Avea İle İlgili tüm sorularinizi cevaplayabilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan madmex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SebastiyanTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Ben Avea Kullanıcısıyım. Mersin/Erdemli'de oturuyorum ve burada şebeke olarak sıkıntı yok ama internet olarak çok sıkıntı çekiyorduk. Hala çekiliyor daha doğrusu. Benim Seç FULL mu ne bi paket var 500 dk + 5000 sms her yöne + sınırsız int ( 2 gb'den sonra 96kbps'ye düşmekte ) ben 2 gbyi bitirmiyorum. ama internetim yavaş oluyor. Müşteri hizmetlerinde kaç defa talep açtırttık. Baz istasyonu yok yok dediler geçtiler. 130.000 Kişilik bir nüfusa sahip olan ilçede nasıl baz istasyonu olmuyor. İnternet Alt Yapısı yetersiz geliyor anlamamaktayım. Sırf Avea'nın internetinden dolayı evime 70 tllik sınırsız internet aldım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben aveadan 29.07.2015 tarihinde lg g4c adlı bir telefon aldım daha alalı 1 gün oldu fakat ben bu telefonu 3g ve 4g var die aldım onlarda var dediler bunu ben geri iade edebilrmiyim telefonu faturalı olarak aldım cevaplarmısınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hayırlı günler benim aveada kayıtlı cihaz modelim yanlış nasıl değiştirebilirim ? S3mini kullanıyorum d900i gözüküyor Yardımcı olursanız çok sevinirim simdiden Allah razı olsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hayırlı günler benim aveada kayıtlı cihaz modelim yanlış nasıl değiştirebilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim simdiden Allah razı olsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben hattımı vodafone dan aveaya gecirdim 3 gun oldu hala acılmadı daha kısa zamanda acılması icin ulasabilecegim biri var mı?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar. Ben Avea Kullanıcısıyım. Mersin/Erdemli'de oturuyorum ve burada şebeke olarak sıkıntı yok ama internet olarak çok sıkıntı çekiyorduk. Hala çekiliyor daha doğrusu. Benim Seç FULL mu ne bi paket var 500 dk + 5000 sms her yöne + sınırsız int ( 2 gb'den sonra 96kbps'ye düşmekte ) ben 2 gbyi bitirmiyorum. ama internetim yavaş oluyor. Müşteri hizmetlerinde kaç defa talep açtırttık. Baz istasyonu yok yok dediler geçtiler. 130.000 Kişilik bir nüfusa sahip olan ilçede nasıl baz istasyonu olmuyor. İnternet Alt Yapısı yetersiz geliyor anlamamaktayım. Sırf Avea'nın internetinden dolayı evime 70 tllik sınırsız internet aldım.

bu konuda bir yorum yapamam ne yazık ki, konuyu müşteri hizmetlerine ileterek çözmelisin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben aveadan 29.07.2015 tarihinde lg g4c adlı bir telefon aldım daha alalı 1 gün oldu fakat ben bu telefonu 3g ve 4g var die aldım onlarda var dediler bunu ben geri iade edebilrmiyim telefonu faturalı olarak aldım cevaplarmısınız

3G var biliyorum, 4G olsa ne yapacaksın. 4G'nin daha ihalesi başlamadı. İhalesi başlayacak alt yapısı kurulacakta kullanacaksın 2016 sonuna yetişmez, hele bu piyasada çok zor. (benim görüşüm)

Sorunun cevabı ise yasal olarak içine sim kart takmadıysan iade edebiliyorsun. İçerisinde sim kart takıldıysa kullanıldı konumuna geçiyor telefon ve iade edilemiyor.

Hayırlı günler benim aveada kayıtlı cihaz modelim yanlış nasıl değiştirebilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim simdiden Allah razı olsun.

Otomatik sistem değiştiriyor ekstra bir şey yapamıyorsunuz

Ben hattımı vodafone dan aveaya gecirdim 3 gun oldu hala acılmadı daha kısa zamanda acılması icin ulasabilecegim biri var mı?

