Autoıt 3.3.10.2 - Bazı Değişiklikler, Eklemeler

AsmazH.TM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
smile.png

AutoIt'in yeni sürümü yayımlanmış, bugün fark ettim, hemen inceledim tabi, biraz daha kullanışlı bir dil olmuş, bir kaç yenilikten bahsedeyim hemen.

1) Artık fonskyionları değişkenlere atayabileceksiniz, bir nevi fonksiyon adresini bir değişkene atama işlemi. Örneğin:
$Msg = MsgBox
$Msg(0, "", "Hello baby")

10.2'ye aynı zamanda FuncName komutu eklendi, bu komut ile değişkene atadığınız fonksiyonun ismini döndürebilirsiniz. Üstteki $Msg değişkenini FuncName komutuna parametre olarak gönderirsek sonucu "MSGBOX" alırız. Örneğin:
FuncName($Msg) ; ~ Return value: MSGBOX
2) C++'ın tadından yenmez operatörü "?:" artık AutoIt'te.

3) Ptr() komutu ile parametresine gönderdiğiniz objenin bellekteki adresini alabilirsiniz.
4) Dizi döndüren bir fonksiyonun hemen yanına "[]" meta karakterlerini koyarak istediğiniz elemanı direkt alabilirsiniz, örneğin;
StringSplit("A,B")[0] ; ~ "A" değerini döndürür.
5) Ve artık Windows 2000 desteği kaldırıldı. Azami: Windows XP RTM
6) AutoIt'de olmadığı için hep sitem ederdim, Null anahtar kelimesi eklendi, şöyleki; artık bu karakter ile değişkenlerinizin bellekte ayırdığı yeri boşaltabilirsiniz. Bu daha önceden "0" ile eşleme yapılarak da yapılabiliyordu ama Null ile daha zevkli ve daha belirgin bence
smile.png
Örneğin:
$Var = "Hello world"
$Var = Null ;~ $Var diye bir şey yok artık.
7) ShellExecute komutu artık çalıştırdığınız programın ProcessID'sini döndürecek. (PID)

Mesela aşağıda gördüğünüz manyak kod artık AutoIt'in yorumlayıcısı tarafından dışlanmayacak
smile.png

Global $Strspt = StringSplit, $Text = "AutoIt,baya,ilerledi", $sf = StringFormat
($Strspt($Text, ",")[1] = "AutoIt" ? ConsoleWrite($sf("True\nFuncName=%s\n", FuncName($Strspt))) : ConsoleWrite(False))

Velhasıl, daha kullanışlı daha pratik bir AutoIt ile başbaşasınız artık. Ve 10.2 daha hızlı!
Tabi yenilikler, eklemeler bunlarla sınırlı değil, detaylı olarak:
http://www.autoitscript.com/autoit3/docs/history.htm
Download: AutoIt v3.3.10.2