Bağırsaklarımda sorunmu var ?

deli rüzgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 yıla yakın şöyle bir sorunum var:

- Wc ihtiyacım 5 günde bir oluyor. (Normali günde 2 kere olması gerekmiş)
- Wc çıkışı çok ağır bir koku oluşuyor oysaki evdeki arkadaşlarla aynı gıdaları tüketiyoruz.

- Vede tek seferde tartılıyorum sonra wcye gidiyorum her seferinde 1200 gr-1800 gr arası dışkı atılıyor :D :4:

Doktora gitmeye luzum görmedim sizce sağlıgımda bir sorunmu var? :surrender:

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kabızlığı tanımlamışsın.Sulu gıdalarla beslenmeni tavsiye ederim.

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bir gastroentereloga görünebilrsin...

lifli gıdalar al elma kayısı gibi tahıl tüket.

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
bol miktarda kayısı kurusu ve kayısı çekirdeği öneririm. Neden bu kadar beklediğinizi bilmiyorum ama kilo ve kokunun sebebi içeride uzun süre istihdam edilmesi:)

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Dışkılamanın yani defekasyonun üç günden daha seyrek veya normalden daha katı olarak yapılması halinde kabızlıktan yani konstipasyondan söz edilir. Başka bir deyişle ağızdan aldığımız besinlerin 24-48 saat içinde barsakları terketmemesi ve gecikmesi halinde bağırsak tembelliği var demektir.
Mutlak kabızlık (organik kabızlık) bağırsak tıkanması sonucu meydana gelir ki, bazı hastalıkların (ileus, kolon kanseri, konjenital megakolon yani Hirschsprung hastalığı vb.) teşhis belirtisi olarak çok önemlidir. Kabızlık çok kimsede barsakların çalışmasının bozukluğu sonucu görülür. Buna sebep çok kere kötü alışkanlık ve ıkınma yetersizliğidir. Yani alınan besinlerin barsaklardan geçişi normaldir. Besin artıkları dışkı şeklinde ortalama 18 saat sonra barsağın son bölümüne yani rektuma ulaşmaktadır. Ancak dışkılama refleksi geç uyandığından, çeşitli nedenlerle tuvalete gitmeyi ihmal eden kimse rektumunu boşaltamamaktadır...devamı

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
git bi batın grafisi çektr.obstruksiyon falan var mı baktır. yani bi doktora gözük.. gastroenteroloji bakar bu işe dahiliyenin bi kolu.belki tamamen yedklerinle alakalıdır. yada mekaniktir.

deli rüzgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
git bi batın grafisi çektr.obstruksiyon falan var mı baktır. yani bi doktora gözük.. gastroenteroloji bakar bu işe dahiliyenin bi kolu.belki tamamen yedklerinle alakalıdır. yada mekaniktir.

Fikirleriniz için teşekkür ediyorum.

Dışkılamanın yani defekasyonun üç günden daha seyrek veya normalden daha katı olarak yapılması halinde kabızlıktan yani konstipasyondan söz edilir. Başka bir deyişle ağızdan aldığımız besinlerin 24-48 saat içinde barsakları terketmemesi ve gecikmesi halinde bağırsak tembelliği var demektir.
Mutlak kabızlık (organik kabızlık) bağırsak tıkanması sonucu meydana gelir ki, bazı hastalıkların (ileus, kolon kanseri, konjenital megakolon yani Hirschsprung hastalığı vb.) teşhis belirtisi olarak çok önemlidir. Kabızlık çok kimsede barsakların çalışmasının bozukluğu sonucu görülür. Buna sebep çok kere kötü alışkanlık ve ıkınma yetersizliğidir. Yani alınan besinlerin barsaklardan geçişi normaldir. Besin artıkları dışkı şeklinde ortalama 18 saat sonra barsağın son bölümüne yani rektuma ulaşmaktadır. Ancak dışkılama refleksi geç uyandığından, çeşitli nedenlerle tuvalete gitmeyi ihmal eden kimse rektumunu boşaltamamaktadır...devamı

Araştırman için teşekkür ediyorum kabız olduğumu şimdi öğrendim sanırım.

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
3 yıla yakın şöyle bir sorunum var:

- Wc ihtiyacım 5 günde bir oluyor. (Normali günde 2 kere olması gerekmiş)
- Wc çıkışı çok ağır bir koku oluşuyor oysaki evdeki arkadaşlarla aynı gıdaları tüketiyoruz.

- Vede tek seferde tartılıyorum sonra wcye gidiyorum her seferinde 1200 gr-1800 gr arası dışkı atılıyor :D :4:

Doktora gitmeye luzum görmedim sizce sağlıgımda bir sorunmu var? :surrender:
Kardeş bence sen bir doktara görün. Burada uzaktan ne kadar yardım alabileceğini düşünüyorsun?

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
bencede bir doktora görün burası bu konu için uygun bir yer değil bence ;) yanlış yönlendirmeler olabilir

Not: flood ta yapma lütfen

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Kayısı ye rahatlarsın

deli rüzgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede bir doktora görün burası bu konu için uygun bir yer değil bence ;) yanlış yönlendirmeler olabilir

Not: flood ta yapma lütfen

Flood nedir türkçemizi kullansak iyi olur derim tamam üst üste mesaj yazmam.

Doktora gerek duymuyorum kayısıya devam :D

Bu arada bu forumu yeni keşfettim ama sağlık köşesinin olmaması büyük bir açık bana göre.

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bence doktora da gerek duy. yani bizim insanımız doktora gitmeye üşeniyor mudur nedir? erken tanı her zaman iyidir. insan önce kendini korumalı.

yediğin besinlerle alakalı değilse ya

ya bağırsakalrında bir tıkanma varsa orda yer kaplayan bir kitle. başka bulguların avr mı bilmem ama tümör bile çıkabilr..

(nerden biliyorsun dersen bu işin eğitimini alıyorum)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Yanlış anlama fakat sağlıkla ilgili bir siteye derdini anlatsaydın tam doğru bilgiye ulaşırdın, 5 yıldır var diyorsun ki bu bile sorundur. En iyi yapacağın iş doktora anlatmaktı ama buradaki arkadaşların da sana faydası dokunduysa ne mutlu sana :rolleyes: