Başlıklardaki küçük harf sorunu

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Öncelikle ''Başlık sorunu'' isimli konuyu gördüm ancak bir an evvel çözülmesi için tekrar bir konu açma ihtiyacı hissettim.

Lütfen ama lütfen şunu düzeltin. Ne konu açasım kaldı, ne göz zevkim. Rezil perişan halde görünüyor forum başlıkları. Başlığı açan şahısların dangalaklığı için ne diye böyle anlamsız bir çözüm üretildi anlamış değilim. Yazıktır, etmeyin yahu!

Sadece ilk harfe müdahale edebiliyorsanız elbette edin. Ancak ilk harf dışında kurallara uygun olarak açılmışsa başlık, kendiliğinden değişmesi kadar saçma sapan bir şey olamaz. Ben Türkçe yazıyorum türkçe oluyor. Böyle absürt bir uygulama olamaz.

Bu olay bu şekilde devam ederse konu açmama kararı almam çok yakındır.
Bakın lütfen diyorum arkadaşım, lütfen şunu eski haline getirin.
İyi forumlar.

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Haklısın.

Ancak her lütfen diyenin isteğini yerine getiremezler ki:flowers:

s.kay

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Haklısın.

Yahu küçük çocuklar gibisin.Hani her şeye yok yok diyen çocuklar vardır, yemek yedirmek için ''evladım yemeğini yeme tamam mı' derler de... çocuk da inadına yer.

Cennete gidiyorsun hadi bakalım desek '' yok ben cehenneme gideceğim'' dersin.ama bak ona itirazım olmaz:

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yahu küçük çocukalr gibisin.Hani her şeye yok yok diyen çocuklar vardır, yemek yedirmek için ''evladım yemeğini yeme tamam mı' derler de... çocuk da inadına yer.

Cennete gidiyorsun hadi bakalım desek '' yok ben cehenneme gideceğim'' dersin.ama bak ona itirazım olmaz:

Nasıl yani?

bilmiş*gülücük

Sana bir şey demiyorum. Zaten boş mesaj yazmak dışında bir işlevin yok:4:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Haklısın.

Lütfen dediğim için değil, doğrusu bu olduğu için istiyorum.:)
İnan içimden konu açmak dahi gelmiyor forum bu haldeyken.
Konu başlıklarını okurken başıma ağrılar giriyor... Büyütmüyorum, önemli bir konu bu.

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Lütfen dediğim için değil, doğrusu bu olduğu için istiyorum.:)
İnan içimden konu açmak dahi gelmiyor forum bu haldeyken.
Konu başlıklarını okurken başıma ağrılar giriyor... Büyütmüyorum, önemli bir konu bu.

Umarım bu özellik değişir. Ancak pek bir umudum yok.

apuhahaha :D :D
senin işlevin ne peki bakalım :D :D

Boşver sen beni. Zaten anlayacak kadar zeki olduğunu zannetmiyorum:flowers:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Tamam kocaman haklısın gülücük konu dağılmasın:D
Bir yönetici arkadaşımız bu durumu görüp hemen düzeltecek diye umut ediyorum ben.:yes:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Ya ondan da önemlisi, bak kaç gündür konu açıyorum ve konu başlıklarında
misal; Winamp xxx xxx Türkçe olması gerekirken ''türkçe'' oluyor. Sdn gibi bir sitenin forumunda böylesi saçmalık olabilir mi yahu? Yanlış, yanlışla çözülmeye çalışılıyor.
Bu sorun düzeltilene, ya da bir diğer deyişle o script kaldırılana kadar yazacağım.

ByPsychooo

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Öncelikle ''Başlık sorunu'' isimli konuyu gördüm ancak bir an evvel çözülmesi için tekrar bir konu açma ihtiyacı hissettim.

