Ateist misiniz? Bırakın tanrıyı gitsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kocabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnanmamak gibi bi kavram söz konusu olamaz,her insan inanma ihtiyacı hisseder.Ateist kişiler bile Allahın olmadığına İNANIYOR.Sonuçta her insan bişeye İNANIYOR.

En sıkı ateist bile ölüm anında Allah diyor...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İnanmamak gibi bi kavram söz konusu olamaz,her insan inanma ihtiyacı hisseder.Ateist kişiler bile Allahın olmadığına İNANIYOR.Sonuçta her insan bişeye İNANIYOR.

ona sonçırpınış yada gercekleri görmek ama nafile yakarış deniyo:D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250

onun halk arasındaki tarifi
sıkışınca Allah :mrgreen:

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
"aferin sana ama sadce okumak yetmez anlamakta önemli bu sizde yok
a birazda kalite lazım bu konudada sizden hiç umudum YOK"

5 yıla kalmaz sökersin türkçe yazmayı... Biraz daha gayret.

sen 5 yıla kadar adam olursun diyicem ama bukadar iyimser olmıcam
daha lafın kalmadı dimi bunlara takılıyosun herseyi bildiğini sanıyosun ama hiç bişy bilmiyosun adam akıllı konuşmayı bile bilmiyosun mahalle kadınları gibi birazdan eteğini toplayıp foruma dalıcan :D

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Konu Türkçe dersi değil konuyu saptırma, kendi düşüncelerinizi kendinize ve ailenize saklayın bize aktarmaya çalışmayın, sizin gibi ısrarcıların sadece bu katagoride mesajlarını görüyoruz ve hepside yeni üyelikler ayrıca nedense teknoloji başlıklarında yoksunuz!

belli değilmi arkadaşım bunların ne ollduğu ne amaçladığı
şimdi amacına ulaşamadılar işi arsızlığa vuruyolar

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siz yapınca ders vermiş oluyorsunuz, biz yapınca arsız oluyoruz.

Biraz daha sağlam argümanlara sahip olsanız da daha zevkli tartışıp bu salak saçma atışmalarda boğulmasak ne güzel olurdu.

@neydiyaaunuttum, koş bak bakalım 'argüman' ne demekmiş? Senin eğitimin de aradan çıkmış olsun. :)

muharrem poyraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
small_hayta'dan alintidir;

(40 yaşına kadar İslâm gelmediği halde Peygamber Efendimiz(S.A.V.) o zamana kadar Müslüman gibi yaşamıyor muydu zaten?? (bkz. Muhemmedul Emin, Şakkı Şadır vs.vs.)
Hz. Muhammed (S.A.V.) İslâm'dan önce Hz. İbrahim Aleyhisselam'ın dininin gerektirdiklerini en iyi şekilde yerine getiriyordu.

Elmacık kardeşime çok çok çok teşekkür ederim; her kelimesi dolu dolu olan açıklaması için.

İslâm'da adam öldürmek yoktur. Hristiyan veya Yahudiler'de de. Sonuçta bu üç din de HAK dindir.)

Arkadasim yaniliyorsun simdiki tevratta yahudilerin düsmanlarini öldürmelerini,kadin,cocuk,yasli, demeden öldürmelerini tarlalarini yagmalamalarini emreder.yahudiler öldürürken büyük bir ibadet yapiyormuscasina zevk duyarlar.hic bir dinde adam öldürmek iyi degildir bu sadece yahudilik icin gecerli degildir.

Bu yazi burdaki konu basligi ile uymadi ama yazmak ihtiyaci duydum.ayrica siz burda tartismiyorsunuz ki ben hic fikir mücadelesi görmedim,sizler sadece birbirinize hakaret ediyorsunuz yada egonuzu tatmin ediyorsunuz.ben hakliyim mücadelesi vermek yerine neden dogruyu bulmak ve yanlislari terk etmek icin ugrasmiyoruz?
peki ben bunun ilk basamagini yapayim soruyorum size;bir insan neden Allaha inanir yada bir insan neden allaha inanmayip ateist olur?

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Siz yapınca ders vermiş oluyorsunuz, biz yapınca arsız oluyoruz.

Biraz daha sağlam argümanlara sahip olsanız da daha zevkli tartışıp bu salak saçma atışmalarda boğulmasak ne güzel olurdu.

@neydiyaaunuttum, koş bak bakalım 'argüman' ne demekmiş? Senin eğitimin de aradan çıkmış olsun. :)
yeni yeni kelimeler öğrenmiş burda cümle içinde kullanıyo aferiin sanaaa alkııışşş
sizin sağlam argüman dediğiniz sizin söylediklerinize aa evet olabilir demek oluyo oda bizde yok

kocabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allaha inanmak için milyonlarca sebep var.gökyüzüne bak yeryüzüne bak heryerde Allahın eserleri var,bunlar Allaha inanmak için yeterli.Hiç bir varlık canlı ve cansız kendiliğinden oluşamaz, bilim etki olmadan tepki olmayacağını söyler.Bu kadar varlığı yoktan vareden bi güç olduğu aşikar.Bu inanmaya yeterde artar bile.

Ateistlerin ise bu varolma sürecini açıklayan tek bir gerçekçi yaklaşımı yoktur,Bilim yaratılış gerçeğini kabul ediyorken,ateistliğin inanılası noktası nedir bunu çok merak ediyorum.Bi ateist bu varoluşu nasıl açıklıyor bu öğrenmek istediğim tek şey.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dünya hayatı bir sınav yeridir !
Bu sınavdan Allahın Diledikleri Cennete, Gözünü ve Kalbini mühürleyip imana kapatanları ise Cehennemse Koyucaktır. Bunu hepimiz Biliriz.
Hz.Muhammed(s.a.v.) ilk doğumunda bile yanındaki kişilere mucizelerle gelmiştir.

