Baba olmak böyle bir şey sanırım

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
baba candır baba damardır baba damarda akan kandır ne olursa olsun baba vazgeçilmezdir !!!

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Tarih öğretmeni mi! Tarih, türkçe, edebiyat gibi derslerin öğretmeni olursan en az kazançlı ve en az ihtiyaç olan öğretmen olursun. Öğretmen olacaksan meslek derslerini seçeceksin. Ek ders ve diğer ek gelirlerin iyi oluyor.
Eğer yanlışsam düzeltin. @Kurşun Kalem

Kazanç konusunda durum dışarıdan görüldüğü gibi değil. Bu meslekte eğer çakallık yaparsan iyi paralar kazanırsın. Ama ister tarih öğretmeni olsun, ister Türkçe, gelirleri hemen hemen aynıdır. Ek ders olayının abartılacak bir tarafı yok. En fazla 120 lira falan fark eder. İhtiyaç olayına gelince, açık çok ama devletin sınırlı sayıda kadro bütçesi olduğundan önceliği Türkçe, matematik gibi ana ders branşlarına verir.

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Babalık(baba olmak)-bence rabbimizin biz insanoğluna annelikten sonra verdiği en büyük lütuflardan bir tanesi ve rabbime şükürler olsun ki bende 1,5 yıllık bi babayım ve babamı şimdi çok daha iyi anlıyorum.konuyu açan arkadaşında bahsettiği gibi babalarımızın bizim için yapamıyacağı bi fedakarlık yoktur vede karşılıksızdır,bizim evlatlar olarak bence yapmamız gereken saygıda sevgide kusur etmeyip cenabı rabbimizin de dediği gibi ''Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine of bile deme'' sözünü unutmayıp onlara son nefeslerine kadar sahip çıkmalıyız.rabbim bizi ana-babamıza,sahip çıkan ve bakan hayırlı evlatlardan nasip eylesin..

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Kaçıncı sınıf oldun? C++'ı iyi öğren ki babanın emeklerinin karşılığını fazlasıyla veresin.. ;) Babanın ellerinden öpüyoruz.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Türkçe öğretmeniyim. Bırakmak istememin nedeni çok. Ama asıl sebep şu ki adamda heves bırakmıyorlar. Bu kadar kutsal bir mesleği "Yattığı yerden para kazanma" durumuna getirdiler, halkımızı da buna inandırdılar, kısacası değersizleştirdiler. Bunları söylediğimiz zaman da "Bu öğretmenler de amma çok ağlıyorlar" diyorlar. Neyse.
Bu durum elbette düzelecek ama bir nesil arada kaynayacak. Ben en çok şimdiki nesile acıyorum...

Hocam Öğretmenler kadar birbirinden kopuk 2. bir meslek daha yoktur herhalde...

Polisler, Askerler, Doktorlar nasıl bir dayanışma içindedirler...

Türkiye'nin bir köşesinde bir polis bir halt yese tepeden tırnağa suçlu olsa tüm polis camiası o adama sahip çıkar...
Aynı şey askerler ve doktorlar için de geçerli...

Ama öğretmenler kendilerine değer vermiyor ki halk versin?
Dayanışma yok... Bir birini kollama yok...
Bir doktor dayak yedi ülke ayaklandı...
Hergün okul çevrelerinde dayak yiyen, bıçaklanan öğretmenlerin haddi hesabı yok kimsenin ruhu duymuyor!

Öğretmen, öğretmene yardımcı da olmuyor, Diğer mesleklerde tanımasa dahi meslektaş olduğunu öğrendiğinde hemen bir hal hatır sorup ihtiyacı var mı, falan hemen sorulur, telefon numarası vs verilir.

Öğretmenlerde bu yok.

Bir yere bir öğretmen girsin sorsalar hangi meslektensin diye, öğretmenim desin aynı ortamda başka öğretmen varsa, bende öğretmenim demez bile...

Zaten halkın abuk subuk konuşmaları işin cabası...

Tatili çokmuş!
Maaşı varmış!

Öğretmen kadar evine iş götüren başka meslek var mıdır?
Yazılısını oku, ders programını yap ıvırı zıvırı vs...

Bu öğretmen ne zaman kendine zaman ayırıp kendini geliştirsin sürekli güncel tutsun?

Maaş konusuna gelince merak ediyorum kaç öğretmenin maaşı yetiyor aylık ekstradan kendinin geliştirmek için 4-5 kitap almaya?
Kendi evindeki 2 çocuğuna tahammül edemeyen adamlar, gün boyun bin öğrencinin kahrını çeken öğretmenlere işiniz kolay diyor...

