madmex
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 5
hep demişimdir. Çekiyor ise Avea, Çekmiyorsa Vodafone. Tcell Lux Bir öĞrenci veya bir esnaf için.
Avea'nın Jeep'li reklamı mahkeme kararıyla durduruldu
İstanbul 28. Asliye Ticaret Mahkemesi, Aveanın Turkcellin 4 çeker temalı reklamlarına gönderme yaptığı jeepli reklamına durdurma kararı verdi.
09 Şubat 2012 Perşembe 11:05
![]()
İstanbul 28. Asliye Ticaret Mahkemesi, Aveanın Turkcellin 4 çeker temalı reklamlarına gönderme yaptığı jeepli reklamına durdurma kararı verdi. Turkcell, Aveanın bu reklamı için 3 şubat tarihinde haksız rekabete yol açan yanlış, yanıltıcı ve kötüleyici beyanlar taşıdığı ve tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikte olduğu, bu nedenle haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle, mahkemeye başvurmuştu.
Turkcellin başvurusunu değerlendiren mahkeme, Hukuk Muhakemeleri Kanununun 389. Maddesine göre, reklamların internet, radyo, televizyon, gazete ve her türlü mecradaki yayınlarının 7 Şubat 2012 tarihinden itibaren ihtiyati tedbir yolu ile durdurulmasına karar verdi
http://www.medyakocaeli.com/guncel/aveanin-jeepli-reklami-mahkeme-karariyla-durduruldu-h5460.html
Başka bir sitede bu haberi bulamadım. Kaynak güvenilir olmayabilir.
Turkcell avea bu reklamda davalık olur...
[video=youtube_share;Sk74GQMZ4kI]http://youtu.be/Sk74GQMZ4kI[/video]
@aslanpayi Tcell'in gücü![]()
reklam dediğin şeyde kendi ürününü tanıtırsın. diğer firmaya b*k atarsan bunun adı başka birşey olur. her ne kadar avea kullansamda bu tür reklamlarını hoş karşılamıyorum.
haa ama durup dururken arayıp faturanızı yarı yarıya düşürelim dediler mi o başka tabigerçi gs mobile turkcellde olsaydı geçmezdim aveaya ama neyse
![]()
İşte bana göre pislik falan attıkları yok. Yıllardır firmaların birbirlerini kötülediklerine şahit olmuşuzdur. Ama bana göre bu en belini incitmeden yapılanıydı diyebilirim. Hakaret etmeden haksızlık etmeden doğruyu söyleyerek mesajı ilettiler gitmesi gereken yerlere. Bu reklamı isteyen istediği kadar izlesin atılan bir çamur olmadığını göreceklerdir. Birkaç sene önce olsa eyvallah Avea hiçbir yerde çekmez kalitesiz hizmet yapar diyebilirdik. Ama artık her yere verici diktiler. Dağda bayırda her yerde tüm şebekeler çekiyor. E artık bu hizmeti herkes verdiğine göre biz kullanıcılar da elbettte ki en avantajlısına bakacağız. Ki en avantajlı kampanyalar da şüphesiz Avea'da olduğu gibi en pahalı hizmet de Türkcell'de var. Bunu objektif olarak bakan herkes söyleyebilir diye düşünüyorum. Türkcell'in adı kaldı. Adı ile birlikte bir avuç da kullanıcı kitlesi tabiki. Gerisi hep kurumsal. Çünkü kurumsal tarifeleri yanlış hatırlamıyorsam Türkcell çıkarttı. Bunun da kaymağını yiyor şimdi. Reklamlara aldanmayın rakamlara bakın derim ben