- Anadan sünnetli ve göbeği kesik olarak doğdu.
- Peygamberimiz doğarken, çocukların yere düştükleri gibi düşmeyip ellerini, yere dayamış başını semaya kaldırmış olarak doğdu
-
Peygamberimiz doğduğu zaman, bir yıldız doğmuş ve bilginler, bu yıldızın doğduğu gece, Ahmed doğmuştur dediler
-
Bir çok Yahudi alimi Tevrat'tan inceleme ile peygamberimizin bu gecede doğduğunu yakınlarına bildirmişlerdir.
-
Peygamberimiz doğduğu gece Kisra'nin sarayından on dört şerefe yıkıldı
-
İranlıların, bin yıldan beri hiç sönmeden yanan Atesgedeleri sönüverdi
-
Save Gölünün suyu çekildi
-
Sema ve Vadisini su bastı.
- Iran Sahi, Arapların, ülkesini istila edeceğini rüyasında gördü, ve telaşa düştü.
- Ayrıca melekler tarafından yıkanmış ve sırtına peygamberlik mührü vurulmuştu

Bunlar ve daha fazlası sadece HZ. Muhammed(s.a.v.) 'ın doğumunda gerçekleşen mucizelerdir.Bunlara sadece Hz. Muhammed(s.a.v.) 'ın getirdiği Müslümanlığa inanlar inanır. Allah inanmayanlar veya başka bir dine mensup olan kişiler bunları sadece bizlerin uydurmaları olarak görür. Oysa Hz. Muhammed(s.a.v.) bir gruba veya kabileye değil bütün insanlığa,cinlere, hak dini olarak ve son peygamber olarak gönderilmiştir. Allah(c.c.) ile yaşıyor iken Kalbi atarken Ruhu içinde ve Kanı damarlarında dolaşıyorken Konuşan ilk ve son insandır. Ölürken Azrail ölüm meleğinin izin istiyerek yanına girmesine ve yine Hz. Muhammed 'in kendi isteği ile canını verip vermiyeceğini sorması ve istememesi halinde canını almayacağı tek insan olması ve bunun son kez yaşanması ve bunu Hz. Muhammed(s.a.v.) ın yaşaması.

- 40 yaşlarına doğru Hz. Peygamber (s.a.v.)'in kalbinde de bir yalnızlık sevgisi belirdi. O da Hira (Nûr) Dağında bir mağaraya çekilip, günlerce orada kalıyor, Cenâb-ı Hakk'ın sonsuz kudret ve azametini düşünerek O'na ibâdet ediyordu. Giderken azığını da berâberinde götürüyor, bitince evine dönüyor, sonra tekrar gidiyordu. Böylece Cenâb-ı Hakk, O'nu büyük vazifesine hazırlıyordu. Zaman zaman "Sen Allah elçisisin..." diye kulağına sesler geliyor, fakat etrafta hiç bir şey göremiyordu.

Hz. Muhammed (s.a.v.)'e ilâhi vahyin başlangıcı, sâdık rüyâlar şeklinde oldu. Gördüğü her rüya, olduğu gibi çıkıyordu. Bu hâl, altı ay kadar devam etti.

610 yılı Ramazan ayının Kadir Gecesinde, ridâsına bürünüp Hira'daki mağarada düşünmeye dalmış olduğu bir sırada, bir sesin kendisini ismi ile çağırmakta olduğunu duydu. Başını kaldırıp etrafına baktı; kimseyi göremedi. Bu sırada her tarafı ansızın bir nûr kaplamıştı; dayanamayıp bayıldı. Kendisine geldiğinde karşısında vahiy meleği Cebrâil'i gördü. Melek O'na:

-"Oku" Dedi. Hz. Muhammed (s.a.v.) a"

Kuran inanlar için bir uyarıcı ve o güzel günün geleceğini inanmıyanlar için bir korkutucu günün, cehennemin geleceğinin haberliyicisi olarak gönderilmiştir.

Kuran-ı Kerim kendi içinde (Allah(c.c.)' ın dedikleri) kendisini kanıtlıyordur.

Bir ayet

" Siz isterseniz bütün akıllılarınız Toplanın hatta ve hatta cinleride çağırın şayet bunun gibi bir kitap yazamassınız" diyor. Burdan o zamanda gönderilmiş(cahiliyet donemi) Okuma yazma bilmiyen Sadece erkek çocuklara onem verilen kız çocuklarının diri diri gomulen Putlara tapanların olduğu bir zamanda gönderilin bir kitap. Hatta Hz. Muhammed(s.a.v.) ' a ilk vahiy geldiğinde kendisinin dahi okuma yazma bilmediği ve 40 yaşında olması bu sizin gözünüzü korkutmazmı(İnanmıyan herkes içindir) Yukarıda belirttiğim söz bugun içinde geçerlidir. Yine insanların en akıllıları toplansa yine öyle bir kitap yazamaz. Bilim Allah(c.c.)' ı kanıtlar. Bilim bile Allah(c.c.)' ı kanıtlarken siz nasıl kanıtlayamıyorsunuz. Günümüz teknolojisi var araştırın.

Kiyamet günü geldiğinde ve insanlar tekrar diriltildiğinde amel defterleri açıldığında ve Allah(c.c.) 'a hesap vericeğiniz zaman her her vücüt parçanız aleyhinize şahitlik edeceği zaman, kafanızı kaldıramayıp, birbirinizi suçlayarak cehenneme gireceksiniz. Bu benim sözüm değil Kuran-ı Kerimde yazan ayetlerdendir.

