Avea İle İlgili tüm sorularinizi cevaplayabilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan madmex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@feza08 bana ait olan hatlar var cokca onlar kullaniyor kendi tc kimlik nolari ile. Sorun olmadi bende ama belli olmaz Avea bu. Aim ( Avea İletisim Merkezi) sor istersen yakininda varsa.

o zman sistem açığıdır normal şartlarda 1tc kimlik no sadece 1 hat için yararlanabilir.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Avea da bana sürekli yüksek fatura geliyor 250 lira üstü sürekli itiraz ediyorum ve haklı çıkıyorum iade işlemleri başlatılıyor.
Ben ömür boyu bu ızdırabı yaşayacak mıyım bay avea ?

Fatura tarihin 22si ise birkaç güne faturan belli olur bizi bilgilendirebilirmisiniz sonucu hakkında.

---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:27 ----------

Avea da heryöne 5000 sms neden yok ?

satış politikası sanırım bi fikrim yok

---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 13:30 ----------

hee ozman sorun yok :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Avea nın Vodafone gibi 100mb 8 lira olan tarifesi gibi bir internet tarifesi var mı?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Avea nın Vodafone gibi 100mb 8 lira olan tarifesi gibi bir internet tarifesi var mı?

Faturasız 1gb 9tl ye alabiliyorsun ,
Faturalı hatlarda 10TL 250mb internet paketi bulunmakta
Paket aşım ücreti MBı 5kr oluyor

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
[MENTION=8970]mADMAx[/MENTION] 6-7 yıl önce hattımı mobil öğrenci ilk çıktığında direk bu tarifeden açtırmıştım. 1 sene önce avea benden habersiz beni gençavealı tarifesine geçirmiş ve benim aylar sonra şans eseri haberim oldu. Ben Mobil öğrenci tarifesine dönmek istesem avea benden geçiş ücreti isteyecek mi?

Jet modem sahibiyim. Avea bir kaç ayn önce 110 TL fatura gönderdi. Ödemeye gittim, 35 TL. Bir anlam veremedim. 110 TL kesilen gerçek fatura, mesaj sorgusu falan değil. Kafama takılan bana gönderilen/gönderilecek yüksek faturalara artık ben nasıl güveneyim.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@mADMAx 6-7 yıl önce hattımı mobil öğrenci ilk çıktığında direk bu tarifeden açtırmıştım. 1 sene önce avea benden habersiz beni gençavealı tarifesine geçirmiş ve benim aylar sonra şans eseri haberim oldu. Ben Mobil öğrenci tarifesine dönmek istesem avea benden geçiş ücreti isteyecek mi?

Normal şartlarda evet ama müşt. ara durumu anlat ücret iadesi yapabiliyorlar.

Jet modem sahibiyim. Avea bir kaç ayn önce 110 TL fatura gönderdi. Ödemeye gittim, 35 TL. Bir anlam veremedim. 110 TL kesilen gerçek fatura, mesaj sorgusu falan değil. Kafama takılan bana gönderilen/gönderilecek yüksek faturalara artık ben nasıl güveneyim.

Bunun içinde tarifen 12 Ay tahahhütlü JET MODEM ise KULLAN yaz 5555e gnd (modemden )
Kademeli Jet tarifesi ise KALAN MB yaz 9495 e gnd (modemden ) herikisinde de ücretsiz son 2gün hariç sorgulama yapabilirsin

---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

@mADMAx 6-7 yıl önce hattımı mobil öğrenci ilk çıktığında direk bu tarifeden açtırmıştım. 1 sene önce avea benden habersiz beni gençavealı tarifesine geçirmiş ve benim aylar sonra şans eseri haberim oldu. Ben Mobil öğrenci tarifesine dönmek istesem avea benden geçiş ücreti isteyecek mi?

Normal şartlarda evet ama müşt. ara durumu anlat ücret iadesi yapabiliyorlar.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=137719]madmex[/MENTION]

Ben şuan Avea'da 4 hatta sahibim ve bunların hepsi benim üstüme. Ben bazen ödemelerini geciktirebiliyorum. Ekonomik şartlardan dolayı. Ve iPhone 4 kampanyasına geçmeyi planlıyorum. Ben bu hatların teki ile iPhone 4 kampanyasına geçebilir miyim ? Yoksa hattın tekini kampanya dışımı bırakmam gerekir. Şuan 3 hatta 21 mi 22 TL lik mi ne bir paket den konuşuyorum. 350 DK heryöne Avea içi 2000 DK felan.

Yani sonuç olarak ben 1-2 ödemediğim olmuştur faturayı. Ben yine faturaya yansıtılacak şekilde iPhone 4 tarifesine geçebilir miyim ?

