Ateist misiniz? Bırakın tanrıyı gitsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pafter arkadaşım
"agnostikler sözünde durmasını bilmiyorlarmı? bu aşağıdaki mesaj akşam sizin tarafınızdan yazılmadımı?" bu yazıyı o başlık için yazdım, o başlıkta bakarsan başka yorumumu göremeyeceksin,
bu başlıkta da direkt soruyor ateist misiniz diye? cevap yazıyoruz...
inanmayanlarda vicdan herkesten çok var merak etme sen, çalma soygun gibi şeyler yapmıyolar merak etme, kendi hallerinde takılıyorlar, bırakın da rahatça takılsınlar... sana araştırması var diyorum, en az suç oranı inançsızlarda diye...
sen bana ırakta emerikan askerini yakalayıp kafasını kesen dindar ViCDAN SAHiBi insanlardan hiç bahsetmiyorsun...
amerikalıları savunan biri de değilim ayrıca, herkes kadar ben de amerikalılardan nefret ediyorum, sadece uç bir örnek olsun diye yazıyorum, yani düşman da olsa böyle bir muamele yapılmaz insana...

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
sana araştırması var diyorum, en az suç oranı inançsızlarda diye...
sen bana ırakta emerikan askerini yakalayıp kafasını kesen dindar ViCDAN SAHiBi insanlardan hiç bahsetmiyorsun...
amerikalıları savunan biri de değilim ayrıca, herkes kadar ben de amerikalılardan nefret ediyorum, sadece uç bir örnek olsun diye yazıyorum, yani düşman da olsa böyle bir muamele yapılmaz insana...

Peki düşman olsa böyle yapmaz diyorsunuzda, kafa kesmek Allah inancından kaynaklanmıyor bunu biliyormusunuz? neden kaynaklanıyor peki? söyleyim hemen.

Sen taa amerikalardan gel, petrol için iftira at, topraklarını işgal et, iktidarını as, kadınlarına kızlarına tecavüz et, çocukları anasız babasız bırak, ee geriye yapacak ne kalıyor bu insanlara, yani rakı sofrasımı hazırlayacaklardı.

Bu insanların uyududan takip sistemleri, görünmeyen uçakları, tankları, son teknoloji makineli silahları yok tabi.

Araştırmada nedir oda belli değil kimin yaptığı belli değil, araştırma dediğinde pekala yanlı yapılabilir ama gerçekleri bizler görüyoruz çok şükür.

Az önce verdiğim pkk videosunda inanmayan insanların halleri ortada ve yaptıklarıda bir okadar ortada, bu insanlar sadece bizlere değil kendi insanlarınada zarar veriyorlar kazanan kim oluyor peki, onuda söyleyim, yahudiler, hıristyanlar, islam ve Türk düşmanları kazanıyor, bizse kendi içimizde kendimizi yok ediyoruz akla bak.

Bu yukarıda bahsettiğim toplumlar dinlerini yaymak için misyonerler ile tüm dünyaya yayılıyorlar e doğal olarak inanmayan insanlarda bu insanlara hizmet etmiş oluyorlar farkında olmadan.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki düşman olsa böyle yapmaz diyorsunuzda, kafa kesmek Allah inancından kaynaklanmıyor bunu biliyormusunuz? neden kaynaklanıyor peki? söyleyim hemen.

Sen taa amerikalardan gel, petrol için iftira at, topraklarını işgal et, iktidarını as, kadınlarına kızlarına tecavüz et, çocukları anasız babasız bırak, ee geriye yapacak ne kalıyor bu insanlara, yani rakı sofrasımı hazırlayacaklardı.

Bu insanların uyududan takip sistemleri, görünmeyen uçakları, tankları, son teknoloji makineli silahları yok tabi.

Araştırmada nedir oda belli değil kimin yaptığı belli değil, araştırma dediğinde pekala yanlı yapılabilir ama gerçekleri bizler görüyoruz çok şükür.

Az önce verdiğim pkk videosunda inanmayan insanların halleri ortada ve yaptıklarıda bir okadar ortada, bu insanlar sadece bizlere değil kendi insanlarınada zarar veriyorlar.

e kardeşim bu kadar nefret dolularsa idam etsinler, iğneyle zehirleyip öldürsünler, yani insan öldürüyorsun bari üsturuplu öldür...
kafa kesmek allah inancından değil diyorsun da ben hiç hristiyan birinin kafa kestiğini görmedim mesela (bak ateist de demiyorum başka dinden), yanlışsam aydınlat beni...

