Batarya ömrü için ne zaman şarj etmek daha sağlıklıdır?

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Arkadaşlar telefon bataryasının uzun ömürlü olması için telefonun şarjı bitip kapandıktan sonra mı yoksa şarj %20'nin altına düşünce mi şarj edilmeli? İnternette araştırdım bazıları tam bitir tam doldur demiş bazıları tam bitirmek sakıncalı %20'nin altına düşünce şarj et demiş. Cevaplarınızı bekliyorum.

G1912

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Benim bildiğim %20 nin altına düşürmeden takmalısın ve iki ayda bir bataryayı sıfırlayana kadar kullanıp sonra fullemelisin.

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Benim bildiğim %20 nin altına düşürmeden takmalısın ve iki ayda bir bataryayı sıfırlayana kadar kullanıp sonra fullemelisin.
yüzde 40 yüzde 45 de takmak en sağlıklısıdır
%25 in altına düşürmeden 35-30 civarlarında şarja takılması daha sağlıklı
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. En iyisi söylediklerinizin ortasında biryerlerde takayım şarja :)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Yeni nesil telefonlarda artık gerek adaptör gerekse bataryalar daha akıllı ve dayanıklı. Eskidendi o yok ilk aldığında 5-6 saat sarjda tut dolsun ilk 1-2 hafta yüzde 1'i görsün iyice kapansın öyle şarja tak flan. Artık tüm telefonlar hızlı şarjlı ve uzun ömürlü.
Yeni nesil telefonlarda canın istedikçe tak çıkar hiçbir şey olmaz.

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Yeni nesil telefonlarda artık gerek adaptör gerekse bataryalar daha akıllı ve dayanıklı. Eskidendi o yok ilk aldığında 5-6 saat sarjda tut dolsun ilk 1-2 hafta yüzde 1'i görsün iyice kapansın öyle şarja tak flan. Artık tüm telefonlar hızlı şarjlı ve uzun ömürlü.
Yeni nesil telefonlarda canın istedikçe tak çıkar hiçbir şey olmaz.
En sağlıklısı telefonun şarjını %20-%80 arasında tutmak.
Teşekkürler sağolun.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Arkadaşlar telefon bataryasının uzun ömürlü olması için telefonun şarjı bitip kapandıktan sonra mı yoksa şarj %20'nin altına düşünce mi şarj edilmeli? İnternette araştırdım bazıları tam bitir tam doldur demiş bazıları tam bitirmek sakıncalı %20'nin altına düşünce şarj et demiş. Cevaplarınızı bekliyorum.
Telefonu yüzde 10 ile 20 arasında şarja takıp, yüzde yüz olduğunda çıkarmak lazım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Yüzde 20 altına düşürmeden takmaya çalışın gerisi pek önemli değil. Şarj esnasında cihazı mümkün mertebe kullanmayın. Konum, Wi-Fi ve BT gibi kablosuz özellikler açık olmasın mümkünse.

Fettah ylcn

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Tabi markadan markaya değişiypr ama genelde 20-30 arası en ideal olarak görülüyor hocam. Şarjdayken de mümkün mertebe fazla ısıtma telefonu.

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Tabi markadan markaya değişiypr ama genelde 20-30 arası en ideal olarak görülüyor hocam. Şarjdayken de mümkün mertebe fazla ısıtma telefonu.
Yok yok önceki telefonumdan ağzım yandı birkere. Artık şarjdayken mesaj bile atmıyorum :).
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok yok önceki telefonumdan ağzım yandı birkere. Artık şarjdayken mesaj bile atmıyorum :).
Teşekkürler bu arada cevabın için de.

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Peki telefonu tam şarj olmadan şarjdan çıkarmanın aşırı bi etkisi var mı?

furqan.

Asistan
Reaksiyon puanı
82
Sdn youtube kanalında bununla ilgili bir video yapmıştı, ve hurafe olduğunu söylemişti. Yani istediğin zaman şarja takabilirsin.

Fettah ylcn

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Sdn youtube kanalında bununla ilgili bir video yapmıştı, ve hurafe olduğunu söylemişti. Yani istediğin zaman şarja takabilirsin.
Aynen. Onedio da da var bir makale. Linkini bırakıyorum:

Mr.Scout

Asistan
Reaksiyon puanı
238
Sdn diyorsa doğrudur o zaman ne diyelim :). Teşekkür ederim.

Tamamdır hemen yükleyeyim. Sağolasın.

Aynen. Onedio da da var bir makale. Linkini bırakıyorum:
Bataryan ne kadar sağlıklı diye test yapmayız umarım onedio.com'da :) :)

Fettah ylcn

Asistan
Reaksiyon puanı
48

furqan.

Asistan
Reaksiyon puanı
82

Senkronizasyonu kapat, gerekli olmayan uygulamaları devre dışı bırak / sil. Telefonu en az 1 haftada bir yeniden başlat.

Fettah ylcn

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar bataryanın ömrünü uzatmak için zaten sistem yazılımları en iysi. Olmadı optimize edin. Hem mobil veri de batarya ömrünü %23 azaltıyor bilginiz olsun.
Bu tür uygulamalar programlar veya apk lar gereksiz yani

?