ATI Radon HD 2000 Serisi

Bu konuyu okuyanlar

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,152
Puanları
113
AMD, masaüstü ve taşınabilir platformlar için, temel modellerden en üst düzeye kadar on ekran kartından oluşan ATI Radeon HD 2000 serisini tanıttı.

ATI Radeon HD 2000 serisi, DirectX 10 ile oyunlardaki yeni nesil görsel efektleri, tüm fiyat noktalarında kullanıcılara sunuyor. Seride, grafik endüstrisi için birçok ilk de bulunuyor. Bunların arasında ikinci nesil Birleşik Gölgeleme Mimarisi, üstün performanslı yüksek dinamik aralık (HDR) dönüştürme için 512 bit bellek veri yolu ve yüksek çözünürlüklü çoklu ortam görüntüleri için yeni Birleşik Video Çözücüsü teknolojisi bulunuyor. Temel ve orta düzeydeki GPU'lar, endüstrinin 65nm süreç teknolojisiyle sessiz, pasif soğutma özellikli, yüksek performanslı ve düşük enerji tüketimli ilk işlemcileri olma özelliğini taşıyor.

intro.jpg


ATI Radeon HD 2000 serisi ayrıca AMD'nin Windows Vista alanındaki liderliğini ilerletiyor. Windows Vista için WHQL onaylı ilk sürücü olma özelliğini taşıyan ATI Catalyst sürücüleri, endüstri lideri oyun uyumluluğu ve olağanüstü istikrarlı bir kullanıcı deneyimi sağlamayı sürdürüyor.


"AMD'nin yeni nesil GPU'ları, Windows VistaTM ve DirectX 10 kullanan oyun ve uygulamalarda muhteşem bir deneyim sağlıyor," diyen Microsoft Windows Oyunları Genel Müdürü Kevin Unangst, şöyle devam etti: "En yeni DirectX 10 oyunları ATI Radeon HD 2000 serisi ile birleştiğinde, Windows tabanlı oyunlarda yeni bir çığır açıyor."

Baş Döndürücü HD Oyunlar
ATI Radeon HD 2000 serisi, DirectX 10 oyunlarında benzeri görülmemiş bir deneyim sunmak için geliştirildi. Ürünler, oyun meraklılarına tüm çözünürlük düzeylerinde baş döndürücü kare hızı, çok gelişmiş görsel efektler ve nefes kesen bir gerçekçilik sunarak, AMD'nin baş döndürücü HD oyunlar adını verdiği deneyimi sağlıyor.


Yeni kartlar, dinamik geometri hızlandırması, karmaşık piksel işlem ve genişletilmiş grafik dışı işlem kapasitesiyle, karakterlerin ve canlandırmaların daha güzel, çevrenin daha ayrıntılı, fizik modelin daha gerçekçi olmasını sağlamaktadır. Bununla yetinmeyen oyuncular ise, ATI Radeon HD 2000 serisinin içinde bulundurduğu ATI CrossFire teknolojisi ile çoklu GPU sistemleri kurabilmekte ve bu süreçte ana grafik kartına ihtiyaç duymuyor.


"ATI Radeon HD 2000 grafik kartları bize hız artışından fazlasını sağlamaktadır," diyen Valve kurucusu ve başkanı Gabe Newell, şöyle devam etti: "ATI Radeon HD 2000'in performansı ve birleşik gölgeleme modeli ile, oyunlarda eşi benzeri görülmemiş, canlandırma filmlerdeki örnekleriyle yarışan karakterler yaratabildik. Oyuncular bu gelişmeleri önümüzdeki aylarda Half Life 2: Episode Two, Team Fortress 2 ve PortalTM ile yaşayabilecekler. Bu oyunlar, yeni bir ATI RadeonTM HD 2900 XT alanlara Steam aracılığıyla hediye edilecek."


125015.jpg


HD Çoklu ortam İçin Olağanüstü Görsel Deneyim
AMD'nin ATI RadeonTM HD 2000 serisi, oyunların yanında çoklu ortam uygulamalarında da, ATI Avivo HD teknolojisinin getirdiği üstün çözünürlük ile mükemmel grafikler sağlıyor. Yenilikçi Birleşik Video Çözücüsü (UVD) teknolojisi, HD çoklu ortam içeriklerini kolaylıkla oynatmakta, kullanıcıların yeni HD DVD ve Blu-rayTM diskleri inanılmaz bir görüntü kalitesi ve pürüzsüzlüğü ile, üstelik daha az enerji tüketerek izlemelerine olanak sağlıyor.


UVD teknolojisinin enerji verimliliği 65nm süreç ile birleştiğinde, ATI Mobility Radeon HD 2000 serisi, dizüstü kullanıcılarının da bütün bir HD DVD veya Blu-rayTM diski tek pille izlemelerine imkan veriyor.


ATI Radeon HD 2000 serisi, HDMI yoluyla sadeleştirilmiş bir görüntü ve ses çözümü sunan tek harici grafik ürünü serisi. Görüntü ve ses için tek kablo yeterli olduğundan, yüksek çözünürlüklü televizyonda film izlemekle monitörde çalışmak arasındaki geçiş çok kolay.


