Avea İle İlgili tüm sorularinizi cevaplayabilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan madmex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Hattımı aveaya geçirmek istiyorum yada bir hat alacağım ama öncesinde merak ettiğim birşey var. 5gb taahhütlü internet tarifesine abone olmayı düşünüyorum. Bu normalde bilgisayardan internet paketi oluyor. Yanında jet modem falan veriyorlar ama cep telefonumdan da internete girebilir miyim bununla?

Girebiliyorsam eğer, sadece data hattıyla mı yoksa normal hattımlada girebiliyor muyum? Sırf bu tarife için geçeceğim, net bir bilgi verirseniz sevinirim...

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Kimse bilmiyor mu? [MENTION=120836]byunker[/MENTION] ? [MENTION=137719]madmex[/MENTION] ?

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hattımı aveaya geçirmek istiyorum yada bir hat alacağım ama öncesinde merak ettiğim birşey var. 5gb taahhütlü internet tarifesine abone olmayı düşünüyorum. Bu normalde bilgisayardan internet paketi oluyor. Yanında jet modem falan veriyorlar ama cep telefonumdan da internete girebilir miyim bununla?

Girebiliyorsam eğer, sadece data hattıyla mı yoksa normal hattımlada girebiliyor muyum? Sırf bu tarife için geçeceğim, net bir bilgi verirseniz sevinirim...

Sadece data hattıdır ses'e kapalı cep telefonunuzdan nete girebilirsiniz ancak konuşma yapamazsınız,normal hattınızla herhangi bir bağlantısı yok

iyi forumlar

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Bilgi için teşekkürler...

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bilgi için teşekkürler...

tabi ek olark cep tel üzerinden internete girecek isen , 2 farklı ayar var. Biri Avea GPRS WAP ayarı diğeri Avea İNTERNET ayarı. Telefonunda özellikle Avea internet ayarı olmalıdır aksi taktirde ekstra ücret yansır. Ayarlar için bende yardımcı olabilirim.

sword88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avea gsmobile 5 gb taraftar modem kullanıyorum.2 ay önce faturamı son ödeme tarihinden 1 gün sonra ödedim.Bu ayda 4 gün sonra ödedim.Hatta 4. gün 1 gün içerisinde ödeme yapmazsam internetimin kesileceğini bildiren bir mesaj attılar.Mesajı aldıktan 2-3 saat sonra ödedim.Avea ile 12 aylık taahhütüm var.Aklıma kurt düştü,acaba taahhüt bozulur mu gibisiyle ve tam olarak benim taahhüdüm olmasa da zam geldikten sonraki(Benimki 19 tl taraftar modem,bulduğum 25 tl taraftar modem)taahhüdü buldum.Aynen şöyle yazıyor;

17. İşbu Taahhütname uyarınca adıma tahakkuk ettirilen faturalardan herhangi birini, en
geç bir sonraki ay tahakkuk ettirilen fatura bedeli ile birlikte ödememem veya eksik
ödemem ya da 1 (bir) yıl içerisinde fatura ödemede 2 (iki) defa temerrüde düşmem halinde,
işbu Taahhütname kapsamında AVEA tarafından sağlanan hakların sona ereceğini ve
yukarıda madde 13 hükmünün uygulanacağını,

