Başakşehirli Webo'ya yapılan ırkçı saldırı hk.

Reaksiyon puanı
10,315
Baktım Avrupa olsun, ülkemiz olsun bu ırkçı ve çirkin saldırı hakkında çalkalanırken SDN susmuş bu konuda. Kimse konu açmamış, tek laf etmemiş.
O halde konuyu biz açalım dedik, siz ne düşünürsünüz? Bizim görüşümüz bu tweet'te bariz bir şekilde ifade edilmiş.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Yalnız arkadaşın ırkçılığa lanet okurken zenci diye bahsetmesi de ayrı komik olmuş hocam :)

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Maalesef yaşandı böyle bir durum. Oyuncular ve takımlar çok güzel bir tepki göstererek maça çıkmadı. Sloganı "Say No To Racism" ve "Respect" olan bir organizasyonda böyle bir şey olması felaket.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız arkadaşın ırkçılığa lanet okurken zenci diye bahsetmesi de ayrı komik olmuş hocam :)

Bu arada tweetin sahibini şimdi gördüm. Böyle omurgasız insanlar güzel bir şey yapmak isterken bile içlerindekini, niyetini bir şekilde belli ediyor. Dini konuya alet edip prim kasmaktan başka bir işi olmayan güç sevdalısı bir isim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Maalesef yaşandı böyle bir durum. Oyuncular ve takımlar çok güzel bir tepki göstererek maça çıkmadı. Sloganı "Say No To Racism" ve "Respect" olan bir organizasyonda böyle bir şey olması felaket.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada tweetin sahibini şimdi gördüm. Böyle omurgasız insanlar güzel bir şey yapmak isterken bile içlerindekini, niyetini bir şekilde belli ediyor. Dini konuya alet edip prim kasmaktan başka bir işi olmayan güç sevdalısı bir isim.
Google’a arabada konuşan dallama yaz her şey ortaya çıkıyor zaten :D

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Burdaki Zenci kavramı hakaret veya ırkçılık değil. O anlamda da kullanılmıyor. Adam o şekilde geçmiş tarihe. Tıpkı İsmet İnönü'nün tarihe Sağır ve Nagalip Paşa olarak geçtiği gibi. Bu da hakaret değildir. Hatta İnönü'nün bir tane daha var. Özetle Zenci Musa istisnai bir durum. Ama x bir siyahiye tutarda zenci derseniz o ırkçılığa girer.

Reaksiyon puanı
10,315
Sevgili Görkem arkadaşın bahsettiği o "Zenci" ifadesi bir isim olarak anılmıştır orada. Dikkat edersen bahsettiği zencilik değil, Zenci Musa adında Osmanlı istihbaratını yöneten siyahi bir kişiden bahsediyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Baktım Avrupa olsun, ülkemiz olsun bu ırkçı ve çirkin saldırı hakkında çalkalanırken SDN susmuş bu konuda. Kimse konu açmamış, tek laf etmemiş.
O halde konuyu biz açalım dedik, siz ne düşünürsünüz? Bizim görüşümüz bu tweet'te bariz bir şekilde ifade edilmiş.

Weboya yapılan ayıp.Uefanın Rumen hakeme en ağır cezayı vermesi lazım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Zenci Musa’yı demiyorum ki adam zencilere demiş. O adamın niyetinin iyi veya kötü olduğu zenci kelimesinin ırkçı bir kelime olduğunu değiştirmez. Bu gibi hassas konularda küresel kavramlar kullanılır. Yoksa roman dilinde de negro aslında kötü bir amaç taşımıyor. Ama o hakem roman maçı yönetmiyor aksine küresel bir maç yönetiyor. Yani o lafı kullanamaz. Evet Türkiye’de ırkçılık belki çok yok ancak nüfusun büyük bir çoğunluğu aslında ırkçılığın tam olarak ne olduğunu bile bilmiyor.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Açıkçası fiziki anlamda bizlerden daha üstün ırk oldukları için zenci kelimesini birçok zenci arkadaşa kullanmışlığım var ve hiçbir ırkçılık gözetmeden söylenmiş bir söz olabiliyor zenci kelimesi. Negro kelimesini birebir olarak zenci diye çevirmek ayrı bir konu tabi

Reaksiyon puanı
10,315
Yahu adam ne demiş, ne yazmış da bu kadar aşırı bir kindarlık gösterdiniz, anlayamadım. Hz. Bilal Habeşi'yi örnek göstermesinde ne mahzur var ki bunu din istismarından girip, prim kasmaktan çıktınız? Yapmayın böyle yahu, hakkaten bu gereksiz, sebepsiz hörelenmeleriniz insanı soğutuyor bu forumdan. Birisi din mi dedi, anında çakıyorsunuz, alet etmekten, sahtekarlıktan itham ediyorsunuz. Bu refleks halindeki ani hareketleriniz sanki gerçekten alet edenleri değil, özellikle İslam dinine olan öfkenizi kusuyorsunuz birden.