Evet inanmıyanlar için Hayat, Yaşam tarzı, Felsefesi önemlidir ve buna değer verirler. Çünkü siz dünya hayatını seçenlerdensiniz. Siz dünya hayatını seçenlere en iyileri verilir daha çok günah işleyesiniz diye. Ve kıyamet günü geldiğinde en acı azabı çekeseniz diye.

Peygamber Efendimiz' e Peygamberlik gelmeden önce hiç bir şekilde kötü bir şey yapmayıp her zaman adaletli, dürüst, merhametli vb. olmuştur. Onun bu iyi ahlaki her insan örnek olmalıdır.

Genelde bütün savaşlar dinler yüzünden çıkmıştır. Evet ama bunları çıkaranlar Müslüman toplum değil aksine kafir Topluluklarıdır. Allah(c.c.) Kuran-ı Kerimde "Allah yolunda savaşmaktan çekinmeyin" diyor. Müslümanlar her zaman Allah(c.c.) Yolunda savaşmıştırlar ve her zaman kendi hakları, guruları için savaşmıştırlar.

Umarım Tövbe eder Allah yolunda Hayırlı işler işleyenlerden olursunuz.

Biraz uzun oldu.. Kesinlikle kişisel bir yazı değildir. Yazdıklarım Kuran-ı Kerimden alıntıdır ben sadece yazım şeklini kendime uyarladım inanmassanız Kuran-ı Kerim i okuyunuz.

Herkesin inancı kendinedir. Biz böyle deriz sin inanmassınız Sizin görüşünüz le bizim görüşümüz aynı olmayabilir. Biz inanlara göre o gün geldiğinde umarım Allah yolunda olmuş olanlardan olursunuz. (Hiç bir şekilde kişisel bir şey değildir. Kendi görüşümdür. Aşağılaycı bir yazı yazmak amacım değildir. Sonuçta herkesin İnancı Kendine)

muharrem poyraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ateistlerin ise bu varolma sürecini açıklayan tek bir gerçekçi yaklaşımı yoktur,Bilim yaratılış gerçeğini kabul ediyorken,ateistliğin inanılası noktası nedir bunu çok merak ediyorum.Bi ateist bu varoluşu nasıl açıklıyor bu öğrenmek istediğim tek şey.[/quote]

evet bence de dogru söylüyorsun.dünyada gercek ateist yoktur,taklidi ateistler vardir.hakiki ateist;allahin olmadigina dair bir delili olup iste bundan dolayi allaha inanmiyorum diyen ateisttir.allahin olmadigina dair en ufak bir delil hatta delil sayilabilecek bir tez bile yoktur.dünyada bütün ateistler allahin olmadigina dair yillardir bir delil ariyorlar ama bulamiyorlar.hatta bazilari artik bakmis ki delil yok iman etmek zorunda kalmislar buna örnek ise türkiyedeki ateistlerin fikir babasi olan ROGER GRAUDY 82 yasinda müslüman olmustur.en son demiski bunca yil allahin olmadigina dair en kücük bir delil aradim ama maalesef bulamadim.ne yazikki allah var demistir.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadasim yaniliyorsun simdiki tevratta yahudilerin düsmanlarini öldürmelerini,kadin,cocuk,yasli, demeden öldürmelerini tarlalarini yagmalamalarini emreder.yahudiler öldürürken büyük bir ibadet yapiyormuscasina zevk duyarlar.hic bir dinde adam öldürmek iyi degildir bu sadece yahudilik icin gecerli degildir.

Bu yazi burdaki konu basligi ile uymadi ama yazmak ihtiyaci duydum.ayrica siz burda tartismiyorsunuz ki ben hic fikir mücadelesi görmedim,sizler sadece birbirinize hakaret ediyorsunuz yada egonuzu tatmin ediyorsunuz.ben hakliyim mücadelesi vermek yerine neden dogruyu bulmak ve yanlislari terk etmek icin ugrasmiyoruz?
peki ben bunun ilk basamagini yapayim soruyorum size;bir insan neden Allaha inanir yada bir insan neden allaha inanmayip ateist olur?

Öncelikle şunu belirtiyim, Kuran-ı Kerim dışında inen bütün kitaplar kişilerin, ülkelerin, kiliselerin veya ibadet habelerin kendi çıkarlarına göre değiştirilmiştir. Kuran-ı Kerim dışında dedim çünkü Allah(c.c.) "Biz onu(Kuran-ı Kerim) Kıyamet kopana dek her türlü şeye karşı koruyacağız" der.

Gelelim sorunuza : Bu soruya şöyle diyeyim bu biraz kaderdir biraz değildir. Allah(c.c.) İnsanların bazılarına gerçekten iman Bazılarına da kafir olarak yaşttırır. Ama dünya hayatı bir sınav yeri olduğu için gerçekn iman edenler için kötü yollara düşürtme gibi bir sınav olur. Kaybederse kafir olur yok uymassa iyilerden olur. Gelelim kafirlere onlar ise hayatı kendilerine göre güzel yaşarlar ama onlarada iman etmeleri için şans tanınıyor ve bunun için sınava tabi tutuluyor geçerlerse iyi geçmezlerse o durumundan daha kötü oluyorlardır. Allah(c.c.) Kuran-ı Kerimde (okuyanlar bilir) Biz onların gözlerini ve kalplerini mühürledik ve perde çektik der burda inanmyanları kasteder. Kuran-ı Kerimde yazdığı gibi Dünya hayatı bir sınav yeridir. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ateist mi
Benim matematik öğretmenim ateist ti ,
kötü bir şey ya hiç bir ibadet , şükür yok

