??????????????????
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 109
İslam hariç hiçbir din bana mantıklı gelmiyor diğer dinlerin hiçbir oluşu kanıdı olmazken islamın geçmişden gelen kanıtı olan tek din.
Evren bruh demek için vardırBruh der başka birşey demem.
Geçmişten kanıtı var derken nasıl bir kanıt? Mesela Firavun ve ordusunun topluca öldüğünün bir kanıtı varmıdır ki acaba?İslam hariç hiçbir din bana mantıklı gelmiyor diğer dinlerin hiçbir oluşu kanıdı olmazken islamın geçmişden gelen kanıtı olan tek din.
Kitap En basit örnek bilimsel şeyler varGeçmişten kanıtı var derken nasıl bir kanıt? Mesela Firavun ve ordusunun topluca öldüğünün bir kanıtı varmıdır ki acaba?
Dediğim şeyin kanıtı var mıdır acaba?Kitap En basit örnek bilimsel şeyler var
Hocam kitapta geçiyor bu konu ama fiziksel bir kanıtı var mı belli değil.Ben dinle ilgili konuşuyorum,sen benim hakkında bilgi sahibi olmadığım şeyi söylüyorsun
Hikaye falan demeni önermiyorum. Ceza puanı alabilirsin. Olabildiğince hafif konuş.Acaba diğer dinlerin hikay- kitaplarını okudunmu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Firavun ve ordusunun öldürülmesi bildiğim kadarıyla Tevratda yazıyordu yani din ile ilgili.
Hikaye demedim kiHocam kitapta geçiyor bu konu ama fiziksel bir kanıtı var mı belli değil.
Hikaye falan demeni önermiyorum. Ceza puanı alabilirsin. Olabildiğince hafif konuş.
Saygılı olursan sevinirimAcaba diğer dinlerin hikay- kitaplarını okudunmu?
Firavun ve ordusunun öldürülmesi bildiğim kadarıyla Tevratda yazıyordu yani din ile ilgili.
Saygılıyım dostum. Bu benim kendi görüşüm.Saygılı olursan sevinirim![]()
Hocam firavunun hikayesi tevrata göre, tanrı firavundan intikam almak için kalbini taşlaştırmış ve bilerek onu ölüme sürüklemiştir. Tevratta tanrı sonsuz güçte değildir. Melekleri de o yüzden yaratmıştır. İslama göre tanrı sonsuz güçte olduğu için, tevrattan kurana aktarılan bu olaylar büyük bir çelişki içine düşmüştür.Acaba diğer dinlerin hikay- kitaplarını okudunmu?
diğer kitaplar değiştirilmemiş miydi?Hocam firavunun hikayesi tevrata göre, tanrı firavundan intikam almak için kalbini taşlaştırmış ve bilerek onu ölüme sürüklemiştir. Tevratta tanrı sonsuz güçte değildir. Melekleri de o yüzden yaratmıştır. İslama göre tanrı sonsuz güçte olduğu için, tevrattan kurana aktarılan bu olaylar büyük bir çelişki içine düşmüştür.
Bu beni ilgilendirmez insanların ne için ne kadar saat verdiğinibelli oluyor hikaye kitabından,senin hikaye kitabı olarak gördüğün şey bazılarının hergün uğruna saatlerini verdiği şey
Bilmem, öyle miydi? Kuran'ın değiştirilmediğinin bir kanıtı var mıdır?diğer kitaplar değiştirilmemiş miydi?
herşeyde kanıt ararsan zaten hiçbirşeyin kanıtı olmaz o zaman bende dünya 1000 yıl öncesinden oldu deyim dünyanın sen bana dünyanın 1000 yıllık birşey olmadığını kanıtlayabilir misinBilmem, öyle miydi? Kuran'ın değiştirilmediğinin bir kanıtı var mıdır?
Dünya 4 milyar yaşındadır ve bu kanıtlıdır.herşeyde kanıt ararsan zaten hiçbirşeyin kanıtı olmaz o zaman bende dünya 1000 yıl öncesinden oldu deyim dünyanın sen bana dünyanın 1000 yıllık birşey olmadığını kanıtlayabilir misin
bana bilim adamlarının bir araya gelip yalan söylemediğini kanıtlayabilir misin?Dünya 4 milyar yaşındadır ve bu kanıtlıdır.
Tamam hocam yalan söylüyorlar.bana bilim adamlarının bir araya gelip yalan söylemediğini kanıtlayabilir misin?
bdfyobgsougt kim?Bir teorim var. Tanrının olmadığını asla olamayacağını savunuyorum.
bdfyobgsougt' ye inanıyorum. 12 kelmelik bir teoriye. Yani:
( Bizler Doğal Felaketle Yok Olmuş Bir Gezegenin Sahipleri Olan Uzaylıların Geetik Torunlarıyız )
Başlangı olmadı, son olmayacaktır felsefesini savunuyorum.
Başlangıcı bilmiorsak eğer, neden varmış gibi davranalım ki? Olmadı deriz olur biter mantığını savunuyorum.
Zaman makinasının asla yaplamayacağını savunuyorum
Çünkü başlangıç olmadıysa, zaman makinası olamaz.
Evrende oradan oraya hayatın atladığını savunuyorum.
Başlangıç varsa; nasıl oldu? Sorusuna örnek olarak bir elmanın kabuğunda ki bilmemne maddesini örnek göstermeden, direk olmadı diyorum, konuya odaklanıyorum.
Mantıken olabilmesi en muhtemel teoridir bana göre.
Kısacası bdfyobgsougt' de adı geçen uzaylılar...
Aslında bizim bilmediğimiz geçmişimiz ve geleceğimizdir. Bazıları Ufo ile, bazıları organizmalar olarak düşünülür. Henüz kanıt yoktur uzayda yaşama dair, ama bir umut vardır onca büyüklükteki evren içinde bunun için. '' _ Evet, hayat var! '' diyemez bazı inanışlar gibi. Kesin biliyormuş tavrı takınmıyorum.
Mantığıma güveniyorum gerçeği bilmiyor olsamda...
Bdfyobgsougt benim teorimdir. Sadece binlerce insanın uydurduğu basit teorilerden biri. Mantıken Tanrı olamaz. Çünkü o varsa onu ne yarattı?
Rica ediyorum: Tanrı varsa onu ne yarattı? sorusu için:
1: Zürafa düşün ve bir çiçek... gibi örneklemeler vermeyin. Saçma oluyor biliyorsunuz.
2: Tanrı varsa onu ne yarattı? için '' _ O yaratılmadı ki, vardı! '' gibi garip şeyler söyleyip sonra da bonus olarak '' _ Herşeyin bir başı vardır! '' gibi garip bir bomba da patlatmayın. Ultra dehşet bir çelişki oluyor bildiğiniz gibi. Ya da bilipte nedense direttiğiniz gibi mi deseydim acaba?
3: Hakaret etmeyin, küfür etmeyin, saldırmayın, basit olmayın ve en önemlisi...
4: Asla kesinliği ispatlanamamış birşeye Evet o var! O hep vardı! En büyük o! gibi şeyler demektense bence diye başlayın yazınıza. Çünkü eğer ortada bir kesinlik olsaydı; O zaman tek inanış olurdu. Tek din. Ve ateistleri geçtim, benim gibi inançlı ama farklı birşeye inanan insanlar olmazdı.
Ben başka yerde de yazmıştım bu tarz konuları açar kendisi kaçar.Konuyu açtı kaçtı troll olabilir.