Ve özellikle de bunu yönetici konumunda olanların yapması insanı daha ayrı bir üzüyor.
Eğer müslümanlardan, müslümanlıktan bu kadar nefret ediyorsanız söyleyin buradaki cümle bu kimliği taşıyan arkadaşlar hiç gelmeyelim buraya.

Yazık yahu, yazık ve ayıp gerçekten.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Irkçıların, ırkları savunduğu bir dönemdeyiz.
Örneğin Gülben Ergen.

Unutmayın biz kendimizi seçemiyoruz maalesef. Yani çok güzel bir kız ile benim gibi biri illa ki olmaz. Ama olmaz diye de yaşamayalım mı?

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Adı ahmet, mehmet, hasan, hüseyin vs olan yerli dinsizler (kelimenin orjinali dinsiz değil de forum o kelimeyi hakaret saydığı için böyle kıvırma yoluna gidiyoruz) yabancı dinsizlerden çok daha şeddeli islam düşmanıdır demişti rahmetlinin teki... Söz meclsiten dışarı kimse üstüne alınmasın. Ama bunun bir realite olduğunu bilin.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Yahu adam ne demiş, ne yazmış da bu kadar aşırı bir kindarlık gösterdiniz, anlayamadım. Hz. Bilal Habeşi'yi örnek göstermesinde ne mahzur var ki bunu din istismarından girip, prim kasmaktan çıktınız? Yapmayın böyle yahu, hakkaten bu gereksiz, sebepsiz hörelenmeleriniz insanı soğutuyor bu forumdan. Birisi din mi dedi, anında çakıyorsunuz, alet etmekten, sahtekarlıktan itham ediyorsunuz. Bu refleks halindeki ani hareketleriniz sanki gerçekten alet edenleri değil, özellikle İslam dinine olan öfkenizi kusuyorsunuz birden.

Ve özellikle de bunu yönetici konumunda olanların yapması insanı daha ayrı bir üzüyor.
Eğer müslümanlardan, müslümanlıktan bu kadar nefret ediyorsanız söyleyin buradaki cümle bu kimliği taşıyan arkadaşlar hiç gelmeyelim buraya.

Hocam olay ondan değil bu adamın kim olduğu biliniyor ondan dolayı. Din ile alakalı olmasından değil yoksa. Bu tarz adamlar dini sadece sömürü için kıllanıyor kendileri en kral şartlarda yaşıyor. Yıllar önce halkı kurtuluş direnişine karşı dolduran o ajan ama sözde din alimleri bugün kılık değiştirmiş bir şekilde halen aramızda dolaşıyor. Tek hedefleri para artık değişen tek şey bu. Yanı attığı bu twit özelinde demiyoruz.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871

Hocam merhaba,

Dini duyunca konuşan, karalayan bir insan olsam önce kendi ailemi karalarım, onlarla anlaşamam. Böyle bir huyum yok. Sadece tweetin sahibi zat ve onun gibilerden bahsettim. Senin de bu forumdakilerin de inancına sonuna kadar saygılıyım. Sizin gibi dini yaşamak isteyenlerle benim ne derdim olabilir? Böyle bir şeyi ne hadle söyleyebilirim? Saygı gösterebilirim, sevgi gösterebilirim. Ama iş Allah deyip para kazanmaya buradan prim kasmaya çalışan adamlara gelince orada dururum. Bu ve bunun gibi adamların benden önce sizin gibi dini yaşayan, en derinlerine kadar hisseden insanlara haksızlık ettiğini düşünürüm. O adamın yaptıklarını şimdilerde ve daha öncelerde fazlasıyla gördük, biliyoruz. Tepkim sadece bunaydı.

İyi forumlar.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Irkçılık konusunda detaya girmeye gerek yok. "Babasını seçebilen ırkçılık yapsın." demek yeterli olur.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Din işin içine girdi mi konudakilerin en az %40'ı banlanıyor bakalım bu sefer piyango kimlere tutacak ?