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ateist mi
Benim matematik öğretmenim ateist ti ,
kötü bir şey ya hiç bir ibadet , şükür yok
Kötü değil düşünürsen,
Eğitiminde pay sahibi olmuş. :D
Yanlış anlaşılmasın..
Her insanın bir diğerinden öğrenebileceği iyi/kötü bir şey mutlaka vardır. ;)

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu belirtiyim, Kuran-ı Kerim dışında inen bütün kitaplar kişilerin, ülkelerin, kiliselerin veya ibadet habelerin kendi çıkarlarına göre değiştirilmiştir. Kuran-ı Kerim dışında dedim çünkü Allah(c.c.) "Biz onu(Kuran-ı Kerim) Kıyamet kopana dek her türlü şeye karşı koruyacağız" der.

o zaman sana veya cevaplayabilecek herhangi birine süper bi soru:
allah kuranı kerimi her türlü şeye karşı koruyabiliyor da neden zamanında tevrat, zebur ve incilin değişmesini engelleyememiştir?

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
allah kuranı kerimi her türlü şeye karşı koruyabiliyor da neden zamanında tevrat, zebur ve incilin değişmesini engelleyememiştir?

Sana cevap!
Allah (C.C) gönderdiği peygamberlerini yine o Peygamberler tarafından amaçlarına tam olarak ulaşamadıkları için göndermiştir, sonuçta Peygamberler seçilmiş olsalarda yahudiler yanlarında hz. Musa olmasına rağmen inkar edenlerdendi vb. buna en son olarak seçilen hak dini ise İslamdır ve bundan sonra değiştirelemeyeceğini zaten ayetler ile belirtmiştir ve öylede olmuştur.

Allah (C.C) hiç bir şeyi değiştirmek için çaba göstermez bize sunduğu doğru ve yanlış vardır kendi hür irademizle sınanmaktayız, eğer böyle olmasaydı Cennet ve Cehennemi yaratmazdı, sonuçta bizlere doğru yol gösterilir ama tercih hakkı bizimdir, siz tercihinizi öyle kullandınız bizlerde böyle, ayrıca her iki taraf içinde mükafatını Allah bilir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ben herhangi biri grubundan:
En basit cevabı verecek olursak;
İslam son hak din ve Peygamberimiz (a.s.m.) son Peygamber (ahirzaman peygamberi) dir.
İslam dini ve Kur'an-ı Kerim önceki gelen kitapların ve dinlerin aksine bütün insanlara ve cinlere kıyamete kadar inanıp amel etmek üzere bakidir. Başka din geçerli ve makbul değildir.
Tevrat, Zebur ve İncil ise belli bir topluluğa/kavme gönderilen mukaddes kitaplardır. Asıllarına, indikleri orjinal hallerine iman ederiz.
Fakat imtihanın bir gereği olarak insanların yoldan çıkması ve adı geçen kitapların tahrif edilmesi vuku bulmuştur.
Kur'an-ı Kerim hakkında Allah (c.c.) tarafından kıyamete kadar korunacağı hakkındaki ayeti önceki kitaplara da şamil etmek ve (haşa) Yüce Rabbimizi acizlik ile (haşa) sıfatlandırmak akıl kârı değildir. Vesselam.
Alıntı değildir.

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ben ateist değilim, agnostik im ama olan aynı bu dediklerin gibi olacak. tek bir hayatımız var ve onu iyi değerlendirmek lazım. bu yönüyle baktığın zaman ateistler ve agnostikler hayata önem verirler, çünkü kutsal olan tek şey yaşamdır onlar için.
sen inançsızların herhangi bir dine inananlara göre çok çok az suç işlediklerini biliyor musun? hapishanelerde inançsızların diğerlerine göre neredeyse yok denecek kadar az olduğunu biliyor musun? çünkü inanmayanlar için yaşam her şeyden önemlidir, kutsaldır.

tarihe bakarsan dünyadaki birçok savaşın dinler yüzünden çıktığını da göreceksiniz...
Hz Ali r.a bir ataist namaz kılarken gelmiş bunları boşa kılıyorsun öldükten sonra hayat hiç olur mu demiş.Hz.Ali r.a peki demiş senin inandığın gibiyse ben en fazla günde 1 saat kaybettim demiş.Ya benim inandığım gibiyse o zmn sen ne yapacaksın.
Bilimde hergün islam diyor tatlı su ile tuzlu su karışmıyor diye islam 1000 yıl önce söyledi şimdi bulundu.Efendimiz tüm sularıda taradımıda söyledi.Şeytana uymayın Arkadaşlar.Arkadaşımızın biride bizim uyarmamız gerekir demiş.Tamamen haklı Resul-u Ekrem efendimiz amcası Ebu cehil-e yaklaşık 300 sefer gitmiştir.En sonunda Ebu cehil yarın eğer mahşer günü olursa rabbine beni uyardı diyeceğim artık gelme dedikten sonra gitmeyi kesmiş.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Helitron´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah Kuran-ı Kerim'i her türlü degiştirmeye karşı koruyabiliyor da neden zamanında tevrat, zebur ve incilin değişmesini engelleyememiştir?