pkk nın yaptıkları ve amerikan askerine yapılanlardan ne sana ne de bana ekmek çıkar, sen bana terörist örgüt örneği verdin ben de sana terörist örgüt örneği verdim, terörist örgütlerin dindar veya dinsiz olamları bişey ifade etmez zaten çünkü amaçları ne şekilde olursa olsun öldürmek, bunlarda vicdan aramak zaten yanlış, ikimiz açısından da yanlış örnekler...

benim bahsettiğim olay genel senin benim gibi toplum içinde yaşayan normal insanlar

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hakkaten bi zamanlar Armutçuk diye bir üye de vardı akıbeti ne oldu acaba? *******************

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
40 yaşına kadar İslâm gelmediği halde Peygamber Efendimiz(S.A.V.) o zamana kadar Müslüman gibi yaşamıyor muydu zaten?? (bkz. Muhemmedul Emin, Şakkı Şadır vs.vs.)
Hz. Muhammed (S.A.V.) İslâm'dan önce Hz. İbrahim Aleyhisselam'ın dininin gerektirdiklerini en iyi şekilde yerine getiriyordu.

Elmacık kardeşime çok çok çok teşekkür ederim; her kelimesi dolu dolu olan açıklaması için.

İslâm'da adam öldürmek yoktur. Hristiyan veya Yahudiler'de de. Sonuçta bu üç din de HAK dindir.
Ancak Yahudiler daha Mısır'dan vadedilmiş topraklara yaptıkları yolculuk sırasında bile yanlarında Hz. Musa olduğu halde yoldan sapabilen bir millettir.
Hz. Musa da kendi imtihanını İsrailoğulları olarak görür.

Günümüzde Yahudiler ve Hristiyanlar dinlerini kendilerine geldiği şekliyle koruyamamış olup, sadece saptırmakla kalmayıp, saptırdıkları ve kendi kafalarına göre şekillendirdikleri ve adına hâlâ din dedikleri sisteme bile uymamaktadırlar.

Eğer Yahudilik zaten geldiği günden itibaren yanlış anlaşılmıştır. Allah'ın verdiği herşey sadece tüm insanlar için değil; dağ, taş, hava, su, hayvan ve cin vs'ler içindir. Yani bu bağlamda Yahudiliğin İsrailoğulları'na maledilmesi bile aslını uzun süre koruyamayacağının habercisi olmuştur. Bozulmaya yüz tuttuğu sırada ve diğer insanlara faydasının olmadığı zamanda Hristiyanlık peydah olmuştur.

Hristiyanlık dini de Hz. İsa göğe yükselmeden gizli saklı şekilde ve yasaklar altında olması nedeniyle ilk aşamada yanlış anlaşılmıştır. Ancak Hz. İsa göğe yükseldikten sonra (cisminin dünyayı terketmesinden sonra) anlaşılmaya(!) başlanmış ve havarileri tarafından yayılmıştır. Kralların yasaklarına karşın yayılış hızını da Allah'ın ilâhi kudretine bağlayabiliriz.
Ancak Hristiyanlık da her havarinin kendi kattığı yorumlarla yayılması nedeniyle kendi içinde ayrılık oluşturarak Kralların despotluğuyla birleşerek kendi sonunu hazırlamıştır.
Hristiyanlık bozulmasaydı İslâm gelmezdi. Şimdi bana Ortaçağ Hristiyanlığından, Cennet'te yer satılmlarından, Reform'dan filan bahsetmeyin. İslâm zaten Hristiyanlık bozulduktan sonra gelmişken, Ortaçağ Hristiyanlığının gerçek Hristiyanlık olduğunu kim söyleyebilir ki???

Bunlara karşın İslâm geldiği andan itibaren kıyamete kadar geldiği günki gibi korunacağı müjdesiyle gelmiş ve bir Ayet-i Kerime'de "Allah dinini korur." şeklinde yansıtılmıştır.
Ki Hz. Muhammet (S.A.V.) vefat etmeden önce İslâm'ı evrenselliği ve sonsuzluğu çerçevesinde yayarak ümmetini sağ salim Müslümanlar olarak görmüştür.

Buradan hareketle günümüzde HAK dinlerden sadece İslâm'ın aslını koruduğu için geçerli olduğunu söyleyebiliriz.
İslâm ilk geldiği günki gibidir. Ancak değişen(değiştirilen) Müslümanlardır.
Aslını inkâr eden insanlar hâline getirilmemizdir yani sorun.
Bugünki bilimin temeli İslâm'la Avrupa'ya girmiştir. (bkz. Endülüs Emevileri)
Ayrıca İbn-i Sina, Farabi, Mevlâna gibi daha sayamadığım ve sayamayacağım isimsiz müslüman bilim adamlarıdır bilimin temelini ortaya atanlar.