"ATI Radeon HD taşınabilir işlemci ailesi, pazarın hem masaüstü düzeyinde işlem performansı, hem de taşınabilir ortamda pürüzsüz performans taleplerini karşılamaktadır," diyen Toshiba Europe GmbH Müşteri Pazarlama Birimi sorumlusu Manuel Linnig, şöyle konuştu: "Bu grafik işlemcileri, Windows VistaTM'da olağanüstü istikrar ve performans, çok gelişmiş enerji yönetimi teknolojisi ve lider oyun kapasitesi ile, Toshiba'nın yeni nesil bilgisayarlarında yer alacaktır."


card_front.jpg


ATI Radeon HD 2000 Serisi Masaüstü Ürünleri
Piyasaya sürülmüş olan ATI Radeon HD 2900 XT modelinin satış fiyatı $399 (SEP) olarak öngörülüyor. Pakette ayrıca Valve'den Team Fortress 2, Portal, ve Half-Life 2: Episode Two oyunları bulunuyor. Bu fiyat, harici grafiklerin en güçlü modellerine daha çok müşterinin ulaşabilmesini sağlıyor.


Ailenin diğer üyeleri olan ATI RadeonTM HD 2600 ve ATI RadeonTM HD 2400 serileri ise, DirectX 10 destekli oyunları ve pürüzsüz çoklu ortam görüntülerini müşterilere alt ve orta fiyat noktalarında sunarak seriyi tamamlıyor. ATI Radeon HD 2600 ve ATI Radeon HD 2400 kartları haziran ayının sonuna doğru piyasaya çıkacak ve fiyatlar o zaman açıklanacak.


Asus, Club3D, Diamond Multimedia, GeCube, Gigabyte, HIS, MSI, Palit, PowerColor, Sapphire ve VisionTek gibi grafik kartı ortakları, ATI Radeon HD 2000 serisi grafik kartları sunaca. Dünyanın Falcon Northwest, Maingear, Vadim, ve Velocity Micro gibi önde gelen sistem kurucuları da ATI Radeon HD 2000 serisi grafik kartlı oyun platformları hazırlayacak.


ATI Mobility Radeon HD 2000 Serisi Ürünleri
Taşınabilir ortamda benzersiz grafik performansı sunan ATI Mobility RadeonTM HD 2600 serisi, DirectX 10 destekli oyun deneyimini, olağanüstü grafik performansıyla birleştiriyor. ATI Mobility Radeon HD 2400 serisi içeren ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar, yeni Windows AeroTM arabirimiyle görevler arasında kolay geçiş sağlayabilir, en yeni DirectX 10 destekli oyunları veya HD DVD ve Blu-RayTM diskleri oynatabiliyor.


Daha ekonomik dizüstü çözümleri arayanlar, Windows VistaTM ve harika çoklu ortam performansını ATI Mobility RadeonTM HD 2300 ile elde edebilecekler. ATI Mobility Radeon HD 2000 ürünlerinde bulunan ATI Avivo HD teknolojisi ve UVD, HD DVDTM ve Blu-rayTM oynatmada harika bir performans ve kalite sağlarken, ATI PowerPlayTM 7.0 enerji yönetimi özelliği, pil ömrünün uzun, watt başına performans düzeyinin yüksek olmasını sağlıyor.


Mayıs ayından itibaren Acer, ASUS, Fujitsu, Fujitsu-Siemens Computers, Gateway, HP, LG, Packard Bell, Samsung ve Toshiba gibi OEM ortaklarından dizüstü bilgisayarlar ve Arima, ASUS, ECS, First International Computer Inc. ve MSI gibi Orijinal Tasarım Üreticilerinden kartlar satışa sunulacak.


Bilgi için: AMD Türkiye
SDN - http://shiftdelete.net
 

PRoMeTuS

Müdavim
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Şu toşhiba bunu barındıran laptopları biran önce çıakrsana amerikaya gitmişken alıp gelsek bi tane ::) tek kelimeyle süper Nvidia sönüyo yavaş yavaş
 

Nemesis

Müdavim
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,764
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Yaş
37
Vay be aradan 1 sene geçti suan bu kartlar piyasada peynir ekmek gibi :) Hortladı konu ama HD 2000 serisi.. HD 3000 serisi aradan geçen 1 yıl neler değiştirdi dimi..
 

RadoN

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,813
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
başlık Radeon yerine Radon yazılmış.. :) keşkem öyle olsaydı.. ^^ ATI Radon HD 2000 Serisi (S)
 

mdkbet

Müdavim
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
2,589
Reaksiyon puanı
86
Puanları
48
birde doğru dürüst linux driver'ı yayınlasalar dadından yinmez ama ati bir türlü kıvıramadı driver olayını.
ati mobility radeon hd 2600 ekran kartım var vistada çok iyi ancak linux ta berbat.
 

maxxdump

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
38
mdkbet dedi ki:
birde doğru dürüst linux driver'ı yayınlasalar dadından yinmez ama ati bir türlü kıvıramadı driver olayını.
ati mobility radeon hd 2600 ekran kartım var vistada çok iyi ancak linux ta berbat.

Ati için alternatif omega sürücülerini denedinmi ?
 

mdkbet

Müdavim
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
2,589
Reaksiyon puanı
86
Puanları
48
maxxdump dedi ki:
mdkbet dedi ki:
birde doğru dürüst linux driver'ı yayınlasalar dadından yinmez ama ati bir türlü kıvıramadı driver olayını.
ati mobility radeon hd 2600 ekran kartım var vistada çok iyi ancak linux ta berbat.

Ati için alternatif omega sürücülerini denedinmi ?

aklına gelebilecek her yolu ve sürücüyü denedim.
en son hem 2D hemde 3D desteğine kavuştum ama 3D desteği geldikten sonra aşırı ısınmaya başladı
ati adam gibi official sürücü çıkarana kadar beklemeye karar verdim.

üstelik bu ati+linux la yaşadığım ilk problem değil bıktım resmen eski bilgisayarım masaüstüydü ekran kartını değiştirip sorunu çözmüştüm ama şimdi öyle bir şansım da yok
linux kullanacaklara tavsiyem, atiye bulaşmasınlar.
linux+nvidia var huzur var :)
 
Üst