Belçikalı öğrencilere başörtüsü ayıbı!!

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
11 Haziran 2011
Mesajlar
541
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
belcikali_ogrencilere_basortusu_ayibi_h885981.jpg

Bayraklı Gümüşpala Ticaret Lisesi'ni ziyaret eden Belçikalı heyet, neye uğradığını şaşırdı.

Bayraklı Gümüşpala Ticaret Lisesi'ni ziyaret eden Belçikalı heyet, neye uğradığını şaşırdı. Öğretmen M.A. 3 başörtülü öğrenciyi kastederek "Niçin Faslıları getirdiniz." diye çıkıştı. Belçikalı Tania Lavrijs, İlçe Milli Eğitim'e şikâyette bulundu.



14-19 Mayıs 2012 tarihlerinde Belçika, İspanya ve İtalya'dan öğretmen ve öğrenci grupları,ülkeler arası eğitimde işbirliği ve kültür karşılaştırması amacı ile İzmir'i ziyaret etti. Belçika'dan gelen öğrenci grubunun içinde çeşitli etnik kökenden ve inançtan Belçika vatandaşı öğrenciler vardı.

Bunların arasındaki üç kız öğrencinin başörtülü olması Türk öğretmeni rahatsız etti. Misafir öğrenci ve öğretmenlerin, grup aktivitelerini yaptığı sırada okulda görevli M.A. adlı kadınöğretmen, başörtülü misafir öğrencileri görünce hakaretler etmeye başladı. M.AB. "Buraya niçin Faslıları getirdiniz, biz gerçek Belçikalıların gelmesini isterdik." derken, Belçika öğrenci grubu içinde bulunan Türk kökenli erkek öğrenciye de, "Sen neden Türkiye'ye döndün?" diye çıkıştı. Bunun üzerine Türk kökenli öğrenci, arkadaşlarının rencide olmasına üzülüp durumu Tania Lavrijs adlı öğretmenine söyledi. Belçikalı öğretmen, durumu okul yönetimine bildirerek Türk öğretmenden şikâyetçi oldu.

Okul yönetimi bu konuda yanlış anlaşılma olduğunu belirterek Belçikalı Hıristiyan öğretmeni sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Tania Lavrijs dilekçe vererek durumu Türk makamlarına anlatma yolunu seçti. Telefonla ulaştığımız Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ise söz konusu olayı doğruladı. İnceleme ve soruşturma başlattıklarını ifade eden Çoker, "İşini yaparken din, dil ve etnik ayrımcılık devlet memurları için ciddi bir suçtur. İddialar bizim için üzüntü vericidir. En basit anlamıyla bile bizim misafirperverliğimize, hoşgörümüze ve genel değerlerimize çok aykırı bir davranıştır. Bunu yapanın bir öğretmen olması ayrıca çok üzücüdür." dedi.

Tania Lavrijs, şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "14 Mayıs Pazartesi günü öğretmenlerden birisi öğrencilerimizin öğle yemeği yediği konferans salonuna girdi. Birkaç dakika sonra Türk kökenli öğrencimize "Neden bir grup Faslı öğrenci getirdiniz, biz gerçek Belçikalı olanları istiyoruz. Bu insanları değil ve sen neden Türkiye'ye geldin?" diye sordu. Öğrencilerimizin ve bizim incindiğimizin söylenmesine gerek yok. Dahası biz 'Melterope' adlı proje için katılıyoruz. Okul müdürü ve proje koordinatörü sorunu çözmek ve bizleri ve öğrencileri yatıştırmak için gerekli her şeyi yaparak öğrencilerimize ve bize güven verdi. Saygılarımla, Tania Lavrijs"
Kaynak:http://www.haber7.com/ekonomi/haber/885981-belcikali-ogrencilere-basortusu-ayibi
 

IuTKuI

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Başörtüsü olunca "gerçek Belçikalı" olmuyorlar mıymış? Bu mu öğretmenlik. Yazıklar olsun senin gibi eğitmene. Ayrımcılık yapıyor bir de.
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
baş örtüsü tabir edilen örtüyle devamı olan giysi Efendimiz[sav]den de önce vardı o islamın islam olan kadının nişanıdır.
Efendimize [sav]olan hitapta mü'min kadınlara söyle dir Bu ayetler inanan inanmayan tüm kadınlar için geçerlidir gerek hristiyanlık inancındaki gerekse musevilik inancındaki ruhban kadınlar yani rahibelerin tesettürü daha sıkıdır
Hiç bir kadının ben islam dini üzerine değilim deme şansı yok
olaya baktığımızda bir atasözü beliriyor rüzgar eken fırtına biçer
o çocukları başörtüsü sebebiyle düşman eden sistemdir aynı sistem dini ve mezhebi ayrılıklarıda körükler olmadı ırk halk olarak ayırır bu emperyalizmin genel taktiğidir ki böl parçala yönettir
 

-Hewal-

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Yazıklar olsun öğretmen olmuş ama ......
 

Kadima

Müdavim
Katılım
17 Mart 2011
Mesajlar
11,959
Reaksiyon puanı
841
Puanları
113
senin öğretmenin .. neyse edeceğim küfre bile değmezsin :mad:
 

3D-Clan

Müdavim
Katılım
29 Nisan 2012
Mesajlar
1,567
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Türkiyede özgürlükten bahsediyorlar başörtülü halde üniversiteye giremeyenlerin özgürlüğü nerde ?

Atatürk ilkelerini kullanıp milleti ne hale getirdiler ! Amerikada bile böyle birşey yok arkadaş !
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Bu tip insanlar bu ülkenin yüz karasıdır :hammer:
 

Kadir Sekme

Müdavim
Katılım
27 Mayıs 2012
Mesajlar
1,234
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Atatürk'ü örnek alırlar ama üniversite kapısından başı kapalıları geri çevirirler. Unutmamalılar ki Atatürk'ün annesi sevgili Zübeyde Hanım'da kara çarşaflıdır.
 