Avrupalılar İslâm ile tanışmadan önce bırakın ünversiteyi lise düzeyinde eğitim sistemine bile sahip değildiler.
Üniversiteleri kurduklarında ise İslâm coğrafyalarından çarpılmış(kütüphanelerden çalınmş) eserlerden yararlanarak İslâmi eserleri ve yazarlarını kendilerine maletmişlerdir.

Bizim bilmediğimiz ne İbn-i Sinalar, ne Farabiler var...

Kafa kesme olayına gelince; "Bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürendir." anlayışındaki bir dinden bunun beklenmesi saçmalıktır zaten.
Ama şerbetsiz Hristiyan ve Yahudiler yukarıda bir kardeşimin de belirttiği üzere bombalarla, silahlarla toplu toplu adam öldürürken, Müslümanların yakaladıklarını ellerinde olan taşla veya bıçakla öldürülmelerini mi yadırgıyorsunuz??? (Ki İslâm'da bu duruma gelindiğinde önce kendi canını, sonra diğer müslümanların canını ve malını korumakla yükümlü olduğun için nefsi müdafaya girer...)
Kaç tane Müslüman ülke soykırım yapmıştır???
Bugün İran kendi silahlarını üretebiliyor. Müslüman'lar eğer kafa kesen zihniyette olsalardı inanın güçlerini birleştirip dünyayı yerle bir ederlerdi. Ama o zihniyet Hristiyan ve Yahudiler'de olduğundan Müslümanlar'ın karşılarına çıkamadıkları için sağlam kalmış dünya.
Bilseler ki Müslümanlar'ı altedebilecekler, inanın sizin savunduğunuz Hristiyan ve Yahudiler dünya diye bişe bırakmazlar ortada.

Ki İslâm'da savaş anında bile kadın, çocuk ve yaşlılara karışılmazken, Hristiyan ve Yahudiler özellikle kadın ve çocuklara yönelik saldırılar yapmış, yapmakta ve yapacaklardır.

Bugün ateistler toplanıp bir ülke kurabilseler inanın hepsi birbirlerinden bağımsız olarak aynı anda intihar ederlerdi.
Yani ateistlerin varlığı inanan insanları yoldan çıkarmak içindir.
Ateistlerin sorularıysa Elmacık'ın da belirttiği üzere bir oyun, bir.... başka birşey yani..

YAZACAK ÇOK ŞEY VAR ANCAK ZAMANIM YOK. Şimdilik bunları söyleyebildim.
Allah söylemek istediklerimizi gerçekleştirmeyi nasip etsin.

Soul1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
elmacık nickli arkadaş yazının içinde müslümanlar için isimli bir başlık yazmış olmasına rağmen (özür dileyerek söylüyorum) altında yine gereksiz tartışmalar. benim bu tür söylemlerde bulunan ve dini inancı bulunmayan arkadaşlara söylediğim kısa bir söz var. Şöyle:
Ben dinimi, gereklerini yerine getirerek yaşamaktan mutluyum ve bana hayatımdan birşey kaybettirmiyor. sana göre de senin yaşadıkların sana mutluluk veriyor. Peki diyelim ki(haşa) Allah (c.c.), hesap, cenet-cehennem yok. benim ve senin kaybettiğimiz birşey varmı. cevap=tabiki hayır. Ama gerçekten Allah(c.c.), hesap, cennet-cehennem varsa. o zaman vay senin haline. deyip noktalıyorum konuşmayı. sonrasında arkadaş ne düşünür ne yapar bilmiyorum. arkamı dönüp gidiyorum. size tavsiyem sizlerinde aynısını yapmanız. kimseyi birşey için zorlamayın ve kanıtlamaya çalışmayın. zira kanıta gerek yok.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben ateist değilim, agnostik im ama olan aynı bu dediklerin gibi olacak. tek bir hayatımız var ve onu iyi değerlendirmek lazım. bu yönüyle baktığın zaman ateistler ve agnostikler hayata önem verirler, çünkü kutsal olan tek şey yaşamdır onlar için.
sen inançsızların herhangi bir dine inananlara göre çok çok az suç işlediklerini biliyor musun? hapishanelerde inançsızların diğerlerine göre neredeyse yok denecek kadar az olduğunu biliyor musun? çünkü inanmayanlar için yaşam her şeyden önemlidir, kutsaldır.

