiş olsun, kolay gelsin.

By_75827767

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Biçimlendirmeye kalkıştığı anda bilgisayarı kapattım" dediğine göre veriler silinmemiş olabilir.
Bilgisayarında başka HDD varsa, ikinci disk olarak bağla o zaman verilerine ulaşabilirsin belki :S Ulaşamazsanda Get Data Back tarzı veri kurtarma programlarıyla verilerini kurtarmayı denebilirsin :)

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
get data back kullan çözülür :S

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Recover My Files öneririm
ben kullanıyorum, bu işi en iyi yapanlardan birisidir.