Diger 3'u Peygamberleri zamaninda kitap haline gelmemistir sayin arkadasim bu konuda diger basliklardada yazdim ama hep bu iddiayi kullanmayin artik.
Sadece Kur'an-i Kerim indirilen Peygamberi tarafindan tamamlanmistir.
Bu kitaplarin ozu Kur'an-i Kerim'de aynen bulundugu icin bozulmamistir, merakiniz var ise okuyunuz.
Hak din ve Tek din Islam'dir diger dinlerin ve kitaplarin hukmu kalkmistir.
Her insan Islam'a talip olmakla yukumludur, ha bunu yapar yapmaz o kendi sorunu.
Zaten 4 defa kitap inmesinin sebebi 3'unun degistirilmesidir, bu son kitap Peygamberinin sagliginda tamamlanmistir, daha o vefat etmeden sayisiz hafiz tarafindan ezberlenmistir ve sahifeler halinde yazilmistirki buna mushaf denir.
Hz. Osman tarafindan cilt olarak derlenmistir.
Tevrat, HZ. Musa'ya tabletlere yazdirilmis, Hz. Harun tarafindan tekrar derlenmis daha sonra kitap haline getirilmistir.
Incil,
Hz. Isa'ya gelen vahiylerin ondan sonra havarileri tarafindan toparlanmistir lakin bir cok anlasmazlik olmus binlerce incil dogmus en son Iznik konsilinde 4 kitap halinde kabul edilmistir.
Matta, Markos, Luka, Yuhanna.

Umarim yeterli olmustur, daha fazlasini kendinizde arastirabilirsiniz.
Aklima gelmisken size bir dip not daha sunayim.
Diger 3 kitapta israilogullari kavmine gelmistir, Hatta milletler tarihinde en cok yahudilere peygamber gelmistir.

Saygilarimla,

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Helitron´isimli üyeden Alıntı
Kader imandandır ilk yaratılan ruh Resul-u ekrem efendimizin ruhudur.Ve rabbim onun dünyaya gelerek tüm dünyaya tebliğ şerefiyle şereflendirmiştir.Resul-u Ekrem efendimizden önceki peygamberler belirli bir millete ve coğrafya için gönderilmiştir ama efendimizden sonra tek din islamdır.Kitaplar niye bozuluyor diyosanız incili tevratı ezberleyen bir kişi gördünüz mü ama bizim hafızlarımız var.RAbbim gaybı biliyor ve en sevgilisini dünyaya göndermek için zemin hazırlıyor tüm kitaplar korunsaydı.Kitaplara ne gerek kalırdı direk cennete koyardı.Rabbim ruhu yarattığı anda cennetlik mi cehennemlik mi olduğunu kendisine iman edip etmeyeceğini biliyor.Ama direk cehenneme gönderse rabbim o kul beni imtihan etseydin ben iman ederdim demiyecek mi.Rabbim bu hayatı verdi bizim söz söyleyecek bir şey bırakmadı.İslama inanmayanı anlarım ama Allah'a inanmayana inanamıyorum.
Ebu hanifenin ataistlerle münkaşası
Ebu Hanife (r.a.) onunla birlikte münazaranın akdedileceği camiye gider. Ateist minbere çıkar ve tartışacağı kişiyi ister. Çocuk olduğu halde karşısına Ebu Hanife çıkar. Ateist yaşına bakarak onu küçük görür. Ebu Hanife: “Yaşla insanları kıymetlendirmeyi bırak da ne söyleyeceksen onu söyle.”der. Ateist Ebu Hanife’nin cesareti karşısında dona kalır. Belli bir zaman geçtikten sonra kendini toparlar ve Ebu Hanife’ye: “Başı ve sonu olmayan bir şeyin mevcudiyeti nasıl mümkün olur?” diye sorar. Ebu Hanife: - Sayı sistemini bilir misin?
- Evet.
- O halde söyle bakalım “bir” sayısından önce ne vardır?
- O ilktir ondan önce sayı olmaz.
- Mecazi manada “bir” olan sayıdan önce bir şey olmaz da gerçek anlamda “bir” olan Allah Tela’dan önce nasıl bir şey olur?!
Ateist bu cevaba karşılık veremeyince yeni bir meseleye geçer ve Ebu Hanife’ye;
“Hiçbir şeyin yönlerden hali olmadığını, bu durumda –haşa- (Allah Teala’nın da bir yönünün olması gerektiğini) Onun (c.c.) görünüşünün hangi yöne doğru olduğunu” sorar. Ebu Hanife (r.a.):
- Lambayı yaktığında ışığı hangi yöne doğrudur.
- Işığı alma noktasında bütün yönler eşittir.
- Mecazi ışığın durumu bu ise, göklerin ve yerlerin ebedi ve daimi nuru Allah Teala nasıl olur? Onun yönlerden münezzeh olması evleviyetle gereklidir.
Ateist bu cevaba da karşılık veremez ve yeni bir bahis açar. Ebu Hanife’ye hitaben şöyle der: “Mevcut olan her şey için bir mekan olmadır. Madem Allah vardır o halde nerededir?” Ebu Hanife ateiste karşılık verme yerine etraftakilere emredip meclise süt getirtir. Ardından da ateiste: “Bunda yağ var mı?” diye sorar. Ateist “Evet” diye karşılık verince Ebu Hanife Şöyle der:
- Yağ sütün neresindedir?
- Belli bir yerle sınırlı değildir.
- Varlığı geçici olan bir şeyin durumu böyle olursa yer ve göklerin yaratıcısı ebedi ve sonsuz olan Allah Teala’nın durumu nasıl olur?!
- O ne ile meşguldür?
- Sen bütün bu soruları minberde iken sordun. Ben de onlara cevap verdim. Şimdi sen yere in, minbere ben çıkayım.
Ateist iner ve Ebu Hanife söylediği gibi minbere çıkar. Ardında da ateistin sorusunu yanıtlar: “Minberde senin gibi yaratanı, yaratılanlara benzetenler olduğunda onu indirir; yerde de benim gibi muvahhitler olduğunda onları oraya çıkarır. ‘O her an yeni bir ilahi tasarruftadır.’[22] Dehri şaşırır; Tek kelime konuşamaz.[23]
Arkadaşlar ataist arkadaşlar ister okusun ister okumasınlar ama herşeye bir cvp vardır.Bizim bilgimizbelki kendilerini tatmin etmiyordur.Ama arasınlar araştırsınlar bir ilmi yeten vardır.Klya kaçmasınlar

