Bada'lamaya Hazır mısınız?

PanxeR

Doçent
Katılım
23 Mayıs 2009
Mesajlar
595
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
samsung wave sahibiyim piyasadaki telefonlardan hiç bir eksiği olmayan bir alet çok memnunum

wave ekranı super amoled oldu için hem daha parlak hemde daha fazla gidiyor şarjı onun dışında bi farkları bulunmyor
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
İyi güzel hoşta çok pahalı fiyatı.
 

c_emre_m

Öğrenci
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
38
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Şu anda bu telefonu kullanıyorum hızı, ekran görüntüsü ve şarj süresi oldukça iyi ama sürekli yazılım sıkıntısı çekiyorum.

Dokunmatik ekranı Nokia 5800'dan sonra çok hassas geldi.
İlk başta çok hoşuma gitti ama sonradan bu kadar hassas dokunmatik ekran sürekli problem olmaya başladı ve görüşme esnasında telefonu tutarken bile çok fazla sıkmadan kenarından kıyısından ekrana değmeden kullmaya özen gösteriyorum. :)

Mesaj yazarken yanlışlıkla değseniz yazdığınız kadarıyla mesajı gönderiyor.
Bir mesajı yazarken yanlışlıkla 3 defa gönderdiğim oldu.

Nokia 5800'a dokunmatik değil basmatik gibi yorum yapan arkadaşlar vardı ama ben öyle demiyorum iyiki o kadar hassas bir dokunmatiği yokmuş diyorum. Çünkü fazlası başa bela.

5800 çok daha rahattı benim için. GPS konusunda konum belirlemesi 5800 kadar hızlı değil.
 

volgan

Asistan
Katılım
6 Aralık 2010
Mesajlar
408
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Samsung Wave GT-S8500 kullanıcısıyım ;araştırarak ve beğenerek aldığım bu telefon Türkiye çapında bazı sıkıntılara sahip;

1-Bildiğiniz üzere telefonun bluetooth 3.0 özelliği mevcut ve bu özelliğe sahip ilk telefonlardan ama benim ve bu telefona sahip arkadaşlarımın bluetooth ile veri aktarım hızı 110-120kb/s yi geçmiyor.Bu nerdeyse Bluetooth 3.0 olmayan nokia'lar arasındaki veri aktarım hızından düşük.Bunun nedeni ne olabilir?Bluetooth 3.0 ın hızı ne olmalıdır?(bu konuyla ilgili samsung merkezine şikayetim oldu fakat beni arayıp "telefonunuz bluetooth 3.0 dır" demekten öteye gidemediler.Bunun üzerine Samsung servisine gittim ve bu hızın test edilmesini istedim.2 gün sonra telefonu almaya gittiğimde telefonun bluetooth hızında bir sorun olmadığını söylediler.Teorik hızını soruyorum cevap veremiyorlar.Bluetooth hızları dünya genelinde kabul görmüş değerler değil midir?3.0 ın teorik hızı nedir?
Açıkçası Wave II nin bluetooth hızını merak ediyorum.Eminim bir çok kişinin aklına bile gelmemiştir bluetooth hızını ölçmek.

2-Samsung Türkiye ürünlerin teknik desteğini veremiyor.Samsung ürettiği bada işletim sisteminin 1.2 versiyonunu çıkardı ve çıkalı 3-4 ay oldu.1.2 nerdeyse tüm avrupa ülkelerinde "kies"-samsung app store- lerde yayınlanmasına rağmen Türkiye'de hala 1.02 kullanılıyor.VE hatta 1.2 olmayan bir güncelleme bile şu anda kurulamıyor.Kies bağlantı hatası veriyor.Türkiyedeki kullanıcılar garanti kapsamı dışına çıkacağı endişesiyle hala bada1.2 nin kies Türkiye ye gelmesini bekliyorlar.(ayrıca kies de Türkiye ortadoğu ülkeleri kategorisinde buna da bi anlam verebilmiş değilim ?) Bu ayrım için facebook ta samsung kullanıcıları arasında bir grup dahi kuruldu: SAMSUNG TÜRKİYE AYRIMI.Şimdiki sürümde bir çok sorun var.Telefonun tuş kilidinde kapanabilmesi,kameranın ortasındaki pembelik, restart atınca mesajların silinip onlarca ileti mesajının tekrar gelmesi vs....Forumlarda konuşulanlara göre superamoled ekranlar yüksek uzun süre ayarlarda kullanıldığında duvar kağıdı ve widget'ların izi ekranda kalıyor.Wave II bu hataların üstünü kapamak için mi GT-S8500 'dan hemen sonra piyasaya sürüldü?Aynı hatalar Wave II'de de var mı?
Bada ve samsung Türkiye konusunda ben ve benim gibi bir çok insan doludur.
 

