Barkodu Okutun, En Uygun Fiyatı Bulun

alabula

Profesör
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Akakce.com mobil dünyadaki hızlı yükselişe duyarsız kalmayarak karşılaştırmalı alışveriş platformlarına yepyeni bir soluk getirmiş.

Özellikle 2009 yılından bu yana büyük bir devinim gösteren mobil dünya, ülkemizde de 3G'nin hizmete girmesi ile birlikte ciddi bir gelişme gösterdi. Kullanıcıların internet kullanım alışkanlıkları mobil cihazlara da ciddi bir sıçrama yapmış oldu. Bu durum da tüm firmaların mobil cihazlar ile daha entegre çalışması gerekliliği gibi bir hususun ortaya çıkmasına sebep oldu. Yeniliklere açık bir site olarak dikkat çeken akakce.com, mobil dünyaya ülkemiz adına ilk sayılabilecek bir hizmet sunuyor.

akakce_haber11266231563.jpg


Barkod okuma teknolojisi aslında cep telefonlarında uzunca bir süredir var olan bir özellik. Mobil cihazların gelişmiş kameraları sayesinde ön yüklü yahut sonradan yüklenebilen küçük bir yazılım ile telefonların çeşitli barkod tiplerini okuması sağlanabiliyordu. Akakce.com da bu özelliği kendi gelişmiş fiyat karşılaştırma sistemlerine entegre ederek, kullanıcılarına cep telefonu kameralarından tek bir hareketle en uygun fiyatı bulmalarına olanak tanımış.

Nasıl ve Hangi Mobil Cihazlard Kullanılır?

Özel olarak geliştirilen m.akakce.com sayfası vastasıyla, Symbian yahut Android tabanlı akıllı telefonlar ile iPhone'a yüklenebilen spesifik yazılımları telefonunuza kurarak, doğrudan akakce.com üzerinde ürün araması yapabiliyorsunuz.
Aynı sayfa üzerinden yüklemeniz gereken yazılımların adresleri de verilmiş. Bir takım konfigürasyonlar ile kullandığınız uygulamayı akakce.com arayüzü ile entegre hale getirebiliyorsunuz.

akakce_haber21266231663.jpg

Tavsiye edilen yazılımın Symbian sürümünde istenen ayarları girebilmeniz için ücretl versiyonu satın almanız gerekiyor.

Sayfada iPhone ve Android için verilen yazılımlar ücretsiz iken, Symbian için önerilen Quickmark Barcode Reader yazılımı gerekli ayarları yapabilmek için Advanced sürümüne yükseltme istiyor. Elbette ki bu işin de cüzi bir miktar bedeli var.
Symbian sürümünde yaşanan yazılımsal sorun can sıkıcı olsa da akakce.com son derece yenilikçi ve başarılı bir işe imza atmayı başarmış

:: İnternet sayfalarını bu tür işlevsel özelliklere kavuşması ilginizi çekiyor mu? akakce.com'un bu hizmetini SDN Forumlarında konuşalım.

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
 

Mirack1907

Dekan
Emektar
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
5,371
Reaksiyon puanı
57
Puanları
228
Yaş
36
Barkodlar evrensel olarak uyumlumu ki ? Vatanda farklıdır Bimeksde farklıdır örneğin
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
Güzel bir uygulama :D

Mağazadasın :D
Ürünü inceliyon :D
Yanında satış görevlisi sana ürünü satmak için takla atıyor :D

Sonra telefonu çıkarıyor :D
Barkodu okutuyon :D

Sonra satış görevlisine tüüüüüüüüüüh şerefsiz demek beni kazzıklıyorsun haaa diye kalayı basıyon :D
 

alabula

Profesör
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Barkodlar evrensel olarak uyumlumu ki ? Vatanda farklıdır Bimeksde farklıdır örneğin

Barkodların uluslararası bazı standartları vardır. Ülkemizde satılan ürünlerin ambalajları üzerinde EAN-13 tip barkodlar kullanılır. Bu yüzden bir sıkıntı olmayacaktır. Mesela evinizde bulunan bir telefon kutusu varsa okutun barkodun tanındığını göreceksiniz.
 

savawar

Öğrenci
Katılım
12 Aralık 2008
Mesajlar
76
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
bu programın symbian için özel bir çözümü varmı.Bilen varsa bana özel msj atarak bildirirse çok sevinirim....
 
Üst