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Bu sorduğunuz soru inanmamış bile olsanız hiç bir dini kitabı okumamanız demek oluyor ve sadece (Allah(c.c.) İnanmamış olanlar için) önyargılarınız ile hiç bir uğraş vermeden sadece zevklerinizin kısıtlanmasından dolayı Allah(c.c.) 'ı ve Müslümanlığı en azından diğer dinleri kabul etmiyorsunuz. Gelelim sorunuza :
- Allah evreni yok' tan var etti. Dünyayı yarattı, denegede dursun diye bir kazık olarak dağları dikti. Gökten suları indirdi ve olu toprağı dirilten bir Yaratan için bu kitapları korumamak onu güçsüzlüğünü göstermez. O kitaplar onceki yazımda da dediğim gibi Belli bir kabiliye inmiştir. Bunlar ilk ezberlendiğinde o zamanda bozulmuştu ama Kuran-ı kerim Bütün dünyaya ve bütün cinlere hak dini olarak Hz. Muhammed(s.a.v.) 'a indirilmiştir. Diğer kitapları koruyamaması gibi bir şey sözkonusu olarmaz o her şeye gücü yeten ve her şeyi bilen için bu çok kolay bir şeydir. Tevratta da İncilde de Hz.Muhammed(s.a.v.) dan onun son peygamber olucağından bahseder. İncili Hz.İsa indirdi kıyamet günü yaklaştığında gelip bütün insanları Hak dini olan Müslümanlığa Hz.Muhammed 'in yolunda gitmem(-n)iz için çağrı niçin yapıcak. Hz. İsa ya İncil inmedimi. O da bir din getirmedi mi. Evet incil diye Allah(c.c.) Tarafından gönderilen bir kitap indirdi. O bile kıyamet kopacağı zaman Müslümanlığa davet edicekken siz inanmıyorsunuz.

mustafa sahın

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dünyanın % 99'u bir kutsala inanır.:clover:
dünyanın 3/4'ü ahirete, cennet ve cehenneme inanır.:devil::)
bu kadar insan yanılıyor, siz gerçegi bulmuşsunuz.:innocent::euro:
ahirette insanlar iki kısım olur.(dünyada çok kısım olduklarına bakma)
bir kısım iyiler,bir kısım kötüler.:razz::D
iyiler cennette,kötüler cehennemde azaptadır.:icon_::sweatdrop:
şimdi düşün...:innocent:
kuvvetli bir ihtimalle ahiret vardır, o halde ben hangi kısmın içinde olurum, diye.
----------------------------------------------------
balıklama atladım, özür dileyerek...:sorry2:

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bizim bilmediğimiz ne İbn-i Sinalar, ne Farabiler var...

Sevgili Dostlar,

Farabi'nin islam dininden kovulduğunu eminim ki bilmiyorsunuzdur. Yukarıdaki alıntıyı yapan arkadaş Frabi'nin şu sözünden dolayı islamdan uzaklaştırlıdığını ve istenmeyen adam ilan edildiğini biliyor mu? şöyle demiştir:
"Akıllı, dürüst ve namuslu olan her insan aslında bir peygamberdir"

İslamda bilimle iligelen bir çok kişiyi SİMYACI diye aşağılamışlardır. Okuyun SEMERKANT kitabını görün. Ömer Hayyamın hayatını ve Hasan Bin Sabbah'ı okuyun lütfen. Tek taraflı islam fıkıhı vb. okursan tabi ki militan olursun. ama her iki yönden de okursan bilirsin....

gizli_özne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kaç gündür başlığa bakıp bakıp wazgeçiorm
Allah'ın varlığını ispatlamak gücümüz dışında olduğundan, insanoğlu hep gücünün dahilinde bişiler yapmaya çalışıyor.. Yalanlamak kolaydır... Allah yok demek bile onun varlığını önce kabul etmeyi gerektirir.. Çünkü zaten var olmadığına inandığınız bir şeye yok diyemezsiniz.. İslam mı, hristiyanlık mı, musevilik mi? Ateizm mi?
Son şık'a girmek en kolayıdır.. Yapmak zorunda olduğun bir şey yoktur çocukça reddetmekten başka.. Ama ilk üçü zordur.. Hangisine gireceğine karar vermeden önce Allah (C.C)'ü bulmak zorundasın.
şunu diyorum. Allahı Mantık ya da bilimle bulamazsınız çünki mantığıda bilimide hep onun tersine yorumlarsınız bir kere olsun onun yolunda yorumlayın neden bu Allah tutkusu insanlarda var anlarsınız...

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
helitron ve arkadaşları siz şüphesiz büyük bir *********** ve şeytanın şerrinden ALLAH'a sığınırım şüphesiz ALLAH nurunu tamamlaycaktır selam ve dua ile.

hakaret diye nitlenen cümlelerimin küfür olmadığını belirtmek isterim yanlış anlaşılmalar olmasın lütfen.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dünyanın % 99'u bir kutsala inanır.:clover:
dünyanın 3/4'ü ahirete, cennet ve cehenneme inanır.:devil::)
bu kadar insan yanılıyor, siz gerçegi bulmuşsunuz.:innocent::euro:
ahirette insanlar iki kısım olur.(dünyada çok kısım olduklarına bakma)
bir kısım iyiler,bir kısım kötüler.:razz::D
iyiler cennette,kötüler cehennemde azaptadır.:icon_::sweatdrop:
şimdi düşün...:innocent:
kuvvetli bir ihtimalle ahiret vardır, o halde ben hangi kısmın içinde olurum, diye.
----------------------------------------------------
balıklama atladım, özür dileyerek...:sorry2:

yine aynı örnekleri verdirtip duruyorsunuz, başa dönüyoruz her seferinde...
bir zamanlar dünyanın tamamı dünyanın yuvarlak olmadığına da inanıyordu!!!
herkes inanıyor diye doğru olmak zorunda deği!!!