13. İşbu Taahhütname’yi imzalamamı müteakip adıma tahsis edilen GSM numarası EK
1’de belirtilen söz konusu hattın aktif hale getirildiği tarihten itibaren / işbu Taahhütname
imza tarihinden önce adıma tahsis edilmiş ve Paket kapsamına dahil edilen GSM numarası
EK 1’de belirtilen hattı işbu Taahhütname imza tarihinden itibaren 12 (oniki) ay boyunca
faturalı sistemde ve seçtiğim İnternet Paketi kapsamında işbu Taahhütname’ye uygun
şekilde açık tutmayı taahhüt ettiğimi, ilgili hattı kapatmak, AVEA tarafından ilgili
mevzuat ve/veya Abonelik Sözleşmesi uyarınca kapatılmasına neden olmak, başka kişi ya
da kuruluşlara devretmek, faturalı sistemden faturasız sisteme geçirmek, başka bir
operatöre taşımak, söz konusu hatta tanımlı İnternet Paketlerini iptal ettirmek veya
değiştirmek, İşbu Paket kapsamında tarafıma teslim edilen Cihaz’ın, işbu Taahhütname
süresi içerisinde kaybedilmesi veya çalınması ve/veya herhangi bir şekilde kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle ilgili hatların kapatılması halleri de dahil, söz konusu taahhüdüme
uymamam durumunda, Paket kapsamında faturama yansıtılan indirimden faydalandığım
ay sayısı x indirim bedelinin (25,8 TL) cezai bedel olarak yansıtılacağını ve taahhütün
bitmesine kalan ay x 8,80 TL kalan cihaz bedelinin faturamda yer alacağını,

Bende son ödeme tarihini 2 sefer geçirdim.Burda benim durumum temerrüde düşmemi oluyor.Gsmobile müşteri hizmetlerini iki kez aradım.Bana ben hattımı kendi isteğimle kapattırmadan ya da tarife falan değiştirmeden kimsenin taahhütnameyi iptal edemeyeceğini söylediler.Taaahhütnamede temmerrüde düşmede iptal edildiği yazıyor dedim ama birşey söyleyemediler.Tam olarak tatmin olamadım.Sizin de Avea'da çalıştığınızı gördüğüm için birde size sormak istedim.Benim taahhüdüm bozulur mu?Temmerüde düşmekten kastedilenin ne olduğunu açıklarsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim.İyi akşamlar.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@sword88 Bozulmaz.

Söyle söylim , 3 tane ödenmemiş ve son ödeme tarihi geçmiş faturan birikmiş olmalıki Avea , hattını Sözleşmene bağlı olarak tek taraflı fesh etsin yani hattını İptal etsin.
Kısacası 1 gün , 2 gün , 5 gün geç ödemeyle bişi olmaz. 65 gün ödemicen ki hattın kapansın:)

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
ben avea hattımdan gayet memnunum turkcell den avea ya geçince faturalarımda gözle görülür bir fark oldu. Umarım avea htc 8x veya nokia lumia 920 yi de biran önce getirir ve kendilerinden alırım. htc 8x ve lumnia ile ilgili bir bilgi varsa sevinirim

sword88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabın için teşekkür ederim.Ancak ben hat kapanması değilde taahhütüm iptal edilip yararlandığım indirimler benden alınır mı diye sordum.Hattımın kapanmayacağının farkındayım zaten de taahhüt bozulur mu?Çünkü fatura ödemede 1 yıl içerisinde 2 defa temerrüde düşülürse demiş sözleşmede.Temerrütten ne kastediliyor bilmiyorum ama son ödeme tarihini geçirdiğim için içime bir kurt düştü.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@madmex iphone 5 ne zaman gelecek aveaya?

Bunu bilmem mümkün değil.

ben avea hattımdan gayet memnunum turkcell den avea ya geçince faturalarımda gözle görülür bir fark oldu. Umarım avea htc 8x veya nokia lumia 920 yi de biran önce getirir ve kendilerinden alırım. htc 8x ve lumnia ile ilgili bir bilgi varsa sevinirim

Yeni lansmanı yapılan birkaç cihaz var ama tam olarak hangi cihaz gelir ne zaman gelir bunları bilmemiz mümkün değil ne yazık ki

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam ben Avea Seç 500 e vodafone dan geçiş yaptım,ama 500 yeter mi?diye aklımı kurcaladığı için taahüt vermedim,şimdi 500 yetmiyor bende 1000e geçmek istedim,avea ya gittim bana 30TL lik tarifeyi 40TL diyorlar.Ben Seç 1000e geçip 10 TL de sınırsız internet almak ve 40TL ödemek istiyorum.Bunu nasıl yaparız?Avea da çalışanlar müşteri hizmetlerini arayıp bir takım hayvani sesler çıkartmamı ve en sonunda da tehtid etmemi söylediler.(Şaka değil)Bu sayede geçebilirmişim.Sizcede işe yarar mı?Ne yapmalıyım?Teşekkürler...

