gizsin dedi ki:Arkadaşım işte sen tersten bakıyorsun olaya biz o adam çocuğunu okutsun ki hem aydınlanmış bir insan olarak dünyadaki yerini alsın ve sonuç itibariylede vergisinide versin istiyoruz.
madem Platon (Eflatun) dedin o zaman demokrasi taraftarı da değilsin... (ki ben Eflatun'a da karşı değilimdir)gizsin dedi ki:Eflatun gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünür-felsefe adamlarından birisi vergi vermeyen bir insanın, cahil/aydınlanmamış bir insanın seçme ve seçilme hakkı söz konusu dahi olmamalı
cems dedi ki:madem Platon (Eflatun) dedin o zaman demokrasi taraftarı da değilsin... (ki ben Eflatun'a da karşı değilimdir)gizsin dedi ki:Eflatun gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünür-felsefe adamlarından birisi vergi vermeyen bir insanın, cahil/aydınlanmamış bir insanın seçme ve seçilme hakkı söz konusu dahi olmamalı
ya lafı kaba etinden anlamak bu olsa gerek. o zaman aysun'un köy yoluyla da ne ilgisi var, eflatunun ne ilgisi var,kaçak elektrik mi kullanmış?BaRY dedi ki:Ergenekon????
Aysun kayacı da mı ergenekoncuymuş,
koçum n'oldu Eflatun'a,BaRY dedi ki:Demokraside herkes eşit sayılır ve herkes vergisini, devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmelidir, HERKES GELİR VERGİSİNİ VERMELİDİR, vermeyenin de canı cehenneme.cems dedi ki:madem Platon (Eflatun) dedin o zaman demokrasi taraftarı da değilsin... (ki ben Eflatun'a da karşı değilimdir)gizsin dedi ki:Eflatun gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünür-felsefe adamlarından birisi vergi vermeyen bir insanın, cahil/aydınlanmamış bir insanın seçme ve seçilme hakkı söz konusu dahi olmamalı
yani Aysun'un üzerine aşırı gidildiği doğrudur. Bence Ertuğrul Günay en doğru tepkiyi vermiştir. Geriye kalanların tepki vermesine gerek yoktu hatta aşırıya kaçtıkları da doğrudur. Tabi denize düşen yılana sarılır misali olmasın, şimdi gidip hangi profesörden yardım alacağına göre yeniden şekillenebilir.ilkercelik1990 dedi ki:Aysun Kayacı gözyaşları içinde isyan etti
'Ceviz Kabuğu' programına bağlanan manken Aysun Kayacı, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek yardım istedi
Manken Aysun Kayacı, 2 hafta önce NTV'deki 'Haydi Gel Bizimle Ol' adlı programda "Dağdaki çobanla benim oyum bir mi? AKP'yi ayak takımı iktidara getirdi." demişti. Dün gece Kanaltürk'te Hulki Cevizoğlu'nun 'Ceviz Kabuğu' programına telefonla bağlanan Aysun Kayacı, gözyaşları içinde şunları söyledi:
"Lütfen beni ülke düşmanı olarak göstermesinler. Artık hiçbir şey söylemeye cesaretim yok. Bana 'teneke kafalı, edepsiz, mahluk' dediler. Ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Konuştukça her şey çok daha kötüye gidiyor. Lütfen, profesörler, hocalar birileri bana yardım etsin. Çünkü korkuyorum. Ben söylemek istediklerimi söylemeyi beceremiyorum."
doğru söze ne denir, kendini ifade edemiyorsan işini yap baryi, aysel gürelle reklam çekimlerinde fazla mı yanyana durdu nedir?zaferyörük dedi ki:Aysun işini yapsın .. minileri giyip dudaklarını büze büze otursunn
ben eflatun ile ilgili birşey demedim ama arkadaşın mesajında yazanla çelişmediğimi gayet açıkça anlayabiliyorum.cems dedi ki:koçum n'oldu Eflatun'a,BaRY dedi ki:Demokraside herkes eşit sayılır ve herkes vergisini, devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmelidir, HERKES GELİR VERGİSİNİ VERMELİDİR, vermeyenin de canı cehenneme.cems dedi ki:madem Platon (Eflatun) dedin o zaman demokrasi taraftarı da değilsin... (ki ben Eflatun'a da karşı değilimdir)gizsin dedi ki:Eflatun gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünür-felsefe adamlarından birisi vergi vermeyen bir insanın, cahil/aydınlanmamış bir insanın seçme ve seçilme hakkı söz konusu dahi olmamalı
bakıyorum çark ettin! bu sözle Eflatun'un da canı cehenneme diyorsun... sana Eflatun'un gümüş adamlarını gönderirler sonra bak...
öncelikle zaten sen çelişiyorsun dememiştim ama madem merak ettin,BaRY dedi ki:ben eflatun ile ilgili birşey demedim ama arkadaşın mesajında yazanla çelişmediğimi gayet açıkça anlayabiliyorum.cems dedi ki:koçum n'oldu Eflatun'a,BaRY dedi ki:Demokraside herkes eşit sayılır ve herkes vergisini, devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmelidir, HERKES GELİR VERGİSİNİ VERMELİDİR, vermeyenin de canı cehenneme.cems dedi ki:madem Platon (Eflatun) dedin o zaman demokrasi taraftarı da değilsin... (ki ben Eflatun'a da karşı değilimdir)gizsin dedi ki:Eflatun gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünür-felsefe adamlarından birisi vergi vermeyen bir insanın, cahil/aydınlanmamış bir insanın seçme ve seçilme hakkı söz konusu dahi olmamalı
bakıyorum çark ettin! bu sözle Eflatun'un da canı cehenneme diyorsun... sana Eflatun'un gümüş adamlarını gönderirler sonra bak...
