Başbakan Soyunuz kurusun! deseydi

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
2030 larda Kürt nüfusu Türk nüfusunu geçtiğinde Erdoğan haklıymış dersinizi ama iş işten geçmiş olur...

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben mi yönetiyorum alakasız konuşma . üniversite mezunu merdiven mi silcekmiş ! iyi kardeşim boş gezsin iş bulamıyorum diye boş gezene para veriyolar dimi ?

En basiti örnek verdik . bende üniversite mezunuyum şehrimde bana göre iş bulamadım ortam yok .Ama askerliğimi yapana kadar pvc atölyesinde çalışıyorum . yeri geliyo temizlik yapıyorum yeri geliyo malzeme indiriyorum ! . (Üniversite mezunuysa çalıştığı yerin ağası da olur babasıda olur. yeri gelir patronuda olur ). Askerden gelincede bursa yada eskişehire gidicem mesleğimi yapmaya çalışıcam nerde iş orası memleket anladın mı arkadaşım anlatabildim mi !!
iş sahası yoksa devlet iş yaratsın.kamuda bir sürü müsriflik var bunları kıssın.her bürokratın altında makam aracı var.bak senin için yazıyorum bazı ülkelerdeki makam aracı sayısı şöyle...

almanya-15 bin
japonya-10 bin
ingiltere-12 bin
fransa-9 bin
türkiye-85 bin civarı

söyle bakalım hangileri daha zengin.bu makam araçlarının türkiye'ye yıllık masrafı milyar dolarlar kadar.bunlara benzer sana bir sürü örnek gösterebilirim.kısacası devletin parası var sadece israfı kessin.bu kıstıklarıyla yatırım yapsın o zaman herkese iş kapısı açılır.

2030 larda Kürt nüfusu Türk nüfusunu geçtiğinde Erdoğan haklıymış dersinizi ama iş işten geçmiş olur...
aslında başbakan doğru söylüyor ama insanlar da haklı geçinemiyorlar.şu zamanda insan bir çocuğa bile bakamıyor.başbakan insanlara iş sahaları açsın o zaman bunlar tartışılabilir.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
aslında başbakan doğru söylüyor ama insanlar da haklı geçinemiyorlar.şu zamanda insan bir çocuğa bile bakamıyor.başbakan insanlara iş sahaları açsın o zaman bunlar tartışılabilir.

Aslında bir örnek var burada. 2 çocuğu olan bir insan var karşı apartmanda. Kapıcılık yapıyor. Asgari ücret ile geçinmek zor. Nasıl geçinsin bu adam? Soruyorum size. Mantıklı bir cevap verebilecek var mı?

Siz cevap verin. Ben nasıl geçindiğini açıklıcam cevaplardan sonra.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yaw düşünün bu ülkenin başbakanısınız...
size her türlü bilgi geliyor...
Bilgiler arasında Türkiye istatistik Kurumunun raporları da var...
ve o raporlar diyor ki
2030 lu yıllardan sonra KÜRT nüfusu TÜRK nüfusunu geçecek?
sadece ülke genelinde değil!!!

ADANA İZMİR MERSİN İSTANBUL BURSA ANTALYA MUĞLA gibi büyük kentlerde KÜRT nüfusu TÜRK nüfusunu ezici bir şekilde geçecek TÜRK Nüfusu bu şehirlerden iç kesimlere doğru göç yapacak...
Batıda Türk ailelerin tek ya da 2 çocuk yapmasına karşılık Doğuda Kürtler sistematik bir şekilde 10 ve daha fazla çocuk yapıyor ve zamanı geldiğinde bu çocukları Batıya sahil kentlerine göç ettiriyor...

Çocuğa bakamıyoruz lafları safsata...
3 Çocuğa bakamam diyenlerin arasında Öğretmenler Doktorlar Avukat Hakim ve Esnaflar var... Bunlar değil 3 çocuk çok rahat 4 çocuğa yine bakar... Ama toplum tarafından yadırganmamak için rahatlarını bozmamak için Daha lüks bir arabaya binmek için bakamayız diyorlar... farkında olmadan Bu ülkeyi kimlerin eline devrediyoruz? UYANIN artık... üç beş kuruşun hesabını yapıyorsunuz...
Şunu da bilin
Eğer gerçekten İNANIYORSANIZ
Her insanın rızkını Allah'ın verdiğini bilirsiniz...
Sizin yapacağınız çocukların rızkını siz değil ALLAH verecek... niye az verdi niye çok verdi diye hesap sormak da kimsenin haddine değil...

Belki sizin ilk iki çocuğunuz başarısız birer insan olacak ama üçüncü çocuğunuz çok iyi bir iş adamı olup diğer kardeşlerini de yukarı taşıyacak böyle bir ihtimal de var...

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
iş sahası yoksa devlet iş yaratsın.kamuda bir sürü müsriflik var bunları kıssın.her bürokratın altında makam aracı var.bak senin için yazıyorum bazı ülkelerdeki makam aracı sayısı şöyle...

almanya-15 bin
japonya-10 bin
ingiltere-12 bin
fransa-9 bin
türkiye-85 bin civarı

söyle bakalım hangileri daha zengin.bu makam araçlarının türkiye'ye yıllık masrafı milyar dolarlar kadar.bunlara benzer sana bir sürü örnek gösterebilirim.kısacası devletin parası var sadece israfı kessin.bu kıstıklarıyla yatırım yapsın o zaman herkese iş kapısı açılır.