Bayiler genelde hemen sisteme girmiyorlar. en geç 6 günde geçişiniz tamamlanır, bide sim kart içinde beklemeyin, sim kartı hat açıldıktan sonra takın şebeke bazen gelmiyro

SebastiyanTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu konuda bir yorum yapamam ne yazık ki, konuyu müşteri hizmetlerine ileterek çözmelisin.

3G var biliyorum, 4G olsa ne yapacaksın. 4G'nin daha ihalesi başlamadı. İhalesi başlayacak alt yapısı kurulacakta kullanacaksın 2016 sonuna yetişmez, hele bu piyasada çok zor. (benim görüşüm)

Sorunun cevabı ise yasal olarak içine sim kart takmadıysan iade edebiliyorsun. İçerisinde sim kart takıldıysa kullanıldı konumuna geçiyor telefon ve iade edilemiyor.

Otomatik sistem değiştiriyor ekstra bir şey yapamıyorsunuz

Bayiler genelde hemen sisteme girmiyorlar. en geç 6 günde geçişiniz tamamlanır, bide sim kart içinde beklemeyin, sim kartı hat açıldıktan sonra takın şebeke bazen gelmiyro

Sorun şu ki zaten müşteri hizmetleri bilene yardımcı olamıyor :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sorun şu ki zaten müşteri hizmetleri bilene yardımcı olamıyor :)

yani şöyle iletiyim, ilçede örneğin 50 tane istasyon vardır. Fakat binaların yapısı vs gibi sebeplerden dolayı yeterli gelmiyor olabilir. Örneği İlçede nasıl olmaz diyorsun, ama ilçenin tamamında çekmeme gibi bir durum yok sanırsam. Sokağa çıktığında açık alana çıktığında çekiyor olması gerekir. Böyle bir durumda evinizin bulunduğu kısım için kaç abone olduğu tespit edilmeye çalışılır ve ona göre yatırım planı yapılır. (Ben özel sektör olsam 100 abone için 50 bin tl yatırım yapmam açıkcası:) ) ama tabş operatörlerin hesaplamaları farklı. O yüzden yatırım yok deniyor olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Net paketim var fakat nete giremiyorum hucresel veri servisine abone degilsiniz diyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Avea yeni ihalede 900mhz bandında frekans satın aldı. Günümüzde 1800mhz bandını kullanıyor bu yüzden kısa mesafede daha çok baz istasyonu gerekiyor. Acaba yeni aldığı frekansta aveanın avantajı olacak mı yani diğer operatörler gibi kapsama alanı daha fazla artacak mı? Teşekkürler

sesliturkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Konu biraz aktifliğini kaybetmiş ama halen yardım alabilir miyim?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=137719]madmex[/MENTION]
hakkari yüksekovadayım, burada bütün operatörlerin 3G ağları devre dışı, 3G ile hiç bir yere giremiyorum saniyede 2~3kb/s yapıyor anca, whatsappdan ileti almama yetiyor sadece ve kesinlikle bi siteye giremiyorum
aveaya 3G hizmeti için para veriyoruz, bu durumda paramızı geri mi istemeliyiz ne yapmalıyız?

F

Farafillo

SDN Okuru
Arkadaslar aveadan faturamın üstüne telefon aldım borcunu ödemezsen basıma en kötü ne gelir

S

SMCG

SDN Okuru
Aveada hattı dondurma varmı hat polis hattı ve faturalı faturaya ek telefon aldım tahaddüt bitmeden bi süreliğine hattımı dondurabilirmiyim

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba ben yaklaşık 4-5 yıllık avea kullanıcısıyım .Hat babamın üzerine ama hattı ben kullanıyorum 3-4 ay once woops a üye olmama ragmen "Degerli musterimiz, talepte bulundugunuz paketten yararlanamamaktasiniz.Size uygun Konusma, SMS ve Internet Paketleri icin web sitemizi ziyaret edebilirsiniz." diye bi cevap alıyorum . Sorun nerde olabilir ?

bilemedim müşteri hizmetlerine danışman daha mantıklı olur

önce bana soktuğunuz 4,300 Tl cayma bedelinin hesabını verin. ağzımı bozmamak için zor tutuyorum kendimi.