tarihe bakarsan dünyadaki birçok savaşın dinler yüzünden çıktığını da göreceksiniz...
sen biligi geçinen ama bilgisiz kör bi adamsın yaa hani sana normal cevap yazim diyorum ama olmuyo sen istiyosun kaşınıyosun
adam resmen inananlar cahil suç işlemeye eğilimli kötü inanamayanlar ise dünyaayı sadece kendi etrafında döndüğünü sanan kendinen başka bişeye saygı duymayan bencil kişileri iyi akıllı ilan ediyosun buşekilde davranmakla
kendi cehaletinizi ortaya koyuyosunuz

allah insanlara zinayı suç saymıştır hırsızlığı suç saymıştır tecavüzü suç saymıştıröyleki başkasının hanesine izinsiz gimeyi dinlemeyi bile günah saymış müslüman olan müslüman bunların günah olduğunu bilir ve yapmaz sen hiç türkiyede okul tarandığını gördünmü kim kimin neyi belli olmayan avrupa ülkelerinimi örnek gösteriyosun bana hee git sende orda kal burda durup birinin başını ağrıtıcanaa git onların başını ağrıt
(şimdi olmuştur herhalde)

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Geçenlerde bi arkadaşım allahına kadar ateistiz demişti :D

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
inanmayanlarda vicdan herkesten çok var merak etme sen, çalma soygun gibi şeyler yapmıyolar merak etme, kendi hallerinde takılıyorlar, bırakın da rahatça takılsınlar...

Seni kendi haline bırakıyozda noluyo. Olduğun yerde kudurup kudurup foruma yazı yazıyosun. Git takıl kardeşim sanane dinden? Sa-NA-NEE!! Seni ilgilendirmeyen şeylerle neden bu kadar ilgileniyosun? Belkide bi açığı kapatmaya çalışıyosun :)

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Seni kendi haline bırakıyozda noluyo. Olduğun yerde kudurup kudurup foruma yazı yazıyosun. Git takıl kardeşim sanane dinden? Sa-NA-NEE!! Seni ilgilendirmeyen şeylerle neden bu kadar ilgileniyosun? Belkide bi açığı kapatmaya çalışıyosun :)

kardeşim konunun başlığına bi baksana!

"Ateist misiniz? Bırakın tanrıyı gitsin"
direkt kışkırtma amaçlı açılmış bir başlık, ben burda cevap hakkımı kullanıyorum...

susup pusup senin gibilerin ateist, agnostik veya panteistlere saldırıda bulunmasını mı izleyeyim?????

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
kardeşim konunun başlığına bi baksana!

"Ateist misiniz? Bırakın tanrıyı gitsin"
direkt kışkırtma amaçlı açılmış bir başlık, ben burda cevap hakkımı kullanıyorum...

susup pusup senin gibilerin ateist, agnostik veya panteistlere saldırıda bulunmasını mı izleyeyim?????

neden zoruna gidiyoki sizde açıyosunuz gelip gelip karıştırıp karıştırıp gidiyosunuz
ayrıca sen bilinmezci değilmiydin sananne ateistlerden savunmak sanamı kaldı
demekki aranızda bi fark yok hepnizin amacı aynı
hem zaten inaçsız biri olarak ve elinden geldiği kadar nefesinizin yettiği kadar allah ı ve peygamberini gönderdiği yüce dini inakar etmiyomusunuz neden kışkırdın anlamadım
sen zaten ateistsin allah ile işin yokki sen kendi kendine yatiyosun yokluğunu savunduğun inaçlar hakkında neden konusuyosun boşwer gitsin:mrgreen::sweatdrop:

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen biligi geçinen ama bilgisiz kör bi adamsın yaa hani sana normal cevap yazim diyorum ama olmuyo sen istiyosun kaşınıyosun
adam resmen inananlar cahil suç işlemeye eğilimli kötü inanamayanlar ise dünyaayı sadece kendi etrafında döndüğünü sanan kendinen başka bişeye saygı duymayan bencil kişileri iyi akıllı ilan ediyosun buşekilde davranmakla
kendi cehaletinizi ortaya koyuyosunuz

sen kimsin ki benim bilgim hakkında karar verebilesin?
statün ne, eğitimin ne, ne hakkın var?
kişileri tanımadan, kişiliklere saldırmadan konuşun lütfen...
ben dindar olmayanların daha az suç oranı varmış, araştırması yapılmış diyorum! yani bunu ben iddaa etmiyorum, bir saldırın oluyorsa konuya saldır, bana ne saldırıyorsun?
her iki taraf da konuyu kendi yönüne doğru saptırıyor sürekli, benim bu araştırmayı örnek vermemdeki amaç inanmayanların da inananlar kadar iyi insanlar olduklarını, inaçsız olmalarının onları vicdansız veya kötü insanlar yapması gerekmediğidir.

başka bir arkadaş da bu tür forumlarda neden ortaya çıktığımızı sormuş. benim de sormak istediğim acaba bilgisayar haberleri olan bir sitenin forumunda din kültürü ve ahlak bilgisinin neden olduğu? muhtemelen tartışma konuları çok çıktığı içindir, bilemiyorum...

