Battlefield 1 Modlarının Özellikleri

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Battlefield 1'in resmî sitesinde üç oyun modu hakkında bilgiler verilmiş:

Battlefield 1 Modları:

FETİH (CONQUEST)

xsmall.img.jpg


Battlefield oyuncularının en sevdiği mod olan Fetih (Conquest), 64 oyuncunun hedefleri ele geçirmek için savaştığı büyük ölçekli bir oyun modudur. Piyade ya da mekanize devasa ordulara şimdi de dehşet verici Behemotlar eklendi. Fetih modu, Battlefield'ın imzası haline gelen Topyekün Savaşın tüm unsurlarını içinde barındırıyor.

ÜSTÜNLÜK (DOMINATION)

xsmall.img.jpg


Üstünlük modu, yakın muharebe ortamlarında hızlı gelişen, piyade odaklı muharebeler sunuyor. Fetih'in daha küçük ve daha az çeşitlilik içeren sürümü denilebilecek Üstünlük modunda mücadele, stratejik hedefler etrafında gerçekleşiyor. Tüfeğini hazırla ve baltanı bile; Üstünlük modunda pek çok işi kendi başına halletmen gerekecek.

OPERASYONLAR (OPERATIONS)

xsmall.img.jpg


Operasyonlar, Battlefield çok oyunculunun yepyeni bir modu. Bu modda I. Dünya Savaşı'nın bir cephesinde savaşabileceksin. Art arda yapılan muharebelerde, hücum eden taraf toprak kazanıp cephe hattını ileriye çekmeye çalışırken, savunan taraf da düşmanı geri püskürtmeye çalışıyor. Savunan taraf haritada topraklarını kaybederse, Operasyon sona ermiyor; Savunan taraf geri çekilip başka bir haritada yeniden düzen alırken, hücum eden taraf ise taarruzunu sürdürüyor. Mıntıkalar düşebilir, ancak oyuncular devasa Behemotları kullanarak gidişatı her zaman tersine çevirebilirler.



AKIN

xsmall.img.jpg


İletişim ve topçu birlikleri 1. Dünya Savaşı’nda çok önemliydi. Akın modunda bu ikisiyle de etkileşim içinde olacaksınız. Akın’da Saldıran kuvvetler, Savunan kuvvetin topçu saldırısı istemek için kullandığı Telgraf Direklerini bulup yok etmeye çalışacak. Savunmacılar, Saldıranların yerleştirdiği patlayıcıları etkisiz hale getirebilecek. Ancak Telgraf Direkleri imha olursa, Savunmacıların başka bir bölgeye geri çekilmekten başka şansı kalmayacak. Bütün bölgelerdeki Telgraf Mevkileri imha edilirse Saldıran taraf muharebeyi kazanacak. Savunan taraf ise Saldıran tarafı takviye kuvveti kalmayana kadar idare etmeyi başardığında ya da süre dolduğunda en az bir Telgraf Mevkisi sağlam duruyorsa zafere ulaşacak.



Battlefield 1'de Operasyonlar Modunda Savaş Haritanın Dışına Taşıyor

Tipik olarak Battlefield oyunlarında bir tur, o anda oynanan karşılaşmayla sınırlıdır. Oynarsınız, ya kaybeder ya kazanırsınız, sonra da bir sonraki tura geçersiniz. Battlefield 1'in yeni oyun modu Operasyonlar'da bu durum değişiyor. Bu modda mevcut turun sonucu, bir sonraki haritaya taşınarak birbiriyle bağlantılı seri savaşlar yapmak mümkün oluyor.

Operasyonlar ile birden fazla haritada 1. Dünya Savaşı'nın gerçek muharebelerine dayanan destansı bir yolculuğa çıkmanız mümkün. Takım oyununa ve cephe muharebesine dayanan, büyük ve destansı bir deneyim yaratmak istedik. Bu meta katmanını oyun moduna ekleyip birbirinden çok farklı ve ilgi çekici mekanlara yayarak Battlefield 1 savaşlarına yepyeni bir boyut ve çeşitlilik getirmiş olduk. Takımınız bir haritada kazanıp sonraki haritaya geçtiğinde, önceki savaşın yapıldığı yeri ufukta görebilecek.

Saldırgan olarak oynarken, komutanın düdüğüyle belirlenen düşman siperlerine karşı hücuma kalkacaksınız. Düşmanın müdafaa hatlarına doğru piyade olarak, tankla, uçakla, botla ve at sırtında silah arkadaşlarınızla omuz omuza koşacaksınız. Savunmacı olarak oynarken saldırıya maruz kaldığınızı belirten alarm sesini duyunca kendinizi siperlere atacaksınız. Sabit makineli tüfekleri ve topları kullanarak yaklaşan düşman birliklerine kurşun yağdıracaksınız.

Saldırgan kuvvetlerin uğruna savaşılan bölgeyi ele geçirebilmesi için, tüm savunma pozisyonlarını zapt edip elinde tutması gerekir. Bu gerçekleştiğinde, savunan taraf, sıradaki bölgeye geri çekilip yeniden düzen alır. Her bölgede işgal edilecek ya da savunulacak farklı sayıda hedef olduğu, yerleşimler ve mevziler aynı olmadığı için her bölgenin oyun hızı ve çeşitliliği farklıdır.

Saldıran kuvvetler, mıntıkayı ele geçirip cephe hattını ileri taşımaya çalışırken savunma birlikleri de saflarını korumaya ve teslim olmamaya çalışır. Savunan taraf haritada topraklarını kaybederse Operasyon sona ermiyor: Savunan taraf geri çekilip başka bir haritada yeniden düzen alırken hücum eden taraf ise taarruzunu sürdürüyor. Mıntıkalar düşebilir, ancak oyuncular devasa Behemotları kullanarak gidişatı her zaman tersine çevirebilir.

Tabiri caizse "çerezlik" değil, bir saatlik oynamayla bitmeyen bir Battlefield deneyimi yaratmak istedik. Bu ilk dünya savaşında oynamak ve birbiriyle bağlantılı farklı muharebelerin hikayesini yaşamak isteyen oyuncular için destansı ve çok çekici bir oyun ortaya çıktı. Göğüs göğse çarpışmak, cephe yarmak ve mevzi müdafaa etmek üzerine kurulu bu tarz cephe savaşı, 1. Dünya Savaşı'nın ruhunu tam olarak yansıtıyor.

- - - - - - - - - - - -

Yeni bilgiler daha sonra eklenecekmiş. Battlefield 1 Modları – Battlefield Resmi Sitesi
 
Son düzenleme:
Üst