Elbruz46
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 1,338
2030 larda Kürt nüfusu Türk nüfusunu geçtiğinde Erdoğan haklıymış dersinizi ama iş işten geçmiş olur...
iş sahası yoksa devlet iş yaratsın.kamuda bir sürü müsriflik var bunları kıssın.her bürokratın altında makam aracı var.bak senin için yazıyorum bazı ülkelerdeki makam aracı sayısı şöyle...Ben mi yönetiyorum alakasız konuşma . üniversite mezunu merdiven mi silcekmiş ! iyi kardeşim boş gezsin iş bulamıyorum diye boş gezene para veriyolar dimi ?
En basiti örnek verdik . bende üniversite mezunuyum şehrimde bana göre iş bulamadım ortam yok .Ama askerliğimi yapana kadar pvc atölyesinde çalışıyorum . yeri geliyo temizlik yapıyorum yeri geliyo malzeme indiriyorum ! . (Üniversite mezunuysa çalıştığı yerin ağası da olur babasıda olur. yeri gelir patronuda olur ). Askerden gelincede bursa yada eskişehire gidicem mesleğimi yapmaya çalışıcam nerde iş orası memleket anladın mı arkadaşım anlatabildim mi !!
aslında başbakan doğru söylüyor ama insanlar da haklı geçinemiyorlar.şu zamanda insan bir çocuğa bile bakamıyor.başbakan insanlara iş sahaları açsın o zaman bunlar tartışılabilir.2030 larda Kürt nüfusu Türk nüfusunu geçtiğinde Erdoğan haklıymış dersinizi ama iş işten geçmiş olur...
aslında başbakan doğru söylüyor ama insanlar da haklı geçinemiyorlar.şu zamanda insan bir çocuğa bile bakamıyor.başbakan insanlara iş sahaları açsın o zaman bunlar tartışılabilir.
iş sahası yoksa devlet iş yaratsın.kamuda bir sürü müsriflik var bunları kıssın.her bürokratın altında makam aracı var.bak senin için yazıyorum bazı ülkelerdeki makam aracı sayısı şöyle...
almanya-15 bin
japonya-10 bin
ingiltere-12 bin
fransa-9 bin
türkiye-85 bin civarı
söyle bakalım hangileri daha zengin.bu makam araçlarının türkiye'ye yıllık masrafı milyar dolarlar kadar.bunlara benzer sana bir sürü örnek gösterebilirim.kısacası devletin parası var sadece israfı kessin.bu kıstıklarıyla yatırım yapsın o zaman herkese iş kapısı açılır.
85 bin makam aracı ne demek.onu bir açıkla onu bunu savunacağına.Madem o kadar çok biliyosun sen ol devlette gitte sen yarat iş sahası.
benim anlatmak istediğim ne sen ne diyosun banane kim en zenginse .
Benin anlatmak istediğim olabilir insanlar kendi iş sahalarında iş bulamayabilir yada şuan için bulamayabilir. ama bulana kadar boş boş gezeceklerine başka iş sahalarında çalışsınlar çalışmak ayıp değil iş ne olursa olsun. Sonra kendi iş sahalarını kendi iş sahalarını yaratsınlar . Evet devlet başarısız belki iş sahası yaratmakla devlet iş sahası yaratmıyo iş bulamıyo bize bulana kadar boş gezerim ben üniversiteliyim merdiven silmem simit satmam ! iyi hiç bişi yapma gez boş boş . Herşeyi devletmek beklersen ooo...
Dedim ya çok biliyosan sen ol devlet de banada memleketimde istediğim iş sahalarını yaratta gitmek zorunda kalmayayım başka şehirlere
85 bin makam aracı ne demek.onu bir açıkla onu bunu savunacağına.
herşeye razısınız sürünmeye bile.başımızdakiler saltanat sürerken biz de onlara kulluk mu yapalım.bunu mu istiyorsun.vatandaş olarak hakkını onlardan aramıyorsun.gelip benim gibi düşünenlere söyleniyorsun.
üniversite mezunu merdiven silecekse okumanın ne alemi var.biraz da senin gibi düşünenler yüzünden memleketçe sürünüyoruz.beni kötü kötü söyletme. ülkemizde gelmiş geçmiş tüm iktidarlar ülkeyi godoşlara her dönem yedirdiği için hiç düzelmiyoruz.artık bırakın şu eziklik duygusunu.biz bir halkız hiçkimsenin tebaası değiliz.
bir de çok biliyorsan ülkeyi sen yönet diyorsun.onların işi değil mi ülkeyi yönetmek.ülkeyi yönetemiyorlarsa çekip gitsinler.hiçkimsenin saltanatı altında yaşama mecburiyetinde değiliz.