ha amacımı sorarsanız, benim ne misyonerlik amacım var ne de insanları inançlarından vaz geçirme niyetim var. tek istediğim inananların da gözlerini açmasıdır, bilime karşı düşmanlıklarından vaz geçmeleri...
düşünce yapınız gözlemlediğim kadarıyla şu şekilde ortaya çıkıyor, örnek olarak veriyorum: kapalı bir kürenin içinde yaşıyorsunuz, kürenin sınırına geldiğiniz zaman dışında ne vardır merak etmeden kürenin sınırı buraya kadardır, dışını görmeye gerek yok deyip noktalıyorsunuz. bu şekilde düşündüğünüz zaman bilime noktayı koymuş oluyorsunuz...
benim sizden tek isteğim kürenin dış kısmına da bir göz atmanız...
başka hiçbir amacım yok...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sen kimsin ki benim bilgim hakkında karar verebilesin?
statün ne, eğitimin ne, ne hakkın var?
kişileri tanımadan, kişiliklere saldırmadan konuşun lütfen...
ben dindar olmayanların daha az suç oranı varmış, araştırması yapılmış diyorum! yani bunu ben iddaa etmiyorum, bir saldırın oluyorsa konuya saldır, bana ne saldırıyorsun?
her iki taraf da konuyu kendi yönüne doğru saptırıyor sürekli, benim bu araştırmayı örnek vermemdeki amaç inanmayanların da inananlar kadar iyi insanlar olduklarını, inaçsız olmalarının onları vicdansız veya kötü insanlar yapması gerekmediğidir.

başka bir arkadaş da bu tür forumlarda neden ortaya çıktığımızı sormuş. benim de sormak istediğim acaba bilgisayar haberleri olan bir sitenin forumunda din kültürü ve ahlak bilgisinin neden olduğu? muhtemelen tartışma konuları çok çıktığı içindir, bilemiyorum...

ha amacımı sorarsanız, benim ne misyonerlik amacım var ne de insanları inançlarından vaz geçirme niyetim var. tek istediğim inananların da gözlerini açmasıdır, bilime karşı düşmanlıklarından vaz geçmeleri...
düşünce yapınız gözlemlediğim kadarıyla şu şekilde ortaya çıkıyor, örnek olarak veriyorum: kapalı bir kürenin içinde yaşıyorsunuz, kürenin sınırına geldiğiniz zaman dışında ne vardır merak etmeden kürenin sınırı buraya kadardır, dışını görmeye gerek yok deyip noktalıyorsunuz. bu şekilde düşündüğünüz zaman bilime noktayı koymuş oluyorsunuz...
benim sizden tek isteğim kürenin dış kısmına da bir göz atmanız...
başka hiçbir amacım yok...
senin hakkında bilgi sahibi olmak için ayrıca bi üniversite bitirmeye gerek yok ama merak ediyosan söyllim ünv.mezunuyum
bukadar sinirlenmen senin artık sıkıştığını gösterir sende bi kavanoz içindesin kendini kapamışın bi kavanoza öteki tarafı göremiyosun ayrıca bhsettiğin o aaraştırmayı kim kimlerin üzerinde yapmı merak ediyorum bana soran olmadı şahsen onlarıda yapanlarda ortaya atanlarda senin gibi misyonerler
bazı gercekler vardırki bunların ispata ihtiyacı yoktur inaç gibi
bunlar görülmez elle tutulmaz
sen misyner değilim diyosun ama verdiğin örnekler aynen şu şekilde bakın inanalarda şu eğilimi şöyle inanamayanlarda böyle diyosun sence bu trafsız bi yaklaşımmı?bence değil hemde hiç değil
ayrıca burası bi forum her konu olabilir burda seni rahatsıız eden neki?
senin kürenin dışı dedğin ateistler falan filan bu tarz kişilerin görüşleri ben istemiyorum kürenin dışına çıkıp inancıma saldıranları görmeyi senin gibileride istemiyoruz biz inandıklarmızla son derece mutluyuz kimsenin misyonerliğine ihtiyacıımız yok bizim derdimiz inanmayanlar neden inanmıyo değil inanmıyosun kötüsün demedik taki içlerinden bi kaçı yada birileri çıkıpta bizim değerlerimizi aşşağılayana kadar
siz kabul etmesenizde sözlerinizle bunu yapıyosunuz
eğitim mevzusuna dönücek olursak sen kapalı gözlerle değilde gercekten açık bi kalple dinimiz araştırmış olsaydın senle bu konuları tartışıyo olmazdık
bu forumda neden dinkültürü ve ahlak bilgisi bölümü var diye soruyosan madem inanmıyosun hiç bişeye girme bu bölümlere sadce işin teknoloji bölümüyle ilgilen sana darwini soran oldumu yada neci olduğunu sordukmu
laf biliyosan konuş alim sansınlar yok bilmiyosan sus adam sansınlar
bu lafı çok severim

