Batarya/Pil Sorunu

Reaksiyon puanı
60
Merhaba arkadaşlar. Kullanmakta olduğum 6s cihazımda şöyle bir sorun var uzun zamandır, mesela telefonun pili %100 dolu olarak şarjdan çektim ve uyudum, sabah kalktığımda %30-40’larda buluyorum telefonu. %60-70 iken bırakıp sabah elime aldığımda ise telefon pil boşalmasındam dolayı kapanmış oluyor. Telefonun pil sağlığı %100. Telefonun İOS sürümü 13.6.1
Sorunuma yardımcı olabilecek biri çıkar umarım ??

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
6S Plus kullanıyorum. Bir yıl kadar önce pil sağlığı %78' de bataryasını değiştirdim ve Deji marka batarya taktım. İdareten kullanıyorum. Sizin sorunu ben yaşamadım ama sanki şarj giriş yerinde soketinde bir sorun varmış gibi geldi bana. Birde takılı batarya orijinal batarya mı sizin ki?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Batarya kaynaklı bir sorun gibi duruyor ama pil sağlığım %100 demişsiniz. Yakın zamanda pil değişimi yaptırdınız mı?

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Hayır, önce Galio marka batarya takıldı, bahsettiğim sorunu yaşayınca belki batarya markasındadır dedim ve Deji marka batarya taktırdım ama sorun devam ediyor
Deji marka bataryanın pil sağlığı hep aynı olduğu söyleniyordu yani %100. Batarya da şişme olabilir sanki tekrar yeni bir batarya ihtiyacı var gibi şu duruma göre.

Reaksiyon puanı
60
6S Plus kullanıyorum. Bir yıl kadar önce pil sağlığı %78' de bataryasını değiştirdim ve Deji marka batarya taktım. İdareten kullanıyorum. Sizin sorunu ben yaşamadım ama sanki şarj giriş yerinde soketinde bir sorun varmış gibi geldi bana. Birde takılı batarya orijinal batarya mı sizin ki?
Benim şu anki bataryam da Deji marka. Şarj soketinde sorun olsa şarj etmeme problemi olmaz mıydı :/
Mesaj otomatik birleştirildi:

Batarya kaynaklı bir sorun gibi duruyor ama pil sağlığım %100 demişsiniz. Yakın zamanda pil değişimi yaptırdınız mı?
Evet, önce Galio marka batarya takıldı, bahsettiğim sorunu yaşayınca belki batarya markasındadır dedim ve Deji marka batarya taktırdım ama sorun devam ediyor

Reaksiyon puanı
60
Deji marka bataryanın pil sağlığı hep aynı olduğu söyleniyordu yani %100. Batarya da şişme olabilir sanki tekrar yeni bir batarya ihtiyacı var gibi şu duruma göre.
Olabilir fakat Deji bataryayı takmadan önce Galio marka batarya takılıydı, Galio bataryada aynı sorunu yaşayınca Deji bataryayı taktırdım

Reaksiyon puanı
60
O zaman sorun pillerden ziyade yapan kişide olabilir. Pil değişimi sırasında bir şeyi yanlış yapmış belli ki.
Yapan kişiyi tanıyorum yılların telefoncusu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam işte Deji'lerde şişme olunca bu sorunlar olduğunu okumuştur nette. O bakımdan öyle dedim.
Hımm anladım ama şişme sorunu yok bence :/

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491
Ne kadar süredir o bataryayı kullanıyorsunuz?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Merhaba arkadaşlar. Kullanmakta olduğum 6s cihazımda şöyle bir sorun var uzun zamandır, mesela telefonun pili %100 dolu olarak şarjdan çektim ve uyudum, sabah kalktığımda %30-40’larda buluyorum telefonu. %60-70 iken bırakıp sabah elime aldığımda ise telefon pil boşalmasındam dolayı kapanmış oluyor. Telefonun pil sağlığı %100. Telefonun İOS sürümü 13.6.1
Hocam iPhone telefonlarda internettir bluetoothttue parlakliktir vs. Unutursanız çok şarj akar. Kapatıp öyle deneyin.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Orjinal batarya kullanmanı tavsiye ederim.Yan sanayi bataryalarda beklenmedik sorunlar olabiliyor.

KhalTrex

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Kanka ben olaya farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağım. Benimde başıma bunun minik versiyonu geldi. Telefonun şarjında bir sorun yok, batarya sağlığı %100 daha telefon yepisyeni ama şarj bazı anlarda %2-%4 civarı düşüyor. Bazen oluyor telefonun ekranı açıp şarja bakıyorum misal %50 2 dk sonra tekrar bakıyorum %49 olmuş. Benimde ios sürümüm 13.6 idi ve forumdan bir arkadaş bu sorunun yazılımla ilgili olduğunu söylemişti ve bende araştırdım. Gerçekten de bulabildiğim tüm yerli yabancı forum sitelerini dolaştım ve böyle sorunla karşılaşan pek çok kullanıcı gördüm. Çözüm olarak telefonu 2-3 günde bir tamamen kapatıp 15 dakika bekletmemiz sorunu çözüyor demiş çoğu. Çözülmeyen sorunlarda ise ios sürümünü 14.1'e 14.2' e yani son sürüme güncellerlerse düzelir demişler. Bende işte dün ilk çözümü denedim ama bugün yine başıma geldi. Telefonun şarjı %29 iken ve telefonu kullanmıyorken sadece arada ekranı açıp şarja bakıyorum ve telefon uçak modunda + düşük güç modunda hiçbir şey çalışmıyor ve buna rağmen aradan 10 15 dakika sonra tekrar baktığımda şarj %26'a düştüğünü gördüm yani sorun aynen devam ediyordu neyse bende işte bugün ios 14.2'e güncelledim bakalım sorun düzelecek mi? Şarj şuanda %30 ve herhangi bir anormal düşme olmadı. Telefonu güncellemeden önce %80 de çektim, güncelleme bittiğinde %70'e düşmüştü ve o andan beridir şarj etmeden kullanıyorum. Bakalım sonuç ne olacak. Umarım sorun çözülür de 14.2'e geçmeme değer çünkü ekran süremde çok da olmasa da bir düşüş var. Misal oynadığım oyunda güncelleme öncesi ortalama 4 dk 10 saniye civarında %1 şarj düşüşü olurken şimdi 3 dk 45 saniye civarı bir sürede şarj %1 düşüyor.

GeForce ☾★

Doçent
Reaksiyon puanı
862
Size tavsiyem Yazılım güncellemesi Varsa yükseltin Cihazın bataryasında sıkıntı var gibi Önerim Applenin Her zaman orijinal bataryasını kullanın dejinin şişme sorunu olabiliyor

KhalTrex

Asistan
Reaksiyon puanı
71
Kanka şimdilik sorun çözülmüş gibi duruyor. Telefonu güncellediğimden beridir telefonu kullanıyorum ara sıra gözlemlemek için bırakıyorum ama anormal şarj düşüşü yaşamadım aksine %29 da şarj haddiden uzun gitti ve şuanda %22 de her şey yolunda gibi ama bakalım bir kaç kere şarj edip bitireyim pili kesin sonuca o zaman varabiliriz.