Babaya yeni bilgisayar alması icin ikna etmek icin ne yapmaliyim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan _mirror_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Merhaba sdn forum üyeleri benim evdeki laptop artık canıma tak etti babama yeni laptop aldırmak istiyorum normalde şimdiki laptop iki tamirde ucuza düzelir canavar gibi olur ona da izin vermiyor ne yapıyım.

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
500-600 gibi bişey o da bakım pil değişimi 64 bit windows kurma gibi şeyler yani
Bendede o kadar para var yine de hayır diyor kızıyor neymiş en iyi pc budur diğer pc ler pahalidir ben diyorum taksit yap hayır olmaz diyor normalde alacak para da var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eeee hocam yani tamir olunca canavar gibi olsa tamam o zaman sıkıntı olmaz
Yav işte babama anlatamazsin bunların ne ise yaradığını ben ikna etmek icin bir cümle istiyorum nasil ikna ediyim

Son düzenleme:

Ramboracer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
A
Bendede o kadar para var yine de hayır diyor kızıyor neymiş en iyi pc budur diğer pc ler pahalidir diyorum taksit yap hayır olmaz diyor normalde alacak para da var
[/QUOTE
Kusura bakma ama adam haklı
Ne gerek varki seneye alır ama

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Hocam normal konu açın forumda bilgisayar özelliklerinizi falan yazın. Biz altına ya tamir edilecek ya da yenisi alınacak böyle neredeyse iş görmez diyelim sonra sen onu babana okut bence olabilir. :)

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Hocam normal konu açın forumda bilgisayar özelliklerinizi falan yazın. Biz altına ya tamir edilecek ya da yenisi alınacak böyle neredeyse iş görmez diyelim sonra sen onu babana okut bence olabilir. :)
Merhaba bilgisayarın özellikleri bunlar:
1.Nesil intel corei5 işlemci 2.50 ghz
Nvidia geforce gt520m ekran kartı
500 gb hdd
8gb ram
Windows 7 ultimate ışletim sistemi 32 bit

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Merhaba sdn forum üyeleri benim evdeki laptop artık canıma tak etti babama yeni laptop aldırmak istiyorum normalde şimdiki laptop iki tamirde ucuza düzelir canavar gibi olur ona da izin vermiyor ne yapıyım.
Kardeş deki babana ebaya güncelleme gelmiş bizim emektar artık kaldırmıyor de ben öyle 16gbram gtx 1650 li pc aldirdim sen bunu biraz daha gelişmiş bir bahane bulursun :D

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Kardeş deki babana ebaya güncelleme gelmiş bizim emektar artık kaldırmıyor de ben öyle 16gbram gtx 1650 li pc aldirdim sen bunu biraz daha gelişmiş bir bahane bulursun :D
Ya benim babam biraz bilgisayardan anladığı icin bunu asla diyemem bizim laptop çok ısınıyor onu bi şekilde bahane etsem nasıl olur ne söylemeliyim

PİXEL BEY

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Bilemedim valla ısınmaya karşı da gidip 50tlye soğutucu alabilir o sıkıntı

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Bilemedim valla ısınmaya karşı da gidip 50tlye soğutucu alabilir o sıkıntı
Ben bi ara pc yi super tasarufa aldım ısınıp kapanıyor onunda ayarını performansa çıkardı artık vuuuv sesisyle kasarak çalışıyor bu da ise yaramadı başka bir bahane bulabilir miyim

Ben 13 yıllık pcyi 2 sene önce restore edip tekrar kullanmaya başladım tek sorun ekran kartı.
Benim pc ye bakım pil değişimi 64 bit Windows kurma gibi işlemler yapsa ben hiç yeni pc istemem işte onu da istemiyor ben bilgisayciyla 10 saat uğraşmam diyor şu pc ye bi sorun çıkaracak bisey yapsam degistirirmi nasil sorunlu gibi gösterecem

Son düzenleme:

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Ben bi ara pc yi super tasarufa aldım ısınıp kapanıyor onunda ayarını performansa çıkardı artık vuuuv sesisyle kasarak çalışıyor bu da ise yaramadı başka bir bahane bulabilir miyim

Benim pc ye bakım pil değişimi 64 bit Windows kurma gibi işlemler yapsa ben hiç yeni pc istemem işte onu da istemiyor ben bilgisayciyla 10 saat uğraşmam diyor şu pc ye bi sorun çıkaracak bisey yapsam degistirirmi nasil sorunlu gibi gösterecem
64 bit windows kendin kurabilirsin internette tonla rehber var.

Mustafa Ertek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Sen baban evde yokken falan bilgisayarın arka kapağını aç ordan hdd nin falan kablosunu çık sonra baban gelince kapandı açılmıyor falan dersin zaten bilgisayarcıyla falan uğraşamam demiş sen de o arada baba artık yeni alalım falan de

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Sen baban evde yokken falan bilgisayarın arka kapağını aç ordan hdd nin falan kablosunu çık sonra baban gelince kapandı açılmıyor falan dersin zaten bilgisayarcıyla falan uğraşamam demiş sen de o arada baba artık yeni alalım falan de
Tamam fikrin mükemmel de ben laptop açacak tornavida yok bazı vidalar içe doğru açabilsem yapacam başka fikri olan yazsın zamanım var.

Uğraşamam demesi yani 10 saat bilgisayarcı da sıra beklemem diyor

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Tamam fikrin mükemmel de ben laptop açacak tornavida yok bazı vidalar içe doğru açabilsem yapacam başka fikri olan yazsın zamanım var.

Uğraşamam demesi yani 10 saat bilgisayarcı da sıra beklemem diyor
10 saat sürmez ki abartıyor.

Rohon34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşımızın babası için Bilgisayarcıda geçen 10 dakika 1 saate bedel sanırım. Biliyorum o duyguyu kendi büyüklerimizle yaşadık :D

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
286
Dolar bu durumdayken ve her gün artan saçma sapan vergilerle babanı sık boğaz etme.. Gerçekten bu devirde iş yapar orta düzey bir cihaz almak bile bu ülke şartlarında dünyanın parası abicim. Sana burada akıl veren çoluk çocuğada bakma yok bilgisayarı boz onu yap bunu yap. Elinde ki cihazdan da olursun

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Dolar bu durumdayken ve her gün artan saçma sapan vergilerle babanı sık boğaz etme.. Gerçekten bu devirde iş yapar orta düzey bir cihaz almak bile bu ülke şartlarında dünyanın parası abicim. Sana burada akıl veren çoluk çocuğada bakma yok bilgisayarı boz onu yap bunu yap. Elinde ki cihazdan da olursun
Cidden haklısın kardeş.

judger90

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Milli servettir harcamayın geçen gün iyi bir crucial mx500 500gb ssd + 4 gb ram takviyesi yaparak 10 yıllık bilgisayarımı yeniledim 700tl ye falan mal oldu toplamda canavar gibi şimdi :)

Anivia

Doçent
Reaksiyon puanı
446
"Babayı ikna edersin" işte

muzadam136

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Bendede o kadar para var yine de hayır diyor kızıyor neymiş en iyi pc budur diğer pc ler pahalidir ben diyorum taksit yap hayır olmaz diyor normalde alacak para da var

Yav işte babama anlatamazsin bunların ne ise yaradığını ben ikna etmek icin bir cümle istiyorum nasil ikna ediyim
Hocam taksitle almayın derim.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Onu bilmem ama uzaktan eğitim için deme

Uzaktan Eğitim için Pentium 4 Windows XP pc bile yeter.