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Aveada müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüşmek için 15-20dk arası beklme süresi var neden ? (Sakın yok deme.Şahsen denedim 3-4 gün önce )

Faturalama Sisteminin Hatalı Olduğunu Müşteri Temsilcisi Şahsen Söyledi. Durum Hala devam ediyor. Bu arada Kaç Yüzbin Kişiye yanlış fatura gitti ? Ve Avea bu faturalardan ne kadar kar elde etti ?

Müşteri Temsilcileri Ne mezunu ( Ben bir ara telde beklerken Çingen edasıyla aralarında konuşuyordu bayantemsilciler.
Ayrıca Müşteri Temsilcisini aradığımda karşıma makine çıkmadı bir ara.Direk acıldı telefon Bayan Temsilci bir müşteri ile konuşuyordu, ben her ıkısının Konuşmalarını dinledim.Bu Nasıl mümkün olur ?

Vs vs vs.Daha yazılacak cok sey var ama neyse. Siz en İyisi Uzak Durun Bu Firmadan.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Aveada müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüşmek için 15-20dk arası beklme süresi var neden ? (Sakın yok deme.Şahsen denedim 3-4 gün önce )

Haklısın. Geçen ay defalarca aradım ve dediğin gibi çok bekledim kiminde sabrım bitti tabi. Faturada 3-4 liralık avea kol center ı vardı malesef. Dedim bu cevap vermediğiniz arama ücretlerini geri talep ediyorum. Bekleseydiniz diyor.

Ben 10-15 dk beklemek zorundamıyım arkadaş. Bir değil iki değil 7-8 kere....

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Haklısın. Geçen ay defalarca aradım ve dediğin gibi çok bekledim kiminde sabrım bitti tabi. Faturada 3-4 liralık avea kol center ı vardı malesef. Dedim bu cevap vermediğiniz arama ücretlerini geri talep ediyorum. Bekleseydiniz diyor.

Ben 10-15 dk beklemek zorundamıyım arkadaş. Bir değil iki değil 7-8 kere....
Keşke vodafonda da böyle dakikadan bağımsız bir müşteri hizmetleri olsa geçen gün sadece müşteri temsilcine bağlanma tuşunu bulana kadar 5dk geçti ve yinede bulamadım 2Tl kesti en sonunda kayıp çalıntı bölümünden girdim sırf bu yüzden vodafon u mahkemeye vereceğim

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
madmex arkadaşım. ben kamu personeliyim, faturalı, az da olsa bedava mesajı olan, interneti sadece arada face girmek için kullanan, heryöne daha çok konuşan aboneyim. şu anki tarifem hesaplı tarife ama daha uygun bişey var mı?

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Avea sms için şu paketleri öneririm. Yoksa mesajdan geçiriyorlar..

http://www.avea.com.tr/tr/sta/birey...ifeler.avantajlipaketler.faturali.flismspaket

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Paket Adı[/TD]
[TD="align: center"]Ücretsiz SMS'lerin
Kullanım Yönü[/TD]
[TD="align: center"]Paket Fiyatı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: TableSeperator, colspan: 3"]
1p.gif
[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #f6f6f6"]
[TD]30 SMS Paketi[/TD]
[TD="class: Text10RedBold, align: center"]HerYöne[/TD]
[TD="class: Text10RedBold, align: center"]4 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
1p.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]50 SMS Paketi[/TD]
[TD="class: Text10RedBold, align: center"]6 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
1p.gif
[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #f6f6f6"]
[TD]150 SMS Paketi[/TD]
[TD="class: Text10RedBold, align: center"]12 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
@madmex

Ben şuan Avea'da 4 hatta sahibim ve bunların hepsi benim üstüme. Ben bazen ödemelerini geciktirebiliyorum. Ekonomik şartlardan dolayı. Ve iPhone 4 kampanyasına geçmeyi planlıyorum. Ben bu hatların teki ile iPhone 4 kampanyasına geçebilir miyim ? Yoksa hattın tekini kampanya dışımı bırakmam gerekir. Şuan 3 hatta 21 mi 22 TL lik mi ne bir paket den konuşuyorum. 350 DK heryöne Avea içi 2000 DK felan.

Yani sonuç olarak ben 1-2 ödemediğim olmuştur faturayı. Ben yine faturaya yansıtılacak şekilde iPhone 4 tarifesine geçebilir miyim ?