Madem o kadar çok biliyosun sen ol devlette gitte sen yarat iş sahası.
benim anlatmak istediğim ne sen ne diyosun banane kim en zenginse .

Benin anlatmak istediğim olabilir insanlar kendi iş sahalarında iş bulamayabilir yada şuan için bulamayabilir. ama bulana kadar boş boş gezeceklerine başka iş sahalarında çalışsınlar çalışmak ayıp değil iş ne olursa olsun. Sonra kendi iş sahalarını kendi iş sahalarını yaratsınlar . Evet devlet başarısız belki iş sahası yaratmakla devlet iş sahası yaratmıyo iş bulamıyo bize bulana kadar boş gezerim ben üniversiteliyim merdiven silmem simit satmam ! iyi hiç bişi yapma gez boş boş . Herşeyi devletmek beklersen ooo...
Dedim ya çok biliyosan sen ol devlet de banada memleketimde istediğim iş sahalarını yaratta gitmek zorunda kalmayayım başka şehirlere

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
İş bulmak biraz da azim meselesidir. Azimle .... diye başlayan sözü burada hatırlatamıcam.

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Madem o kadar çok biliyosun sen ol devlette gitte sen yarat iş sahası.
benim anlatmak istediğim ne sen ne diyosun banane kim en zenginse .

Benin anlatmak istediğim olabilir insanlar kendi iş sahalarında iş bulamayabilir yada şuan için bulamayabilir. ama bulana kadar boş boş gezeceklerine başka iş sahalarında çalışsınlar çalışmak ayıp değil iş ne olursa olsun. Sonra kendi iş sahalarını kendi iş sahalarını yaratsınlar . Evet devlet başarısız belki iş sahası yaratmakla devlet iş sahası yaratmıyo iş bulamıyo bize bulana kadar boş gezerim ben üniversiteliyim merdiven silmem simit satmam ! iyi hiç bişi yapma gez boş boş . Herşeyi devletmek beklersen ooo...
Dedim ya çok biliyosan sen ol devlet de banada memleketimde istediğim iş sahalarını yaratta gitmek zorunda kalmayayım başka şehirlere
85 bin makam aracı ne demek.onu bir açıkla onu bunu savunacağına.

herşeye razısınız sürünmeye bile.başımızdakiler saltanat sürerken biz de onlara kulluk mu yapalım.bunu mu istiyorsun.vatandaş olarak hakkını onlardan aramıyorsun.gelip benim gibi düşünenlere söyleniyorsun.

üniversite mezunu merdiven silecekse okumanın ne alemi var.biraz da senin gibi düşünenler yüzünden memleketçe sürünüyoruz.beni kötü kötü söyletme. ülkemizde gelmiş geçmiş tüm iktidarlar ülkeyi godoşlara her dönem yedirdiği için hiç düzelmiyoruz.artık bırakın şu eziklik duygusunu.biz bir halkız hiçkimsenin tebaası değiliz.

bir de çok biliyorsan ülkeyi sen yönet diyorsun.onların işi değil mi ülkeyi yönetmek.ülkeyi yönetemiyorlarsa çekip gitsinler.hiçkimsenin saltanatı altında yaşama mecburiyetinde değiliz.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
85 bin makam aracı ne demek.onu bir açıkla onu bunu savunacağına.

herşeye razısınız sürünmeye bile.başımızdakiler saltanat sürerken biz de onlara kulluk mu yapalım.bunu mu istiyorsun.vatandaş olarak hakkını onlardan aramıyorsun.gelip benim gibi düşünenlere söyleniyorsun.

üniversite mezunu merdiven silecekse okumanın ne alemi var.biraz da senin gibi düşünenler yüzünden memleketçe sürünüyoruz.beni kötü kötü söyletme. ülkemizde gelmiş geçmiş tüm iktidarlar ülkeyi godoşlara her dönem yedirdiği için hiç düzelmiyoruz.artık bırakın şu eziklik duygusunu.biz bir halkız hiçkimsenin tebaası değiliz.

bir de çok biliyorsan ülkeyi sen yönet diyorsun.onların işi değil mi ülkeyi yönetmek.ülkeyi yönetemiyorlarsa çekip gitsinler.hiçkimsenin saltanatı altında yaşama mecburiyetinde değiliz.

Be ileri görüşlü kardeşim ben kimseyi savunmuyorum . Ben sana hakkını savunma mı diyorum . Yada tepkini belli etme mi diyorum allah allah benim gibiler yüzündenmiş iyi benim gibiler çalışmasın iş beklesin. Gitsin kardeşim işini yapamayan çeksin gitsin. Eziklik duygusuymuş hay yok forum kuralları içinde sana anlatamıcam bunu ben . bişiler yaparak çalışarak tepkini belli edemesmisin daha bi sürü lafım olcakda ben sana bunu anlatmak yerine
deve ye hendek atlamaya gidiyorum ona hendek anlatmak daha kolay sen işini yapamayan devleti gönder . ileri görüşlü arkadaşım

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
onursevim söylediklerin çok doğru.fakat tek suç o iş beyenmeyenlerde değil,tv ve diziler,filmler sağolsun hep lüks yaşantıları gösteriyolar,kısacası özendiriyorlar,iş bulan biraz çalışıyor bakıyoki bir ömür böyle gitmez deyip daha iyi bir iş bulmaya çalışıyorlar.