kardeşim ben sana bişi yapmadım:) bilemedim müşteri hizmetleriyle halledebilirsin. Fakat tatmin olmuyorsan, faturanın sadece ceza bedel ekran görüntsünü yükleyebilirsen yorumlayabilirim eski bir çalışan olarak

yok ne yazık ki sayılmaz öyle

bilemiyorum 1 yıl aktif kalabiliyor yükleme yapmazsan

aynı ay içinde 2 sms paketi alabilirmiyim alırsam nasıl

pakete göre değişir alamazsın sanırım

Net paketim var fakat nete giremiyorum hucresel veri servisine abone degilsiniz diyor

internet ayarınız olmayabilir

Avea yeni ihalede 900mhz bandında frekans satın aldı. Günümüzde 1800mhz bandını kullanıyor bu yüzden kısa mesafede daha çok baz istasyonu gerekiyor. Acaba yeni aldığı frekansta aveanın avantajı olacak mı yani diğer operatörler gibi kapsama alanı daha fazla artacak mı? Teşekkürler

her üç operatörde 2 frekansı kullanabiliyor fakat sayıları sınırlı. 1800 frekansı binaiçlerine hizmet veremiyor. Avantajlı olabileceği alanları seçti her operatör. Avea Türk telekomdan dolayı biraz daha avantajlı olbilir.

Konu biraz aktifliğini kaybetmiş ama halen yardım alabilir miyim?

konu neydi ki:)

@madmex
hakkari yüksekovadayım, burada bütün operatörlerin 3G ağları devre dışı, 3G ile hiç bir yere giremiyorum saniyede 2~3kb/s yapıyor anca, whatsappdan ileti almama yetiyor sadece ve kesinlikle bi siteye giremiyorum
aveaya 3G hizmeti için para veriyoruz, bu durumda paramızı geri mi istemeliyiz ne yapmalıyız?

parayı geri vermiyorlarda kullanımınza göre eğer taahhüdünüz vs. varsa ücretsiz taahüdü kapatabiliyorlar.

Arkadaslar aveadan faturamın üstüne telefon aldım borcunu ödemezsen basıma en kötü ne gelir

Vururlar:) ne gelicek, aldığın cihazın kalan taksitleri son faturana yansır.

Aveada hattı dondurma varmı hat polis hattı ve faturalı faturaya ek telefon aldım tahaddüt bitmeden bi süreliğine hattımı dondurabilirmiyim

taahhüt varken donduramazsın

Faturalı hat iptali için bedel ödemek gerekiyor mu ?

gerekmez ürcetsiz ht iptali yaparlar

Turk19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba , YENİ YIL TARİFELERİ bu sayfada ki tarifeden almayı düşünüyorum , yeni avea abonesi olacağım , alacağım faturalı hat için para ödeyecek miyim ? ve sanırım bu tarife 12 ay sonra bitiyor , bitince hattımı kapatmayı düşünüyorum , 12 ay sonunda kapatma için ücret ödemem gerekir mi ? Cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim :)

mustafaatess_

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Avea faturasızım faturalıya geçiş yaptığım zaman tarifeye ek telefon alabiliyormuyum ?

H

Havvaa_ylmz

SDN Okuru
Merhaba, ben pttcellin 14'lük tarifesini kullaniyorum fakat onceden gelen 300 dk, 300 sms, 3gb ile ilgili bir mesajla kardesim cevap vermis ve artik onuda 14'luk tarife ile birlikte kullaniyorum. Nasil iptal edebilirim?

arda2121

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Simdi benim hattım otomatik odemede bir bayiye gidip paket yüklersem (parasını verip) benim faturama yansırmı ?

mrpmk21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hattımın üzerine 2 cihaz tahayütü vardı 1 tanesi 55 gün önce bitti tekrardan telefon almak istiyorum 2. cihaz kampanyam ise bitimine 7 ay kaldı yeni telefon almam mümkünmü acaba . mümkünse şartlar ne yardımcı olursanızsa sevinirim

Samet KILIÇ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende avealıyım ve sim menü üzerlnden günlük film paketi aldım kapatamiyorum nasil aboneliğinden çıkarım acilll!!!!!!!

Samet KILIÇ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende avealıyım ve sim menü üzerlnden günlük film paketi aldım kapatamiyorum nasil aboneliğinden çıkarım acilll!!!!!!!