Lütfen ama lütfen şunu düzeltin. Ne konu açasım kaldı, ne göz zevkim. Rezil perişan halde görünüyor forum başlıkları. Başlığı açan şahısların dangalaklığı için ne diye böyle anlamsız bir çözüm üretildi anlamış değilim. Yazıktır, etmeyin yahu!

Sadece ilk harfe müdahale edebiliyorsanız elbette edin. Ancak ilk harf dışında kurallara uygun olarak açılmışsa başlık, kendiliğinden değişmesi kadar saçma sapan bir şey olamaz. Ben Türkçe yazıyorum türkçe oluyor. Böyle absürt bir uygulama olamaz.

Bu olay bu şekilde devam ederse konu açmama kararı almam çok yakındır.
Bakın lütfen diyorum arkadaşım, lütfen şunu eski haline getirin.
İyi forumlar.

Tepeden tırnağa kadar haklısın:flowers:, hiç sevmedim şunu. Başlığın ortasında bir özel isim olsa küçük harfle gözüküyor. Bu durum sinirlerimi bozuyor:hammer:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Gerçekten kötü. Biraz önce bir konuya yazmıştım. Demek ki arkadaş doğru yazdı ama forum yüzünden bozuldu.

s.kay

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Özel isimler açısından sıkıntılı bir durum.

Zaman Efendisi

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Özel isimler konusunda haklı olabilirsiniz ama açış şekli ve vurgulama olarak neredeyse konunuz yerlerde sürünüyor. Belki Türkçe konusunda istediğiniz gibi çalışmıyor olabilir. Ama bunuda kaldırırsak inanılmaz şekilde diğer üyelerin açmış olduğu konuları tek tek düzeltmek gerekecek.

Yazılmış olan eklentinin mantığı şudur. Bütün kelimleri küçült ve en baştaki kelimenin ilk harfini büyült mantığı ile çalışıyor. Bir seçenekte şu; Tüm harfleri küçükt ve her kelimenin ilk harfini büyült şeklinde. Eğer böyle istiyorsanız yapabilirim.....

TehPARADOX

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Özel isimler konusunda haklı olabilirsiniz ama açış şekli ve vurgulama olarak neredeyse konunuz yerlerde sürünüyor. Belki Türkçe konusunda istediğiniz gibi çalışmıyor olabilir. Ama bunuda kaldırırsak inanılmaz şekilde diğer üyelerin açmış olduğu konuları tek tek düzeltmek gerekecek.

Yazılmış olan eklentinin mantığı şudur. Bütün kelimleri küçült ve en baştaki kelimenin ilk harfini büyült mantığı ile çalışıyor. Bir seçenekte şu; Tüm harfleri küçükt ve her kelimenin ilk harfini büyült şeklinde. Eğer böyle istiyorsanız yapabilirim.....

2. öneri yerinde.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104

Bu çok hoş olur zaman efendisi :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383

Konu sizlere başka türlü nasıl aktarılabilirdi hocam? Türkiye'nin en iyi teknoloji sitelerinden biri diye bildiğimiz Sdn'nin forumunda, konu başlığında Türkçe yazılıyor, ancak başlık ''türkçe'' olarak değişiyor. Bana göre bunun bir izahı yok.
Üyelerce yanlış açılmış konu başlıkları için yapılan bu uygulama, bence eski halinden de kötü bir hale getiriyor forum düzenini.
Basit bir örnek vereyim; Bir arabanın tek lastiği bir şekilde patlıyor (ya da patlatılıyor) ve siz arabayı düzene sokabilmek için öbür lastiğini de patlatıyorsunuz..:)
Yani, yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışıyorsunuz. Bana göre eski hali şu halinden çok daha iyiydi. Ancak bu şekilde olamıyorsa da en azından her kelimenin ilk harfi büyük olsun söylediğiniz şekilde. Ne diyelim, buna da şükür.

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
2. Seçenek devreye girmiş.Açtığım konunun başlığı 2. seçenekteki gibi oldu.Hayırlı Olsun!