Net olarak bir Avea merkezine gidip sorgulatman gerek ,
Genel olarak faturanın son 6 ay içinde son ödeme tarihinden engeç 7gün içinde ödenmiş olması gerekir veya son 3 aydır otomatik ödeme talimatıylada ödeme yapabiliyorsan girebiliyorsun . Önce bayiden sorgulat sonra müşteri hizmetlerini ara faturalarını bi kontrol etsinler büyük ihtimal girebilirsin

---------- Post added at 16:49 ---------- Previous post was at 16:45 ----------

En geç 1 ay içinde düzelicek.

Faturalama Sisteminin Hatalı Olduğunu Müşteri Temsilcisi Şahsen Söyledi. Durum Hala devam ediyor. Bu arada Kaç Yüzbin Kişiye yanlış fatura gitti ? Ve Avea bu faturalardan ne kadar kar elde etti ?
Çoğu müşteriler farkına varmadan düzeltildi varsa gözden kaçan arayın bildirin tabiki

Müşteri Temsilcileri Ne mezunu ( Ben bir ara telde beklerken Çingen edasıyla aralarında konuşuyordu bayantemsilciler.
Ayrıca Müşteri Temsilcisini aradığımda karşıma makine çıkmadı bir ara.Direk acıldı telefon Bayan Temsilci bir müşteri ile konuşuyordu, ben her ıkısının Konuşmalarını dinledim.Bu Nasıl mümkün olur ?
haklısın genelde Türkiye şartlarında böyle aslında yaş ortalamaları 18- 25 yaş arası oluyor buna yapılabilecek belki toplu birdiksiyon eğitimleri olur ama vodafone, tcellde dahil çoğu kaçıyor bu masraftan

Vs vs vs.Daha yazılacak cok sey var ama neyse. Siz en İyisi Uzak Durun Bu Firmadan.[/QUOTE]
e tabi o senin bilebileceğin bir iş :)

---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:49 ----------

şuanki tarifen ne ? ve ortalama kaç tl fatura ödüyorsun?

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
tarifem hesaplı tarife 250 sms ücretsiz o yüzden tercih ettim 19 lira aylık. fakat her yöne 120 dak. çok az yani. 15- 29 tl arası bişey düşünüyorum. her yönesi biraz daha fazla olan, ücretsiz sms si olan, az da ols ücretsiz interneti olan.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
tarifem hesaplı tarife 250 sms ücretsiz o yüzden tercih ettim 19 lira aylık. fakat her yöne 120 dak. çok az yani. 15- 29 tl arası bişey düşünüyorum. her yönesi biraz daha fazla olan, ücretsiz sms si olan, az da ols ücretsiz interneti olan.

Kamu Plus
29TL
3000dk avealara
kamularla sınırsız ücretsiz
300dk heryöne

Heryöne Kamu
Aylık Ücret: 35 TL
Şebeke içi görüşme süresi:
2500 dk
Şebeke dışı görüşme süresi:
500 dk
Süre sonrası: 29 Krş/dk.
Yurt içi cepten internet kullanımı: 1 GB

[TABLE="width: 503"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Avantajlı Kurum Tarifesi
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Aylık ücret (TL)
[/TD]
[TD]30 TL
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Grupiçi Konuşma
[/TD]
[TD]Tüm Avea Kamulularla SINIRSIZ
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Her yöne Konuşma
[/TD]
[TD]500 dakika
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Her yöne SMS
[/TD]
[TD]100 adet
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] İnternet Kullanımı*
[/TD]
[TD]100 MB
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Limit Aşım Ücreti - Ses[/TD]
[TD]29 Krş/dk.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 09:28 ----------

Bana kalırsa Heryöne Kamu oldukça sağlam tarife

ramaknisnan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Keşke vodafonda da böyle dakikadan bağımsız bir müşteri hizmetleri olsa geçen gün sadece müşteri temsilcine bağlanma tuşunu bulana kadar 5dk geçti ve yinede bulamadım 2Tl kesti en sonunda kayıp çalıntı bölümünden girdim sırf bu yüzden vodafon u mahkemeye vereceğim

444 lü numarayı aramayacaksınız. Sadece 542 diye arayınca yarım saat bile konuşsanız tek arama ücreti alınıyor. Mahkemeye vermeye gerek yok :D

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Vodafone hatlarından 542'yi aramanın ücreti süre sınırı olmadan arama başına 40kuruştur. (Faturalı ve faturasız hatlar için) [/QUOTE]

Ekimoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vodafone hatlarından 542'yi aramanın ücreti süre sınırı olmadan arama başına 40kuruştur. (Faturalı ve faturasız hatlar için)