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
helitron neden bilgine bu kadar çok güveniyorsun anlamıyorum sende sonuçta bir insan beşersin şaşırada bilirsin hayatında hiç bir konuda yanılmadın mı?100 istersen 200 üniversite bitir ilim sonsuzdur devamlı öğrenmek zorundasın bazı şeyleri yanlış bilmen senin kusurun değildir bu normaldir ama insanlara ben şu kadar bilgiliyim bu kadar bilgiliyim demen bence yersiz bir davranış bizde dağdan inme değiliz her şeye bir bahane bularak kendini ispatlamaya çalışma lütfen senin doğru bildiklerin yanlışta olabilir kendince doğruda olabilir ama insanlara kürenin dışına çıkın hitabı saçma bizim dinimiz zaten bize ilim öğrenin emrini vermiştir yani bilimide işaret etmiştir müslümanlar cahil değildir eğer öyle olsaydı kuran-ı kerimin ilk emri oku olmazdı Yaratan Rabbin adıyla oku.

2- O, insanı bir alak'tan yarattı.

3- Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;

4- Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.

5- İnsana bilmediğini öğretti.

6- Hayır; gerçekten insan, azar.

7- Kendini müstağni gördüğünden.

8- Şüphesiz, dönüş yalnızca Rabbinedir.

9- Engellemekte olanı gördün mü?

10- Namaz kıldığı zaman bir kulu.

11- Gördün mü? Ya o (kul) doğru yol üzerinde ise,

12- Ya da takvayı emrettiyse.

13- Gördün mü? Ya (bu engellemek isteyen) yalanlıyor ve yüz çeviriyor ise.

14- O, Allah'ın gördüğünü bilmiyor mu?

15- Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;

16- O yalancı, günahkar olan alnından.

17- O zaman da meclisini (yakın çevresini ve yandaşlarını) çağırsın.

18- Biz de zebanileri çağıracağız.

19- Hayır; ona boyun eğme (Rabbine) Secde et ve yakınlaş

demekki kürenin dışına çıkması gereken sensin.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
helitron neden bilgine bu kadar çok güveniyorsun anlamıyorum sende sonuçta bir insan beşersin şaşırada bilirsin hayatında hiç bir konuda yanılmadın mı?100 istersen 200 üniversite bitir ilim sonsuzdur devamlı öğrenmek zorundasın bazı şeyleri yanlış bilmen senin kusurun değildir bu normaldir ama insanlara ben şu kadar bilgiliyim bu kadar bilgiliyim demen bence yersiz bir davranış bizde dağdan inme değiliz her şeye bir bahane bularak kendini ispatlamaya çalışma lütfen senin doğru bildiklerin yanlışta olabilir kendince doğruda olabilir ama insanlara kürenin dışına çıkın hitabı saçma bizim dinimiz zaten bize ilim öğrenin emrini vermiştir yani bilimide işaret etmiştir müslümanlar cahil değildir eğer öyle olsaydı kuran-ı kerimin ilk emri oku olmazdı Yaratan Rabbin adıyla oku.

2- O, insanı bir alak'tan yarattı.

3- Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;

4- Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.

5- İnsana bilmediğini öğretti.

6- Hayır; gerçekten insan, azar.

7- Kendini müstağni gördüğünden.

8- Şüphesiz, dönüş yalnızca Rabbinedir.

9- Engellemekte olanı gördün mü?

10- Namaz kıldığı zaman bir kulu.

11- Gördün mü? Ya o (kul) doğru yol üzerinde ise,

12- Ya da takvayı emrettiyse.

13- Gördün mü? Ya (bu engellemek isteyen) yalanlıyor ve yüz çeviriyor ise.

14- O, Allah'ın gördüğünü bilmiyor mu?

15- Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;

16- O yalancı, günahkar olan alnından.

17- O zaman da meclisini (yakın çevresini ve yandaşlarını) çağırsın.

18- Biz de zebanileri çağıracağız.

19- Hayır; ona boyun eğme (Rabbine) Secde et ve yakınlaş

demekki kürenin dışına çıkması gereken sensin.

ben bilgiliyim diye butarz yerlere gelip kendini ispata çalışanlar aslında çokta bilgiizlerdir bilgisizliklerini burda üstünü kapatmaya çalışıyolar butarz insanlar çok seybildilerini sanıp aslında hiç bişy bilmeyenlerdir

ercantyt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
risale i nur kitaplarını okuyun cenab ı ALLAH ın binlerce kez kanıtını görün.Okuyupta hala göremiyorsanız ALLAH size hidayet nasip etsin!!!