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Valla [MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] hocam. Ben en çok ona şaşırdım zaten. Meslekte yeni sayılırım. Dayanışma sıfır. Sanki birbirlerine düşmanlar. Sebebini çözemedim. Zaten bırakma kararımın sebeplerinden biri de bu. Neyse konuyu kendimize çevirmeyelim, sonra yine biri çıkacak "amma ağladınız ha" diyecek. Ağzımızın tadını bozmaya gerek yok, hazır çikolataya gömülmüşken :P

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaş çok duygusalız. Herkes beğen tuşuna basmış. Yalan yok bende beğendim :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İki tane çocuk Babasıyım.
Babalığın nasıl bir şey olduğinu 23 yaşımda iken tatdım ben.
Bir yere giderler aklın onlarda kalır.
İşe gelirsin yine aklında onlar.
Hasta olurlar sende onlarla birlikte acı çekersin.
Başlarına bir şey gelir,Anneleri ağlar,Sen Erkeksin ya için için ağlarsın,kendinde bulursun suçu.
Babalık zor Zeneat Dostlar.
İnsan Bunu tadınca daha iyi anlıyor.
Ama Rabbim Herkese Baba olmayı nasip etsin.
Çok zor bir o kadar da güzel.
Babalarımızı,Annelerimizi Allah Başımızdan eksik etmesin.
Onlara layık evlatlar olmayı Nasip Eylesin.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar :)

Valla yorumları okuyunca, iyi ki öğretmenliğe gitmemişim dedim :D

2 bitti hocam, 3 olduk Allah'ın izniyle. [MENTION=65777]raxetul[/MENTION]

kayhanm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lise son sınıftaydım. üniversite sınavına girecektim. babamdan sınav formu için para almıştım. formu hiç doldurmamıştım daha. akşam eve bir misafir gelmişti. sınavdan konuşuyorduk. babam sınavı kazanamazsa form parası boşa gitti dedi. ertesi gün bir arkadaşım form bulamamıştı hemen ona sattım formu. parasını babama iade ettim. ertesi sen kendi paramla aldım öyle girdim sınava. üniversiteyi kazanamadım ama bu olay benim için çok önemliydi. ölene kadar unutmam herhalde.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bence en iyisi yapmışsın, ben olsam da yaptığını yapardım.

O sözden sonra gidip de o parayla form alınmazdı. [MENTION=125949]kayhanm[/MENTION]

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
söylenecek söz yok ne söylesek boş o duyguyu yaşayan daha iyi bilir ALLAH uzun ömür versin AŞŞAH eksikliğinide kimseye yasatmasın..

bu arada 4 mayıs ta bende baba oldum :) çok değişik birşey anlatılmaz..

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Allah bağışlasın :) [MENTION=74929]korpe[/MENTION]

Sizinkini de hocam :) [MENTION=47324]mustang[/MENTION]

İnşallah, sizlere hayırlı bir evlat olurlar.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=74929]korpe[/MENTION]

Hayırlı olsun : )

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Benzer birşey ben üni ye başlarken de oldu duygulandım be.

Reaksiyon puanı
68
[MENTION=74929]korpe[/MENTION] erkekse [MENTION=48615]ReDo[/MENTION] kirvesi olsun:mrgreen: (Böyle kirve arasan bulamazsın:D)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION] ve [MENTION=48615]ReDo[/MENTION] cum sagolasin allah sizlerede eli ayagi düzgün sağlıklı cocuklar nasip etsin insallah

kayhanm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benimde iki oğlum var. biri 5 yaşında biri 2 aylık. ikisi ilede gurur duyuyorum. okutmak için herşeyi yapacağım inşallah. ama biz annne babalar bazen yanlış yapıyoruz. Çocuğumuzu okutuyoruz dünyası kurtulsun diye ama ahiretini mahvediyoruz. Bir baba bana anlatıyor. iktisat okuyor bankacı olacak hayatı kurtuldu diyor. ama düşünmüyor ki en önemlisi ahireti mahvoldu. nasıl yani diyeceksiniz. o çocuk bankacı olunca herkese faizi tavsiye edecek kredi verecek belik kendide faize girecek. dünyada rahata erecek ama asıl önemli olan ahıreti mahvolacak.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
@deatmania Rabbim sizlerede Hayırlı Evlatlar Nasip etsin.
@korpe Allah Analı Babalı Büyütsün.Rabbim Vatanına ,Milletine,Dinine Hayırlı bir Evlat olmasını Nasip Eylesin.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
amin abicim sağolasin ALLAH olmayanlarada isteyenlerede nasip etsin

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bu yorumunla üzdün beni hocam.
Üstad ben babamı tanımıyorum 3 yaşındayken vefaat etmiş... yinede cok şanslıydım annem vardı yanımda hep elinden geldiğince okutmaya çalıştı ve bir seviyeye getirdi bizi. anna babası olmayan cok insan biliyorum. yetiştirme yurtları var bence herkes oraları ziyater etmeli ordaki cocuklara küçükde olsa bir hediye götürüp halini hatrını sormalı...

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar :)

Valla yorumları okuyunca, iyi ki öğretmenliğe gitmemişim dedim :D

2 bitti hocam, 3 olduk Allah'ın izniyle. @raxetul

Az kalmış iyi iyi, kendini iyi geliştir, sorun merak ettiğin olursa özel mesaj da atabilirsin ;) Sadece sen değil bilgisayar mühendisliği okuyan kardeşlerimiz de tabi ki ;)