Autorun.inf Virüsü (Çözüldü)

bjkli_58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Merhaba..Benim flas bellekten pc ye virüs bulaştı virüzün uzantısı autorun.inf bu dosyayı virüs proğramım silmiyor nod32 bunu nasıl silerim format atmadan...Slmlar

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sitede arama yaparsanız mevcut konuları bulabilirsiniz

combofix.exe programını bulup güvenli kipte pcyi açıp flashdisk takılı halde tarama yapınız temizlenir eğer olmazsa konuları okuyun alternatif çözümler var ;)

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kill Amvo Virüs Usb isimli bir virüs temizleyici vardır. Bu program sayesinde flash disk'indeki virüslerden kurtulucaksın. Ayrıca bundan sonra virüs bulaşmaması için Autorun özelligini kapatın.

Nasıl kapatırım dersen? yardımcı olurum.. :)

bjkli_58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kill Amvo Virüs Usb isimli bir virüs temizleyici vardır. Bu program sayesinde flash disk'indeki virüslerden kurtulucaksın. Ayrıca bundan sonra virüs bulaşmaması için Autorun özelligini kapatın. [/B]

Nasıl kapatırım dersen? yardımcı olurum.. :)

Tamam kardeş o proğramı kurdum sagolasın ama autorun özelliğini nasıl kapayacağım yardımcı olurmusun ?

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tamam kardeş o proğramı kurdum sagolasın ama autorun özelliğini nasıl kapayacağım yardımcı olurmusun ?

Peki arkadaşım öncelikle Başlat > Çalıştır (açılan yere) Regedit komutunu yazıktan sonra Tamam'a tıkla. HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Services > Cdrom Bu gösterdigim yolu doğru olarak yaparsan Autorun özelligini kapatıcaksınız. Gelelim kapatmaya Autorun isimli bir reg dosyamız mevcut açılan sayfada, 2 kere tıklayın degerleri düzelt diye bir ufak pencere açılıcak. 0 olan değeri 1 yapın ve Tamam'a tıklayın. Şimdi Restart zamanı geldi. :)

Umarım anlata bilmişimdir.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Amvo Kill adlı luçük bir programcık sayesinde bu virüsten kurtulabilirsin. Amvo Kill'i indirmek için aşağiıdaki linke tıklayabilirsin.

BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Ekleme: Verdiğim linkteki programcık ile HDD'nizde C veya D'ye tıkladığınızda farklı pencerelerde açılıyorsa bundanda kurtulabilirsiniz.

bjkli_58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tşkler arkadaşlar

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Birşey değil, umarım yardımcı olmuşumdur. Sorun çözüldü olarak işaretliyorum.