"Eflatun gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünür-felsefe adamlarından birisi vergi vermeyen bir insanın, cahil/aydınlanmamış bir insanın seçme ve seçilme hakkı söz konusu dahi olmamalı derken çokta sağlıklı düşünememiş demek ki."
Eflatun ile ne açıdan çeliştiğimi yazarsan sevinirim.
BaRY dedi ki:Tamam, verginizi kaçırın, oy verin, yaşasın demokrasi diye bağırın!Pes ediyorum.
gizsin dedi ki:Dağdaki çobanda bizim vatandaşımız.
Fakat aramızda Akp'ye egemen olan zihniyetle bir fark var, onlar cahil kalsın duygularını, hayatını sömürelim diyorlar. Biz bu vatandaş aydınlansın ondan sonra çoban olsun istiyoruz.
atıfları kafana göre istediğin yerden alırsan işte böyle yarım yamalak sorunlar ortaya çıkar. Çok eski ama çok bilinen bir Papa NY ziyareti vardır. Uçaktan inen papaya gazeticinin biri sorar, buradaki genelevler hakkında ne düşünüyorsunuz? papa şaşkın -NYda genelev mi var? der. ertesi günki başlık malum -papa NY'a ayak basar basmaz NY'da genelev sordu...gizsin dedi ki:cems atıflar yapılırken belli noktalardan yapılır(yazılan yazıyı destekleyecek bölümlerden) bu gerçek hayattada böyledir bilimsel makalelerde de. Ama tabii unuttum ben siz Tayyip Erdoğan'ı haşa hatasız gördüğünüz için ve her yaptığına kabul dediğiniz için aramızda anlaşmazlık çıkıyor.
Sen bana de ki bu parti Fetullah Gülen vb.'den icazet almıyor, hatta Başbakan almıyor de ben o zaman hiç tartışmayayım. Cehalet en baştan başlıyor, Ulemadan referans alarak, Kuran gibi Kutsal ve Mukaddes bir kitaptan referans alarak ülke yönetilmez-yönetilemez bu her toplumu uçuruma sürükler ama bunada hayır diyorsan o zaman İran-Küba-Rusya gibi rejimleri bize layık görüyorsunuz demektir.
gizsin dedi ki:neler okumuyoruz ki birazda Milli miras olan bu kitabı hatim edelim.)?..
sana elma-armut demiyorum, daha su içmeye üşenen millete elma suyu dersen yemez diyorum. Kıyas kabul etmeyeceğini bir ben değil milyarlarca insan biliyor. bu kıyas elma armut kıyası olamaz anlayacağın. biri elma veya armut olabilir ama diğerinin dengi yok.gizsin dedi ki:cems burada ülke meselelerinden bahsederken sen inanç dünyasının mukaddes eseri olan değeri bununla kıyaslamaya kalkarsan bu iş elma-armut hikayesine döner.
Atatürk bize o dökümü aylarca çalışarak hazırladığı konuşmasında üstelik 36.5 saat uzunluğunda sunmuştur. Bunu okumak her Türk vatandaşının birinci derecede sorumluluğudur bana kalırsa.
Bu arada 900 sayfalık Nutuk'un tamamını okuduysan cems Seni ayakta alkışlamak isterim, saygılar...
canım benim devir Eflatun'un zamanı değil o filozoflar gelsinde siz sözüm ona elit (!)tabakanın beğenmediği o çoban hayatını, o gecekondu hayatını görselerdi... İşte asıl şekil merkalısı olanlar sizlersiniz kendilerini ayrıcalıklı hissetmek için her şeyi yapmaya hazır olanlargizsin dedi ki:İşte bakış açınız bu kadar dar sen imla ve noktalamaya baktığın kadar(yani şekile baktığın kadar)içeriğede kafa yorsan Aysun Kayacı'nın dediğini anlardın.olympuskiller dedi ki:Bu kadar çok biliyorsun ama hala Türkçe nasıl konuşulur,yazılır öğrenememişsingizsin dedi ki:Doğru söyleyen dokuz köyden kovulur, Aziz Nesin bu ülkenin yüzde şu kadarı aptal derken herkes ovvv Aziz Nesin diyorsa oturup düşünmek lazım diyor, baştan küfüre sarılmıyordu. Fakat Aysun Kayacı diyince sen paranı nerden kazanıyondan başlıyor, afedersiniz ama fahişe demeye kadar gidiyor ki bu utanç verici.
Pekalada doğrudur söyledikleri temel olarak, bu ülkede okuma yazma bilmeyenin oyuyla, bu ülkede işaretli iplerle sandığa giden saf vatandaşın oyuyla bir aklı başında Türk insanının oyu birmidir elbette değildir. Haa şu vardır, sandıkta o nunki de 1 oy diğerininkide 1 oy. Ayrım şurdadır aklı başında insan oyunu bir çuval kömüre satmayıp, her milliyetçiyim diyen partiye sarılmamalıdır.
Ben milliyetçi diye Mhp'ye oy verdim, Chp'den çokta farklı şeyler söylemiyorlar diye. Ama herşey dereyi geçene kadarmış cumhurbaşkanlığı seçiminde gördüm göreceğimi.
Eflatun gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük düşünür-felsefe adamlarından birisi vergi vermeyen bir insanın, cahil/aydınlanmamış bir insanın seçme ve seçilme hakkı söz konusu dahi olmamalı derken çokta sağlıklı düşünememiş demek ki.