for_rock

Öğrenci
Katılım
17 Haziran 2008
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Wave II S8530 kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 ay oldu alalı. Piyasadaki emsali cihazlardan fiyat ve donanım karşılaştırması açısından bence çok iyi.
Şuan şu özelliğini kullanamıyorum diyebileceğim bir sıkıntı vermedi. Social Hub ile sosyal ağlar çok iyi entegre oluyor ve video&ses dosyası açamadığı çok nadir format var. İnternet surf bakımından opera mini de kullanılabiliyor. Ama flash oynatamadığı için biraz sıkıntılı. Bada 2.0 çıktığından bu sorundan da inşallah kurtulacağız.

volgan, senin yaşadığın hiçbir sıkıntıyı ben yaşamadım.

Birtek sıkıntım, bada'nın bolca tema yapması. Artık biraz daha uygulama zenginliği istiyorum
 

fthtsdmr

Profesör
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
2,548
Reaksiyon puanı
44
Puanları
48
-Samsung Türkiye konusunda çok bilgisiz insanlarla dolu.8500 güncellemesi çıkalı 3 aydan fazla oldu.Sürümle ilgili bir için sıkıntı için arıyorum.Durumu anlatıyorum.Bana söyledikleri 8500 cihazı bada 1.2 sürümü desteklememektedir diyor.Ama ben kies üzerinden bada 1.2 yükledim diyorum.Bu seferde yazılım sorunları olabilir lütfen servise gönderip versiyon düşürttürün diyor.En son siz nerde yaşıyorsunuz Mozabiktemi sizi oraya koyanın dedim telefonu kappattım.:)

-Telefonun No tuşuna 10 sn basılı tutunca telefon restart atıyor.Bu bir özellik.Ama insanı deli ediyor.Telefonu cebinde kullanan biriyim.Boynuma asıp gezecek halim yok.Ayakkabamı bağlıyorum.Telefona bir bakıyorum.Pin kodu soruyor.En son pin kodunu kaldırdım direk açılsın diye.İki tuş kombinasyonu olsa çok daha mantıklı olurdu.(No + Kilit tuşu gibi)

-Telefonun şarj girişi ile usb girişi ayni.Telefonu bilgisayar bağlayınca şarj oluyor.Bunu kapatması mümkün değil.Ne güzel diyebilirsiniz.Ancak usbden şarj edince cihazın şarjı hiç dayanmıyor.Bir gün bile gitmiyor.Sonuçta telefonu sık sık bilgisayara bağlamanın telefonun bataryasına zarar verdiğini düşünüyorum.
Telefonumdan çok memnunum bunuda belirteyim:D.
Bunlar benim telefon hakkında ki yorumlarım.Teşekkürler.
 

volgan

Asistan
Katılım
6 Aralık 2010
Mesajlar
408
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
for_rock ,bluetooth hızını yine 3.0 olan Samsung marka bi telefonla ölçüp burda paylaşabilir misin?

dajumrar, bildiğim kadarıyla tuş kilidinde telefonun kapanması bir özellik değil zira arkadaşım aynı telefonu benden bi kaç ay sonra aldı onda bu sorun yok.Ayrıca wave lityum pile sahip,bu pilleri sıkça şarj etmek gerekir.Batarya tamamen bittiğinde şarj etmek bu pillerin ömrünü azaltabilir.

Samsung ürün desteği bakımından benim gözümde sıfırdır.Müşteri hizmetlerini diğer şirketlerin yaptığı gibi farklı aracı şirketlere yaptırabilirler ama teknik servislerde dahi telefon hakkında bilgiye sahip birisi yok.
 
Üst