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Selam ben Avea Seç 500 e vodafone dan geçiş yaptım,ama 500 yeter mi?diye aklımı kurcaladığı için taahüt vermedim,şimdi 500 yetmiyor bende 1000e geçmek istedim,avea ya gittim bana 30TL lik tarifeyi 40TL diyorlar.Ben Seç 1000e geçip 10 TL de sınırsız internet almak ve 40TL ödemek istiyorum.Bunu nasıl yaparız?Avea da çalışanlar müşteri hizmetlerini arayıp bir takım hayvani sesler çıkartmamı ve en sonunda da tehtid etmemi söylediler.(Şaka değil)Bu sayede geçebilirmişim.Sizcede işe yarar mı?Ne yapmalıyım?Teşekkürler...

işe yarar ara ve hayvani sesler çıkar.

Sende bunu yedinmi , dalga geçmişler seninle :) normal prosedür de bu zaten avea.com.tr vs heryerde yazan bilgi bu 10 TL fazla ödemek durumundasın. Ama her zaman demişimdir ara bi konuş benim yardımcı olabileceğim bir durum değil ne yazık ki.

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bugün aradım:)Bayan çıktı,"Erkek yok mu orada erkek" dedim:)Şaka bir yana bir avea çalışanı bana "hayvani sesler çıkar işe yarar"dediyse dalga geçilen ben değil,avea nın kendisidir.10 Tl fazla ödemek bişey değilde keriz yerine konulmak çok koyuyor,bu yüzden vodafone a geçme kararı aldım.İlginize teşekkür ederim.

Bugün aradım:)Bayan çıktı,"Erkek yok mu orada erkek" dedim:)Şaka bir yana bir avea çalışanı bana "hayvani sesler çıkar işe yarar"dediyse dalga geçilen ben değil,avea nın kendisidir.10 Tl fazla ödemek bişey değilde keriz yerine konulmak çok koyuyor,bu yüzden vodafone a geçme kararı aldım.İlginize teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
11000lik sms paketi yaptın ama telefon mesaj göndermiyor ( avea)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kafayı yedim avea cekmiyor ya arıyorum mobil ağa erişilemiyor diyor ya size verdiğim parayı gercekten hARAM ediyorum bu satten sonrada benim gibi çok müşteri kaybedersiniz çin malları gibisiniz be kardeş

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
11000lik sms paketi yaptın ama telefon mesaj göndermiyor ( avea)

hat üzeriden bakılması gerekir. İlketapta aç/kapa yapın ve sms merkez nosu +905598008000 olmalı eğer yine sms göndermezse farklı cihazda deneyin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kafayı yedim avea cekmiyor ya arıyorum mobil ağa erişilemiyor diyor ya size verdiğim parayı gercekten hARAM ediyorum bu satten sonrada benim gibi çok müşteri kaybedersiniz çin malları gibisiniz be kardeş

Konuyu müşteri hizmetlerine iletmelisiniz , baz istasyonu kurulumu yapılıp/yapılamaması hakkında detaylı bilgi alabilir siniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bizim köyün nufüsu ortalama 300 diğer köylerinde ortalama 2000 den fazla da diğer köylerin nufusu ama bu köylerde hiçbir operatör çekmiyor bizim köye bir baz istasyonu kurulma şansı var mı tlfnlar rahat çeksin ve rahat konuşalım kurulursa tum köyle aveaya taşır numaralarını kullanıcısıda daha çok artar telefon çekerse

S

SDN Okuru

SDN Okuru
avea faturalıda internet paketin bitince hemen bi yenisini alabiliyor muyuz ? 1 ay sınırı var mı yani ?