Merhaba,bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Faturalı Fenercell hattım var.Coşturan tarifeliyim.
Bilirsiniz heryöne 120 dakika var.İlk günlerde kullanmama rağmen 120 dakikam düşmedi,yaklaşık iki haftadır da o dakikalarım 197'ye çıktı.Herhangi bir ek paket kullanmıyorum.
Bu durumda faturam yüksek gelir mi ? Ve ben mağduriyetimi nasıl kurtarabilirim ?
Ayrıca bu hatta turkcell faturasızdan 1 ay önce geçtim.
Herhangi bir hediye mesajı gelmedi ama bu artan dakikalar hediye olabilir mi ?
Şimdiden teşekkürler.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba,bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Faturalı Fenercell hattım var.Coşturan tarifeliyim.
Bilirsiniz heryöne 120 dakika var.İlk günlerde kullanmama rağmen 120 dakikam düşmedi,yaklaşık iki haftadır da o dakikalarım 197'ye çıktı.Herhangi bir ek paket kullanmıyorum.
Bu durumda faturam yüksek gelir mi ? Ve ben mağduriyetimi nasıl kurtarabilirim ?
Ayrıca bu hatta turkcell faturasızdan 1 ay önce geçtim.
Herhangi bir hediye mesajı gelmedi ama bu artan dakikalar hediye olabilir mi ?
Şimdiden teşekkürler.

sadece bunun için bile müşteri hizmetlerini ara bence bi kontrol ettir 907yi ararak tarife belki yanlş tanımlanmıştır.

acermen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
444 lü aramalarda ücretlendirme farkı nedir ?
geçen gün bankamı aradım süreye göre 2.5 ve 1.5 tl gitti !

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yaw aslında bu durum BTK kararı ama henüz tcell ve vodafone yürürlülüğe geçirmedi . Faturalı hatlar 2124441xxx arayarak dakikalarından düşürebiliyorlar , ama faturasız hatlarda aranamıyor ne yazıkki

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Merhaba [MENTION=137719]madmex[/MENTION] eğer hala cevaplıyorsan sorum şu;

Hattımı vodafone'dan taşıyacağım avea'ya. Ama taa lise yıllarında alınan bi hat olduğu için babamın üzerine kayıtlı. Bu taşıma işlemini ben babamın nüfus cüzdanının faksıyla yapabilir miyim?

Konu hortlayacak ama hala aktif bi üye olduğun için soruyorum.

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
avea sadece kazık bide bu sesim gitmiyor yada karşı tarafın sesi gelmiyorya ayar oluyorum

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba @madmex eğer hala cevaplıyorsan sorum şu;

Hattımı vodafone'dan taşıyacağım avea'ya. Ama taa lise yıllarında alınan bi hat olduğu için babamın üzerine kayıtlı. Bu taşıma işlemini ben babamın nüfus cüzdanının faksıyla yapabilir miyim?

Konu hortlayacak ama hala aktif bi üye olduğun için soruyorum.

Bize sadece kimlik fotokopisi , geçiş evrakları vs geliyor hani kim yapmış yapmamış göremiyoruz. Bazı bayiler yapıyor tanıdık vs olarak ama normalde yapılmaz ve yapılmaması gerekir. Baban kendide herhangi bir bayiden yapabilir aslında veya sana vekalet vermesi gerek noterden

avea sadece kazık bide bu sesim gitmiyor yada karşı tarafın sesi gelmiyorya ayar oluyorum

05557579747 yi ara ücretsizdir. İlk etapta simkartını farklı cihazda dene sorun devam eder ise örnek numara ilet. Örnek A numarsını aradın veya seni aradı kesildi kalitesi düşüktü saatiyle ve numarayla birlikte ilet incelesinler düzeltilebilecek birşy olabili.

mest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam..
Bende Vodofondan AVea ya geçenlerdenim, ve de pişmanım, Şebeke sorunu halen devam ediyor, bir de kandilde Akşam 1-2 saat telefon görüşmesi yapamadım, yine şebekeden nedir böyle birşey ilk defa başıma geliyor, Taahhütlü olmasaydı hemen cayardım..

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Turkcell Numaraın aynısını almıştım. Şimdi kullanmıyorum ama her ay numarayı kaybetmemek için sabit ödeme bayılıyorum.
Yar bana bir yardım :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bize sadece kimlik fotokopisi , geçiş evrakları vs geliyor hani kim yapmış yapmamış göremiyoruz. Bazı bayiler yapıyor tanıdık vs olarak ama normalde yapılmaz ve yapılmaması gerekir. Baban kendide herhangi bir bayiden yapabilir aslında veya sana vekalet vermesi gerek noterden

Peki numara taşındığında bu numarayı artık kendi üzerime alabilir miyim? Yani avea hem hattı taşısın hem de yeni sahibi ben olayım.