Avea İle İlgili tüm sorularinizi cevaplayabilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan madmex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Raxetul sen bilirsin arkdaşım. Kapsama Alanı şebeke sorunlarına benim müdahale etmem takdir edersiniz ki pek mümkün olmuyor bu konuyla ilgili ücretsiz 4441555 servisimiz var hatta beklemeden istediğiniz zaman arayabiliyorsunuz. Ben RESMİ bir sıfatla burda yazmıyorum tamamen şahsi bilgilerime dayalı ufak tefek şeylerde müşteri hizmetlerinizi aramaya gerektirmeyen taleplerinizde bilgi verebilirim. Herhalde bu cümleyi daha basit bir şekilde kuramam.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
madmex desen ki bu konu hakkında bir şey diyemem çalıştığım alan ile ilgili değil, tamam diyecektim ancak bir de avea dan alakasız bir mail alınca biraz sinirli bir mesaj yazmışım kusura bakma ;)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
:) Ya problem değil burda hepimiz elbet bir operatörü kullanmaktayız . Kaliteli ve makul bir ücret beklemek hepimizin hakkı. Ya şimdi benimde Avea hattım çekmese bende taşırım Tcelle , Tcellde mesaj paketi 10tl , Vodafonede 5TL ise giderim Vodafoneye. Avea daha ucuz ise geçerim Avea'ya bu bir gerçek. O yüzden beklentilerinizi gerek Vodafone,Tcell veya Avea olsun iletin öncelikle sadece kapsama alanı değil her ne olursa olsun karşılanmazsa makul olan diğerine geçersiniz olay bu.
Benim burda konu açmamın amacı bu değil ama :)

muslukçu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 2-3 ay önce aveaya taşıdım numaramı. size cidden söylüyorum. ankaranın güzel bir yerinde oturuyorum. üstüme 2 tane yorgan örtüp telefonu yorganın altına aldığımda sinyal 7 diş iken 2 dişe düşüyor. bu kadarına da pes :D

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ara 4441555 i ücretsizdir ve hattada beklemezsin tabi hemen istasyon kurulmaz ortalama 3ay sadece kurulum süreci onun kiralamasi var falan ama en azından zamanı öğrenirsiniz

sinanb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
iphone 3GS ile Avea data paketi kullanıyorum.Telefonumu bilgisayara bağlayıp pc üzerinden internete giremiyorum. iphone da menü çıkmıyor, bunun çözümü var mıdır? Bir de niye sadece avea yapıyor bunu çok merak ediyorum :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya bu konunun sürümden kaynaklandığını düşünüyoruz. Bizde 4-5 cihaz var biz bağladık ağ paylaşımı açılıyor , sistem tarafından arka planda da incelendi Avea'dan kaynaklı değilmiş bazı sürümlerde açılmıyor sadece simkartı ilk taktığında ıphone ana merkezine bir sms gönderiyor normalde bi dene simkartı çıkarıp takmayı dene düzelmezse sürümü 4 veya üzerine yükselt düzeldiğini gördük. Ama eski sürümlerin tcell veya vodafonede çalışması araştırılıyor yinede

sinanb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğin yöntemle denedim sürümü de 4.3.3 ama işe yaramıyor. elimde iki tane iphone var biri tcell biri avea. avea olanda genel>ayarlar>ağ bağlantısı burada aşağıdaki menünün çıkmaması için yabancı kaynaklı siteler dahil birçok site operator kaynaklı olduğundan bahsediyor. siz avea hatlı iphone 3gs de bu menünün çıktığına eminmisiniz?

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hocam avea jet modem istanbulda aveanın çektiği yerlerde 3g hızı sunabiliyormu? yoksa 3g çekimi ile telefon çekimi farklı şeyler mi? biri bana telefonun çektiği her yerde 3g çeker dedi de...

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Bursa Nilüfer İhsaniye telefonlar iyi çekmiyor bilgi verirmisiniz.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
dediğin yöntemle denedim sürümü de 4.3.3 ama işe yaramıyor. elimde iki tane iphone var biri tcell biri avea. avea olanda genel>ayarlar>ağ bağlantısı burada aşağıdaki menünün çıkmaması için yabancı kaynaklı siteler dahil birçok site operator kaynaklı olduğundan bahsediyor. siz avea hatlı iphone 3gs de bu menünün çıktığına eminmisiniz?

evet burda kullanan arkadaşlar var tuhaf bir durum erişimlerinize baktırın isterseniz müşteri hizmetlerini arayarak

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

hocam avea jet modem istanbulda aveanın çektiği yerlerde 3g hızı sunabiliyormu? yoksa 3g çekimi ile telefon çekimi farklı şeyler mi? biri bana telefonun çektiği her yerde 3g çeker dedi de...

yok hocam 3g , 2g şebekesi ayrı İstanbul için hemen hemen her bölgede 3g var ama yine kör nokta diye tabir edilen bazı yerlerde olmayabiliyor. Özellikle jet modem alıcaksan arayıp sormakta fayda var yine

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:37 ----------

Bursa Nilüfer İhsaniye telefonlar iyi çekmiyor bilgi verirmisiniz.

4441555 i bence ücretsiz arayabilirsin çünkü burda Bilgi amaçlı ve Avea'dan bağımsız sadece bildiklerimi paylaşmaktayım.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
4441555 i bence ücretsiz arayabilirsin çünkü burda Bilgi amaçlı ve Avea'dan bağımsız sadece bildiklerimi paylaşmaktayım.