ShadowFix

..........
Katılım
14 Mayıs 2008
Mesajlar
2,570
Reaksiyon puanı
77
Puanları
48
Yaş
40
Belasını bulmuş zaten, Allah islah etsin,
 

Venceremos

Öğrenci
Katılım
30 Mayıs 2012
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Başörtüsü heryerde takılabilir bunda sorun yok.Ama başörtüsü bir parti tarafından oy amaçlı kullanılıyorsa bunun adı sadece ve sadece DİN TÜCCAR'lığıdır.
 

topalsolucan

Müdavim
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
Başörtüsü heryerde takılabilir bunda sorun yok.Ama başörtüsü bir parti tarafından oy amaçlı kullanılıyorsa bunun adı sadece ve sadece DİN TÜCCAR'lığıdır.

Madem her hassasiyete tüccarlık olarak bakıyorsun sana bir soru; Başörtüsünü, laikliği, milliyetçiiliği oy amaçlı kullanan partiler arasından hangisi daha dürüst?
 

Venceremos

Öğrenci
Katılım
30 Mayıs 2012
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Partilerin hepsi ya da politika her zaman sahtekarlık üzerine kuruludur.Yemişim siyaseti halklar kendi aralarında anlaşsın 2-3 diploma alarak insanların söz sahibi olunuyor.Ben Mustafa Kemal'den başkasını tanımam
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
yanlışlarına nerteden başlasam bilmiyorum ki.
Herhalde yaşın küçük veya kadınları tanıma olanağın olmamış inşaallah bu tanışmayı kazasız belasız gerçekleştirirsin.Senin filmlerde gördüğün kadir inanırın peşinden koşan kadın kısmı filmlerdedir bir kadının başını ne partisi zorla dahi kapatamazsın kadın yönetilmesi en zor canlı türüdür yönettiğini sanırsın yönetilirsin.
empati yap bu sıcakta başını kaç paraya kapatırsın veya mevkiye ....
inan bana dünyaları verseler kapatmam
ama
Alemlerin Rabbi onlara bazı hediyeler vermiş doğum muayyen gün ve tesettür işte bunlara katlanır şükrederse ona büyük mükafatlar vermiş.Partiyle başörtüsü arasında nasıl bir bağlantı kurdun her halde fantazi sistemin çok geniş.
Sen Ne yazıkki Mustafa Kemal ATATÜRK[o ismi ona milleti vermiş utanma kullan]ü tanımıyorsun ki bak nette en büyük arşiv sitemizin orada eklediğim yüzlerce fotoğraf var Atatürk milletine senin gibi fransız değil ki .Her konuya atatürk'ü sokmayın unutmayın ki onu sizden çok daha iyi bilen ve tanıyanlar aranızda olabilir mahçup olursunuz.
Halklar ha bu nerede kullanılırım bilirim yaşadımda sen her halde o zaman doğmamıştın profil ismini taşıyan marşı kabataşta haykırmıştık şili işkence gemisi geldiğinde evet ezilen halklar birleşecek Türk halkıda bunlardan biridir ama türk halkı sizin hafsalanızın almayacağı kadar fazla boya ve yakınlıklara sahip
şu anda ülkemizde kendini ayrı halk diye sadece yezidi vatandaşlarımızla roman vatandaşlarımızdan bir kısmı nitelendirebilir.
bunlar dışarıya kız vermezler hele yezidilerdesonuç kesinlikle iki tarafında katlidir bunuda şimdiye kadar engelleyen olmamıştır.
olaya bakış açınız şöven milliyetçiliği oysa
ilk yazılı anıtımız orhun abidelerinde Bilge Kaan ey türk kürt begleri diye hitap etmekte ve sizi ayrılmadığınız sürece yeryüzünden silecek nedir diye sormaktadır
Sizin düşündüğünüz ari ırk sistemi nazi dönemiyle sona erdi sanıldıysada sırbistanda ermenistanda benelüks devletlerinde devam etmektedir
Ben Ofluyum sizin halklar deyimiyle işaret ettiğiniz türk
eşim siirtli kürt
oğlum istanbul yani türk
gelinim siirtli kürt
abim oflu türk
yengem vanlı arab
benim annem arnavut yemen türkü melezi babam oflu
niyemi anlattım iç içe geçmiş halklar lafını senin deyiminle yemeyiz yedirtmeyiz.
şu anda ülkemizin en büyük formunda yazıyorsun yazdıklarını yayınlamadan önce bir oku olmadı bir daha oku öyle yayınla

gelelim parti siyaset kurumlarına
gençliğimizde sadece moskovanın sesini dinlerdik bir anlatırlardı ki kağıttan kaleler yıkıldı baktıkki açlıktan nefesleri kokuyor yalancılık sahtekarlık ise onlşarda devlet politikası ama yalan deme hakkın yok.
ha kimse ordaki gibi boynuna tasma takıp seni oy sandığına sürüklemiyor istemiyorsan oy da vermezsin
son olarak eski dilde isminle müsemma olma bütünleşme hali vardır.
profil resmin che kurtarmaya çalıştığı halk!!tarafından ihanete uğrayarak kahpece öldürülen bir idealist adın ise şili özgürlük sarkısı ha şili örgürleşebildi mi hayır daha yakında bile gözükmüyor
nereden nereye
şimdi diyeceksin ki iki kelime yazdım bir sayfa karşılık geldi yazacaklarınızı tartmazsanız yüzlerce sayfada yazabiliriz paste and copy le değil irticalen anında
 

Son mesajlar

Üst