bu kadar yaygın inanış nasıl ortaya çıktı bunu biraz açıklamaya çalışayım size...
eski çağlardan beri insanlar diğer hayvanlar gibi doğada yaşadıkları için onları haliyle korku sarıyordu her canlı gibi...
bu korkularından dolayı kendilerinden üstün gördükleri her şeyden korkuyorlardı, önceleri ateşe taptılar, ama ateşi yönetebilmeyi öğrendikleri zaman ondan üstün olduklarını gördükleri için tapınma ihtiyaçları kalmadı, daha sonra tepelerinde bulunan ne olduğunu bilemedikleri güneş ve aya taptılar, onların da ne olduğunuöğrendiklerinde tapınmalarının gereksiz olduğunu gördüler, terkettiler... ne bileyim bunun gibi putlara tapan insanlar oldu, yunan tanrıları var herkül falan filan...
çağlar boyunca insanlar sürekli birşeylere taptı inandı, haliyle bu inanma olayı da genlerine işledi...
günümüze kadar geldiğinde ise bakıyoruz teknoloji gelişmiş, ateşin güneşin ayın neler olduğu "bilim sayesinde" ortaya çıkmıştır. e ama insanın genine işlemiş bi kere tapınacağı bir şeyler olmalıydı. en son bilemediğimiz ne kaldı? neye tapınsalar bilim ortaya çıkarıyor, öyle bir şeye inanmalı ki bilim bile bulmakta zorlanmalı hatta hiç ispat edememeli!!! o da günümüz yüce tanrısı allah oluyor, her şeyi sonsuz, her şeye kadir, başlangıcı sonu nereye el atarsanız atın sonsuz...
tüm canlılar evrim geçirmemiştir sadece, dinler de aynı şekilde evrim geçirmiştir... bunu görmezden gelemezsiniz
(not: burda evrim tartışmasına girmeyelim tekrar gözünüzü seveyim, benzerlik olduğu için örnek olarak verdim sadece)

senin hakkında bilgi sahibi olmak için ayrıca bi üniversite bitirmeye gerek yok ama merak ediyosan söyllim ünv.mezunuyum
bukadar sinirlenmen senin artık sıkıştığını gösterir sende bi kavanoz içindesin kendini kapamışın bi kavanoza öteki tarafı göremiyosun ayrıca bhsettiğin o aaraştırmayı kim kimlerin üzerinde yapmı merak ediyorum bana soran olmadı şahsen onlarıda yapanlarda ortaya atanlarda senin gibi misyonerler
bazı gercekler vardırki bunların ispata ihtiyacı yoktur inaç gibi
bunlar görülmez elle tutulmaz

araştırmayı yaparken sana sormamış olmaları yüksek ihtimal çünkü araştırmayı hapse giren insanlar üzerinde gerçekleştirmişler...
yani büyük ihtimalle suç işledikleri kanıtlanmış kimseler (suçsuz yatanlar da olduğunu varsayarsak)...
ben dediğim gibi misyoner değilim, herşeyimi bu ülkenin gelişimi için adamış birisiyim...ayrıca benim bildiğim kadarıyla misyonerlik bir dini yaymaya yönelik olan bir icraattir, ben herhangi bir dini yaymaya çalışmıyorum ki...

neden zoruna gidiyoki sizde açıyosunuz gelip gelip karıştırıp karıştırıp gidiyosunuz
ayrıca sen bilinmezci değilmiydin sananne ateistlerden savunmak sanamı kaldı
demekki aranızda bi fark yok hepnizin amacı aynı
hem zaten inaçsız biri olarak ve elinden geldiği kadar nefesinizin yettiği kadar allah ı ve peygamberini gönderdiği yüce dini inakar etmiyomusunuz neden kışkırdın anlamadım
sen zaten ateistsin allah ile işin yokki sen kendi kendine yatiyosun yokluğunu savunduğun inaçlar hakkında neden konusuyosun boşwer gitsin:mrgreen::sweatdrop:

evet bilinmezciyim
aramızdaki fark şu: ateistler tanrının var olmadığını söyler, bilinmezciler tanrının var olup olmadığının bilinemeyeceğini söylerler, panteistler de her şeyin bir bütün olduğunu, herkesin bu bütünün bir parçası olduğunu söylerler...
ama ateistlerle cephelerimiz aynı... şöyle ki dinler bir yanda ateistler, panteistler, agnostikler diğer yanda... (bu ayrımı içimden gelerek yapmıyorum ama neden savunduğumu sormuşsunuz açıklayıcı olması açısından)
ha bir de satanistler var, onlar da heralde sizin cephenizdedir çünkü şeytanın varlığını kabul etmek demek tanrının varlığını da kabul etmektir...