Ücretsiz değil malesef ücetli. Hatta telefonlara 10 dk bakmıyorlar 2-3 kere arayınca hep olan bize oluyor.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
4441555 ücretsiz , avea hattın varsa direk 555 i dene bi güncel olarak ücretlenirsen tekrar yazabilirmisin ?

3G çekim gücü nedir ? : 81 il merkezinde var nerde oturuyorsun ?

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
son zamanlarda telsiz kullanım ücreti diye birşey çıkardılar. bu para direkt Maliye Bakanlığına mı gidiyor?

itiraz etme hakkımız var mı ?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aslında bi ara denk geldim forumda bu konuyla ilgili bir başlık var ,

Evet kullanım vergisi adı üstünde hattı kullanıyorsunuz diye devletimizin aldığı bir vergi :) ( %18kdv ve %25ötv haricinde )

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
4441555 ücretsiz , avea hattın varsa direk 555 i dene bi güncel olarak ücretlenirsen tekrar yazabilirmisin ?

Ben ben 500 ü arıyorum (Müşteri Hizmetleri-Sesli Arama 00:01:58 0,314685 TL) alıyor. Süre sınırı yok ama cevap vermediklerinde ya da soruna yanlış çözüm verdiklerinde 8-10 aramada 3-4 TL yapıyor malesef vergisi cabası

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Elektroworlddeki avea standından 100 mb lık internet kartı almıştım, kartı kazıyıp şifreyi 2277 ye gönderip bi aylık 100 mb internet paketim oldu, bunun kaç mb kaldığını nasıl öğrenebiliriz?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sanırım faturalı hat kullanıyorsun ,
kullan yaz 5555 e göndererek son 2gün hariç ve ücretsiz bilgi alabiliyorsun

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
500 Ücretli 45kr sanırım , dakika bazında değil arama bazında ücretli olmakta , yani dikkat ederseniz 10dk bile beklemenizde bile aynı rakamı görürsünüz , Bide 31kr görmenizin sebebi vergisiz hali o sanırım faturalı hat kullanıyorsunuz ve fatura detayından bakıyorsunuz , detayda ÖTV ve KDV hariç rakamlar yazar , rakamların toplamınıda yurtiçi kullanım olarak görürsünüz faturada , kdv ötv ise toplamı üzerinden hesaplanır. Yani faturanda gördüğünüz her bölüm KDV ve ÖTV eklenmemiş hali sabit ücretinizi bile daha düşük görürsünüz. Aslında o yüzden ÖTV ve KDV Yüksek gözükmekte aslında bir sorunu veya aldatmacası yok (not bu bilgiler tüm operatölerde geçerlidir )

---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

http://www.avea.com.tr/tr/sta/cihazl...ihaz.akillicep
http://www.avea.com.tr/tr/sta/cihazl...haz.incredible
http://www.avea.com.tr/tr/sta/cihazl...msunggalaxyace
http://www.avea.com.tr/tr/sta/cihazl....samsunggalaxy

Yukarıda verdiğim 4link var bunlardan yararlanabiliyorsun ,

www.avea.com.tr adresinden Yukarıdan CİHAZLAR - sol taraftan ise CİHAZ KAMPANYALARI bölümünden tüm cihazları görebilirsin.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Evet ikisi farklı şeyler telefonun her çektiği yerde 3G desteği olmayabilir ayrıca 3G desteği olan yerlerde bile çekim gücü zayıfsa 3G den gerekli performansı alamazsın ben kullanıcılara telefonunun 3G desteği olsa bile 3G den yararlanmıyorsa şebeke ayarlarında Ortak(çift mod) yada UMTS yi seçmemelerini öneririm

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
faturasızda da aynısı geçerli mi?
reddot.gif
Avea İnternet Paketleri'nde kota bilgimi nasıl sorgulayabilirim?
- Faturalı hat sahibi iseniz; KULLAN yazıp 5555'e SMS göndererek İnternet Paketleri'nden kullandığınız miktarı sorgulayabilirsiniz.
- Faturasız hat sahibi iseniz; KALAN yazıp 5555'e SMS göndererek İnternet Paketleri'nde kalan miktarı sorgulayabilirsiniz.

ayrıca 100mb lık kotayı aşarsan Mb başına 0.5kr ile ücretlendirilirsin

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evet ikisi farklı şeyler telefonun her çektiği yerde 3G desteği olmayabilir ayrıca 3G desteği olan yerlerde bile çekim gücü zayıfsa 3G den gerekli performansı alamazsın ben kullanıcılara telefonunun 3G desteği olsa bile 3G den yararlanmıyorsa şebeke ayarlarında Ortak(çift mod) yada UMTS yi seçmemelerini öneririm

Honline ye aynen katılıyorum , ek olarak İstanbulda açık alanlarda 3g sıkıntısı pek yok diyebilirim , Ancak binaiçlerinde bazı durumlarda çekmeye bilyor (1800 mhz baz istasyonu olduğu için ) ,

ve yine Eğer bulunduğun bölgede 3G yok ise alacağın tahhütlü bile olsa modemi iade edebiliyorsun (tcell ve vodafonede de durum aynı)

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Merhaba 24 ay sözleşme imzalayan herkes kredi kartsız samsung C3530 cep telefonu alabiliyorlarmı? bir sorumda avea turkiye çapında kaç adet baz istasyonu var? kolay gelsin

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Merhaba 24 ay sözleşme imzalayan herkes kredi kartsız samsung C3530 cep telefonu alabiliyorlarmı? bir sorumda avea turkiye çapında kaç adet baz istasyonu var? kolay gelsin
En az 6 aydır avea faturalı hat abonesi isen bu süre içinde ödemelerini düzgün yaptıysan kredi kartı olmadan alabilirsin.