Baba olmak böyle bir şey sanırım

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Merhaba arkadaşlar, (Biraz uzun oldu ama inşallah sıkılmazsınız)

Hayatımda yaşadığım öyle bir gün var ki, belki de beni etkileyen ender günlerdendir.Olayı şöyle anlatayım;

Lise bitmişti.ÖSS sınavına girmiş (iki yıl önce) ve sonucu bekliyordum.Nitekim sonuçlar bir ay sonra falan açıklandı.Üniversite heyecanı tabi, hemen koştura koştura gittim sonuçları öğrenmeye.Gittim bir İnternet kafeye oturdum.Neyse baktım sonuca ve iyi bir puan almışım.

Sonra tercih günü geldi çattı.30 seçenekten 10 tanesini doldurdum ben.Nasılsa biri olur dedim.Dedim ama tutsa nasıl okuyacağımı bilmiyordum.O sıralar para durumu pek iyi değildi.Neyse fazla uzatmayayım.

Tercihleri yaptıktan sonra, Sakarya Üniversitesini kazandığımı öğrendim.Bir mutluluk var içimde ama bir de hüzün.Çünkü, kayıt için Sakarya' ya gidecek para yoktu bende.

Gitmem gereken gün önce, akşam evde otururken babama durumu son kez izah ettim.Bana yarın bir şeyler ayarlayabileceğini söyledi.Aslında merak ediyordum.Nereden bulurdu ki?

Kendisi borç parayı hiç sevmez.Bugüne kadar, borç ile iş yaptığını hiç görmedim.

Neyse, beklediğim o gün geldi ve babam bana yetecek, hatta fazla gelecek olan parayı elime saydı.

O kadar çok şaşırmıştım ki! Daha dün cebinde 10 lira yoktu.

Sonradan öğrendim ki, benim için motorunu satmış.Sonradan öğrenmemin nedeni de, bana motoru bir kaç günlüğüne arkadaşa verdim demişti.

Üniversite de, ne zaman sınava girsem, derse gitsem hep bu aklıma gelir.Sanırım baba olmak, babalık böyle bir şey.

Allah onları başımızdan eksik etmesin.Babalarınızın kıymetini bilin arkadaşlar.Onlar gerçekten çok değerli.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
ALLAH hepsinden razı olsun : ) amin.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Babalık zor zanaat. Allah başımızdan eksik etmesin, en kötüsü bile yokluğundan iyidir.

Umarım babana araba alacak kadar zengin ve cömert olursun kardeşim.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
İnşallah kardeşim.Arabalar feda olsun ona. [MENTION=52555]by efsane[/MENTION]

Bilgisayar Mühendisliği hocam [MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]

Reaksiyon puanı
2,148
Ben de Bil. Sis. Öğrt. sakarya :) Mühendislik mi okusaydım diyorum bazen.

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Ne kadar şanslısın hocam senin en azından baban sag ve yanındaymış!!

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Benim Yerimede elinden öp babanın. Başka diyecek söz bulamadım, helal olsun :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Babalık kutsal bir meslektir.Bakabileceksen olursun yoksa olmazsın ama Allah bir kolaylık veriyor inşallah.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allah Babalarımızı başımızdan eksik etmesi.. Bilirim senin durumları.. bende parasızlıktan ünivertsiteyi bırakıp geldim çalıştım .... Bi dahada denemedim

belki akılszılık ettim ama naparsın şartlar....

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
[MENTION=33267]davut[/MENTION] Aynen hocam, oldukça zor.Ama Allah'a şükür o durum biraz hafifledi.Çok şükür halimize.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
@davut Aynen hocam, oldukça zor.Ama Allah'a şükür o durum biraz hafifledi.Çok şükür halimize.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.. Bizimde şimdi durumumuz iyi çok şükür kendimize yetebiliyoruz da geldi yaş 26 ya ...

murat14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EEE bir baba yedi oğula bakarda yedi oğul bir babaya bakmaz diyeee boşuna dememişler:D:S

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Benim babam 35 yıldır aynı kurumda calısıyor, bi kere olsun tatile bile gitmedi. Simdi beni amerikaya gönderiyor sırf yabancı dilimi gelistireyim diye. İki abim okulu bitiremedi, 2 evini sattı onlara is kurdu, simdi abilerim babamdan cok daha fazla kazanıyor. Allah tüm babalardan razı olsun..

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Onlar, gerçekten çok değerli yanınızdayken değerini bilin...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Haklarını nasıl öderiz acaba.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Benim babam 35 yıldır aynı kurumda calısıyor, bi kere olsun tatile bile gitmedi. Simdi beni amerikaya gönderiyor sırf yabancı dilimi gelistireyim diye. İki abim okulu bitiremedi, 2 evini sattı onlara is kurdu, simdi abilerim babamdan cok daha fazla kazanıyor. Allah tüm babalardan razı olsun..

Senin babanada helal olsun.Böyle babalar olduğunu bilmiyodum hiç ...

Sizin babalarınız bunları size yaparken hiçbir karşılık beklediğini sanmıyorum.Sizden tek beklentileri onların size vermiş olduğu emekleri boşa çıkarmayıp, okuyup, tahsilinizi tamamlayıp, iş-güç sahibi olup, tek başınıza ayakta durabildiğinizi görmektir.Onlar size bu fedakarlıkları yaparken zaten haklarını çoktan helal etmiştir.Siz onların yüzünü kara çıkarmayın yeter...

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
3 ay sonra babalığa merhaba diyeceğim allahın ıznı ıle....ama babamın bızım ıcın yaptıklarını yenı yenı anlamaya baslıyorum ...allah basımızdan eksık etmesın babalarımızı

hayırlı bır evlat olman yeterlı .....arada sırada arayıp bır ıhtıyacları olup olmadıgını sorman hal hatırlarını sorman yeterlı ve en onemlısı asla ne derse desın baban ona karsı gelmemen....

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Yakınımdakiler de böyle söylüyor.Hatta en yakın arkadaşım keşke kazanmasaydım diyor.

Tarih öğretmeni olacak kendisi.

Tarih öğretmeni mi! Tarih, türkçe, edebiyat gibi derslerin öğretmeni olursan en az kazançlı ve en az ihtiyaç olan öğretmen olursun. Öğretmen olacaksan meslek derslerini seçeceksin. Ek ders ve diğer ek gelirlerin iyi oluyor.
Eğer yanlışsam düzeltin. @Kurşun Kalem

a2332

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah Tüm müslümanlarin evlatlarinin babalarinin değerlerini zamaninda bilmesi nasip eylesin iş işten geçtikten sonra değeri kalmiyor be usta

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Hangi branşta öğretmensiniz hocam neden bırakmak istiyorsunuz ?

Türkçe öğretmeniyim. Bırakmak istememin nedeni çok. Ama asıl sebep şu ki adamda heves bırakmıyorlar. Bu kadar kutsal bir mesleği "Yattığı yerden para kazanma" durumuna getirdiler, halkımızı da buna inandırdılar, kısacası değersizleştirdiler. Bunları söylediğimiz zaman da "Bu öğretmenler de amma çok ağlıyorlar" diyorlar. Neyse.
Bu durum elbette düzelecek ama bir nesil arada kaynayacak. Ben en çok şimdiki nesile acıyorum...