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
3G Jet Modem aldım. Fenercell olarak. { Ben Beşitaş'lıyım fakat hat arkadaşın kullanıyorum şimdilik }. Süresi doldu kontürlüye çevirdik. Ayda şimdi 3G modemime 59 tl yükleyim 8 Gb kullanıyorum. Sorun da burda başlıyor. Ben bir türlü kalan kotamı göremiyorum. Müşteri Hizmetleri biz göremiyoruz Online işlerden bakabilirsiniz diyor. Net de Avea sitesine online girdim fakat yine de kotamı göremedim. Kalan kotamı nasıl göreceğim. Müşteri Hizm. yalan mı söylüyor anlamadım. Nettede şu şu işlemleri yapın kotanızı görün diyor. Ben şimdi her kotayı görmek istediğim de 3G modem den sim kartı çıkarıp normal telefona mı takmam lazım. Ne KADAR KOTAM KALDI görmek istiyorum....

omer6463102

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler. avea şirketimize geldi ve bizim şirkete özel 3 adet tarife ile geldi. 28 tl ye (5000dk avea+1000dk sabit hatlara+600dk her yone) 55tl ye((5000dk avea+1000dk sabit hatlara+600dk her yone +600TL TEKNOSA HEDİYE ÇEKİ) 95 TLYE((5000dk avea+1000dk sabit hatlara+600dk her yone+1600TL TEKNOSA HEDİYE ÇEKİ) ben 95lik olana basvurdum. şu sıralar evraklar aveaya ulaşmıstır 1 haftaya hattımı aveaya tasırlar. ancak sorunum şu. paketler içinde sms paketi yok. ben sms paketi almak istersem bana paketlerden bahsedermisiniz. çünkü aveanın sitesinde falan bu tarifeler yok sadece şirkete özel. ve ben bireysel abone deıl kurumsal olucam galiba. ondan dolayı sitede yazan paketlerden alamıycam. bana göre sms paketlerini yazarmısınız.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bizim köyün nufüsu ortalama 300 diğer köylerinde ortalama 2000 den fazla da diğer köylerin nufusu ama bu köylerde hiçbir operatör çekmiyor bizim köye bir baz istasyonu kurulma şansı var mı tlfnlar rahat çeksin ve rahat konuşalım kurulursa tum köyle aveaya taşır numaralarını kullanıcısıda daha çok artar telefon çekerse

05557579747 yi aramalısınız. Şebeke sorununuzu iletin yardımcı olmaya çalışırlar.

avea faturalıda internet paketin bitince hemen bi yenisini alabiliyor muyuz ? 1 ay sınırı var mı yani ?

Pakete göre değişiyor , hangi paketi kullnıyorsunuz ?

iyi günler. avea şirketimize geldi ve bizim şirkete özel 3 adet tarife ile geldi. 28 tl ye (5000dk avea+1000dk sabit hatlara+600dk her yone) 55tl ye((5000dk avea+1000dk sabit hatlara+600dk her yone +600TL TEKNOSA HEDİYE ÇEKİ) 95 TLYE((5000dk avea+1000dk sabit hatlara+600dk her yone+1600TL TEKNOSA HEDİYE ÇEKİ) ben 95lik olana basvurdum. şu sıralar evraklar aveaya ulaşmıstır 1 haftaya hattımı aveaya tasırlar. ancak sorunum şu. paketler içinde sms paketi yok. ben sms paketi almak istersem bana paketlerden bahsedermisiniz. çünkü aveanın sitesinde falan bu tarifeler yok sadece şirkete özel. ve ben bireysel abone deıl kurumsal olucam galiba. ondan dolayı sitede yazan paketlerden alamıycam. bana göre sms paketlerini yazarmısınız.

en net bilgiyi müşteri hizmt verir. Belki tarifenize özel verirler. 4441550 yi aramanızda fayda var