Kalp körlüğünü; kalbin damgalanması, kilitlenmesi, perdelenmesi ve mühürlenmesi izler. Bu son aşama, insanın evrensel hak ve hakikate, imana açılan tüm kapılarının kapanmasıdır. Bu aşamadan dönüş yoktur. Dünya planındaki imtihanın kesin kaybıdır bu. Kur’an’da bu son aşamayı ifade için kalbin tab’ edilmesi (7/A’râf, 101; 9/Tevbe, 87, 93; 10/Yûnus, 74; 30/Rûm, 56); hatmedilmesi / mühürlenmesi (2/Bakara, 7; 45/Câsiye, 23; 6/En’am, 46) ve kalbe kilit vurulması (4/Nisâ, 155; 47/Muhammed, 24), kalbe perde çekilmesi (6/En’âm, 24; 18/Kehf, 57) deyimleri kullanılmaktadır. Bu hale düşenlerin diğer duyu organlarının da ödevlerini insana yaraşır biçimde yapamayacağı dikkat çekilir.

Kalbi taşlaşmışların gözleri yaşsız olur. (bkz. 2/Bakara, 74) Bu hal, kalp mühürlenmesi açısından önemlidir. Kalbin sevgi ve merhametten aldığı öyle yüce bir zevk vardır ki; böyle zengin gönüllerde dokulara kan veren kalp, sanki bir başka zevkle çarpmaktadır.

Bir insan, Allah'a karşı sorumluluk ve şükran hissi duymaz, takva özelliklerine sahip olmazsa; kalp, kulak ve gözünde meydana gelen ceryan kesilmesi (mühür ve perde) onun idrak cevherini yok eder. Ona gerçekleri en kesin bir dille anlatsanız da; o, bunu fark edemez. Çünkü Allah'ın yaratış sırrında güzellikler ve ihtişam vardır. Gözü perdeli, kalbi ve kulağı mühürlü olan bunu fark edemez. Dolayısıyla onların uyarılması ve uyarılmaması eşittir; inanmazlar.

intelic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Din toplumların afyonudur" demiş Karl Marx. Şimdi herkes kızacak bu lafa. Ama bir Türkiye'yi düşünün. Başbakan ve destekçileri iyice semirdiler, sanırım ANAP döneminden sonra yaşanan en büyük talan bu dönemde oluyor. Ama başbakan has müslüman ya, tüm destekçileri adeta afyon kullanmış gibi, hiçbir şey görmek istemiyor.

Bir başka paylaşmak istediğim düşünce de şu. Madımak otelinde insanlar diri diri yakılırken dışarda toplanan ve tekbir getiren insanlar müslüman mıdır. Veya bu olayı tv'den izlerken, oh iyi oldu diye iç geçirenler müslüman mıdır? Aslında vermek istediğim mesaj çok basit: İnançlı = Ahlaklı, İnançsız = Ahlaksız önyargısından kurtulamadığımız sürece, toplumsal barışın yakınından bile geçemeyeceğimiz çok açıktır!

"Sorgulanmamış bir yaşam, yaşamaya değmez"

Saygılar

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"ben bilgiliyim diye butarz yerlere gelip kendini ispata çalışanlar aslında çokta bilgiizlerdir bilgisizliklerini burda üstünü kapatmaya çalışıyolar butarz insanlar çok seybildilerini sanıp aslında hiç bişy bilmeyenlerdir"

En azından okuma yazmamız var. :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Değerli inanan arkadaşlarım lütfen bu mason oyunlarına gelmeyelim!!!
1- Sizlerden ricam "ALLAH" kelimesini lütfen büyük harflerle yazalım..
2- Bakınız sıkıştıkça yeni üyeliklerle vede konuyu başka yönler çekerek
sabote ediyorlar.Onlara cevapo vermeyelim..
3-Bu şahıslar genelde Atatürk'ü kullanırlar.Ancak zerre kadar sevmezler...
4-Bu şahıslar her zaman Milli ve Dini unsurlara saldırılar..
5-İslamiyette dil;ırk ve renk ayrımı yoktur..
Lütfen bu kişilerle tartışmaya girmeyelim....
iyi forumlar

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2- Bakınız sıkıştıkça yeni üyeliklerle vede konuyu başka yönler çekerek
sabote ediyorlar.Onlara cevapo vermeyelim..
3-Bu şahıslar genelde Atatürk'ü kullanırlar.Ancak zerre kadar sevmezler...
4-Bu şahıslar her zaman Milli ve Dini unsurlara saldırılar..
5-İslamiyette dil;ırk ve renk ayrımı yoktur..
Lütfen bu kişilerle tartışmaya girmeyelim....
iyi forumlar

Kendinizi bu kadar önemli sanmayın yahu :D Yok oyuna gelmeyelim falan...