phoenix86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bisi sormak istiorum.Allahin sifatlarindan olan : Vücûd: Allah in var olması demektir. Onun varlığı kendindendir, var olması kendi zâtının varlığı gereğidir. Diğer varlıklar gibi kendisini var edecek bir başkasına ihtiyacı yoktur. Zaten başkasına muhtaç olan ilâh olamaz. İlim: Allah in her şeyi bilmesi demektir. Evrendeki hiçbir şey Onun bilgisinin dışında değildir. Allah in ilmi her şeyi kuşatmıştır. Onun ilmi ezelîdir, sınırsızdır, hiçbir şey Onun ilminin dışında meydana gelmez. İnsanların ilmi ise, sonradan kazanılan, belli ve sınırlı bir ilimdir. " Görüleni de görülmeyeni de bilen, yücelerin yücesi olan Allah a göre, aranızdan sözü gizleyen ile açığa vuran ve geceye bürünerek ( gecenin karanlığına ) gizlenip gündüz ortaya çıkan arasında fark yoktur. İçinizde olanı gizleseniz de açıklasanız da Allah onu bilir. Göklerde olanları da yerde olanları da bilir. Allah in her şeye gücü yeter. İrade: Allah in dilemesi, istemesi demektir. Allah, dilediği gibi hükmeder, istediğini yapar ve bunları yerine getirmek için hiçbir şeye muhtaç değildir. Hür serbest olarak dilediğini yapar, dilediğini yapmaz. Evrendeki her şey Onun bu sıfatı ile yaratılmakta ve meydana gelmektedir. Anlamlari bu sekildedir hic suphesiz buna karsi cikicak kimse yoktur umarim.Sıfatlarını ozetlersek:Allah herseyi onceden bilen ve goren,herseye gucu yeten ama hic birseye ihtiyac duymayandir. Neyse bende bunlara dayanarak sunu sormak istiyorum: Insanoglunun yaratılmasındaki amac neydi ? Hic birseye ihtiyacı olmayan Allah niye onceden neye inanicagini bildigi;ateist mi musluman mi hristiyan mı olucagini daha o kisi dogmadan once bildigi bi varligi yarattiki ? Benim ateist olucagimi biliodu suphesiz yada ilerde bu sekilde bi inancsizligi secicegimi yada belki ilerde dogru yolu bulabilcegimi yada bulamayacagımı.Herseyi bilmesine ragmen ben niye yaratildim sadece O 'na secde etmek icin mi yaratildim ama O'nun buna ihtiyaci varmiydi ki? Ya da onun gucunu bize bakarak yarattigi varligi gorebilmesi icin ondan zevk alabilmesi icin mi yaratildim ? Onceden, biz daha dusunmeden once ne dusuncegimizi bildigi,adim atmadan once yonumuzu bildigi insanoglunu dunya uzerinde izlemek icin mi yaratti ? Ama insanogluna ait bu duygulari onunla da bagdastiramiyoruz.Kuran'da oyle yapamiycamiz soylendigi icin yani benim bunda bi amac aramama bile izin yok.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
helitron senin en büyük sorunun bence her soruya verecek bir cevebının olduğunu düşünmen bir satanist ile müslümanı karşılaştırman çok saçma bence satanistler ALLAH'ı inkar ettiklerin için şeytana taparlar haşa varlığını redederler cümlelerinde yine çelişki var ateistler, panteistler, agnostikler diğer yanda... (bu ayrımı içimden gelerek yapmıyorum ama neden savunduğumu sormuşsunuz açıklayıcı olması açısından)demişsin her şeyin bir bütün olduğundan bahsetmişsin bütün derken neyi kassettin anlamadım ama insanları hayvanları bitkileri anlatıyorsan eğer aç Kuran-ı kerimi oku bunların arasındaki bağı sana en güzel o açıklar nasıl mı?bir şeyi sana en iyi yaratıcısı anlatır evrim evrimm diyorsun sana daha öncede sordum bu saçmalık neden insanda son bulmuştur bir maymunda veya başka hayvanlarda tecelli etmemiştir milyon yıllık insan iskletleri bulunmuştur onlar niye evrim geçirmemiştir acaba Rabbimizin bize bildirdiği gibi biz sizleri bir kadından ve erkekten yarattık demiştir çok merak ediyorum eğer evrim olmuş olsaydı neden üçüncü bir cinsiyetin varlığı söz konusu olmamıştır.

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanırım Helitronun Bir psikolağa görünmesi lazım artık ne dediklerini kendisi bile düşünmüyordur sanırım.

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir-kaç Soru:
Allah herşeyi biliyorsa herşeyi anlıyor da demektir:
1- Peki neden ezan Türkçe okunmaz?
2-Süreler türkçe okunmaz? Neden Arapça?
3-Namaz ilk zamanlarda 5 rekattan daha fazla emredilmişti. İnsanlar işlerini güçlerini bırakıp namaz kılmak zorunda kalıyordular.Muhammed miraca çıkarak olayı anlattı. 5 vakite indirldi. Allah herşeyi biliyorsa neden bunu baştan hesaplamadı?
4-Kur'an da derki dünyanının sonu İSRAFİL'İN sur düdüğünden çıkan sesle yok olacak. Bunu da çölde devesini sulayan bir bedevi duyacak. Petrol zengini tembel Arab'ın hepsi mercedese biniyor. Deve mi kaldı?
5-Bir insanı ateşe atmak da buza atmakta aynı acıyı verdirir. Kur'anda cehennemi hep ateşli ve katranların kaynadığı yer olarak gösterir. Ama hiç buzdan bahsetmez. Çünkü Arap buzu bilmez. Acaba kur'an yöresel midir?
6-Madem ki Allah bir Kur'an da bir o zaman bu kadar TARİKAT neden var?
7-Tarikatların her birinin dine bakış açıları neden bu kadar farklı?
8-Arap ülkelerinin bile tümünde olmayan cami sayısı kadar İstanbul'da cami var. Okullar neden camiden az?
9-Afrika'ya giden miyonerler için Afrikalı bir lider şöyle demişti. "Onlar geldiğinde incil onların elinde topraklarımız bizim elimizdeydi. Onlar geldikten sonra topraklarımız onların elinde incil bizim elimizdeydi" Sizce biz de uyumuyor muyuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...