Odada başkası varken mastürbasyon yapılmazmış. O yüzden rahatsız oluyorsunuz biliyorum ama biz sizin için değil bu sayfayı okuyanların faydalanması için çomak sokuyoruz!

Cemaat zombisi olmaktansa, bu şekilde hür fikirli ve iradeli yaşamayı tercih eder sizlere de tavsiye ederim. Bahar geliyor çıkın dolaşın biraz. 7/24 burada yaşıyorsunuz sanki!

intelic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Valla sıkıştıkça, beğenmediği, mantıklı ve zekaya dayanan bir cevap veremediği her duruma mason suçlaması yöneltmek de abes artık! Allah kelimesini büyük harfle yazınca Allah daha büyük mü oluyor? Bence mahşer günü Allah dini ve islamı bu şekilde yorumlayanları önüne dizecek ve diyecek ki: Bre zavallılar! Size hiçbir varlığa layık görmediğim bir beyin ve zeka bağışladım! Siz bu zekayı insanlığa yönelik kullanacağınıza , yok "Allah büyük harfle yazılır, yaratmak kelimesini kullanma günah, Darwin okuma çarpılırsın" şeklinde yozlaştırdınız! Hadi cehenneme...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
"ben bilgiliyim diye butarz yerlere gelip kendini ispata çalışanlar aslında çokta bilgiizlerdir bilgisizliklerini burda üstünü kapatmaya çalışıyolar butarz insanlar çok seybildilerini sanıp aslında hiç bişy bilmeyenlerdir"

En azından okuma yazmamız var. :)

aferin sana ama sadce okumak yetmez anlamakta önemli bu sizde yok
a birazda kalite lazım bu konudada sizden hiç umudum YOK

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kendinizi bu kadar önemli sanmayın yahu :D Yok oyuna gelmeyelim falan...

Odada başkası varken mastürbasyon yapılmazmış. O yüzden rahatsız oluyorsunuz biliyorum ama biz sizin için değil bu sayfayı okuyanların faydalanması için çomak sokuyoruz!

Cemaat zombisi olmaktansa, bu şekilde hür fikirli ve iradeli yaşamayı tercih eder sizlere de tavsiye ederim. Bahar geliyor çıkın dolaşın biraz. 7/24 burada yaşıyorsunuz sanki!
Bak sonunda orta bi paydada buluştuk aynı şeyi düşünmüşüz sadce bi kelimende bizim amacımızda bu bu sayfaya gelenler kanmasın bu ucuz oyunlara diye yazıyoruz yoksa siz çokta fifi yani siz hiç bir zaman cemaat olmazsınızki zaten cemaat demek bir olmaktır birlik olmaktır bir arada ibadet etmek bunun tadına varmaktır o yüzden hiç heveslenmeyin o zombi dediğiniz kişilerin arasına giremiceksiniz siz kendi bencilliklerinizle tek başına yaşayı sonrada ölüceksiniz ve inanamadığınızın yanına gidiceksiniz bakalım ozaman kaç buçuk atıcaksınız:mrgreen::D:razz:

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"aferin sana ama sadce okumak yetmez anlamakta önemli bu sizde yok
a birazda kalite lazım bu konudada sizden hiç umudum YOK"

5 yıla kalmaz sökersin türkçe yazmayı... Biraz daha gayret.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yeter artık. Çocuk gibi birbirinizle didişmeyin. İnanan inanmaya devam etsin, inanmayan da inanmamaya...

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu durumdaki arkadaşlara dua edelim,başka ne yaparsak yapalım sonuç değişmeyecek.

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeter artık. Çocuk gibi birbirinizle didişmeyin. İnanan inanmaya devam etsin, inanmayan da inanmamaya...

Gerçekten haklısın ve hatta özür dilerim ama sayfalardır her işlerine gelmedikleri, cevap veremeyip sıkıştıkları anda "ezik, mason, mihrak" diyerek yaftalayan bu arkadaşlarla biraz da ben uğraşayım dedim.

Konu sınırlarına geri dönüyorum.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
"aferin sana ama sadce okumak yetmez anlamakta önemli bu sizde yok
a birazda kalite lazım bu konudada sizden hiç umudum YOK"

5 yıla kalmaz sökersin türkçe yazmayı... Biraz daha gayret.

Konu Türkçe dersi değil konuyu saptırma, kendi düşüncelerinizi kendinize ve ailenize saklayın bize aktarmaya çalışmayın, sizin gibi ısrarcıların sadece bu katagoride mesajlarını görüyoruz ve hepside yeni üyelikler ayrıca nedense teknoloji başlıklarında yoksunuz!

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
öffff
herkesin dini imanı kendine..
forumun tadı kalmadı ya;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...